Gyorskölcsön

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Sokan voltunk már úgy, hogy rövid időn belül szükségünk volt pénzre erre remek megoldást nyújt a gyorskölcsön. Ez egy személyi kölcsön ahogy a neve is mutatja gyors, vagyis a többi hitelhez képest sokkal rövidebb idő alatt jutunk hozzá az igényelt összeghez. De hogyan is működik ez és kik vehetik igénybe az alábbiakban szeretném ismertetni. 

Online is intézhetem a kölcsönt? 

Nem szükséges a személyes megjelenés a bankfiókban, intézhetjük online otthonról kényelmesen a kölcsön felvétel iránti kérelmet.  Miután meghatároztuk a felvenni kívánt összeget, hogy mennyi idő alatt szeretnénk ezt törleszteni részletes képet kapunk, hogy mennyi az összeg, a törlesztő részlet, a visszafizetendő összeg, a futamidő, a kamat és a THM (Teljes Hiteldíj Mutató) mértéke majd, ha mindezek megfelelőek számunkra akár azonnal igényelhetjük vagy visszahívást is kérhetünk a hitellel kapcsolatosan. A hitelbírálatot követően azonnal értesítenek minket a kölcsön engedélyezéséről. 

1 nap alatt jövedelem igazolás nélkül is igénybevehető? 

Abban az esetben, ha 1 nap alatt jövedelem igazolás nélkül szeretnénk kölcsönt felvenni a banktól ez önmagában nem megtehető nincs olyan bankfiók, aki ne kérne be fedezetként jövedelem igazolást hiszen ez alapján tudjuk törleszteni a havi részleteket. Van, ahol 30-60-90 de akár 180 napos jövedelem igazolást is kérhetnek ezt a bankok saját maguk szablyák meg.  

Kölcsön azonnali készpénzben 

A gyors személyi kölcsönöket álltalában bankszámlára utalják. Ha készpénzben szeretnénk ezt igényelni akkor a pénzt nem fogjuk egy nap alatt megkapni és a hitelfelvétel költségesebb lesz. Érdemesebb, ha bankszámlát nyitunk, ezzel megtakarítva az esetleges többletköltségek kiadását. Viszont létezik az úgynevezett BÁV zálogkölcsön, amelyhez nem kell kezes sem jövedelem igazolás.

Azonnal percek alatt készpénzhez juthatunk, ehhez nem kell mást tenni, mint a kisebb nagyobb értékű ékszereinket zálogba tenni, ezeket bevizsgálják, megbecsülik az értékét majd ezek után kapjuk meg az álltaluk meghatározott készpénzt. A visszafizetéshez többféle futamidőt választhatunk és bármikor előtörleszthetjük annyi részletben amennyiszer szeretnénk. Bármilyen célra felhasználható.     

OTP szabadon felhasználható hitel

Az OTP szabadon felhasználható hitele bármilyen célra felhasználható vagy akár fogyasztási hitelünket is kiválthatjuk vele. Költséget takarítunk meg vele, ha online igényeljük mivel ebben az esetben nincs folyósítási díj és alacsonyabb a THM mértéke is. Amennyiben a bankban igényeljük a kölcsönösszeg 0,75 %-át számítják fel folyósítási díjként. Nettó havi 250.000ft-os jövedelemtől Minősített Fogyasztóbarát Személyi Hitel is elérhető (8 millió forintig). Az OTP Bank ügyfeleiként akár 30 percen belül hozzá juthatunk az igényelt összeghez. Ahhoz, hogy megkaphassuk a kölcsönt az alábbi feltételeknek kell teljesülnie: 

 • minimum életkor 21 év, 
 • állandó magyarországi lakcím, 
 • legalább féléves folyamatos munkaviszony, 
 • az elmúlt három hónapban a jelenlegi munkahelyünkön dolgozunk (nem vagyunk próbaidőn), 
 • havi nettó 100.000ft-os jövedelmünk van,  
 • 2020. május 25. után a nyugdíjas igénylőknek elegendő 75.000ft-ot igazolni, 
 • nem szerepelhetünk a negatív KRH listán sem aktív sem passzív tartozással. 

Az igénylést az internet bankon keresztül tehetjük meg vagy akár visszahívást is kérhetünk, ahol a bank kollégája előszűrést végez nálunk, hogy alkalmasak vagyunk e a hitel felvételhez és akár időpontot is foglal számunkra a hozzánk legközelebbi bankfiókba.  

Kalkulátor működése

A kalkulátor használata segítséget nyújt számunkra, hogy teljes képet kapjunk a havi törlesztő részletekről, futamidőről, kamat mértékéről, THM-ről valamint a hitel teljes díjáról és a visszafizetendő összegről. Mindezek alapja, hogy mennyi pénzt szeretnénk felvenni és mennyi idő alatt vagyunk képesek vállalni a visszafizetési időt. Ugye minél jobban kitoljuk a futamidőt annál nagyobb a visszafizetendő összeg hiszen ezekre kamatot számolnak fel. A bankok weboldalain saját kalkulátoruk található meg és vannak az úgynevezett összehasonlító kalkulátorok melyek alapján kiválaszthatjuk a számunkra legkedvezőbb ajánlatot. 

Hová érdemes azonnal kölcsönért fordulni a vállalkozásoknak?

Bármelyik banknál megtehetik ezt, viszont azt át kell mérlegelni, hogy egy kereskedelmi bank többféle szolgáltatást nyújt, míg egy erre szakosodott pénzintézet egy vagy két szolgáltatásra fókuszál. Megemlíteném az MGV-t (Magyar Gazdaság – és Vállalkozásfejlesztő Zrt.) ami egy szakosodott pénzintézet, amelyet azzal a céllal hoztak létre, hogy mikro-, kis-, és közép vállalkozásoknak rugalmas és gyors, kedvező hitelfelvételi lehetőségeket kínáljanak.

Jelentős tapasztalattal rendelkeznek hiszen semmi másra nem koncentrálnak, mint a kisvállalkozások finanszírozási igényeire és még ezen belül a beruházásokra, ingatlan finanszírozásra, készlet-finanszírozásra. Alaposan megismerték a tipikus problémákat, helyzeteket és a prioritásaikat, ha hitelről van szó. Erősségei a következők: 

 • Az előminősítésen gyakorlatilag 100%-ban előre megtudják mondani a későbbi hitelbírálat eredményét. Ez 1-2 nap alatt megvan. 
 • A gyorsaság és a kicsi rugalmas szervezet. 
 • Rugalmas hiszen ténylegesen csak azt nézni, hogy az ügyfél vissza tudja-e fizetni a hitelt vagy sem. Információk összesége alapján bírálják el a hitelt nem pedig egy-egy olyan referencia miatt, ahol máshol elutasítanák. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy hitelképtelen ügyfeleknek is adnak hitelt. 

Azonnal magánszemélytől 

Ha bármilyen okból kifolyólag egyik bank sem nyújt számunkra hitelt kérhetünk azonnal magánszemélytől is. Nem számít, hogy bárlistán szerepelünk. Számos ilyen hirdetést találunk az interneten. Ez egy igen kockázatos és nem igazán ajánlott megoldás. A fizetéssel kapcsolatos részleteket a magánszeméllyel kell megbeszélni kapcsolatfelvétel után.  A feltételeket mindenféleképpen foglaljuk írásba egy közjegyző által hitelesített kölcsönszerződés formájában. Ez véd minket és a hitelezőt is abban az esetben, ha félreértésre kerülne sor. 

24 órán belül! 

Néhány évvel ezelőtt nagyon kevés pénzintézet kínált azonnali kölcsönöket, mára azonban a nagyobb bankok is belátták, hogy ennek a népszerűsége egyre nagyobb így már szinte mindenhol belefuthatunk ilyen ajánlatokba. Az online hiteligénylési lehetőség elterjedésének köszönhetően a folyósításig eltelt idő az egyesesetekben, kevesebb, mint 1 óra, de a lassabb ügymenetnél is legfeljebb 24 órán belül lehetséges kölcsönhöz jutni. 

 

Megoldás bárosoknak

A bárlista azért lett kitalálva, hogy a bankok számon tudják tartani azokat az embereket, akik hitelt vettek fel és nem fizették vissza időben a tartozásukat. Tehát a bárosoknak egyik bank sem fog hitelt adni. Az alábbiakat tehetjük ilyen helyzetben: 

 • Át tárgyaljuk a bankkal a könnyítési lehetőségeket. 
 • Amennyiben a követelés a végrehajtóhoz került egyezzünk meg a végrehajtóval. 
 • Törlesszünk rendszeresen annyit amennyit csak tudunk. 
 • Csökkentsünk a költségvetést. 
 • Végső megoldásként kérjünk kölcsön megbízható közeli hozzátartozótól. 

 Két esetben tudunk lekerülni az aktív KRH listáról: 

 • ha kiegyenlítettük a tartozásunkat, 
 • ha a pénzintézet elárverezte a fedezetet. 

Mindezek után átkerülünk a passzív bárlistára így könnyebben kapunk hitelt, de még mindig ott szerepel a nevünk. Kapunk hitelt viszont nem a legkedvezőbbet és még így sem minden hitelező lesz hajlandó nekünk adni. Aktív státusszal rendelkezők számára léteznek másfajta megoldások is melyek a következők: 

 • külföldi hitel (nem lehetetlen, megbízható hitelközvetítőn keresztül megoldható),  
 • közeli hozzátartozó, 
 • magánkölcsön, 
 • futamidő átütemezése, 
 • magáncsőd, családi csődvédelem (az állam segítségével az adós és a hitelező érdekeinek az összehangolása), 
 • tartozások visszafizetése. 

Cetelem szabad felhasználású személyi kölcsön 

A hitelt mindig valamilyen céllal vesszük fel lehet az például ingatlan felújítás, autóvásárlás, családi esemény vagy tanulmányokhoz szeretnénk felvenni. A Cetelem szabad felhasználású kölcsöne segítségével meg is valósíthatjuk céljainkat. A futamidő végéig fix kamatozású, bankváltás nélkül igényelhetjük, a hitel összeg 400 000ft-tól akár 9 900 000ft-ig terjedhet és a futamidő 24-84 hónap között választható, melyre kérhetünk hitelfedezeti biztosítást is.

A kívánt összeg megállapítása után nem kell mást tennünk, mint visszahívást kérnünk online, ahol azonnali előzetes bírálatot és ajánlatot is kapunk. A szerződés megkötéséhez szükséges dokumentumokat e-mailben vagy postán kapjuk meg. A végleges bírálat csak akkor történik meg ha a dokumentumokat visszaküldtük, majd az eredményről SMS-ben és e-mailben is értesítést fogunk kapni. Pozitív elbírálás esetén az összeget 3 munkanapon belül megkapjuk a számlánkra. A következő feltételeknek kell megfelelni az igényléshez: 

 • 20. életévünket betöltöttük, 
 • magyar állampolgársággal rendelkezünk, 
 • állandó magyarországi bejelentett lakcímünk van, 
 • 3 hónapos jövedelem és munkaviszony igazolása melyben nem állunk próbaidő vagy felmondás alatt, 
 • nem szerepelünk a KHR rendszerben.  

Kamatmentes újraindítási gyorskölcsön hitelprogram

A kamatmentes újraindítási gyorskölcsön hitelprogram olyan rászoruló vállalkozások számára nyújt segítséget melyek a világjárvány gazdasági hatásait leginkább megszenvedték. Bármely cég igényelheti, akik a meghatározott TEÁOR kódok szerint folytat tevékenységet, akinek a 2020. évi árbevétele nem haladja meg a 100 millió forintot és a 2019. évhez képest legalább 30%-kal csökkent, valamint a 2020. évi átlagos állományi létszám nem haladja meg a 25 főt. A futamidő fix 120 hónap.

Saját forrás nem kell hozzá, ügyleti kamatot nem számítanak fel. A kölcsönszerződés megkötésétől számított 3 hónap a rendelkezésre tartási idő. A türelmi idő legfeljebb 36 hónap (a rendelkezésre tartási idő végétől számított). Egyszer vehetik csak igénybe a vállalkozások. A hitelkérelmet 2021. március 8.-tól 2021. november 30.-ig lehet benyújtani és utoljára 2022. július 30.-án lehet a kölcsönt folyósítani. A hitelkérelmi nyomtatvány kitöltésével és a kötelezően előírt mellékletek csatolásával lehet igényelni (a benyújtandó dokumentumok listája a hitelkérelmi nyomtatvány utolsó oldalán találjuk) és az MFB pontokon nyújthatjuk be.  

 

Az OTP újraindítási gyorskölcsön kérdőíve 

Ahhoz, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy vállalkozásunk alkalmas minden szempótból a támogatásra ehhez segítséget kapunk az OTP Bank weboldalán az OTP újraindítási gyorskölcsön kérdőívének a kitöltésével. Alapvető információkat kell megadnunk a vállalkozásunkról a kérdőívben szerepelt kérdéseknek megfelelően. A kérdőív kitöltését követően azonnal megtudhatjuk alkalmasak vagyunk e az igénylési feltételeknek. Abban az esetben, ha nem felelünk meg visszahívást kérhetünk a banktól, ahol tájékoztatnak minket az egyéb hitelfelvételi lehetőségekről. Bármilyen kérdés esetén keressük fel a hozzánk legközelebbi OTP bank MFB pontját, ahol részletes tájékoztatást kérhetünk.   

 

Az Erste bank nem csak kedvezményes hitellel nyújt segítséget az újra induláshoz a kisvállalkozók számára!

Az Erste bank támogatja azokat a vállalkozásokat, akik nem adják fel tevékenységüket még a vírusválságos időszak okozta gazdasági nehézségek ellenére sem. Kiemelten kezeli ezeket a vállalkozókat nem csak azért, mert ők jelentik a magyar gazdaság alapját, hanem azért is mert munkahelyet teremtenek hiszen családok ezreinek jelent ez megélhetési bevételt. Az Erste bank legfontosabb ajánlatai mellyel segítséget nyújtanak az újra induláshoz: 

 • Power Buisness: Más hitelek kiváltására felhasználható kölcsön tárgyi fedezet nélkül. 
 • Széchenyi kártya Program: Folyószámlahitel és munkahelymegtartó kölcsön, tárgyi fedezet nélküli, egyszerű forráshoz jutás, akár 3 évre nagyon kedvező költségű finanszírozás biztosítása. Folyószámlahitel és munkahelymegtartó kölcsön. 
 • NHP: Forrás forgó eszköz beruházáshoz, finanszírozásához, meglévő hitelek kiváltásához, támogatók előfinanszírozásához. Fix kamat. A hitel összege minimum 1 millió maximum 20 milliárd forint. A futamidő forgóeszköz finanszírozás és támogatók előfinanszírozása esetében legfeljebb 3 év, beruházási hitelek és meglévő kölcsönök kiváltása esetében maximum 20 év. 
 • Kamatmentes újraindítási kölcsön: Mikro-, kis-, és középvállalkozások igényelhetik az MFB pontokon. Ilyenek például a szállodák, éttermek, fodrászok, ruhaboltosok stb. 
 • 10 ezer kilométer: 10 kilométerre elegendő üzemanyag támogatás a kölcsön mellé. Azoknak, akik új legalább 2 éves futamidejű minimum 1 millió forint összegű Power Buisness hitelt vagy Széchényi Kártya Folyószámlahitel Pluszt igényelnek akár 300.000ft értékű üzemanyag kártyát is kapnak. A támogatás azoknál a legnagyobb, akik környezet tudatos autót használnak. Benzines és dízeles autóknál 5 milliós hitelösszegig 100.000ft ez felett pedig 200.000ft, a hibrid, illetve a teljesen elektromos gépjárművek esetében viszont 5 millió forintig 200.000ft ez felett pedig 300.000ft a támogatás összege.  
 • Erste PowerOn partner program: Egy évig díjmentesen használható PowerNetwork üzleti közösségi platform melynek használatával segítséget kapunk a lehetséges piaci partnerek felkutatásában és összekapcsolásában és a megfelelő kiszállító kiválasztásában. Ez csak Erste bank ügyfelek részére van. 

 

Provident otthoni kölcsön

Provident otthoni kölcsön egy olyan pénzhez jutási lehetőség melyet hetente kell törleszteni. Választhatunk, hogy átutalással szeretnék fizetni vagy az Otthoni szolgáltatást vesszük igénybe. Ez annyit tessz, hogy a Provident munkatársa házhoz jön és így ő adja át nekünk az igényelt összeget, valamint neki tudjuk átadni hetente a törlesztő részletet. Nincsenek rejtett díjak, késedelmi kamatot sem számolnak fel.

Mindig előre egyeztetett időpontban jelenik meg. Akár a felmerülő kérdéseinket is megbeszélhetjük vele. Előre látó csomagot is kérhetünk mellé mely egyfajta élet- és balesetbiztosítási csomag mely anyagi fedezet nyújt az abban meghatározott bekövetkezett balesetek esetében. Halálozás esetén elengedi a hátralévő tartozást. A meghosszabbított díjmentes elállási felmondási idő 14 nap helyett 30 napra módosul. Átutalással viszont a visszafizetendő kölcsön összege és a törlesztőrészlet is lényegesen kevesebb.  A kölcsön futamideje 57, 72 vagy akár 110 hétre is szólhat. 

 

Az újraindítási gyorskölcsön mire használható?

Sokakban felmerül a kérdés, hogy az újraindítási gyorskölcsön mire használható. A Kormány döntésének értelmében az MFB (Magyar Fejlesztési Bank) bonyolítja le a hitelprogramot melynek során olyan összeget igényelhetnek, amely felhasználható bér-, járulék-, rezsi-, működési költség, valamint készletfinanszírozásra, azaz fedezetet nyújt olyan vállalkozásoknak, ahol jelentősen csökkent vagy elmaradt a bevétel az elmúlt időszakban.   

MFB kamatmentes újraindítási gyorskölcsön igénylésének menete 

Az MFB kamatmentes újraindítási gyorskölcsön igénylése a következőek szerint történik: 

 • A kölcsön kérelemhez szerezzük be a szükséges dokumentumokat majd nyújtsuk be a hozzánk közelálló MFB ponton. 
 • Ellenőrzik a kölcsönkérelmet formai szempontból. 
 • Egyeztetés az esetleges hiánypótlásokról (MFB ponton, telefonon vagy e-mailben). 
 • A kölcsönkérelem vizsgálata tartalmi szempontból. 
 • Elbírálás. 
 • Jóváhagyott kérelem esetén szerződéskötés (értesítéstől számított 60 napon belül). 
 • Folyósítási feltételek teljesítése. 
 • Folyósítás. 

Nem csak vállalkozások számára nyújt segítséget, hanem az Energiatakarékossági Hitelprogram iránt érdeklődő magányszemélyek számára is. Elmondható, hogy végezzünk bármilyen vállalkozói tevékenységet vagy akár magénszemélyek vagyunk és anyagilag megszorulunk a gyorskölcsön azonnal a rendelkezésünkre áll. 

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!
Bónusz Magyar Állampapír: Befektetés a jövőbe

Egy válasz

 1. Üdvözlöm önöket! Nagy segítségre lenne szükségem ! 1-2 óra alatt 250 ezer ft-ra . Sajnos a Bankok nem adnak így magánszemélyhez fordulnék . Kérem segítsenek!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!
Súlyos biztonsági rést tártak fel a Temu online piactéren forgalmazott népszerű videós kaputelefonokban. A Consumer Reports (CR) amerikai fogyasztóvédelmi szervezet friss jelentése szerint a hibák...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.