Az OTP direkt számlakivonat kezelése

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Az OTP direkt számlakivonat pontosan megmutatja a számlánkon szereplő forgalmat. Igen hasznos hiszen amellett, hogy tájékoztat minket a számlával kapcsolatos forgalomról teljesen környezetbarát is. Az újonnan regisztráltak számára olykor fejtörést okozhat, hogy hol találja pontosan vagy hol tudja letölteni ezt a dokumentumot. A következőkben ismertetném hogyan is működik ez.

OTP direkt számlakivonat letöltése

Az OTP számlakivonat letöltése az OTP direkt felületén tehető meg. Ahhoz, hogy számítógépen be tudjunk jelentkezni a mobilapplikáció segítségével kell jóváhagyni a bejelentkezést. Az OTP direkt számlakivonatokat a saját nevünkre kattintva találjuk meg a dokumentumok menüpontban. Itt megtaláljuk a bankszámlakivonat mellett az egyéb szerződéseket és díjkimutatásokat is. Dátum szerint látjuk oszlopba rendezve így könnyedén ki tudjuk választani azt a számlakivonatot, amelyet le szeretnénk tölteni. A jobb oldalon lévő letöltés gomba kattintva tehetjük meg az OTP direkt számlakivonat letöltését, amely pdf formátumú.

Mit tartalmaz?

A letöltés után, ha megnyitjuk (már korábban is utaltam rá mennyire környezet kímélő ez a forma) egyből szembetűnik nagy betűkkel, hogy ZÖLD NET számlacsomag. Jobb oldalon található a kibocsájtó neve, címe, csoport azonosító száma, valamint a közösségi adószáma. Látható a kibocsájtás kelte, kivonatszám és a ránk vonatkozó adatok (név, cím), 1sz. Példány és az OTP bank internetes és telefonos elérhetősége. Fel van tüntetve a számlaszámunk, az időszak, amiben a kimutatott forgalom szerepel, IBAN szám, BIC (SWIFT) kód és a devizanem megnevezése.

Ezen adatok alatt látható egy listában részletes kimutatásban a forgalmak. Láthatóak az utalások, befizetések, levonások és minden egyéb számlával kapcsolatos díjak is. A dátum, amely a bal oldali oszlopban szerepel az a könyvelés dátumát is jelzi egyben. A forgalom kimutatásban a sorok végén látható a jóváírt vagy levont összegek. A számla végén a jóváírások és terhelések összesített formában is láthatóak. Ezután további számlainformációkat is olvashatunk.

Milyen előnyei vannak a ZÖLD számlakivonatnak?

Gondoljunk csak bele sokkal gyorsabban készhez kapjuk, mint postai úton. Bármikor bármilyen időszakra visszamenőleg (évekre is) le lehet kérdezni, lementeni és akár ki is nyomtathatjuk. Néhány számlacsomag esetében akár olcsóbb is lehet a számlavezetési díj, ha ilyen úton kérjük a számlakivonatot, valamint az sem utolsó szempont, hogy nem kerül pénzbe tehát teljesen ingyenes.

Ki igényelheti?

Elsősorban azok igényelhetik, akik az OTP Bank fióknál számlát vezetnek, rendelkeznek internet bankkal, valamint a számlához tartozó aktív plasztik kártyával és mobiltelefonnal.

OTP direkt számlakivonat lekérdezése

Az OTP direkt számlakivonat lekérdezése kétféleképpen történhet. Az egyik lehetőség az, ha rendelkezünk internetbanki szolgáltatással. Ebben az esetben a számlakivonatokat a “szerződések és egyéb dokumentumok” menüpont alatt, az OTP internetbank felületén pedig a “Számlák, bankkártyák/Számlák menüpont alatt tudjuk megtekinteni.

Amennyiben nincs internetbank szolgáltatásunk, de rendelkezünk mobiltelefonnal úgy az OTP direkt számlakivonatokat a “Számlakivonat” funkción keresztül érjük el a weboldalon. Ez az internet bank belépés gomb alatti menüből nyitható meg abban az esetben, ha rendelkezünk lakossági grátisz számlacsomaggal, lakossági forint folyószámlával, lakossági alap számlacsomaggal, lakossági takarékbetét számlával, JUMP számlacsomaggal, privát banki számlacsomaggal vagy junior számlánk van. Ezen felül még akkor tudjuk elérni ebben a formában, ha rendelkezünk ezen számlák valamelyikéhez kapcsolódó aktív OTP-s bankkártyával.

Lekérdezési hiba

A számlakivonat megtekintésekor előszokott fordulni a lekérdezési hiba. Ez abban nyilvánul meg ha megadjuk a kártya szám utolsó 10 számjegyét és a 3 jegyű telekódot viszont a rendszer nem enged tovább. Ekkor a következő lehetséges hiba üzenet jelenik meg: “A szolgáltatás az ön számára nem elérhető! Az OTP honlapról történő kivonat lekérdezés szolgáltatás beállítását az OTP Bank fiókjaiban igényelheti.” A másik eset az, amikor az OTP direkt számlakivonat lekérdezésekor a banki rendszer nem elérhető melyet ilyen esetekben szintén hibaüzenetben értesít.

Hogyan mondható le az OTP direkt számlakivonat?

Kétféleképpen tudjuk ezt megtenni. Az egyik lehetőség az, ha nem vagyunk benne biztosan, hogy hogyan is működik, ha személyesen megyünk be bármelyik OTP Bank fiókba a másik pedig, ha az OTP direkt internetes szolgáltatáson keresztül az “igénylések/elektronikus kivonat” menüpont alatt.

Az elmondható, hogy a ZÖLD számlakivonat sokkal egyszerűbb hiszen nem veszik el és bármikor vissza nézhető akár több évre visszamenőleg is. A postai úton kapott számlakivonatok sokkal lassabban érkeznek meg valamint a mai világban már egyáltalán nem környezetkímélő forma. Az OTP direkt számlakivonatok áttekinthetőek és napra készen elérhetőek bárhol, bármikor.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Gépjárműadó befizetése online
Debreceni álláskeresés, avagy melyek a legnagyobb cégek és vállalatok
Hogyan lehet pénzt keresni a ChatGPT-vel?
Az ATM bankautomata használata biztonságosan és egyéb tudnivalók

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Gépjárműadó befizetése online
A gépjárműadó befizetése online 2024-tól már a NAV Ügyfélportálján keresztül is történhet majd. A Pénzügyminisztérium júniusban adott ki egy közleményt, miszerint gépjárműadózás forgatókönyvén is változtat...
Debreceni álláskeresés, avagy melyek a legnagyobb cégek és vállalatok
Ha megnézzük a hazai munkaerőpiacot, akkor az tapasztalható, hogy például Debrecen álláskínálata rendkívül színes és szerteágazó, és rengetegféle pozíció vár betöltésre. Ez persze nem is...
Hogyan lehet pénzt keresni a ChatGPT-vel?
A ChatGPT-vel való pénzkeresésnek többféle módja lehet, de fontos megjegyezni, hogy ez a tevékenység jogi és etikai korlátok között kell, hogy történjen. Íme néhány módja...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.