Ötöslottó nyerőszámok és nyereményei

Friss heti ötöslottó nyerőszámok a következők:

Ötöslottó
Ötöslottó nyerőszámok
2024. 21. heti (sorsolás: 2024.05.25.) nyerőszámok:
3941565864
Ötöslottó nyeremények
TalálatDarabNyeremény
5-ös00 Ft
4-es143 438 930 Ft
3-as183927 490 Ft
2-es548653 640 Ft
Korábbi eredmények
Hét számaNyerőszámok
20 8 | 31 | 59 | 60 | 72
19 17 | 34 | 60 | 80 | 82
18 9 | 28 | 76 | 77 | 83
17 13 | 34 | 35 | 58 | 69
16 13 | 37 | 38 | 64 | 83
15 13 | 19 | 48 | 51 | 71
14 1 | 4 | 43 | 64 | 76

Az Ötöslottó története és szabályai lépésről – lépésre

Az Ötöslottó már évtizedek óta nagy népszerűségnek örvendő játék, melyet sokan választanak a nyerni vágyók köréből. Története a genovai rendszerű lottókra vezethető vissza, melyek eredetileg a szenátorválasztás alapját képezték.

A lottóhoz hasonló játékok egyébként már a 15. században is megjelentek Európában. Akkoriban még a sorsolások csak időnként kerültek megrendezésre, és általában tárgynyereményt kaptak a nyertesek. Idővel azonban nyilvánvalóvá vált, hogy a pénznyeremény a leginkább népszerű a játékosok körében.

A genovai rendszerű választás során öten váltak ki minden évben, és először 120, majd 90 tag közül választottak a helyükre újakat. A számok ugyan maradtak, viszont a körítés sokat változott, amikor hazánkban 1762-ben meghonosodott a lutri. 1956 óta pedig már az 5/90-es játék is elterjedt nálunk. A máig ismert teljes halmozódás az Ötöslottó esetében 1991-ben került bevezetésre. Így ha nem volt telitalált, akkor a nyereményalap hétről-hétre növekedett. Ma már nem csak a lottózókban fogadhatunk, hanem az ATM automatáknál, vagy természetesen az interneten keresztül is.

Ötöslottó, a leginkább keresett szerencsejáték

Az Ötöslottó mindenki által jól ismert, hiszen rendkívül egyszerű a játék, és a nyeremény még akkor is hatalmas, ha előző héten valaki elvitte a teljes összeget. A játék esetében 90 számból kell a szelvényen 5 darabot bejelölni. A minimális találat, mely után fizetnek, két találat, és minél több számot sikerül eltalálni, annál nagyobb a nyeremény.

Természetesen az Ötöslottó nyereményének összege mindig több tényező függvénye. Nem mindegy, mekkora nyeremények halmozódnak az előző hetekről, hányan játszottak a héten az Ötöslottón, valamint hányan találták el a számokat.

Interneten, okostelefonon keresztül is játszható!

A lottózásra ma már többféle lehetőség is kínálkozik. A kézi kitöltésnél saját magunk választhatjuk meg, hogy milyen számokkal játszunk, míg a gépi kitöltésnél viszont véletlenszerűen kerülnek a számok a szelvényre.

Ma már végleg elfelejthetjük azt, hogy kizárólag a lottózókban adhatunk fel szelvényeket, hiszen erre már az interneten keresztül, akár okostelefonra letölthető alkalmazásban, vagy SMS-ben is lehetőség nyílik. Az ATM automatáknál szintén lottózhatunk, ráadásul öthetes szelvényt is fel lehet adni. A fix játékon túl kombinációs játékok is elérhetőek a szerencsejátékok között.

Kombinációs játék az Ötöslottóban

Ha röviden szeretnénk összefoglalni, hogy a kombinációs játék mit jelent, akkor úgy fogalmazhatnánk meg, hogy a normál játéknál több számot lehet megadni. A maximum 3 fix szám mellé kombinációs számok kerülnek, méghozzá az összes lehetséges változatban. Persze minél több számmal játszik az ember, annál többe kerül majd a szelvény, de ezzel együtt a nyerési esély is növekszik.

A kombinációs játékon túl azon is érdemes elgondolkodni, hogy több lottót adsz fel egyszerre, vagy öt héten keresztül ugyanazokkal a számokkal fogsz játszani.

Ma már akár lottó-generátor segítségével is kiválaszthatod azokat a számokat, amelyeket aktuálisan megjátszol. Ennek ellenére sokan vannak, akik akár évek óta ugyanazokkal a számokkal játszanak akár babonából, akár valamiféle kötődésből az érintett számok irányába.

Lottófeladás napjainkban

Míg egykor kizárólag a lottózók kínáltak lehetőséget a szelvény kitöltésére és feladására, addig napjainkban egészen újszerű megoldásokkal találkozhatnak a játékosok. A hagyományos feladás mellett egyre kevesebben döntenek, hiszen annál kényelmesebb megoldások is kínálkoznak. Az interneten történő feladás mellett az okostelefonra letölthető Okoslottó is egyfajta lehetőség. SMS-ben szintén mód van az Ötöslottó számaira fogadni, de az ATM automatánál járva a lottófeladást is elintézheted egy füst alatt.

Szombat 17.30-ig add fel a szelvényed!

A lottózás során érdemes odafigyelni arra, hogy milyen időszakonként történik meg a sorsolás, s arra meddig lehet fogadni. Az Ötöslottó esetében vasárnap hajnal 5 órától szombaton 17.30-ig játszhatunk az adott héten. A sorsolásra 18.35 és 19.30 között kerül sor a Duna TV műsorán.

Ötöslottó számhúzás: akár Te is jelentkezhetsz!

Ha számhúzónak jelentkeznél, akkor nincs más dolgod, mint az adott héten legalább ezer forintért lottózni. Ha pályázol számhúzónak, és a három műsorba meghívott között leszel, akkor a végleges számhúzó személyének elnyerésére is lehetőséged kínálkozik. Miért jó ez?

A számhúzó megadhat egy számot még a húzást megelőzően, és ha azt kihúzza, akkor egymillió forinttal gazdagodhat. Ha ez mégsem sikerül, akkor a legnagyobb kihúzott szám ötezerszerese üti a játékos markát. Azok sem maradnak azonban nyeremény nélkül, akik nem kerülnek be számhúzónak, e két személy ugyanis harmincezer forintot vihet haza.

Mit csináljon ha ötöslottó nyerőszámokat eltalálta?

Az Ötöslottó nyerteseinek 90 napjuk áll rendelkezésükre ahhoz, hogy felvegyék nyereményüket. Persze nem mindegy, hogy mekkora összeget sikerül megkaparintani. Az úgynevezett kisnyereményeket, vagyis a 200 ezer forint alatti összeget a lottózóban megkaphatja a játékos. Amennyiben online játszottál, vagy pl. SMS-ben, akkor a megadott bankszámla számra kerül jóváírásra az összeg.

Más a helyzet azonban akkor, ha 200 ezer forint feletti nyereményt tudhatsz magadénak. Ilyenkor, az úgynevezett nagy összegű nyeremény nyereményigénylési nyomtatvány kitöltését követően kerül átutalásra.

Ha pedig azon szerencsések közé tartozol, akik az Ötöslottó kapcsán 5 millió forint feletti összeget nyertek, akkor ezt a megadott telefonszámon szükséges bejelenteni. Ha tehát a +36 30 511 6444-es számot tárcsázod, akkor jó eséllyel milliós nyereményt sikerült megcsípned. Akár 40 millió forint feletti összeg is várja az Ötöslottó játékosait, mely bizony igencsak nagy vonzerővel bír bármely korosztály számára. Apropó, korosztály! Az Ötöslottón, mint bármely más szerencsejátékon, csak 18 év felettiek játszhatnak.

Mennyibe kerül az Ötöslottó?

Ha szerencsejátékról van szó, akkor persze korántsem mindegy, hogy mennyibe kerül a játék. Az Ötöslottó 300 forintos áron érhető el. Ez az alapjáték, természetesen az öthetes, vagy az egyszerre feladott több szelvény a szelvények számával szorzódik. A kombinált játék ára annak függvényében alakul, hogy hány kombinációt szeretnénk megjátszani, így akár százezreket is kifizethetünk arra, hogy egy nagyobb nyereményt jobb eséllyel sikerüljön elcsípni.

Megéri játszani?

A nagy nyeremény sokak fantáziáját megmozgatja. Vannak, akik úgy gondolják, felesleges pénzkidobás a szerencsejáték. Mások egy egészséges arányt megőrizve igyekeznek hetente egyszer-kétszer játszani. Az esélyek latolgatása közben természetesen jól kiszámolható, hogy mekkora esély van a nyerésre. Ahhoz, hogy egy kettes találatot sikerüljön elérni, legalább 42 lottófeladás szükséges. Az Ötöslottó esetében az öttalálatos szelvény esélye 1: 43 949 268. Hogy ez sok, vagy kevés, azt döntse el mindenki saját maga.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy bár a szerencsejátékok minden korábbinál szélesebb választékban elérhetőek, mégis az Ötöslottó maradt az, ami igazi klasszikusként a legnagyobb népszerűségnek örvend. Nem csak a mesés nyeremények vonzanak sokakat, hanem az is, hogy a játékosok akár már évtizedek óta ehhez a játékhoz szoktak hozzá leginkább. Természetesen az aktuális szerencsejáték kínálatban számos olyan is megtalálható, melyek akár napi gyakorisággal teszik lehetővé a nyerést, vagy akár még gyakrabban történik húzás (pl. Puttó), de ennek ellenére az Ötöslottó töretlen népszerűséget tudhat magáénak.

A lottózás kínálta kényelemnek köszönhetően a mai kor embere gyakran az otthon nyugalmát sem hagyja el, hiszen az interneten keresztül gond nélkül játszhat, választhatja a kombinációs lehetőségeket, vagy adhatja le előre öthétre a kigondolt számokat. A nyeremény szempontjából pedig tulajdonképpen mindegy is, hogy ugyanazokkal a számokkal játszol, vagy a véletlenre bízod, hogy vezesse kezed a számok megadásakor.

Az Ötöslottón túl is van szerencsejáték!

Természetesen az aktuális szerencsejáték kínálatban azok is megtalálhatják számításukat, akik nagyobb nyerési esélyeket szeretnének. A Hatoslottónál a telitalálatos szelvény jelentősen nagyobb eséllyel érhető el, bár tény, hogy a nyeremény is kevesebb. Ugyanakkor a legtöbben a kisebb nyereménnyel is beérnék, hiszen az Ötöslottó megnyerése sokak számára felfoghatatlan és valószínűleg nem is megfelelően feldolgozható változást ígérne az életben. A lehetőség természetesen adott arra, hogy többféle játékban is kipróbáld magad. A kaparós sorsjegyekről se feledkezzünk meg, hiszen igen széles szeletet szakítanak maguknak a szerencsejátékok piacából.

Skandináv lottó, Joker, Keno – a játékokat sorolhatnánk. Eltérő szabályok, nyeremények, sorsolási gyakoriság jellemzi ezeket, így közöttük mindenki megtalálhatja azt, amely elképzeléseinek leginkább megfelel. Érdemes azonban a szerencsejátékokra tényleg csupán játékként tekinteni, és az egészséges mértéket megőrizve használni azokat. Fortuna kegyeit nem egyszerű elnyerni, és egy lapra nem biztos, hogy célszerű mindent feltenni.

A lottózás régmúlt időkre visszanyúló történettel rendelkezik, manapság pedig a játékhoz a világhálót is biztonsággal hívhatjuk segítségül. A sokféle játék ellenére is elmondható, hogy az Ötöslottó máig nem veszített népszerűségéből, és hétről-hétre sokan teszik le a voksot mellette a nagy nyeremény reményében. Az ötöslottó nyerőszámok mellett a jokert is érdemes megjátszani.

Ajánlom másnak is:

Ajánlott cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.