Puttó NYERŐSZÁMOK ÉS NYEREMÉNYEI

Luxor
Puttó eredmények
IdőpontHúzás száma"A" mező"B" mező

Próbáltad már a Puttót? Itt az ideje!

A Puttó régóta kedvelt a játékosok körében. Népszerűsége elsősorban gyorsaságának köszönhető, hiszen ötpercenként van sorsolás, tehát nem kell napokat várnod arra, hogy kiderüljön, vajon Fortuna melletted állt-e. Ha azonban összehasonlítanánk az 5-ös lottóval, akkor sokkal kevesebben teszik le a voksot a Puttó mellett. Sokan a kellő ismeretek hiányában úgy vélik, hogy bonyolult, és inkább ragaszkodnak a hagyományos játék típusokhoz. Nézzük, mit érdemes tudni a Puttóról, milyen játékszabályok jellemzik, milyenek a nyerési esélyek!

Művészettörténet a szerencsejátékban? Aligha!

Honnan kapta a játék elnevezését? A putto kifejezés alapvetően a képzőművészet különféle ágaiban van jelen. Elsősorban a szobrászat, a festészet területén találkozhatunk azokkal a pufók külsővel rendelkező, angyalszerű gyermekalakokkal, akikre a putto elnevezést használjuk. A reneszánsz, a barokk és a klasszicizmus idejében igencsak elterjedt volt a művészetekben ez a figura. Aligha gondolhatjuk azonban, hogy erről kapta nevét a hazánkban 2005 őszén megjelent szerencsejáték.

Az első néhány évben kevesen érdeklődtek iránta, ám a reklámkampánynak köszönhetően egyre többen megismerték azt. Néhány évnek el kellett telnie, mire a fogadók előszeretettel választották ezt a szerencsejátékot – akár online, akár az Okoslottó applikáción keresztül.

Foglaljuk össze röviden!

A Puttó kapcsán is játszhatsz saját számokkal, vagy választhatod a gépi játékot. Az alapjáték 300 forintba kerül, de a tét növelésével együtt ez növekedik. Ötpercenként történik a sorsolás, a korábbi játékok eredményeit a világhálón visszakeresheted, de az Okoslottó esetében például azonnal értesítést kapsz az esetleges nyereményről. Játszhatsz tehát Lottózóban, az interneten és okostelefonodon keresztül az Okoslottó alkalmazással is.

A Puttó számtábláin 2 mező található, egy A és egy B. Az A mezőn 20 számból 8-at, a B mezőn pedig 4 számból 1-et kell megjelölni. Akkor nyersz, ha az A mezőben legalább 4-et eltaláltál, és a B mezőben is sikerült a kisorsoltat bejelölnöd. Tehát nyereményről 4+1 esetében beszélhetünk, vagy akkor, ha az A mezőben 5 számot sikerül eltalálnod.

A játék feladásakor el kell dönteni, hogy hányszoros téttel szeretnél játszani, valamint hány sorsolásra kívánod feladni a megjelölt számokat. Ennek köszönhetően a nyerési esélyek is növekednek akár egyetlen szelvény feladásával.

Puttó nyeremény tábla szorzókkal és találatokkal

A szerencsejáték nyereménytábla alapján elmondható, hogy a nyeremény annak függvényében alakul, hány számot sikerült eltalálnod. A 4 találatosnál a B mezőben is el kell találni a kisorsolt számot. A 4 találat feletti nyeremények esetében a B mezőben elért találat nem feltétel, de ha ott is sikerült a megfelelő számot megjelölni, akkor a nyereményszorzó is több lesz. Ha például 8 találatot elértél az A táblán, de a B-t mellélőtted, akkor ezerszeres a szorzó. Ha viszont a B tábla esetében is sikered volt, akkor már 10000-szeres a szorzó, ami a nyeremény tekintetében korántsem elhanyagolható különbség.

Nézzük, milyen nyerési esélyek vannak a különféle találatok esetében. Ha egyáltalán nyerni szeretnél, és a 4+1 találat a cél, akkor 1:15-höz a nyerési esély. A 6+1 találat esetében ez már 1:273-hoz. Ha bankot robbantanál, és 8+1 jönne be, akkor 1:503880-hoz az esélyed. S hogy mennyit fizet az 5+1 találat? Itt négyszeres nyereményszorzóval számolhatsz, tehát a tét függvényében alakul, mennyit sikerül bezsebelned. Hasonló a helyzet akkor is, ha a kérdés arra vonatkozik, hogy a 4+1 mennyit fizet. Itt ugye feltétel, hogy a B mezőben is eltaláld a kisorsolt számot. Alapvetően egyszeres a szorzó itt. A nyerőszámok akár a lottózóban is megvárhatóak, de ha útközben online adod fel a számokat, akkor értesítést fogsz kapni az esetleges nyereményről.

Puttó, a kis nyereményt is értékelők játéka

Akik a nagy nyereményre hajtanak, ők valószínűleg az Ötöslottó mellett teszik le a voksot. Az elképesztő összegek azonban nem mindenkit vonzanak, és sokan inkább a nagyobb eséllyel elérhető, ám kisebb nyeremények iránt érdeklődnek. Számukra a Puttó ideális választásnak bizonyul. A tétek növelésével egyébként itt is elérhető egyre több nyeremény- persze akkor, ha sikerül eltalálni a számokból minél többet az ötpercenkénti sorsolások valamelyikén. Itt érkeztünk el a Puttó népszerűségének másik titkához.

Népszerűsége a gyorsaságban rejlik

A gyors megoldások korát éljük, és ez egyre inkább megmutatkozik a szerencsejátékok világában is. A kaparós sorsjegyek mellett a Puttó az a játék, amit sokan éppen a gyakori sorsolások miatt választják. Joker különsorsolás itt nem lehetséges, de ez nem is lényeges a játékosok számára, akik minél hamarabb tudni szeretnék, hogy kisorsolták-e a számaikat. A játékszabály értelmében a tegnapi puttó számok is visszanézhetőek online, a régi puttó számok esetében pedig érdemes a Lottózókban utánanézni, hogy sikerült-e a feladott szelvénnyel nyerni. Az okostelefonon keresztül, online zajló játékról a játékos a sorsolást követően értesítést kap, és a nyeremény összegétől függően hamarosan a megadott számlaszámra utalják az összeget.

Hogyan nyerj a Puttóval?

Tuti Puttó számok nem léteznek. Az esély minden szám megjelölésekor azonos. Gondolkodhatsz a tétek növelésében, vagy a feladott számok több sorsoláson történő megjátszásában, így egyetlen szelvény feladásával sok sorsoláson vehetsz részt, választásod függvényében. Ez persze minden esetben plusz feladási díjjal jár, de valamit valamiért. Akár 50 sorsolásra is feladhatod ugyanazokat a számokat, egyetlen szelvénnyel. A tétet ötszörösre is emelheted, így a nyeremény ennek megfelelően alakul majd, ha melletted áll Fortuna a sorsoláskor.

Tuti megoldás, garantáltan befutó számok nem léteznek. Mint a szerencsejátékok esetében általában, itt is a véletlen dönt arról, hogy milyen számokat sorsolnak az adott sorsoláson. Az esély azonban a következő 5 percben ismét adott, hogy talán épp a Te számaidra kerül a sor.

Fókuszban a tudatos szerencsejáték

Ha a szerencsejátékokról esik szó, akkor mindenképpen meg kell említenünk a mértéktelen játékban rejlő kockázatokat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan éppen anyagi nehézségeiket igyekeznek ilyen módon áthidalni, s könnyedén beleesnek abba a hibába, hogy a még meglévő anyagi biztonságot kockáztatják. Ehhez persze arra a fajta féktelenségre van szükség, amikor nem súgja az a bizonyos belső hang, hogy itt a vége, és nem érdemes többet kockáztatni. A tapasztalatok ugyanakkor azt mutatják, hogy a legtöbben megszokásból játszanak, és adják fel a Puttó számokat időnként. Az Okoslottó jelentősen megkönnyíti ezt a helyzetet, hiszen bárhol és bármikor megjátszhatja az ember a tutinak vélt számokat.

Leáldozott volna a kaparós sorsjegyeknek?

Az ötpercenkénti sorsolás hasonló lehetőséget kínál, mint a kaparós sorsjegyek. Ez utóbbiakat éppen a gyorsaságuk és a kedvező nyeremények miatt választják sokan. Persze mindig benne van a dologban a játék izgalma, melynek kapcsán a játék végéig reméljük, hogy bejön-e még az az utolsó mező, szám. A Puttó esetében sem kell sokkal tovább várni, hiszen 5 perc alatt kiderül, bejöttek-e a korábban gondoltak. Alapvetően tény azonban, hogy a kaparós sorsjegyek sajátos jellegük miatt töretlen népszerűségnek örvendenek, és jól megférnek a Puttó mellett is.

Ötöslottó vagy Puttó?

A választás általában egyértelmű. Ha a nagy nyereményre játszol, akkor az Ötöslottó a befutó. Ha viszont megelégednél kevesebbel is, de nagyobb nyerési esélyt szeretnél, akkor a Puttó a legjobb döntés. Ráadásul túl sokáig sem kell várnod, hiszen 5 perc alatt már tudni is fogod, sikerült-e eltalálni a szükséges számokat. A több sorsolásra feladható számoknak köszönhetően izgalommal fog eltölteni, hogy talán majd a következő sorsolás bejön.

Mennyire éri meg játszani?

A szerencsejátékokról mindenkinek megvan a véleménye. Vannak, akik felesleges pénzkidobásnak tartják, és inkább hisznek a munkával elért, biztos bevételben. Mások akár napi szinten játszanak, és megadják az esélyt maguknak arra, hogy esetleg gyökeresen megváltozzon az életük. A baj akkor van, ha nem találjuk az egyensúlyt a tudatos játék és a már-már szenvedélybetegség határait súroló szokások között. Az utóbbiakra hajlamosaknak érdemes óvatosan bánni a Puttóval is. A tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy a játékosok inkább megszokásból játszanak, és mivel anyagi ráfordításról van szó, így nem lépik át azt a határt, ami az anyagi biztonságot kockáztatná. A Puttó kitűnő alternatíva azoknak, akik nem szívesen várnak a hétvégi sorsolásokra, és szinte azonnal tudni szeretnék, sikerült-e eltalálni elég számot ahhoz, hogy nyeremény legyen a dologból.

A szerencsejátékok széles kínálatában egyébként mindenki megtalálhatja azt a típust, ami megfelel igényeinek. Legyen szó a hatalmas nyereményről, vagy a kisebb, de nagyobb eséllyel elérhető pénzösszegek megcélozásáról, a kaparós sorsjegyektől kezdve az Ötöslottóig sokféle megoldás létezik. Mindig azonos számokkal, vagy a véletlenre bízva, gépi kitöltést választva – a Puttó esetében is rendelkezésre állnak ezek a lehetőségek. Ha még nem volt szerencséd az ötpercenkénti sorsolással társuló játékhoz, akkor itt az ideje, hogy kipróbáld a Puttó játékot.

Ajánlom másnak is:

Ajánlott cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.