MKB SZÉP kártya egyenleg

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

AZ MKB SZÉP kártya egyenleg lekérdezése többféle módon történhet, online módon, telefonon keresztül vagy egy banki terminál segítségével. Ebben a bejegyzésben megismerheted a különféle módszerek részletes lépéseit, és további kapcsolódó információkra is szert tehetsz.

MKB SZÉP kártya egyenleg lekérdezés menete

Az MKB által kibocsátott SZÉP kártyát a fent említett három mód közül mindig azzal kérdezd le, mely neked a legkényelmesebb. Nincs ökölszabály, hogy mi számít a legjobbnak, a választásodat a kedved, a rendelkezésedre álló idő vagy eszközök is befolyásolhatják.

MKB SZÉP kártya egyenleg lekérdezése online módon

Az MKB SZÉP kártya egyenleg egyik leginkább kézenfekvő lekérdezési módja a webes felület. Ennél meg kell nyitnod az MKB bank SZÉP kártya felületét, majd a Kártyaaktiválás és Egyenleglekérdezés lehetőséget választani. A bejutáshoz ki kell töltened a belépési űrlap adatait, amely a munkavállalói azonosítót és a jelszót jelenti.

A munkavállalói azonosítót fixen kapod a kártya kézhez vételét követően, a jelszót pedig neked kell beállítanod. Ez alapértelmezésként egy 8 jegyű szám, mely a születésed évéből, hónapjából és napjából áll össze. Az aktiválást követően ezt meg kell változtatnod, így más nem tud hozzáférni az adataidhoz, a későbbiekben pedig az új jelszóval tudod azonosítani magad.

MKB SZÉP kártya egyenleg lekérdezése telefonon

A másik MKB SZÉP kártya egyenleg lekérdezési mód a telefonos változat, ennél a bank által megadott számok egyikét kell felhívnod. Az online felülettel ellentétben ez nem éjjel-nappal érhető el, hanem naponta reggel 8 és este 8 között.

A telefonszámok a következők:

  • Vezetékes: 06 1 238 0361 és 06 1 238 0362
  • Mobil: 06 20 298 7009, 06 30 931 9704 és 0670 779 7699

Természetesen az egyenleg lekérdezése előtt azonosítanod kell magad. A fenti telefonszámok nem emelt díjasak, hanem a szolgáltatód által megadott percdíjakat kell fizetned. A mobilos elérhetőségeknél az MKB Bank mindegyik mobilcégnél fenntart egy-egy telefonszámot, így amennyiben hálózaton belül olcsóbban hívsz, ügyelj arra, hogy a megfelelőt válaszd.

MKB SZÉP kártya egyenlegének lekérdezése terminál segítségével

A harmadik módszer az MKB SZÉP kártya lekérdezésére a banki terminál igénybe vétele. Ez hasonlóan történik ahhoz, ahogyan a fizetés, csak ilyenkor az egyenleg lekérdezését kell választani. A Pin kód megadása után a terminál egy kis nyugtát nyomtat, amin látható a választott zseb egyenlege.

Ez a megoldás akkor kényelmes, ha már egy vendéglátóegységben vagy, esetleg más helyen, de nem jut eszedbe, hogy mekkora még a rendelkezésedre álló keret. Ilyenkor elég megkérned az egyik alkalmazottat, aki segítségedre lesz a terminál előkerítésében és a lekérdezés lefuttatásában.

MKB SZÉP kártya aktiválása

Biztonsági okok miatt a kibocsátott SZÉP kártyák alapértelmezés szerint nem aktívak, nincs ez másképp az MKB Bank esetében sem. Hogy a rendeltetésének megfelelően tudd használni ezt a kis plasztiklapot, először aktiválnod kell. Ehhez igénybe veheted a már fentebb is említett online felületet, vagy az MKB munkatársainak segítségét a telefonos elérhetőségeken.

MKB SZÉP kártya aktiválása interneten keresztül

Ha az online aktiválást választod, akkor meg kell nyitnod az MKB Bank SZÉP Kártya felületét. Itt be kell lépned a munkavállalói azonosítóval és a jelszavaddal. Az azonosítót fixen kapod, azon nem tudsz változtatni, a jelszót viszont kötelezően módosítanod kell az aktiválást követően. Az alapértelmezett titkos kód egy 8 jegyű szám, mely a születési évedből, hónapodból és napodból áll. Mivel ez nem túl biztonságos, így nem érdemes elodázni a cserét.

Az online felületre történő belépés után a Kártyaaktiválás és Egyenleglekérdezés menüpontot kell választanod, hogy a kártya használható legyen.

MKB SZÉP kártya telefonos aktiválása

Az MKB által kibocsátott SZÉP kártyát a bank telefonos munkatársai segítségével is aktiválni lehet, ehhez vonalas és mobilszámok érhetők el. A felhívásukat követően be kell azonosítani magad, ebben a munkatársak a segítségedre lesznek. Ha vezetékes telefonról lépnél velük kapcsolatba, akkor a 06 1 238 0361 és 06 1 238 0362 számokat használhatod. Telekomos mobilról érdemes a 06 30 931 9704-os számmal próbálkozni, Telenor esetében viszont a 06 20 298 7009-s, Vodafone-nál pedig a 06 70 779 7699-es számot használni. A hívásnak nincs emelt díja, annyit kell fizetned, melyet a mobil- vagy vezetékes szolgáltatód a csomagod alapján felszámít neked.

Pin kód

A Pin kód elnevezés az MKB SZÉP kártya esetében egy kicsit félrevezető, mert nem az a funkciója, mint amit a bankkártyáknál megszoktál. Amikor élőben felhasználod a kártyát, akkor nem a Pin kóddal azonosítod magad, hanem a hely munkatársának felszólítására a személyazonosító igazolványoddal vagy jogosítványoddal. Erre a társkártyát használó partnered is kötelezhetik. Természetesen nem minden esetben fognak felkérni arra, hogy mutasd be a személyid, sőt, a legtöbb esetben erre nem is kerül sor. Emiatt nagyon fontos, hogy ne veszítsd el a SZÉP kártyát, illetve időben tiltsd le, mivel más is el tudja költeni a rajta felgyűlt összeget.

Visszatérve a Pin kódra, ezt a 4 jegyű számsorozatot a kártya lehúzását követően kell beütni, de csak annyi a célja, hogy megmondja a gépnek, melyik zsebből vonja le a kért összeget. Emiatt sokszor nem is te fogod beírni, hanem a hely munkatársa, aki szállás zsebnél 1111-et, vendéglátásnál 2222-t, szabadidőnél pedig a 3333-at fogja megadni. A Pin kód szerepe tehát nem más, mint a zseb kiválasztása, biztonsági funkciója nincs.

MKB SZÉP kártya jelszó

Az MKB SZÉP kártya jelszó az online banki felületre való hozzáférésedet szabályozza. Ahogy azt már leírtuk, ez egy alapesetben 8 számjegyes kód, ami a születési évedet, hónapodat és napodat tartalmazza, ezért kis nyomozással könnyen kideríthető. Egyedül arra alkalmas, hogy a kártyaaktiválásig védje az összegyűjtött egyenleged, majd az első belépés vagy a telefonos azonosítás után megváltoztasd.

Ha elfelejted a jelszót, az MKB Bank online felületén kérhetsz másikat. Itt meg kell adnod a partner típusát, mely munkavállaló, munkaadó vagy szolgáltató lehet. Ezután be kell ütnöd az azonosítót és a hozzá társított e-mail címet, amire érkezik is a jelszócseréhez szükséges információ.

Ha ezeket a dolgokat nem tudod megadni, akkor fel kell hívnod a bankot a 06 1 268 7272-es számon, mely munkanapokon 9 és 15 óra között érhető el. Itt segítenek a jelszó visszaállításában, miután beazonosítottad magad.

Elfogadóhelyek

Az általad összegyűjtött MKB SZÉP kártya egyenleg országszerte több, mint 27000 partner szolgáltatónál használható el. A bank közlése szerint közülük 11500 szálláshely, 23000 vendéglátóhely, 16500 pedig szabadidőhöz kötődő szolgáltatás.

Az MKB Bank az internetes oldalán részletes lekérdezési felületet biztosít, ahol te is megkeresheted a hozzád közel elhelyezkedő elfogadóhelyeket. Itt első lépésben meg kell adnod a megyét, majd utána a települést. Ha van olyan szolgáltató, akit konkrétan meg akarsz keresni, akkor töltsd ki a Szolgáltató neve mezőt, ha nincs, akkor hagyd üresen. A következő lehulló menüben kell kiválasztanod, hogy a szállás, a szabadidő vagy a vendéglátás zseb terhére számlázó partnert keresel, majd ugyanezt meg kell tenned a terhelendő alszámlával is.

Ha elsőre furcsának tűnhet, hogy az utolsó két lehulló menüben ugyanazok az opciók vannak, akkor az a szabályozás miatt van. Ugyanis a szolgáltatás típusának és a terhelendő alszámla típusának nem kell megegyeznie minden esetben. Ha szállást is igénybe veszel, akkor az adott szolgáltatás típus más számla egyenlegéből is fizethető.

A keresés indítása gombra kattintva rövid időn belül már láthatod is azokat a helyeket, melyek elfogadják a SZÉP kártyát. A táblázat csak a fő adatokat tartalmazza, a cég nevét, címét, honlapját és e-mail címét, illetve a fizetési módokat és a terhelhető alszámlákat. A sor elején látható információ ikonra kattintva azonban megnyithatod a partner részletes adatlapját, ahol elolvashatod a pontos tudnivalókat is. Itt már látható például a GPS koordináta, a kedvezmény mértéke, a szolgáltatások és a részletes leírás. Az MKB SZÉP kártya egyenleg keretéig a listán található bármelyik partner ajánlatait igénybe veheted.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!
Bónusz Magyar Állampapír: Befektetés a jövőbe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!
Súlyos biztonsági rést tártak fel a Temu online piactéren forgalmazott népszerű videós kaputelefonokban. A Consumer Reports (CR) amerikai fogyasztóvédelmi szervezet friss jelentése szerint a hibák...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.