Minikölcsön amit még nem tudsz róla

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Amikor váratlan kiadás merül fel és nem tudjuk hirtelen fedezni a legjobb megoldás a minikölcsön felvétele. Ezt a hitelt bármire fel tudjuk használni, például ingatlan felújításra, háztartási eszközök vásárlására, bérleti díj fizetésére. Egyszóval bármire! Ez egy szabad felhasználású hitel. A kölcsönt folyósító pénzintézet nem kér semmilyen igazolást arról, hogy mire költöttük az átaluk nyújtott pénzt ráadásul nem kérnek ingatlanfedezetet a hitel felvételéhez és kezes sem kell hozzá. A fizetőképesség igazolásához csupán csak a jövedelemigazolás szükséges. Ez a legkényelmesebb és leggyorsabb módja annak, hogy kölcsönt kapjunk.

Minikölcsön regisztráció folyamata

A minikölcsön regisztráció mindenféleképpen szükséges, hiszen csak ezek után tudjuk igényelni a felvenni kívánt összeget. Ezt a www.minikolcson.hu weboldalon tehetjük meg. A főoldal jobb felső sarkában rákattintunk a “Belépés” opcióra majd itt kiválasztjuk a “Regisztráció” gombot. A regisztrációt megtehetjük akár úgy is, hogy amikor kiválasztottuk a kölcsönt a “Kölcsönigénylés” gombot nyomjuk meg. Az adataink megadásával és a jövedelem igazolás feltöltése után leszünk jogosultak a kölcsön igénylésére.

Online hitel igénylés

Az online hiteligénylés nagyon egyszerű. A már létrehozott fiókba egyszerűen jelentkezzünk be majd a hitelkalkulátoron válasszuk ki, hogy milyen kölcsönt szeretnénk. Itt meg kell adni, hogy mekkora összeget milyen futamidőre és folyósítással szeretnénk. Fogadjuk el a kölcsönigényléshez szükséges alapfeltételeket. Ilyen a 18. betöltött életév, magyar állampolgárság, bejelentett magyarországi lakcím, érvényes mobiltelefonszám és e-mail cím, minimum 3 hónap rendszeres jövedelem (legalább minimálbér), Magyarországon vezetett forint alapú bankszámla és érvényes személyigazolvány vagy vezetői engedély. Ezután nyújtsuk be a kölcsön igényt. Meg kell adni a személyes adatokat ezután ki kell választani, hogy személyesen vagy online szeretnénk aláírni a dokumentumot majd végezetül erősítsük meg az e-mailcímet és a telefonszámot.

A kölcsönigénylést benyújtását, valamint a pozitív elbírálást követően kezdeményezni tudjuk a videóazonosítást a weboldalon azon belül is a profilunknál. Az azonosítás történhet számítógépről, tabletről, valamint mobiltelefonról is. Ugyanezen eszközökön van lehetőségünk a szerződés aláírására is. A teljes folyamat mindössze néhány percet vesz igénybe.

Kétféle módon történhet a videóazonosítás. Lehet önkiszolgáló módon szelfi videó azonosítás vagy az ügyintéző segítségével. Mindkét esetben a jogszabályokban foglaltak szerint történik az azonosítás. Ha az azonosítás sikeresen megtörtént e-mailben kapunk egy linket melyre kattintva aláírhatjuk a hitelszerződést. Nagyon fontos, hogy a videóazonosítás alatt ügyelni kell arra, hogy zárt és csendes szobából indítsuk el a hívást, egyedül legyünk a helyiségben, ügyeljünk rá, hogy senki ne zavarjon hívás közben, készítsük elő a személyes okmányainkat az azonosításhoz, az internethozzáférés legyen megbízható, valamint a használt eszköz rendelkezzen kamerával.

Lehetséges igényelni kis összegű hitelt munkáltatói igazolás nélkül?

Nos mint minden egyes hitel esetében itt is alapkövetelmény az, hogy minimum a három hónapos munkaviszonynak meg kell lennie. Mivel nem kér se kezest sem pedig fedezetet, így a biztosíték arra, hogy fizetni tudjuk pontosan és időben a törlesztőrészletet az, hogy rendelkezünk rendszeres jövedelemmel. Kis összegű hitelt munkáltatói igazolás nélkül nem lehet igénybe venni. Egyetlen egy kivétel van ez alól, ha esetleg rendelkezünk havi rendszeres nyugdíj ellátásban (ennek mértéke szintén jogszabály szerint meg van határozva).

Minikölcsön KHR listán szereplők számára is!

A Központi Hitelinformációs Rendszerben (rövidítve KHR) szereplő személyek számára is fel lehet venni a minikölcsönt. Ebben ez esetben viszont egyedi úton bírálják el a hitelképességet. Azt kell tudni, hogy azok a személyek szerepelnek ebben a listában, akik már korábban hitelt vettek fel és nem tudták fizetni, azaz hitelmulasztás történt. Ez azt jelenti, hogy ha a fizetett tartozás meghaladja az aktuális minimálbért, valamint 90 napig fennál az, hogy nem törleszt automatikusan erre a listára kerül.

Fontos megjegyezni, hogy aki ezen listán szerepel az más hitelintézeteknél nem biztos, hogy kap kölcsönt. Szigorú szabályok szerint kezelik a listában szereplő személyeket, valamint a hitelbírálat is teljesen más, mint egy normál ügyfél esetében.

Vélemények a minikölcsönről

A vélemények alapján elmondható, hogy a minikölcsön a leggyorsabban felvehető hitel bárki számára. Ez az egyetlen olyan hitel mely akkor is felvehető amikor más hitelintézeteknél ez nem lehetséges. Egészen kis összegtől akár 10-20 ezer forintos tételektől kezdődően igényelhető. Ez igen előnyös szempont hiszen szintén csak azt tudom mondani, hogy alapvetően a legtöbb hitelintézet minimálisan igényelgető hitelösszege is minimum 100.000ft, ami igen ritka átlagosan a 500.000ft-tól kezdődően szokták felkínálni a hiteleket.

Gyakori kérdések

A hitellel kapcsolatban számos kérdés merülhet fel bennünk. A www.minikolcson.hu oldalon a gyakori kérdések menüpontban minden felmerülő kérdésre pontos választ kapunk. Amennyiben más jellegű kérdés merülne fel úgy érdemes felvenni a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal mely készséggel áll a rendelkezésünkre. Hétfőn, kedden, csütörtökön és pénteken 8:00-16:00-ig érhetjük el a 06 1 889 2200 telefonszámon.

Fontos megjegyeznem, hogy a minikölcsönt más pénzintézetek által nyújtott hitelek között is megtalálható.

OTP minikölcsön

Az OTP minikölcsön azaz a szabad felhasználású hitel esetén a lehető legkisebb összeg, amelyet igényelni tudunk az 500.000ft melyet minimum két évre vehetünk fel. Az igénylést háromféleképpen tehetjük meg. Ügyintéző segítségével telefonon, internetbankon keresztül és bármelyik hozzánk közel lévő OTP Bank fiókban.

Visszahívás esetén a bank kollégája egy rövid előszűrést végez el, valamint, ha szeretnék még időpontot is foglal a bankfiókba. Ebben az esetben az összes kért dokumentumot vigyük magunkkal. Internetbankon keresztül indított igénylés esetén lehetőség van arra, hogy a bankfiókban fejezzük be a folyamatot továbbá, hogy a bankfiókban történjen a folyósítás és a szerződéskötés is. A kölcsönszerződés aláírása SMS-ben kapott kód segítségével történik.

Az adatok rögzítése után következik a hitelbírálat, amely csupán 1-2 percet vesz igénybe. Pozitív hitelbírálat esetén átlagosan az igénylés elindításától kezdve egy munkanapon belül megérkezik az igényelt összeg a számlára. Amennyiben folyósítási díjat kell fizetni akkor ezzel az összeggel csökkentet értéket fogjuk megkapni.

A kölcsön törlesztőrészletét havonta automatikusan levonják a számláról. A tartozást lehet részlegesen vagy teljesen előtörleszteni is meghatározott díj ellenében.

Provident minikölcsön

A Provident kölcsönök teljesen függetlenek a gazdasági piac változásaitól. Mindez abban nyilvánul meg hogy pontosan látható, hogy mikor és mennyit fogunk fizetni. A fizetendő összeg a törlesztés ideje alatt nem módosul, tehát a futamidő végig változatlan marad.

A hitel keretösszege más konstrukciókhoz képest alacsony. Bizonyos életkor alatt, illetve idősebb korosztály számára kötelezővé teszi a kezest is. Alapvetően nincs szükség adóstárs bevonására, illetve fedezetet sem kell benyújtani. A pénz folyósításához saját vagy közös tulajdonú bankszámlára van szükség viszont, ha készpénzes akkor az otthoni kifizetést válasszuk. Amennyiben Provident tartozás áll fent így a hitel nem igényelhető.

A szükséges iratok és dokumentumok gyorsan és könnyedén beszerezhetőek. Az ügyintézést segítheti, ha az ingyenes Otthoni Szolgáltatással házhoz kérjük a bank munkatárását, aki később a megigényelt összeget akár készpénzben is átadhatja.

A hitel igénylését online felületen vagy telefon keresztül is kezdeményezhetjük. Telefonon nem csupán hanghívással tudjuk jelezni az igényt hanem SMS-ben is. A 06 20 555 50 50 –es telefonszámra kell elküldeni a HITEL szócskát. A Provident munkatársai ezután rövid időn belül felveszik velünk a kapcsolatot. A 06 40 50 50 50-es telefonszám minden hétköznap 7:30-21:00 között, valamint hétvégén 7:30-20:00 között érhető el.

Az online felületen történő igénylés esetén 3 lépést kell megtennünk, amit a www.provident.hu oldalon tehetünk meg. A visszahívás kérése gombra kattintva egy kérdőívhez irányít az oldal, ahol az alap adatokat kell beírni (vezetéknév, keresztnév, telefonszám). Az elküldés után szinte azonnal felkeresnek minket telefonon keresztül, hogy időpontot egyeztessenek a kérelem átadásához. A hivatalos dokumentumok átvétele után a gyakorlat azt mutatja, hogy a bank rövid idő alatt elbírálja a kérelmeket. Ezután már csak a szerződéskötés marad hátra. A Provident minikölcsön az aláírást követő 10 munkanapon belül kifizetésre kerül.

A Provident nagysikerű minikölcsön akciója 2015. október 14 és november 3 között volt elérhető, ahol 30.000-100.000ft-ig lehet igényelni a kölcsön összegét 12 hetes futamidőre.

Gyors kölcsön 1 óra alatt

A minikölcsön egyik legfontosabb tulajdonsága az (amennyiben igénybe vesszük hozzá az Expressz szolgáltatást is) hogy a gyorskölcsön akár 1 óra alatt is a számlára kerülhet. A minikölcsön 25.000ft-tól 600.000ft-ig kérhető. Hatalmas előnye az, hogy nincsenek rejtett költségek. Ha a megadott határidőig visszafizetjük a kölcsönt akkor a következő hitelfelvételnél magasabb kategóriába sorolnak. A magasabb hitelösszegnél, ha késik a fizetés akkor a futamidő végén késedelmi díjat és kamatot számolnak fel. Amennyiben, ha előre jelezzük, hogy nem fog sikerülni a határidőig a befizetés akkor egy egyszeri díj befizetésével a futamidő 45 nappal meghosszabbítható lesz.

Hitel azonnal bárkinek!

A hitel azonnal bárkinek felvehető csupán néhány alapfeltételnek kell megfelelnie. A minikölcsön felvételéhez alapvető, hogy magyar állampolgársággal rendelkezzünk és a 18. életév be legyen töltve. De ez szerintem majdnem mindegy egyes hitel esetében így van.

Szükséges érvényes magyarországi mobiltelefonszám, e-mail cím, érvényes személyigazolvány, vezetői engedély vagy érvényes magyar útlevél, bejelentett magyarországi lakcím. Legalább 3 hónapról szóló rendszeres jövedelemigazolás melynek összege eléri a mindenkori hatályos minimálbér összegét. Ebbe nem tartozik bele a diákmunka, szociális ellátás, munkanélküli segély, képzési támogatás és álláskeresési ellátás.

Amennyiben nyugdíjban részesülő személy szeretné a hitelkérelmet benyújtani úgy a véglegesített nyugellátásról szóló igazolást kell benyújtani. Továbbá még az is követelmény, hogy Magyarországon vezetett lakossági forint bankszámlával kell rendelkezni.

Azonnal felvehető hitel

A minikölcsön egy azonnal felvehető hitel. A folyamat egyszerűen és gyorsan történik. Mint az előzőekben már ismertettem akár 1 óra alatt is lehetséges expressz szolgáltatás esetén, de legkésőbb másnap 12:00 óráig megtörténik a kölcsönösszeg utalása. Normál kölcsön esetén akár 20 napba is beletelhet a kölcsön utalása ennek előfeltétele az, hogy hiánytalan legyen a kölcsön igénylés, valamint a dokumentumok bemutatása is.

SOS hitel

A kisösszegű hiteleket nevezzük SOS hitelnek. Mivel kis tételről van szó így a hitelbírálati folyamat igen gyors. A feltételek ugyan azok, mint egy személyi kölcsön esetében. Az egyedüli befolyásoló tényező a JMT szabályozás, azaz a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató. Szabályozza, hogy az ügyfél saját bevételeinek hány százalékát költheti maximum a hiteltörlesztésre havonta. 200.000ft feletti hiteleknél kötelező a JMT-t is megvizsgálni.

Mindent összevetve a MikroCredit Zrt. által nyújtott minikölcsön, valamint más pénzintézet minikölcsöne között eltérhetnek a követelmények a hitel igényléshez szükséges dokumentumokban, feltételekben, hitelösszegekben, futamidőben is. Ezért érdemes ezeket összevetni úgynevezett hitelkalkulátorok segítségével így figyelemmel tudjuk követni azt, hogy melyik lesz az a kölcsön, amely a legkedvezőbb feltételeket kínálja a számunkra. A minikölcsön az egyik lehető legjobb megoldás arra az esetre, amikor azonnal szükségünk van pénzre.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.