Amit az OTP ATM használatáról tudni érdemes

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Az OTP ATM-ek ma már szinte városban megtalálhatóak, és számos funkcióval rendelkeznek. Készpénz befizetésre és felvételre alkalmasak, eurótöltésű ATM-ek esetén nemcsak forintba, de euróban is vehetünk fel belőlük készpénzt, lekérhetjük az egyenlegünket, befizethetjük a számláinkat, de akár a telefonunk egyenlegét is feltölthetjük vagy a Szerencsejáték Zrt. kínálatából többféle fogadás kezdeményezhetünk. Okos ATM-ből is egyre több van már, melyeket bármikor, 0-24 órában használhatunk.

Az OTP ATM-ek akkor is használhatóak, amikor a bankfiók épp zárva tart, még azok az ATM-ek is, melyek a bankfiókok előterében vannak. Az internetbank és az ATM használatával manapság már egyre több funkció érhető el az ügyfelek számára a bankfiók személyes felkeresése nélkül is, melyet az ügyfelek egyre jobban ki is használnak. Az OTP Bank az egyik legdinamikusabban fejlődő bank Magyarországon, az ATM-ek esetében is az egyik legtöbb funkcióval bír.

Az OTP ATM kereső használatáról

Szinte mindenki tisztában van vele, hogy a lakókörnyezetében hol található, a hozzá vagy a munkahelyéhez legközelebb eső OTP ATM. Ha viszont másik városba utazunk, nem árt, ha tudjuk, hol is található OTP ATM automata, ha szükség lenne rá. Ehhez az OTP bankfiók és ATM keresőjét érdemes használni. Ezt a lehetőséget amiatt is érdemes kihasználni, mert a koronavírus miatt számos bankfiók nyitva tartása változott meg, így a keresőben nemcsak az ATM vagy a bankfiók helyét tudjuk meghatározni, hanem az aktuális nyitva tartást is.

Az ATM-ek esetében természetesen nincs nyitva tartás, a legtöbb ATM ugyanis 0-24 órában üzemel, így akár az éjszaka közepén is vehetünk fel belőlük pénzt, vagy fizethetünk be, akár jelenleg zárva tartó bakfiókok ATM-jei esetében is. A kereső használata meglehetősen egyszerű, a kereső mezőbe irányítószám, városnév vagy utcanév alapján is kereshetünk, és azt is kiválaszthatjuk, hogy ATM-et vagy bankfiókot keresünk-e. Részletes keresés esetén kiválaszthatjuk, hogy forintot vagy eurót szeretnénk felvenni, illetve a nyitva tartásra vonatkozó adatokat is megtaláljuk az ATM-ek esetében, ugyanis még nem minden ATM használható 0-24 órában. Azt is bejelölhetjük, hogy akadálymentes ATM-et keresünk-e, illetve az ATM befizetésre is alkalmas-e.

A Bankfiók keresés esetében is van részletes keresési lehetőség, ebben az esetben még szélesebb körbe szűrhetjük le az igényeinket, is kiválaszthatjuk, hogy az ügyünk intézésére melyik bankfiók alkalmas.

Amit az ATM-es befizetésről tudni érdemes

Ha pénzt szeretnék befizetni akár a saját, akár más OTP-s számlára, arra a befizetésre alkalmas OTP ATM-ek esetében van lehetőségünk, akár 0-24 órában, ha okos automatát választunk. Egy befizetés során akár 200 darab bankjegyet is befizethetünk, tehát akár 4 millió Forintot is. Nemcsak a saját számlánkra, de más OTP számlára is fizethetünk be összeget az ATM-eken keresztül. A befizetésnek meglehetősen kedvező feltételei vannak, néha még kedvezőbbek is, mintha személyesen fizetnénk be ugyanazt az összeget a bankfiókban.

Erre a lehetőségre lakossági és vállalati ügyfeleknek is lehetőségük van. Lakossági ügyfelek esetében Maestro, MasterCard, VISA vagy OTP emblémás forint alapú lakossági betéti kártyával kell rendelkezni, vállalati ügyfeleknek pedig MasterCard vagy VISA emblémás forint alapú üzleti betéti kártyával. Amira figyelnünk kell, hogy a befizetés során a bankjegyek állapota megfelelő legyen. Az ATM az összeragadt vagy összehajtott bankjegyeket nem fogadja el, vissza fogja adni. A hamis bankjegyeket az ATM befogadja ugyan, de jóvá nem írja. Régen borítékban volt lehetőség a befizetésre, most azonban már boríték nélkül történik a befizetés, közvetlenül a bankjegyeket fogadja be az automata, az ATM képernyőjén pedig nyomon követhetjük az összeget.

Mennyi készpénzfelvételi limit az OTP ATM esetében?

A készpénzfelvételi limitre vonatkozó szabályok sokat szigorodtak 2020-ban, szinte minden bank és pénzintézet limitet vezetett be, illetve szigorította a meglévő limiteket. Az OTP Bank esetében a limit 40 bankjegy, és mivel a 20 000 Forintos bankjegy a legnagyobb felvehető bankjegy, így a limit 40-szer 20 000 Forint, vagyis 800 000 Forint, bármilyen bankfiókról is van szó. Ennél nagyobb limitet nem tudunk beállítani sem a bankkártyánk esetében, mert erre még a netbankon sincs lehetőség, hiszen ez az összeghatár az ATM-ekre vonatkozik, tehát megkerülni nem lehet, egyszerre ekkora összeg vehető fel.

Ez természetesen az OTP Bank ügyfeleire vonatkozik. Ma már lehetőség van arra, hogy az OTP Bank ATM-jeiből más bank ügyfelei is vehessen fel pénzt, ugyanakkor ez jóval kisebb összes, mint az OTP Bank ügyfelei esetében. Míg a saját ügyfelek tekintetében az OTP Bank az egyik legengedékenyebb a limiteket illetően, addig a más bankok ügyfelei esetében a legszigorúbbnak mondható, ugyanis a nem saját ügyfelek mindössze 100.000 Forintot vehetnek fel egyszerre az OTP ATM-ekből.

Euró felvétel az OTP ATM-ekből

Az OTP Bank esetében is vannak eurótöltésű ATM-ek, melyekből eurót is felvehetünk, természetesen ehhez megfelelő bankszámlával, és bankkártyával kell rendelkeznünk. Ahhoz, hogy az OTP Bank ATM-jéből eurót vehessünk fel, Lakossági Mastercard Devizakártyával kell rendelkeznünk, melyet akkor igényelhetünk, ha rendelkezünk az OTP Banknál vezetett valamilyen euróban vezetett devizaszámlával, vagyis Lakossági devizaszámlával vagy Smart devizaszámlával. Természetesen az euró felvételnek is díja van, erről a szerződés megkötésekor, illetve a bankkártya igénylésekor tájékozódhatunk.

Ahogyan a forint esetében, úgy az euró felvételének is van egy limitje. Az alaplimit, amit minden deviza alapú bankszámlához beállítanak, az 500 euró, viszont ez a limit feljebb emelhető, egészen 2000 euróig. Ennek értelmében tehát az OTP ATM-ekből 1 eurótól 2000 euróig vehetünk fel pénzt, természetesen a limitmódosítás után, amit az internetbank segítségével is megtehetünk, de személyesen is intézkedhetünk a hozzánk legközelebb eső OTP bankfiókban. Ha szükséges, akár azt is beállíthatjuk, hogy euróba ne tudjunk készpénzt felvenni, bár ez deviza alapú bankszámlák esetén meglehetősen ritka, de lehetőség természetesen van rá.

Mennyi az OTP ATM befizetés díja? Van díja egyáltalán?

Az OTP ATM-ek befizetési lehetősége az elmúlt években megváltozott, ahogyan a díjszabások is. A saját számlánkra történő befizetés díja egy időben jóval kedvezőbb volt, mint bankfiókban megtenni ugyanezt. Jelenleg ez az akció már nem él, így a befizetés díja a számlánkhoz tartozó díjszabásban foglaltak szerint történik lakossági és vállalati ügyfeleknek egyaránt. Ha pontos összegekre vagyunk kíváncsiak, akkor az OTP Bank weboldalán, a befizetésre vonatkozó információk között megtaláljuk a lakossági és az üzleti bankkártyákra vonatkozó, letölthető ismertetőket, melyek mindenki számára nyilvánosak.

Arra is van lehetőség, hogy más OTP-s ügyfél számlájára fizessünk be összeget. Ennek is természetesen lehet díja, mely ügyféltípusonként eltérő lehet. AZ erre vonatkozó szabályokat és díjtáblázatot Az ATM-eken a befizetéshez használt kártya mögötti kártyaszámlától eltérő számlára történő készpénzbefizetésről szóló ismertetőben találhatjuk meg. Bizonyos esetekben a befizetés díja ingyenes, más esetekben díja van. Mielőtt befizetnénk bármekkora összeget, érdemes a díjszabásnak utána járni, hogy ne érhessen minket meglepetés.

Mennyi az OTP ATM készpénzfelvétel díja?

A pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. évi LXXXV. törvény 36/A. §-a alapján havonta az első két készpénzfelvétel díjmentes, melynek értéke legfeljebb 150.000 Forint lehet. A két alkalom, illetve a 150 000 Forint feletti felvétel esetén a készpénzfelvételnek már díja van. Erre nemcsak az OTP Bank ATM-jei esetében van lehetőség, hanem Magyarország bármelyik ATM-jében, bankfióktól függetlenül. Azt azonban nem árt tudni, hogy ahhoz, hogy erre jogosultak legyünk, ki kell tölteni egy nyilatkozatot a számlavezető bankunknál, így az OTP Bankban is.

Ez a lehetőség egyébként csak a forintos készpénzfelvételre vonatkozik, az eurós készpénzfelvételre már nem, annak minden esetben díja van. Ha bankfiókban vagy pénztárnál veszünk fel pénzt, annak minden esetben díja van, még a forintos pénzfelvétel esetében is. Hogy a készpénzfelvételnek mekkora a díja, azt a bankszámlánk, illetve a bankkártyánk határozza meg, amelyről az OTP Bankfiókokban érdeklődhetünk, illetve a számlanyitáskor, vagy számlaváltáskor részletes tájékoztatást kapunk róla.

OTP Bankfiókok száma Európában

Mivel az OTP Bank Magyarország legnagyobb kereskedelmi bankja, így szinte minden városban található bankfiókja, egyes városokban akár több is. Emellett azonban nemcsak hazánkban rendelkezik bankfiókokkal, hanem számos európai országban is, összesen 9 országban található OTP Bankfiók, az OTP bankfiókok száma Közép- és Kelet-Európában közel 1500. Ha tehát külföldre utazunk, érdemes utána járni, hogy az adott országban van-e OTP bankfiók.

A bankfiókban az OTP Bank ügyfeleiként személyesen is vehetünk fel pénzt a kártyánkról. Ha deviza számlával, és hozzá tartozó deviza bankkártyával rendelkezünk, akkor eurófelvételre is van lehetőségünk az OTP Bank ügyfeleiként a helyi ATM-ekből, természetesen erre akkor van lehetőség, ha eurófelvételre alkalmas ATM-ről van szó.

OTP Bank nyitva tartás Budapest

Az OTP Bank nyitva tartás Budapesten is bankfiókonként eltérő lehet. Ha a Google keresőjébe beírjuk, hogy hol keresünk OTP Bankfiókot, akkor a kereső nemcsak a címet, de a nyitva tartást is megmutatja nekünk, ez azonban nem mindig felel meg a valóságnak. A koronavírus járvány miatt ugyanis egyes bankfiókok bezártak, vagy módosított nyitva tartással működtek. Ez egyes esetekben a korlátozások megszűnését követően újra megváltozott, egyes bankok azonban zárva maradtak, esetleg a nyitva tartás is a korlátozások alatti maradt.

A Google keresőjében ezt nem mindig módosítják az aktuális nyitva tartásra, így érdemes inkább a OTP Bank weboldalán található fiók és ATM keresőt használni, ahol az aktuális nyitva tartást fogjuk megtalálni. Budapesten is eltérő időben vannak nyitva a bankfiókok, ahogyan az ügyintézés típusai is eltérőek lehetnek. A keresőben a kívánt ügyletre is rákereshetünk, hogy megtalálhassuk a hozzánk legközelebb eső bankfiókot, ahol el tudjuk intézni a kívánt ügyletet, egyszersmind az aktuális nyitva tartást is megnézhetjük.

OTP ATM-ek Budapesten

Budapesten rengeteg OTP ATM található meg. A kereső segítségével külön kerületre is szűrhetünk, és választhatunk, hogy a térkép vagy listanézet szerint szeretnénk keresni egy közeli ATM-et a 7. kerület, 2. kerület, vagy a 13. kerület ATM-jei közül. Mivel az ATM-ek funkciói nem egyformák, így érdemes funkcióra is szűrni, ha a keresőt használjuk, mert bár egyre több az okos ATM, nem mindegyik az, és nem minden esetben van lehetőség befizetésre vagy eurós készpénzfelvételre, ahogyan nem mindegy ATM akadálymentes Budapesten sem.

OTP időpontfoglalásról, avagy hol és hogyan foglalhatunk időpontot?

A koronavírusnak köszönhetően az OTP időpontfoglalás is felértékelődött. Eddig csak azok foglaltak időpontot a személyes ügyeik intézéséhez a bankfiókokban, akik nagyon siettek, vagy túl elfoglaltak voltak ahhoz, hogy egy sűrűbb időszakban akár több órát is várjanak. A koronavírus járvány miatt azonban az bankfiókban tartózkodók száma is korlátozásra került, azok pedig természetesen előnyben részesültek, akik időpontot foglaltak. Manapság már egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel a járvány lecsengése után is.

Ha az OTP Bankba szeretnék időpontot foglalni. Ezt megtehetjük az OTP Bank weboldalán, ahol egyből kiválaszthatjuk, hogy milyen ügyet szeretnénk intézni, illetve az OTP Direkt szolgáltatáson keresztül is. A netbank és a mobilban felületein is lefoglalhatjuk az időpontunkat, ha az OTP Direkt szolgáltatást már igényeltük. Az időpontfoglalásnál ki kell választanunk a hozzánk legközelebb eső bankfiókot, és a szabad időpontok közül a legszimpatikusabbat. Az OTP ATM-ek időpontfoglalásra nem alkalmasak, de számos más funkcióval bírnak, melyeket érdemes kihasználni.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!

32 válasz

 1. I feel this is one of the most significant information for me.
  And i am happy studying your article. But wanna commentary on few normal issues,
  The site style is great, the articles is in reality great :
  D. Good task, cheers

  Here is my web site – findsome cc

 2. Yoᥙ mаde ѕome decent рoints there. I looкеԁ on thee web tⲟ fіnd out mоre
  аbout tһe issue аnd found mоst individuals ԝill go аlօng withh yοur
  views on thіs site.

  Visit my site; basetools.al

 3. It’s hard to comе by educated people ߋn tһis subject, Ƅut үou seem like you know what you’re
  talkking abߋut! Thankѕ

  Here is my blog post … faceless

 4. I’m amazed, Ι mսst say. Rarely do I come acrоss a blog that’ѕ equally
  educative and interestіng, and let me tell you, you’ve hit thе nail on thee head.
  Тhе prоblem iis ɑn issue that not enoᥙgh people ɑre speaking intelligently about.
  I’m veгy һappy thаt I came acгoss this ԁuring my hunt for somethijng regarding this.

  Feel free to visit mʏ blog post – ronda shop

 5. No mаtter if some one searches for hiѕ eѕsential thing,
  so he/she needs to be avajlable that iin detail, thuus
  that thibg is maintained over here.

  Feel free to surf to my page … brianclubs

 6. What’s up to every one, the contents present at tis web site are actually remarkable for people experience, well, keep
  up the good wortk fellows.

  Look at my site; xleet shop

 7. Hey there! I simply wish to give you a big thumbs up for the excellent iinformation you have right here on this
  post. I aam returning to your blog for more soon.

  Here is my blog: pro zone

 8. Hey There. I appreciate the fresh perspective of your blog using msn. It’s refreshing to read an article.
  I have seen visit a site briansclub to read more useful info. Thanks for the
  post. I will definitely come back.

 9. Just came across this fascinating article. A great read that provided valuable insights on the subject. If you’re eager for more information, be sure to visit briansclub.cm for additional resources. Happy exploring!

 10. Big fat” is a whimsical phrase that adds a dash of flavor to our language, often serving as a playful exaggeration to emphasize size or abundance. It’s akin to sprinkling confetti on a conversation, injecting a sense of fun and lightheartedness. However, like any seasoning, it’s important to use it in moderation and with consideration for its impact. While it can bring a smile to our faces, let’s be mindful of the context and ensure that our words foster positivity and inclusivity in our interactions.https://bigfat.cm/

 11. Welcome to SwipeStore, the ultimate destination that transforms your shopping experience with the simple swipe of your finger. In today’s fast-paced world, we understand that convenience and efficiency are paramount. That’s why SwipeStore is designed to offer a seamless, user-friendly platform where browsing and buying your favorite products or services is not just easy, but also enjoyable.https://swipestore.at/

 12. I’ve learned so much from BriansClub! Their articles are not only informative but also easy to understand, even for someone like me who’s not a tech expert.””” briansclub

 13. Magnificent beat ! I wish to apprentice while you amend your web site, how can i subscribe for a blog web site?
  The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of
  this your broadcast offered bright clear concept

 14. Hey There. I appreciate the fresh perspective of your blog using msn. It’s refreshing to read an article.
  Your ability to distill complex concepts into digestible insights is commendable.
  I’m leaving here with a newfound understanding and a desire to explore more on the subject maybe like brainsclub. Great job!

 15. https://bankomat.biz
  Thanks for one’s marvelous posting! I truly enjoyed reading it, you could be a great
  author.I will always bookmark your blog and will often come back at some point.
  I want to encourage you to ultimately continue your
  great posts, have a nice evening!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.