Egyenleg lekérdezés

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Az egyenleg lekérdezés az élet számos területén hasznos lehet, legyen szó bankszámláról, mobiltelefonról vagy SZÉP kártyáról. Ebben a cikkben ezeket a lehetőségeket ismerheted meg.

Bankszámla egyenleg lekérdezés

A bankszámla egyenleg lekérdezés minden banknál másképp történik, attól függően, hogy a pénzintézet milyen csatornákat biztosít hozzá.

OTP Bank

Az OTP Banknál a bankszámla egyenlegének lekérdezésére az egyik legegyszerűbb mód a telefonos ügyfélszolgálat felhívása, mely az év minden napján éjjel-nappal elérhető. Csak fel kell hívnod a +36 1 3666666-os számot, és a megfelelő menüpontot választani. Ha mobiltelefonról szeretnél érdeklődni, akkor az 1-es szám helyett a 20-as, 30-as vagy 70-es előhívót is használhatod. Az egyenleg lekérdezés az 1-es pont, de számos más szolgáltatással is a rendelkezésedre állnak.

Az OTP Banknál külön kérdheted, hogy minden reggel elküldjék neked az aktuális egyenleged egy SMS-ben. Ez esetben az SMS-ek árát a bank ráterheli a bankszámládra a hónap végén.

ATM-et használva, a bankkártyád behelyezése és a pin kód megadása után választhatod az egyenleg lekérdezést, ilyenkor az éppen elérhető egyenlegedet láthatod. Ha pénzt is veszel fel, és kéred a bizonylatot, akkor arra is rányomtatásra kerül, hogy mennyi pénzed maradt.

Ha rendelkezel OTP internetbankkal, akkor a felületére belépve számlánként elkülönítve láthatod ezt az infót. A bank rendelkezik mobil applikációval is, ahol beállítható, hogy az aktuálisan elérhető pénzed a titkos kódod beírása nélkül is megmutassa. Végül pedig, külön regisztráció szükséges a Simple by OTP-hez, ami ismét csak felhasználható az egyenleg megismeréséhez.

Budapest Bank

A Budapest Bank esetében is a TeleBank az egyik legkönnyebb megoldás az egyenleg lekérdezésére, ahol a Telekód segítségével azonosíthatod magad. Belföldről hívhatod a 1440-es, külföldről pedig a +36 1 450 7777-es számot, ahol nem csak azt tudhatod meg, mennyi pénzed van most, hanem az utolsó 5 tranzakció részleteiről is tájékoztatást kaphatsz.

A Mobil Internetbank applikáció szintén letölthető az ismert szoftverboltokból, melynek telepítése után ingyenesen hozzáférsz a számlád adataihoz. A netbank működik böngészőből is, itt meg kell adnod a felhasználóneved és a jelszavad, majd a telefonszámodra érkező hitelesítő kódot. Amint beléptél, többek között az egyenleg lekérdezés is megoldható pár kattintással.

A Mobilbank akkor jön jól, ha a klasszikus SMS-es azonosításban és lekérdezésben hiszel, itt az SMS-hez kötődő díjakat a mobilszolgáltatód tájékoztatója alapján kell fizetned. Emellett az ATM-eket ez esetben is igénybe veheted az egyenleg lekérdezésére, amit a bank a pénzfelvétel után a nyugtán is feltüntet.

UniCredit Bank

Az UniCredit Bank is fenntart egy 24 órán át elérhető ügyfélszolgálati számot, ami a +36 1 325 3200-as számon érhető el, ha pedig mobilt használsz, akkor az 1-es előhívó helyett választhatod a 20-as, 30-as vagy 70-es számot is.

Ha inkább a netes szolgáltatásokat preferálod, a banktól kapott felhasználónév és jelszó párossal beléphetsz az online felületre, ahogy a dedikált mobil app is megmutatja az aktuális egyenleged. Az ATM ennél a pénzintézetnél is igénybe vehető a pénzmennyiséged megismerésére, de ha bemész egy bankfiókba, a személyi okmányaid bemutatása után az ügyintéző is segít.

MKB Bank

Az MKB Bank is többféle módon tájékoztat az egyenlegedről, a klasszikus SMS értesítő napi, heti vagy havi ütemezésű lehet, ilyenkor mindig a legfrissebb infókat láthatod. A pénzfelvétel után érkező SMS is megmutatja, mennyi pénzed marad, melyet az ATM-nél is megismerhetsz a bankkártyád behelyezése és a pin kód megadása után.

Természetesen ez esetben is elérhető a Telebank, ahol az ügyfélszolgálat munkatársai a +36 80 333 660-as ingyenes szám felhívása, illetve a beazonosításod után készséggel állnak a rendelkezésedre. A mobil applikáció akkor jó választás az egyenleg lekérdezés megoldására, ha amúgy is sokat használod az okostelefonod, a külön internetbank pedig a számítógépről választva kényelmes funkció.

CIB Bank

A CIB Bank ugyanilyen sokféle elérhetőséget nyújt neked, az egyik legkönnyebb módszer az egyenleged lekérdezésére a +36 1 424 2242-es szám feltárcsázása. Itt a bank munkatársai elmondják, mennyi pénz áll a rendelkezésedre, miután sikeresen megtörtént az azonosítás.

Egy fokkal modernebb megoldás az internetbank, itt tudnod kell a felhasználóneved és jelszavad, a belépés után pedig már minden funkcióhoz hozzá férsz. A mobil apphoz szükséges egy okostelefon, ilyenkor elég előkapnod a szoftvert, és máris látod a részleteket.

K&H Bank

A K&H ügyfélszolgálata a +36 1 335 3355-ös számon hívható fel, ahol ugyancsak be kell azonosítanod magad. Ha ez megtörtént, akkor az egyenleg lekérdezés mellett más banki műveletek is elérhetővé válnak.

A letölthető mobil applikáció éjjel-nappal a rendelkezésedre áll, amely igénybe vehető az internetbankba történő belépéshez is. Mindkét helyen azonnal láthatod, hogy aktuálisan mennyi pénz maradt a bankszámládon.

Sberbank

A Sberbank egyenleg lekérdezése a +36 1 557 5859-es számon éjjel-nappal a rendelkezésedre áll, de az ügyintézők csak munkaidőben érhetők el a többi feladatra. Ha ez nem felel meg, akkor nyitvatartási időben személyesen is felkeresheted valamelyik fiókot, vagy használhatod az online felületet vagy a dedikált mobil appot a lekérdezésre. Természetesen ennél a banknál is igénybe veheted az SMS-en keresztüli értesítőket.

Raiffeisen Bank

A Raiffeisen Bank lakossági telefonos ügyfélszolgálata a Raiffeisen Direkt, amely a +36 80 488 588-as vagy a +36 1 484 8484-es számon érhető el. A munkatársak munkaidőn belül kereshetők fel, de az egyenleg lekérdezés az év minden napján, éjjel-nappal működik.

Ennél a pénzintézetnél is beállíthatók az SMS értesítők, az internetbank pedig az online bejelentkezés után, illetve applikációból is hozzáférhető.

Erste Bank

Az Erste bank számos fiókja kiváló arra, hogy megkérdezd az egyenleged, ehhez azonban előbb be kell azonosítanod magad az ügyfélszolgálatos előtt. Ha ez nem felel meg, még mindig érdeklődhetsz a +36 1 298 0222-es számon, ahol a TeleBank munkatársai várják a hívásod.

Az Erste Bank mobil applikációját 2021. márciusától George néven találhatod meg, amely alkalmas a webes felületű internetbankba beléptetni a push üzeneten keresztül. Erre kattintva csak meg kell adnod a személyes kódod, és máris látod a képernyőn az egyenleged. A mobil appba ugyanezen módon léphetsz be.

SZÉP kártya egyenleg lekérdezés

Jelenleg háromféle SZÉP kártya közül választhatsz, az OTP, az MKB és a K&H kártyáihoz eltérő egyenleg lekérdezési módok társulnak.

OTP SZÉP kártya

Az OTP SZÉP kártya egyenlegét a https://magan.szepkartya.otpportalok.hu/egyenleglekerdezes/ címen tudod lekérdezni, ahol meg kell adnod a kártyaszámod utolsó 8 karakterét és a telekódodat.

A belépést követően nem csak az egyenleged derül ki pillanatok alatt, hanem a kártyaforgalmad, az adataid és kérhetsz pótkártyát is. Szintén itt adhatod meg az új jelszót vagy email címet is.

MKB SZÉP kártya

Az MKB SZÉP kártya egyenleged a https://www.mkbszepkartya.hu/Login.aspx?logintype=munkavallalo címre érkezve tudhatod meg, ahol szükség lesz az azonosítódra és a jelszavadra. Miután megnyomod a Belépés gombot, a személyes tárhelyeden találod meg a SZÉP kártyához kötődő összes információt.

K&H SZÉP kártya

Ha K&H SZÉP kártyád van, akkor a https://www.kh.hu/web/szep-kartya/kartyabirtokos-belepes oldalon kezdj, majd válaszd a kártyabirtokos belépés nevű gombot. Ez átirányít egy másik felületre, ahol a kártyaszámot és a jelszót megadva jutsz be a védett területre.

Amennyiben nincs interneted, a K&H Bank Telecentere is a rendelkezésedre áll. Ez a +36 1 335 3355-ös, vagy az 1-es helyett a 20-as, 30-as, illetve 70-es számot választva a mobil hívószámokon érhető el. Ezen belül a 7-es pont a SZÉP kártya.

Mobiltelefon egyenleg lekérdezés

A mobilszolgáltatóknál is elérhető az egyenleg lekérdezés, csak ilyenkor a feltöltőkártya-, a Roaming- vagy másféle egyenleget tudhatod meg. Mindegyik szolgáltató elég részletes tájékoztatást ad ezekről a lehetőségekről, és számos úton teszi hozzáférhetővé az információkat.

Telenor egyenleg lekérdezése

A Telenornál a feltöltőkártyás mobiltelefonod egyenlegét hatféle módon tudhatod meg. Az egyik legegyszerűbb megoldás a MyTelenor internetes felülete, ahova a telefonszámoddal és a jelszavaddal tudsz belépni. Amint bent vagy, a Saját fiók felületen ki kell választanod a kért számot, majd az Áttekintés alatt láthatod az aktuális egyenleget.

Ha te a dedikált appokat részesíted előnyben, akkor letöltheted a MyTelenor alkalmazást. Ebben belépve rögtön az aktuális egyenleged fogad, ahol az esetlegesen hozzáférhető adatmennyiség is fel van tüntetve.

A Telenornál elérhető a MyMenu is, ennek aktiválásához csak be kell ütnöd a tárcsázóba a *111# kódot, és indítsd el a hívást. Az USSD kód lefuttatása után felbukkan egy menü, ahol a kért számokat beütve kaphatod meg a szükséges adatokat. A legjobb az egészben, hogy nem csak ingyenes ez a szolgáltatás, de nagyon szórakoztató is!

Ha jobban szeretsz telefonálni, akkor a 1220-as ingyenes számon fel is hívhatod a mobilszolgáltatót, ahol elmondják az aktuális egyenleged a 2-es, majd az 1-es, végül pedig újra a 2-es gomb megnyomása után. Az egyeneleget a rendszer egy ingyenes SMS-ben is kiküldi neked.

A 172-es szám ugyanezt tudja, SMS-t küld a rendelkezésedre álló kerettel és az érvényességi idővel. Ez azonban nem ingyenes, a hívás díja 99 Ft. Külföldről pedig a +36 20 9400 600-as számon érdeklődhetsz, itt a telefonálás díját a külföldi szolgáltatód tarifái határozzák meg.

Telekom egyenleg lekérdezése

A Telekom is számos módon áll a rendelkezésedre az egyenlegeid megismeréséhez. A Domino feltöltőkártyás egyenleged megismerésének egyik leggyorsabb módja a Telekom alkalmazás, melybe belépve az Áttekintés alatt minden infót megtudhatsz. Ha a mobil appot nem akarod használni, akkor pedig az online felületen éred el az ügyfélszolgálatot, az azonosítók beírását követően ez esetben is az Áttekintés alatt látható az egyenleged.

Ha Magyarországról telefonálsz, a 1777-es számon az 1-es menüpontban kérdezheted le az egyenleget, a díjcsomagról pedig a 2-es pontban kapsz további infókat. Bár a hívásnak nincs percdíja, a szolgáltatás egyszeri díja 65 Ft lekérdezésenként.

A Telekomnál is működik az USSD kód, itt a *102# kódot kell beütnöd a tárcsázóba, majd hívást indítani. A megjelenő menüben pedig a számok megadásával tudsz navigálni.

Ha a Roaming egyenlegedről szeretnél bővebb tájékoztatást kapni, az USSD kódok ilyenkor is segítenek. Ehhez csak a *133# kódot kell beütnöd a tárcsázóba, és kiválasztani a neked megfelelő sort. A Roaming infók belföldről a 1414-es vagy 1777-es számon is lekérdezhetők, amelyekért annyit kell fizetned, ami a díjcsomagodban le van írva. Külföldről ezek a telefonszámok nem működnek, ez esetben a +36 30 344 0970-et kell tárcsáznod.

A Romaing díj is lekérdezhető az internet segítségével, vagy az online ügyfélszolgálatba lépsz be, vagy a Telekom mobil appot használod, mindkét módszer ingyenes.

Vodafone egyenleg lekérdezése

A Vodafone egyenleged lekérdezéséhez a leggyorsabb mód a My Vodafone alkalmazás, feltéve, ha már letöltötted korábban. Ha nem, akkor az App Store vagy a Google Play segítségével megteheted. Ha inkább SMS-t küldesz, akkor a 1270-es számra kell elküldened az APP szót, mely belföldről használva ingyenes.

A 171-es szám felhívása már pénzbe kerül, itt az egyenleg lekérdezés a csomagodtól függően 19 vagy 49 Ft/alkalom. Ha SMS-t küldesz erre a számra, abba az IEGYENLEG szót kell feltüntetned, a válasz SMS tartalmazza majd az egyenleginfót. A szolgáltatás ára egységesen 49 Ft/alkalom. Végül pedig a Vodafone online felületén is megkapod a kért infókat a belépés után.

Digi Mobil egyenleg lekérdezése

A Digi Mobil az ügyfélszolgálatán keresztül adja ki az egyenlegedhez kötődő adatokat. Ehhez az interneten kell belépned, vagy letöltened a saját applikációjukat, amely egyelőre Androidra érhető el. Bármelyiket is használod, az egyenleg lekérdezés ingyenes.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Amit az ügyfélkapu tárhelyről (tárhely gov) tudni érdemes
Ügyfélkapu belépés, avagy hogyan lehet belépni az ügyfélkapu rendszerébe?
Csere vagy javítás? Generátorhiba esetén melyiket válasszuk?
A jövő év elejétől frissül a Google AdSense bevétel-megosztási struktúrája

2 válasz

  1. Hogyan tudnám meg nézni az egyenleget otp számlám van a legegyszerüb modon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Amit az ügyfélkapu tárhelyről (tárhely gov) tudni érdemes
Manapság rengeteg olyan elektronikus lehetőség van, mely megkönnyíti számunkra az ügyintézést, illetve a hivatalokkal történő kapcsolattartást, mint például az ügyfélkapu vagy az ügyfélkapu tárhely (tárhely...
Ügyfélkapu belépés, avagy hogyan lehet belépni az ügyfélkapu rendszerébe?
Az Ügyfélkapu belépés ma már szinte senki számára sem ismeretlen, aki online intézi a hivatalos ügyeit. Ez az elektronikus ügyfélbeléptető és azonosító rendszer ma már...
Csere vagy javítás? Generátorhiba esetén melyiket válasszuk?
Amikor az autónk valamilyen okból meghibásodik, előre félünk, hogy a probléma megoldása bizony drága mulatság lesz. Sokan pedig ilyenkor a spórolás érdekében úgy döntetnek, hogy...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.