OTP direkt regisztráció

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A mindennapos pénzügyek kezelését megkönnyíti, ha rendelkezünk OTP direkt regisztrációval. Ezt nem kötelező minden számlatulajdonosnak igényelni ez csak egy lehetőség. Tulajdonképpen a különböző bankszámla műveletek széles választékát kínálja. A regisztrációját és az ezzel kapcsolatos hasznos tudnivalókat a következőkben ismertetném.

Ki jogosult OTP direkt regisztrációra?

Minden olyan magánszemély vagy cég, mely rendelkezik az OTP banknál vezetett bankszámlával jogosulttá válik arra, hogy regisztrálhasson az OTP direkt rendszerébe. A regisztráció lehetőségét a szerződéskötéssel egyidejűleg kínálják fel. Ezt meg lehet tenni személyesen bármelyik OTP bankfiókban, külföldről, ha nem tudjuk személyesen felkeresni a bankot és újdonság, hogy most már videóhívással történő szerződéskötés is lehetséges. Fontos, hogy csak az jogosult OTP direkt regisztrációra, aki a 18. életévét betöltötte, illetve az, aki rendelkezik magyar mobiltelefonszámmal.

Az OTP direkt regisztráció formái

Abban az esetben, ha személyesen akarjuk ezt megtenni a hozzánk legközelebbi OTP bankfiókba érdemes előre időpontot foglalni pontosan azért, hogy elkerüljük a felesleges várakozási időt. Ha még kényelmesebben szeretnénk ezt megtenni akkor igénybe vehetjük az új videóhívással történő OTP direkt regisztráció szolgáltatást. Ehhez csupán annyit kell tenni, hogy keressük fel a https://www.otpbank.hu/portal/hu/OTPdirekt/Home_ weboldalt majd itt kattintsunk a “Megkötöm a szerződést videóhívással” opciót.

Egy rövid űrlap kitöltése után a bank munkatársa videóhívásban veszi fel velünk a kapcsolatot. Az űrlap kitöltéséhez szükségünk lesz személyi igazolványra, útlevélre vagy vezetői engedélyre, a lakcímkártyára, bankszámla számunkra és természetesen a videóhíváshoz alkalmas okostelefonra, tabletre vagy asztali számítógépre, laptopra. Meg kell adni a nevet, édesanya leánykori nevét, születés dátumát és helyét, az azonosító okmány számát (itt kell kiválasztani, hogy útlevél, vezetői engedély vagy személyi igazolvány), OTP bankszámla számot, e-mail címet, mobiltelefonszámot és a mobilszolgáltatót.

Az adatok megadása után következik az internetbanki adatok megadása. Meg kell adni egy tetszőleges 8 karakterből álló jelszót, aminek tartalmaznia kell kis- és nagybetűket, valamint számokat vegyesen. Ezután adjuk meg még egyszer ugyan azt a jelszót. A jelszót lehetőleg ne adjuk ki senkinek és ne jegyezzük fel sehová tehát olyannak kell lennie, amelyet mi magunk könnyedén megjegyzünk, de más ne férjen hozzá könnyedén. Ezután az adatok ellenőrzésre kerülnek majd pedig videóhívásban jelentkezik a bank egyik munkatársa.

A külföldről történő szerződéskötés esetén ezt az igényt e-mailben kell jelezni a bank felé. A későbbiek folyamán a bank ugyan ilyen formában küldi el számunkra az igénylő lapot és egy nyilatkozatot. Az igénylő lapot postai úton vagy e-mailben küldhetjük vissza a bank felé. A szerződést, PIN kódot és a PIN átvételi nyilatkozatot az igénylőlapon megadott külföldi levelezési címre küldik ki. Az aláírt szerződést, valamint a PIN boríték átvételéről szóló aláírt nyilatkozatot együtt kell visszaküldeni postai úton a bank felé (1876 Budapest OTP Bank). Sőt mindez nem elég hiszen erre a nyilatkozatra még konzulátusi aláírás hitelesítést is kell kérni. Miután a dokumentumok beérkeztek a bankfelé az ellenőrzés után aktiválják a szolgáltatást és visszaküldik az aláírt szerződés egy példányát.

OTP direkt szolgáltatások

Az OTP direkt regisztráció megkötése után különféle szolgáltatásokra leszünk jogosultak. Ezek az alap szolgáltatások a következők:

 • Internetbank, Smartbank: Alapesetben például csak egyenleg lekérdezést vagy számlatörténet megtekintést tudunk elvégezni. Teljes jogosultságú hozzáférésre az internetbank “Beállítások/Számlakör karbantartás” menüpontban tudjuk megtenni majd ezek után összegkorlátozások nélkül végezhetünk különféle tranzakciókat. A számla hozzáféréseit abban az esetben, ha több számlával rendelkezünk a “Beállítások/OTP direkt számlakör karbantartás” menüben tehetjük meg. A bejelentkezésekhez és tranzakciók jóváhagyásához díjmentes sms-t kapunk az igénylés során megadott mobiltelefonszámra.
 • SMS szolgáltatások: Ezeket a szolgáltatásokat az internetbankban tudjuk aktiválni mely után minden egyes online bankkártyás műveletről (jóváírás, utalás, sikertelen tranzakció stb.) sms-t fogunk kapni.

Okostelefon alkalmazások az OTP direkt regisztrációval rendelkezők számára

Az OTP SmartBank segítségével könnyedén bárhonnan igénybe tudjuk venni az OTP Bank számos szolgáltatását. Az OTP direkt SmartBankot, az ATM és Bankfiók keresőt, valamint a devizaárfolyam és pénzváltó szolgáltatást is. Nyomon követhetjük SZÉP kártya egyenlegünket (amennyiben rendelkezünk SZÉP kártyával) és még elfogadóhelyeket is kereshetünk. Az alkalmazás elérhető IOS, Android vagy Windows phone operációs rendszerrel rendelkező okostelefonra.

Az OTP SmartBroker alkalmazás segít, hogy könnyedén elérjük a különböző OTP értékpapír szolgáltatást. Itt megtekinthetjük az aktuális tőzsdei információkat (például grafikonok, hírek, árfolyamok). Lekérdezhetjük az aktuális portfóliónkat, tőzsdei és befektetési tranzakciókat végezhetünk, valamint árfolyamriasztást is kérhetünk SMS formájában. Ez az alkalmazás letölthető IOS vagy Android operációs rendszerrel rendelkező mobiltelefonra.

Előnyök a regisztráció mellett

Elsősorban azért előnyös megtenni az OTP direkt regisztrációt mert enélkül csak úgy nem lehet használni az OTP direkt internetes szolgáltatást. Itt tudunk belelátni és intézni a számlánkkal kapcsolatos tranzakciókat:

 • Ellenőrizni tudjuk, hogy a várt vagy kezdeményezett utalások megtörténtek-e,
 • lekérdezhetjük vagy letölthetjük a bankszámlakivonatokat de akár a lekötött betétünk értesítőit is lekérdezhetjük, vagy letölthetjük (amennyiben erre vonatkozó megállapodást kötöttünk),
 • ellenőrizhetjük a SmartBank használatával történő megbízások teljesítését, bankon belüli, kívüli és külföldi utalásokat is végezhetünk forintban vagy devizában,
 • közüzemi számlák befizetésére csoportos beszedési megbízást adhatunk, módosíthatunk vagy törölhetünk,
 • rendszeres átutalási megbízásokat adhatunk, módosíthatunk vagy törölhetünk,
 • OTP bankkártyák közötti azonnali átutalást végezhetünk (7*24 órás),
 • tetszőleges összeget leköthetünk vagy megszüntethetjük a lekötést bármikor,
 • mobiltelefon feltöltést is végezhetünk
 • kezdeményezhetünk befektetési jegyek vásárlását, visszaváltását és visszaforgatását,
 • állampapír vételt és eladást is végezhetünk,
 • valamint tőzsdei műveleteket is.

Egyértelmű, hogy a mai világban szinte elengedhetetlen már az, hogy ne rendelkezzünk internetbankkal. Sokkal egyszerűbb, kényelmesebb és gyorsabb. Az OTP direkt regisztráció lehetőséget kínál számunkra, hogy még kényelmesebben intézhessük és figyelemmel kísérhessük a számlánkkal kapcsolati napi pénzügyeket és pénzforgalmi tevékenységeket.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.