MKB SZÉP kártya egyenleg

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

AZ MKB SZÉP kártya egyenleg lekérdezése többféle módon történhet, online módon, telefonon keresztül vagy egy banki terminál segítségével. Ebben a bejegyzésben megismerheted a különféle módszerek részletes lépéseit, és további kapcsolódó információkra is szert tehetsz.

MKB SZÉP kártya egyenleg lekérdezés menete

Az MKB által kibocsátott SZÉP kártyát a fent említett három mód közül mindig azzal kérdezd le, mely neked a legkényelmesebb. Nincs ökölszabály, hogy mi számít a legjobbnak, a választásodat a kedved, a rendelkezésedre álló idő vagy eszközök is befolyásolhatják.

MKB SZÉP kártya egyenleg lekérdezése online módon

Az MKB SZÉP kártya egyenleg egyik leginkább kézenfekvő lekérdezési módja a webes felület. Ennél meg kell nyitnod az MKB bank SZÉP kártya felületét, majd a Kártyaaktiválás és Egyenleglekérdezés lehetőséget választani. A bejutáshoz ki kell töltened a belépési űrlap adatait, amely a munkavállalói azonosítót és a jelszót jelenti.

A munkavállalói azonosítót fixen kapod a kártya kézhez vételét követően, a jelszót pedig neked kell beállítanod. Ez alapértelmezésként egy 8 jegyű szám, mely a születésed évéből, hónapjából és napjából áll össze. Az aktiválást követően ezt meg kell változtatnod, így más nem tud hozzáférni az adataidhoz, a későbbiekben pedig az új jelszóval tudod azonosítani magad.

MKB SZÉP kártya egyenleg lekérdezése telefonon

A másik MKB SZÉP kártya egyenleg lekérdezési mód a telefonos változat, ennél a bank által megadott számok egyikét kell felhívnod. Az online felülettel ellentétben ez nem éjjel-nappal érhető el, hanem naponta reggel 8 és este 8 között.

A telefonszámok a következők:

  • Vezetékes: 06 1 238 0361 és 06 1 238 0362
  • Mobil: 06 20 298 7009, 06 30 931 9704 és 0670 779 7699

Természetesen az egyenleg lekérdezése előtt azonosítanod kell magad. A fenti telefonszámok nem emelt díjasak, hanem a szolgáltatód által megadott percdíjakat kell fizetned. A mobilos elérhetőségeknél az MKB Bank mindegyik mobilcégnél fenntart egy-egy telefonszámot, így amennyiben hálózaton belül olcsóbban hívsz, ügyelj arra, hogy a megfelelőt válaszd.

MKB SZÉP kártya egyenlegének lekérdezése terminál segítségével

A harmadik módszer az MKB SZÉP kártya lekérdezésére a banki terminál igénybe vétele. Ez hasonlóan történik ahhoz, ahogyan a fizetés, csak ilyenkor az egyenleg lekérdezését kell választani. A Pin kód megadása után a terminál egy kis nyugtát nyomtat, amin látható a választott zseb egyenlege.

Ez a megoldás akkor kényelmes, ha már egy vendéglátóegységben vagy, esetleg más helyen, de nem jut eszedbe, hogy mekkora még a rendelkezésedre álló keret. Ilyenkor elég megkérned az egyik alkalmazottat, aki segítségedre lesz a terminál előkerítésében és a lekérdezés lefuttatásában.

MKB SZÉP kártya aktiválása

Biztonsági okok miatt a kibocsátott SZÉP kártyák alapértelmezés szerint nem aktívak, nincs ez másképp az MKB Bank esetében sem. Hogy a rendeltetésének megfelelően tudd használni ezt a kis plasztiklapot, először aktiválnod kell. Ehhez igénybe veheted a már fentebb is említett online felületet, vagy az MKB munkatársainak segítségét a telefonos elérhetőségeken.

MKB SZÉP kártya aktiválása interneten keresztül

Ha az online aktiválást választod, akkor meg kell nyitnod az MKB Bank SZÉP Kártya felületét. Itt be kell lépned a munkavállalói azonosítóval és a jelszavaddal. Az azonosítót fixen kapod, azon nem tudsz változtatni, a jelszót viszont kötelezően módosítanod kell az aktiválást követően. Az alapértelmezett titkos kód egy 8 jegyű szám, mely a születési évedből, hónapodból és napodból áll. Mivel ez nem túl biztonságos, így nem érdemes elodázni a cserét.

Az online felületre történő belépés után a Kártyaaktiválás és Egyenleglekérdezés menüpontot kell választanod, hogy a kártya használható legyen.

MKB SZÉP kártya telefonos aktiválása

Az MKB által kibocsátott SZÉP kártyát a bank telefonos munkatársai segítségével is aktiválni lehet, ehhez vonalas és mobilszámok érhetők el. A felhívásukat követően be kell azonosítani magad, ebben a munkatársak a segítségedre lesznek. Ha vezetékes telefonról lépnél velük kapcsolatba, akkor a 06 1 238 0361 és 06 1 238 0362 számokat használhatod. Telekomos mobilról érdemes a 06 30 931 9704-os számmal próbálkozni, Telenor esetében viszont a 06 20 298 7009-s, Vodafone-nál pedig a 06 70 779 7699-es számot használni. A hívásnak nincs emelt díja, annyit kell fizetned, melyet a mobil- vagy vezetékes szolgáltatód a csomagod alapján felszámít neked.

Pin kód

A Pin kód elnevezés az MKB SZÉP kártya esetében egy kicsit félrevezető, mert nem az a funkciója, mint amit a bankkártyáknál megszoktál. Amikor élőben felhasználod a kártyát, akkor nem a Pin kóddal azonosítod magad, hanem a hely munkatársának felszólítására a személyazonosító igazolványoddal vagy jogosítványoddal. Erre a társkártyát használó partnered is kötelezhetik. Természetesen nem minden esetben fognak felkérni arra, hogy mutasd be a személyid, sőt, a legtöbb esetben erre nem is kerül sor. Emiatt nagyon fontos, hogy ne veszítsd el a SZÉP kártyát, illetve időben tiltsd le, mivel más is el tudja költeni a rajta felgyűlt összeget.

Visszatérve a Pin kódra, ezt a 4 jegyű számsorozatot a kártya lehúzását követően kell beütni, de csak annyi a célja, hogy megmondja a gépnek, melyik zsebből vonja le a kért összeget. Emiatt sokszor nem is te fogod beírni, hanem a hely munkatársa, aki szállás zsebnél 1111-et, vendéglátásnál 2222-t, szabadidőnél pedig a 3333-at fogja megadni. A Pin kód szerepe tehát nem más, mint a zseb kiválasztása, biztonsági funkciója nincs.

MKB SZÉP kártya jelszó

Az MKB SZÉP kártya jelszó az online banki felületre való hozzáférésedet szabályozza. Ahogy azt már leírtuk, ez egy alapesetben 8 számjegyes kód, ami a születési évedet, hónapodat és napodat tartalmazza, ezért kis nyomozással könnyen kideríthető. Egyedül arra alkalmas, hogy a kártyaaktiválásig védje az összegyűjtött egyenleged, majd az első belépés vagy a telefonos azonosítás után megváltoztasd.

Ha elfelejted a jelszót, az MKB Bank online felületén kérhetsz másikat. Itt meg kell adnod a partner típusát, mely munkavállaló, munkaadó vagy szolgáltató lehet. Ezután be kell ütnöd az azonosítót és a hozzá társított e-mail címet, amire érkezik is a jelszócseréhez szükséges információ.

Ha ezeket a dolgokat nem tudod megadni, akkor fel kell hívnod a bankot a 06 1 268 7272-es számon, mely munkanapokon 9 és 15 óra között érhető el. Itt segítenek a jelszó visszaállításában, miután beazonosítottad magad.

Elfogadóhelyek

Az általad összegyűjtött MKB SZÉP kártya egyenleg országszerte több, mint 27000 partner szolgáltatónál használható el. A bank közlése szerint közülük 11500 szálláshely, 23000 vendéglátóhely, 16500 pedig szabadidőhöz kötődő szolgáltatás.

Az MKB Bank az internetes oldalán részletes lekérdezési felületet biztosít, ahol te is megkeresheted a hozzád közel elhelyezkedő elfogadóhelyeket. Itt első lépésben meg kell adnod a megyét, majd utána a települést. Ha van olyan szolgáltató, akit konkrétan meg akarsz keresni, akkor töltsd ki a Szolgáltató neve mezőt, ha nincs, akkor hagyd üresen. A következő lehulló menüben kell kiválasztanod, hogy a szállás, a szabadidő vagy a vendéglátás zseb terhére számlázó partnert keresel, majd ugyanezt meg kell tenned a terhelendő alszámlával is.

Ha elsőre furcsának tűnhet, hogy az utolsó két lehulló menüben ugyanazok az opciók vannak, akkor az a szabályozás miatt van. Ugyanis a szolgáltatás típusának és a terhelendő alszámla típusának nem kell megegyeznie minden esetben. Ha szállást is igénybe veszel, akkor az adott szolgáltatás típus más számla egyenlegéből is fizethető.

A keresés indítása gombra kattintva rövid időn belül már láthatod is azokat a helyeket, melyek elfogadják a SZÉP kártyát. A táblázat csak a fő adatokat tartalmazza, a cég nevét, címét, honlapját és e-mail címét, illetve a fizetési módokat és a terhelhető alszámlákat. A sor elején látható információ ikonra kattintva azonban megnyithatod a partner részletes adatlapját, ahol elolvashatod a pontos tudnivalókat is. Itt már látható például a GPS koordináta, a kedvezmény mértéke, a szolgáltatások és a részletes leírás. Az MKB SZÉP kártya egyenleg keretéig a listán található bármelyik partner ajánlatait igénybe veheted.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Amit az ügyfélkapu tárhelyről (tárhely gov) tudni érdemes
Ügyfélkapu belépés, avagy hogyan lehet belépni az ügyfélkapu rendszerébe?
Csere vagy javítás? Generátorhiba esetén melyiket válasszuk?
A jövő év elejétől frissül a Google AdSense bevétel-megosztási struktúrája

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Amit az ügyfélkapu tárhelyről (tárhely gov) tudni érdemes
Manapság rengeteg olyan elektronikus lehetőség van, mely megkönnyíti számunkra az ügyintézést, illetve a hivatalokkal történő kapcsolattartást, mint például az ügyfélkapu vagy az ügyfélkapu tárhely (tárhely...
Ügyfélkapu belépés, avagy hogyan lehet belépni az ügyfélkapu rendszerébe?
Az Ügyfélkapu belépés ma már szinte senki számára sem ismeretlen, aki online intézi a hivatalos ügyeit. Ez az elektronikus ügyfélbeléptető és azonosító rendszer ma már...
Csere vagy javítás? Generátorhiba esetén melyiket válasszuk?
Amikor az autónk valamilyen okból meghibásodik, előre félünk, hogy a probléma megoldása bizony drága mulatság lesz. Sokan pedig ilyenkor a spórolás érdekében úgy döntetnek, hogy...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.