Tippmix kalkulátor

Segítünk abban, hogyan használd sikeresen a Tippmix kalkulátort, hogy sportfogadásaid sikeresek legyenek.

Fogadások száma
Ssz.   Odds    Nem jön be
#1
#2
#3
#4
#5
#6
#7
#8
Alap tét: Ft

Tippmix kalkulátor használata

Mielőtt feladnánk a szelvényeinket hasznos, ha előtte használjuk a Tippmix kalkulátort, melynek segítségével könnyedén kiszámolható a várható nyeremény és a haszon. Ehhez csupán csak az odds-t kell használni. Az odds az adott sportesemény nyereményszorzója. Azt is meg tudjuk nézni mi van abban az esetben, ha egy-egy tipp mégsem sikerül.

Tippmix kalkulátor letöltés

Nem csak számítógépről tudjuk használni a kalkulátort, hanem már az okostelefonokra is lehetséges az apk letöltése. (apk egy tömörített fájl formátum). A Google Play áruházból tölthetjük le az app-ot android rendszerű készülékeinkre.
Amit érdemes tudni róla az az, hogy a program képes az egyszerű és a kombinációs kötéseket is kiszámítani a különböző fogadási típusok megtételével.

Hogyan követhetőek a mérkőzések?

A kiemelt európai bajnokságokat is meg lehet tekinteni. Ezek az adatok mindig egy excel táblázatba vannak összefoglalva áttekinthető formában. Olyan adatokat vannak benne, amik hasznosak, mint a részletes mérkőzések, eredmények a jelenlegi forma és helyezés, valamint a statisztikák.
Annak az esélye, hogy a napi mérkőzések döntetlennel vagy másképp végződnek százalékban kifejezve mutatja ezek várható eredményét. Íme egy példa erre.

Mint láthatjuk az első oszlopban fel van tüntetve a dátum általában az aznapi mérkőzések az ország, valamint a csapatok nevei is mérkőzésenként. Jobb oldalt tekinthetjük meg a százalékos formában mért esélyeket arra, hogy vajon mi lesz a várható eredménye a meccsnek, vagyis melyik mekkora százalékos eséllyel alakul.

Tippmix nyereményjátékok és akciók

Az aktuális Tippmix külön sorsolást, nyereményjátékokat és akciókat is érdemes figyelemmel kísérni hiszen, ha nyeretlen a szelvényünk még mindig van esély arra, hogy nyerjünk. Bár ezt nem tudhatjuk előre, de megadhatjuk az esélyt arra is, ha nem a mi tippjeink jönnek be. Ezek az akciók bizonyos időszakonként érhetőek el. Íme egy nemrég lezárt ilyen nyereményjáték:

A Tippmix kalkulátor használata

Igen egyszerű, ha tudjuk az alapvető dolgokat és eseményeket a labdarúgással kapcsolatosan. Elsősorban ki kell választani azt, hogy mennyi eseményt szeretnénk megjátszani. Abban az esetben, ha az események száma meghaladja a hármat akkor különböző kötés és kombinációs típusok közül választhatunk. Ezután meg kell adni az eseményekhez tartozó szorzót, azaz az odds-t.
Érdekesség, hogy ez a szám egy esély szám is egyben, amelyet százalékos formára is át lehet váltani.

Ennek tudatában egy izgalmas területére keveredhetünk a sportfogadásnak. A legalapvető példa erre, mint azt ahogyan a táblázatban is láthatjuk a vagy-vagy tehát az 50-50%-os esély a nyerésre a 2 odds. Ez valamennyire tükrözi is a valóságot, hiszen nem tudjuk pontosan megfejteni vajon mi is lesz az eredmény csak a statisztikák alapján lehet ezt feltételezni. Ha mindig erre tennénk folyamatosan csak ide-oda keringene a pénzünk. A legizgalmasabb része a dolognak az mikor a 2.00-ás szorzó felett fogadunk. Így már nagyvalószínűséggel hosszútávon biztosan nyerni fogunk, tehát lesz rajta haszon.

Ha kombinációt választunk és az odds melletti opciókat is bekapcsoljuk a Tippmix kalkulátoron akkor meg lehet nézni azt, hogy mennyi lenne a nyeremény akkor, ha az adott eredményeket nem találjuk el. A legvégén adjuk meg az alaptétet is majd ezután kattintsunk a „Számítás” gombra. Ezután láthatjuk a Tippmix szelvények darabszámát, a fogadás árát, a várható maximális nyereményt és hasznot is. Kombinációk esetében néhánynál a kombinációk részleteit is meg lehet nézni.

Tippmix fogadási típusok

Az, hogy mennyit nyerhetünk mindig a nyereményszorzótól fog függeni, vagyis az odds-től. ez jelöli azt, hogy a feltett tétnek hányszorosát fogjuk visszanyerni. Nézzük meg a típusokat.

A Normál kötésű Tippmix fogadás során minimum 1, maximum pedig 8 mérkőzés eredményére tudunk kalkulációt elindítani. Ha kötésben fogadunk akkor a mérkőzések nyereményszorzói (odds-ei) összeszorzódnak, de csak akkor nyerünk, ha minden tippelt meccs eredményét eltaláltuk. A fogadás tétje egységenként 200Ft minimum, maximum pedig 100.000Ft. A nyeremény értéke ebben az esetben szelvényenként 1 millió forint is lehet.
A Kombinált Tippmix fogadás annyit jelent, hogy több játszmát is megjelölhetünk, mint amennyi kötésben szeretnénk játszani. Minimum 3 de legfeljebb 8 meccs kimenetelére tehetjük meg a tippet különböző kombináció típusokban. Itt a fogadás tétje minimum 100Ft de lehet akár a maximális 100.000Ft is. Egy kötésen belül sem lehet több a várható nyeremény értéke 1 millió forintnál.

Hogyan számolható ki a nyeremény?

Akkor vagyunk jogosultak a nyereményre normál fogadás esetén, ha az egységnyi fogadásban az összes eredményt eltaláltuk. A kombinált játék során elég, ha az egységnyi fogadások közül legalább az egyikben megfogadott összes kimenetelt eltaláljuk. A nyeremény nagyságát a nyereményszorzók és a tét nagysága határozza meg. Normál Tippmix fogadás estében a nyeremény összege úgy számolható ki 1 fogadás esemény esetén: nyereményszorzó (odds) *tét = nyeremény. Például 1000ft-ot teszünk fel egy eseményre 1,5-ös nyereményszorzó mellett akkor 1500ft-ot nyerünk, ha a szelvényünkön szereplő tippek bejönnek. Egynél több fogadási esemény során a következőképpen számolhatjuk ki a nyereményt: nyereményszorzók szorzata*tét. 

Tehát ha egy fogadáson belül 3 fogadási eseményre tippeltünk 1000ft-tal akkor a nyereményszorzók az alábbiak szerint alakulnak:
• 1. fogadás: 1,50 szorzó
• 2.fogadás: 2,00 szorzó
• 3. fogadás: 3,00 szorzó
Ez a gyakorlatban így néz ki:
1,50*2,00*3,00=9
9*1000Ft=9000Ft

A kombinált Tippmix kiszámítása kicsit más. A kiszámítási módja megegyezik a normál fogadáson belüli több fogadás esetén történő számolással (vagyis nyereményszorzók szorzata*tét) annyi kiegészítéssel, hogy az egységnyi fogadásokban elért nyeremények összeadódva adják meg a kombinált Tippmix összesített nyereményét. Pl. Trixie kombinációban 3 fogadási eseményre fogadunk 1000Ft-tal. 

Ennek a nyereményszorzói az alábbiak szerint alakulnak:
• 1 fogadás: 1,50 szorzó
• 2 fogadás: 2,00 szorzó
• 3 fogadás: 3,00 szorzó

Ez valójában 4db egységnyi fogadást jelent:
• 1 fogadás: 1,50*2,00=3,00 (várható nyeremény: 3,00*1000=3000Ft
• 2 fogadás: 1,50*3,00=4,50 (várható nyeremény: 4,50*1000=4500Ft
• 3 fogadás: 2,00*3,00=6,00 (várható nyeremény: 6,00*1000=6000Ft
• 4 fogadás: 1,50*2,00*3,00=9,00 (várható nyeremény: 9,00*1000=9000Ft
Várható maximális nyeremény: 3000Ft+4500Ft+6000Ft+9000Ft=22.500Ft

Ha nem sikerül minden tipp mik a lehetőségek?

A klasszikus kombinációk közül a következőféleképp alakulhat a hibás tippek száma:
• 1 hibás tipp lehet a 2/3, 3/4, 4/5, 5/6, 6/7, és 7/8 kombináció típus esetén
• 2 hibás tipp lehet a 2/4, 3/5, 4/6, 5/7 és 6/8 kombináció típus esetén
• 3 hibás tipp lehet a 2/5, 3/6, 4/7 és 5/8 kombináció típus esetén
• 4 hibás tipp lehet a 2/6, 3/7 és 4/8 kombináció típus esetén
• 5 hibás tipp lehet a 2/7 és 3/8 kombináció típus esetén
• 6 hibás tipp lehet a 2/8 kombináció típus esetén, de így is nyerhetünk mert biztos, hogy lesz hibátlan köztük.

Összetett kombinációk esetén:

• Trixie: 4db fogadást jelent 3 különböző fogadási esemény kimenetelére (1 hibás tipp esetén is nyerhetünk)
• Patent: 7db fogadást jelent 3 különböző fogadási esemény kimenetelére. (bármelyik fogadásunk sikerül az már nyereményre jogosít)
• Yankee: 11db fogadást jelent 4 különböző fogadási esemény kimenetelére. (2 hibás tipp esetén is nyerhetünk)
• Canadian: 26db fogadást jelent 5 különböző fogadási esemény kimenetelére (3 hibás tipp esetén is nyerhetünk)
• Lucky(31): 31db fogadást jelent 5 különböző fogadási esemény kimenetelére (bármelyik kimenetelt eltaláljuk akkor már nyereményre leszünk jogosultak)
• Heinz: 57db fogadást jelent 6 különböző fogadási esemény kimenetelére (4 hibás tipp esetén is nyer)
• Lucky(63): 63db fogadást jelent 6 különböző fogadási esemény kimenetelére (bármely kimenetelt eltaláljuk a fogadás már nyereményre jogosít)
Az aktuális mai meccsekre, ingyen tippmix tippekre az interneten keresztül könnyedén rá tudunk keresni, valamint azt is meg tudjuk nézni, hogy mik a döntetlen tippek mára. Ezek sem 100%-ig biztosak, de nagy valószínűséggel bekövetkezhetnek.

Az élő Tippmix kalkulátor elsősorban a hagyományos Tippmix nyereményekhez és kombinációkhoz készült, természetesen használható a Tippmix Pro fogadásokhoz is.Ha online vagy papíralapú formában adjuk fel a Tippmix szelvényünket az mindig névtelenül történik. Viszont a TippmixPro esetében meg kell adni a személyes adatokat.

A megbízható tippmix tippek tudatában a tippmix kalkulátor segítségével valóban ki tudjuk számolni a várható nyereményünket.

Sportfogadás élő eredmények követése

Itt tudod nyomon követni az aktuális sport eseményeket élőben.