Heti nyerőszámok

Kövesse velünk az aktuális heti nyerőszámokat!

A heti lottószámok sokakat érdekelnek, de vajon mekkora problémát okozhat egy nyeremény elköltése?

A heti lottószámok kihúzása mindenkit reménnyel tölt el. Sokan játszanak a különféle lottókkal, hiszen mindenki a nagynyereményt várja. Valljuk be őszintén, hogy egy milliós nagyságrendű nyeremény sokak életén lendíthetne. Nem is biztos, hogy csak a főnyeremény tenne valakit boldoggá, hiszen egy 50 millió forintos nyereményből már lakást lehet vásárolni, amellyel talán gyermekünk életkezdését is támogatni tudjuk. 

A nagy lottó nyeremény bizonyára mámorító lehet. A több millió forintos nyeremény még azokat is meggyőzheti, akik általában nem lottóznak, hogy áldozzanak pár forintot a szerencsejátékra. Bár a nyerési esélyek még mindig drasztikusan a játékosok ellen szólnak, nem sokan vannak, akik nemet tudnának mondani a hatalmas pénzösszegekre. 

Vannak, akik szerencsések és nyernek, de hamar rádöbbennek, hogy a pénz elköltése legalább akkora problémát jelent, mint amekkora annak megnyerése. Az azonnali élvezet és a hosszabb távú célok egyensúlyának szükségessége miatt nehéz lehet megfelelően beosztani egy nagyobb összegű készpénzt. Ha valaki milliókat nyer akkor abba sok minden beleférhet, egy álomnyaralás, egy új otthon megvásárlása, de fokozott óvatossággal kell eljárni a költekezés terén.

Mit érdemes tudni a hatoslottó játékról?

A hatoslottó játékban saját számainkkal és gép által sorsolt számokkal is játszhatunk. Egy játék ára 300 Ft. A játékban összesen 45 szám közül lehet választani és fogadásokat kötni. Egy szelvényen 6 számot kell kiválasztani. A játék célja, hogy a heti sorsoláson kihúzott 6 szám közül reményeink szerint mind a hatot eltaláljuk. Ha már 3 találatunk van egy játékmezőben akkor biztosan nyertünk. 

A heti nyereményeket és a kihúzott számokat az szrt.hu weboldalán kísérhetjük figyelemmel hétről-hétre. A szelvényt fel lehet adni egy húzásra és 5 húzásra is, ami 5 hétre szól. Ekkor természetesen 300×5=1500 Ft lesz a szelvény ára. Kombinációs hatoslottó játéknál több számot is meg lehet adni, így fix és kombinációs számokkal lehet várni a jószerencsét. A hatoslottó sorsolást élőben nézhetjük minden vasárnap 16 órától a Duna tévén. 

A nyeremények összege mindig attól függ, hogy hány alapjátékot adtak fel arra az adott sorsolása, esetleg maradt-e halmozódó nyeremény az előző hétről, hetekről, illetve, hogy hány nyertes van az egyes nyerőosztályokban. Minél kevesebb a nyertes szelvény annál nagyobb lehet a nyeremény összege.

Mekkora összeget hozhat a konyhára az 5-s lottó, melyek a heti lottószámok?

5-s lottó esetében a nyeremény attól függ, hogy hány alapjátékot vásárolnak az adott sorsolásra. Itt is komoly befolyásoló tényező a halmozódás, amely az előző hétről vagy hetekről felhalmozódott – el nem vitt – nyereményt jelenti. Sokat nyom a latba az is, hogy az egyes nyerőosztályokban hányan találták el a kihúzott számokat. A heti lottószámokat meg lehet találni az szrt.hu weboldalon, illetve ma már egyre több híroldalon is. Ha élőben szeretnénk megnézni a sorsolást, akkor azt szombat esténként a Duna tévén tekinthetjük meg.

Mi az az eurojackpot?

Az eurojackpot játékban összesen két mezőn játszhatunk. Az első mezőben 50 szám közül választhatunk ki 5 számot, míg a B mezőn 10 számból kettőt. Akkor van esélyünk a minimális nyereményre, ha a két mezőn összesen 3 számot eltaláltunk. 2012 márciusa óta lehet Magyarországon is játszani ezzel a játékkal, amely azóta sokak kedvencévé vált. Már 18 országban érhető el és tehetik próbára szerencséjüket a játékosok. 

Itt is lehetőség van a gépi játékra, akárcsak az összes többi játéknál. Kombinációs játék is a rendelkezésünkre áll, ilyenkor az A mezőben minimum 5 számot, míg a B mezőben legalább 2 számot kell bejelölni. Maximálisan 13 szám jelölhető meg kombinációs játék esetén. Az alapjáték 2 euroba kerül, amit mi Magyarországon természetesen Forintban fizetünk meg. Az árfolyamot mindig az MNB árfolyama szerint határozzák meg. A gyakori árváltozás kiküszöbölésére a sávos rendszer nyújt lehetőséget. Egy szelvényen maximum 20 számot lehet bejelölni. A heti várható főnyeremény 10 000 000 euro. Ezt a főnyereményt bármelyik ország játékosai megnyerhetik. A főnyereményért 5+2 számot kell eltalálni. 

Az 5+1 és az 5+2 találatért járó nyereményt euroban fizetik ki, amelyből levonják a személyi jövedelemadót. Ezt a nyereményt csak deviza folyószámlára tudják elutaltatni, így, ha nem rendelkezünk ilyennel, akkor első utunk biztosan valamelyik bankfiókba fog vezetni. Amennyiben 200 000 Forint alatti a nyereményünk, úgy az értékesítőhelyeken forintban kifizetik, ha 200 001 és 5 000 000 Forint közötti a nyereményünk, akkor már nyereményigénylési lapot kell kitöltenünk bármelyik lottózóban. 

5 000 001 Forinttól már telefonon kell az egyeztetést és a nyertes beazonosítását lefolytatni. A heti sorsolásokat Helsinkiben tartják péntekenként este magyar idő szerint körülbelül 21 és 22 óra között. Az A valamint a B mező számait egymás után húzzák ki. Az szrt.hu honlapon a sorsolást követően megtekinthetők a kisorsolt számok.

Hol találjuk meg a lottószámokat heti bontásban?

A lottószámokat heti bontásban a https://bet.szerencsejatek.hu/ oldalon találhatjuk meg. Itt évekre visszamenőleg is meg tudjuk tekinteni a kihúzott számokat. Természetesen ma már számtalan oldalon elérhetők a heti lottószámok, de nem minden esetben lehet visszamenőleg is megtekinteni a számokat. 

Ennek akkor van nagy jelentősége, ha mi magunk szeretnénk megpróbálkozni egy házilagos statisztika felállításával és kiválasztani az általunk szerencsésnek hitt adott heti nyerőszámokat. A szerencsejáték oldalán láthatjuk, hogy egy-egy számot milyen sűrűn húznak ki. A számokat a korábbi sorsolások menüpont alatt találhatjuk meg. Itt kijelölhetjük, hogy melyik hét nyertes számai érdekelnek bennünket.

Mik voltak a legutóbbi lottószámok, heti lottószámok?

A legutóbbi lottószámokat nagyon sok híroldalon lehozzák, így, ha úgy is naponta olvassuk a híreket, akkor ezeken az oldalakon megtekinthetjük. A lottószámokat emellett a már előzőekben is említett https://bet.szerencsejatek.hu/ oldalon találhatjuk meg. Az egyes játékok menüpontjaira kattintva, majd a korábbi sorsolások menüpontot kiválasztva máris láthatóvá válnak az adott játék aktuális nyerőszámai. 

Ha éppen lemaradunk kedvenc játékunk heti sorsolásáról, akkor ezen az oldalon azonnal le tudjuk ellenőrizni, hogy az adott héten Fortuna kegyes volt-e hozzánk. Ha úgy látjuk, hogy nyertes a szelvényünk akkor azonnal megtekinthetjük azt is, hogy pontosan mekkora összeget zsebeltünk be azzal, hogy jó számokat tippeltünk meg. 

Ha fix számokkal játszunk, akkor figyeljünk oda, hogy minden héten feladásra kerüljenek a szelvényeink, hiszen nincsen annál nagyobb bosszúság, mint amikor kihúzzák a szerencseszámainkat és pont azon a héten nem küldtük be a szelvényünket játékba. Akik hajlamosak erre, azoknak nem is nagyon javasoljuk a fix számokkal való játékot, ilyen esetekben érdemes a gépi játékok mellett dönteni. A gépi játékokkal ugyan úgy lehet nagynyereményt elérni, hiszen erre már nem is egyszer volt példa a lottózás történetében.

Hogyan lehet okosan és bölcsen felhasználni a nyereményeket, ha a heti lottószámok szerint nyertünk?

Mindenképpen olyan dologra érdemes felhasználni a lottónyereményt, amely tőkét képez, megőrzik értéküket, ha a későbbiekben esetleg készpénzre lenne szükségünk. Egy autó nagyon gyorsan veszít az értékéből már akkor, amikor kihozzuk a szalonból. Ha egy drágább ingatlant szemeltünk ki, akkor tartsuk szem előtt annak fenntartását és az adókat is. Különleges vagy luxuscikkek esetleg műtárgyak megvásárlása jó döntés lehet, hiszen azok tartják értéküket. Mivel ez egy nagyon összetett probléma, ezért érdemes pénzügyi tervezővel egyeztetni. Sok olyan vállalkozó van Magyarországon is, akik pénzügyi tervezéssel foglalkoznak. 

A pénzügyi menedzser segíthet eltervezni a jövőt és maximalizálni azt a pénzösszeget, amit a jövőben kereshetünk meg jelenlegi vagyonunk okos befektetésével. Ha már most úgy érezzük, hogy nem leszünk képesek megállni a milliók elköltését, akkor érdemes lehet egy járadékos opcióban gondolkodni. Ma már többfajta biztosítás is létezik, amely ezen alapul. Egy összegben is befizethetjük az összeget és a későbbiekben ezt havi szinten járadékban kaphatjuk meg, azaz így biztosítottá válik az, hogy minden hónapban legyen egy saját fizetésünk vagy egy saját nyugdíjunk. 

Nem kell túl nagy gurunak lenni ahhoz, hogy tudjuk félre kell tenni egy kis pénzt a későbbiekre is. Erre jó megoldást nyújthat a tőzsde, ahol nem szabad kísértésbe esni és csak olyan értékpapírokba érdemes fektetni, amelyek hosszabb távon is profitálnak. Ebben az esetben egy aranyszabály van: kerülni kell a vad kilengéssel bíró papírokat. Ezzel a módszerrel a pénzt tárolhatjuk egészen addig, amíg fel nem szeretnénk használni. Ha nem ismerjük a tőzsdét, akkor egy megbízható bróker a segítségünkre lehet. Fontos, hogy a nyereményből mindenképpen tegyünk félre a nyugdíjas évekre, hiszen a hazai nyugdíjak nem minden esetben biztosítják a megélhetést. 

Az ilyen típusú megtakarítások adózási előnyökkel is járhatnak és biztosítják azt, hogy ha valami baj történik, akkor mi anyagilag biztonságban legyünk. Sokan cipelünk magunkkal adósságokat, ami lehet egy diákhitel, egy jelzáloghitel vagy akár egy szabadfelhasználású hitel. Ezektől jobb minél előbb megszabadulni, így a nyeremény egy részét ezek végtörlesztésére is fordíthatjuk. Ebben az esetben megszabadulhatunk a kamatok felesleges további megfizetésétől. Van még egy ötletünk, ez pedig a startupokba való befektetés. 

Az induló vállalkozások támogatásával a jövőnket is bebiztosíthatjuk, hiszen ezek a jövedelmező vállalkozások közé tartoznak. Ne legyünk túlságosan kockázatkeresők, de ez szintén jó módja lehet a nyeremény befektetésének. A heti lottószámokat mindig figyeljük, ne felejtkezzünk el felvenni az esetleges nyereményeket!

Ajánlom másnak is:

Ajánlott cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.