A Provident személyi kölcsön részletei

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A mindennapi életünkben néha kisebb összegű, váratlan kiadások merülhetnek fel. Erre nyújt megoldást a Provident személyi kölcsön. A Provident londoni International Personal Financeleányvállalata. Kifejezetten kisebb összegű – 50e Ft-tól 1,5 millió forintig – nyújt segítséget.

A Provident fedezet nélküli, kis összegű, fix kamatozású, rövid lejáratú kölcsönt nyújt lakossági ügyfelek részére. A felvett kölcsönt heti vagy havi részletekben kell megfizetni. A kölcsön után a Providentnek ügyleti kamatot kell fizetni.

Provident heti kölcsön

A Provident heti kölcsön egy kifejezetten kisebb összegű, fix kamatozású, szabadon felhasználható hitel. A Provident heti kölcsön keretében a teljes futamidő alatt ugyanazt a fix összeget kell visszafizetni. Külön könnyítés, hogy heti fizetés van ez esetben a Providentnél, vagyis nem megterhelő hónap elején a hitel fizetése.

Mekkora összegben: 40.000 és 570.000 ezer forint között

THM: 24,5% – 24,6%

Futamidő: 57-110 hét

Provident heti kölcsön példa

400.000 forint kölcsönösszeg esetén 72 hetes – közel 1,5 éves – futamidővel

THM: 24,5%

Heti törlesztés összege: 6.453 Ft

Visszafizetett teljes összeg: 464.600 Ft

Provident havi kölcsön

A Provident havi kölcsön egy közepes mértékű, szintén fix kamatozású, jelzálog nélküli, lakossági hitel. A havi kölcsön esetén is szabadon felhasználható a felvett hitelösszeg, vagyis nem kell a banknak semmilyen számlát / pénzügyi bizonylatot benyújtani. A hitel törlesztőrészlete fix kamatozású, havi hitel.

Mekkora összegben: 600.000 és 1.500.000 forint között

THM: 24,6%

Futamidő: 30 hónap

A Provident havi kölcsönesetén csak 30 hónapos – vagyis 2,5 éves – futamidőre van lehetőség

Provident havi kölcsön példa

1.000.000 forint esetén (THM 24,6%, futamidő 30 hónap)

Havi törlesztőrészlet: 43.730 Ft

Visszafizetett teljes összeg: 1.311.900 Ft

1.500.000 forint esetén (THM 24,6%, futamidő 30 hónap)

Havi törlesztőrészlet: 65.595 Ft

Visszafizetett teljes összeg: 1.967.850 Ft

Provident Otthon Szolgáltatás

A Provident személyi kölcsönök mellé Otthon szolgáltatás is kérhető. Ennek a lényege az, hogy nem kell bankba mászkálni, nincs sorban állás, a Provident munkatársa az otthonunkban keres fel. A Provident területi munkatársa felhív és a nekünk megfelelő időpontban felkeres az otthonunkban (a lakcímkártyán szereplő címen). Az egész hitelügyintézést személyesen történik, s a hitel összegét az otthonunkban, készpénzben kapjuk meg. Ha szeretnénk a havi törlesztődíjat is személyesen, készpénzben tudjuk törleszteni. A Provident Otthon szolgáltatás kényelmes, megbízható, s még csak bankszámla sem kell hozzá.

A Provident Otthoni Kihelyezés díja vagyis az, amikor a Provident munkatársa kimegy a lakásodra, ott történik meg a szerződéskötés és készpénzben kifizeti a kölcsön összegét, a folyósított kölcsönösszeg 25%-a. Az Otthon szolgáltatás díja vagyis az, ha a Provident munkatárásnak minden héten / hónapban személyesen odaadjuk a törlesztőrészletet, a folyósított kölcsönösszeg 15%-a.

Otthon Szolgáltatás példa
 200.000 Ft hitelösszegnél a lakásban, készpénzben történő hitelfelvétel díja 25.000 Ft, a teljes Otthon Szolgáltatás díja – az amikor a hitelt kiviszi az ügyintéző és otthon készpénzben fizetünk – 30.000 Ft. Ennek következtében a teljes visszafizetett hitel (225.520 Ft helyett) 275.520 Ft-ra módosul.

500.000 Ft hitelösszegnél a lakásban, készpénzben történő hitelfelvétel díja 125.000 Ft, a teljes Otthon Szolgáltatás díja – az amikor a hitelt kiviszi az ügyintéző és otthon készpénzben fizetünk – 75.000 Ft. Ennek következtében a teljes visszafizetett hitel (626.500 Ft helyett) 826.500 Ft-ra módosul.
 

Provident Előrelátó Csomag

A Providet személyi kölcsönök mellé, Előrelátó Csomagot is köthetünk. Ez egy egyfajta tartozáselengedési, hitelfedezeti biztosíték. Előrelátó Csomag esetén ha elhaláloznánk a felvett kölcsön tartozását, nem örökli meg az örökös családtag.

Elállási lehetőséget is biztosít az Előrelátó Csomag. Ha úgy gondoljuk, mégsem kell a kihelyezett hitel, 14 napon belül elállhatunk a szerződéstől.

Az Előrelátó Csomag a hitelt felvevő ügyfélnek élet- és baleset biztosítást is nyújt. A szolgáltatás díja, a folyósított kölcsönösszeg 9%-a.

Provident személyi hitel igénylési folyamat

Hitel igénylés interneten

A Provident személyi kölcsön igénylését interneten is el tudjuk indítani. Ehhez látogattunk el a https://www.provident.hu/kolcsonigenyles weboldalra és töltsük ki a hiteligénylő űrlapot.

Hitel igénylés telefonon

Ha a személyi kölcsön igénylését telefonon szeretnénk intézni, hívjuk a 06 80 40-60-60-as telefonszámot, melyet díjmentesen, minden nap – hétvégén is – reggel 7:30 és este 20:00 között hívhatunk. Ez esetben a Provident munkatársa rögzíti a hiteligénylési kérésünket és elindítja az eljárást.

Ha visszahívást szeretnénk kérni erre a számra: +36-20-332-33-33 küldjük el a HITEL szót.

A kapcsolatfelvétel után el kell menni a Provident valamelyik hitelpontjára, ahol a hitelügyintézéshez szükséges dokumentumokat be kell mutatni. A hitel elbírálat során nyilatkozni kell a pénzmosás elleni törvényről illetve arról, nem vagyunk-e közszereplők.

Milyen dokumentumok kellenek Provident hitel igényléséhez?

Minimum 18 éves életkor.

Személyazonosságot igazoló okmány (érvényes kényképes személyi igazolvány vagy vezetői engedély).

Magyarországi lakcímkártya. Amennyiben a lakcímkártyán szereplő cím és a tényleges tartózkodási cím nem azonos, akkor az ott-tartózkodás alapjául szolgáló dokumentum (például bérleti szerződés).

Jövedelemszerzési igazolás. Több mint fél éve fent álló folyamatos munkaviszony szükséges a személyi hitel igényléséhez. Dokumentumok: munkáltatói igazolás, utolsó 3 havi bankszámlakivonat melyen látszódik a munkabér utazásának feladója, összege, megnevezése. Nyugdíjas, GYED-en lévő kismama esetén az állami szerv által megállított ellátásról szóló igazolás.

Lakossági bankszámla.

Folyósítási idő, díj / törlesztés napja

A szerződés létrejötte után a Provident 10 napon belül utalja a felvett hitelösszeget.

A törlesztés napja minden hónap 7-e.

Amennyiben nem banki átutalással fizeti az adós a törlesztőrészletet hanem banki befizetéssel, vagy postai befizetéssel / utalással, a Provident tranzakciókként 700 Ft kezelési költséget számít fel. Ez nem vonatkozik azon ügyfelekre akik az Otthon Szolgáltatás kereteiben készpénzben fizeti a törlesztőrészletet.

Előtörlesztés

Díjmentesen lehetőség van előtörlesztésre vagy a kölcsön teljes visszafizetésére.

Mi történik ha nem tudom fizetni a hitelemet?

Amennyiben fizetési nehézségek merülnek fel, azonnal tájékoztassuk a Providentet. Ha a kölcsönszerződésben megjelölt törlesztőrészletet nem tudjuk kifizetni, a Provident késedelmi kamatot, illetve késedelmi díjat jogosult felszámítani.

Amennyiben a tartozás meghaladja a mindenkor érvényes minimálbér összegét, vagy több mint 90 napon túl mutat a tartozás, a Provident a tartozás részleteit megküldi a KHR vagyis a Központi Hitelinformációs Rendszerbe. Amennyiben a tartozást az ügyfél nem rendezi, a Provident jogosult a kölcsönszerződést felmondani.

Felmondás esetén az adósnak egy összegben kell visszafizetnie a teljes tartozást (a tőketartozást és az ügyleti kamatot is). Szerződés felmondása esetén felmondási díj és behajtási díj is felszámításra kerül(het). Amennyiben az ügyfél a tartozását nem rendezi, a Provident az ügyfél jövedelmére, ingatlan vagy ingóságára végrehajtást kérhet.

Késedelmi díj mértéke

A késedelmi díj a tartozás nagysága és a futamidő tekintetében kerül megállapításra.

Amennyiben a tartozás mértéke eléri a törlesztési díj négyszeresét 57 hét esetén 10.000 Ft; 72 hét esetén 12.000 Ft; 110 hét esetén 14.000 Ft.

Amennyiben a tartozás mértéke eléri a törlesztési díj tízszeresét 57 hét esetén 20.000 Ft; 72 hét esetén 24.000 Ft; 110 hét esetén 28.000 Ft.

Felmondási díj

A felmondás napján fennálló tartozás (tőke és ügyleti kamat) összegének 15%, de minimum 5.000, maximum 100.000 Ft.

Behajtási díj

Egységesen 15.000 Ft.

Kölcsönszerződés felmondása / megszűnése

A Provident személyi kölcsönszerződést többféleképpen meg lehet szüntetni.

Elállással 14 napon belül, ha a kölcsönösszeg nem került kiutalásra.

Ha a kölcsönösszeg kiutalásra került az Ügyfél köteles az összeget visszautalni a Provident részére. Ha az összeg kiutalásra került a Providentet Felmondási díj illeti meg. Az ügyfél részéről történő elállást a Provident weboldalán található „Elállási / felmondási nyilatkozat” kitöltésével és elpostázásával lehet kezdeményezni.

A kölcsönszerződés felmondásra kerül ha az adós hosszabb ideje nem fizeti a törlesztőrészleteket és a behajtás sikertelen volt.

A kölcsönszerződés megszűnik az utolsó törlesztőrészlet megfizetése után.

A kölcsönszerződés megszűnik az adós elhalálozásával. Ha volt az adósnak Előrelátó Csomag szolgáltatása a Providentnek nincs további követelése. Amennyiben nem volt ilyen szolgáltatása, a kölcsön kötelmei az örökösökre szállnak.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.