Amit a szép kártya műszaki cikk vásárlásról tudni kell

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A szép kártya műszaki cikk vásárlás már bárki számára elérhető, aki rendelkezik ezzel a kártyatípussal. Pár szó arról mi is az a SZÉP-kártya. Ez a kártya fizikai megjelenésében nagyon hasonlít a bankkártyához, hiszen ez egy plasztik kártya. A kártya mögött 3 zseb található, mely zsebekből a legkülönfélébb szolgáltatásokért lehet fizetni. A munkáltatók általában a dolgozókra bízzák a vásárlási keret megadása után, hogy mely zsebbe mekkora összeget töltsenek fel nekik. Fontos azonban tudni, hogy ezek a zsebek milyen szolgáltatásokra használhatók, hiszen anélkül nehéz lenne eldönteni, hogy nekünk éppen melyik a legmegfelelőbb.

Utólag az egyes zsebekből már nem lehet a pénzt átcsoportosítani, így érdemes alaposan megfontolni mit választunk. A SZÉP-kártya igénylést ennek tudatában kell összeállítani. Mivel a kártya fontos szerepet tölt be a turizmusban, így mind a három zsebből lehet finanszírozni a belföldi utazásokat. Fürdőkbe léphetünk be, strandbelépőket vásárolhatunk, illetve mind a 3 alszámláról kifizethetjük a szálláshelyet is. Maga a személyi jövedelemadóról törvény rendelkezik arról, hogy mennyi pénzt lehet utalni évente az egyes zsebekbe. Jó hír, hogy a Koronavírus idején egy kicsit módosították ezeket a limiteket, hiszen az utazás szinte senki számára nem volt elérhető. Már lehetőségünk nyílik a szabadidő alszámláról műszaki cikkeket is vásárolni.

Szép kártya műszaki cikk vásárlás online, webshopban is megvalósítható

Ma már egyre több kereskedő nyújt lehetőséget arra, hogy ne csak személyesen, hanem online is vásárolhassunk Szép Kártyával.Koronavírus idején valószínűleg többen éltek ezzel a lehetőséggel az átmeneti szabályoknak köszönhetően. 2021. január 1. és június 30. között a következő változtatásokat vezették be az. összeghatárokat illetően. Szálláshely zsebbe az eddigi 225 000 Ft helyett legfeljebb évi 400 000 Ft, vendéglátás zsebbe az eddigi 225 000 Ft. helyett legfeljebb évi 400 000 Ft, míg a szabadidő zsebbe az eddigi 150 000 Ft helyett már legfeljebb évi 265 000 Ft tölthető fel.

Miként lehet szabadidő zsebből műszaki cikket vásárolni?

Ma már több nagy élelmiszerlánc is elfogadja a szabadidő zsebet és mint tudjuk ezeken a helyeken is lehet műszaki cikkeket vásárolni. Természetesen több műszaki cikket árusító üzletben is élhetünk ezzel a lehetőséggel. Hogy pontosan mely üzletek fogadják el a SZÉP-kártyákat érdemes előre megérdeklődni, mielőtt kellemetlen helyzetbe kerülnénk fizetéskor.

Magyarországon a Media markt és az Extreme digital elfogadóhely

Az Extreme Digital webshopjában áruhitelre, Cetelem hitelkártyára, Extreme Digital ajándékkártyára és különféle utalványokra is vásárolhatunk. Hogy az Extreme digital szépkártya elfogadóhely-e erre érdemes vásárlás előtt rákérdezni. A Media Markt üzleteiben szintén lehetséges, hogy elfogadják a SZÉP-kártyát, hiszen itt is fizethetünk számtalan módon, így hitelkártyával, készpénzzel, ajándékkártyákkal, Edenred ajándék és iskolakezdési utalvánnyal. Áruházi hitelt is biztosítanak a Budapest Bank közreműködésével.

Szép kártya műszaki cikk vásárlás esetén is elkövethetünk pár hibát

Egy új műszaki cikk vagy kütyü csomagolásának felnyitása megannyi izgalommal jár, de közben sokakat rossz érzéssel tölt el, hogy megint egy újabb kütyüt szereztek be. Ha szeretnénk elkerülni az olyan készülékek megvásárlását, amelyekre valójában nem is biztos, hogy szükségünk van, akkor pár dologra figyeljünk oda. Példaként hozzuk fele egy robotporszívó vásárlást.

Találhatunk drága, olcsó és alternatív megoldásokat is. Sokszor a kedvezőbb árak jobb ár-érték arányt tudnak képviselni, mint drágább társaik, tekintve, hogy nem minden esetben szükséges, hogy a porszívó felmossa a komplett konyhát is, így választhatunk olyan robotporszívót, amely az alapfeladatokat tökéletesen elvégzi. Az akciós árak figyelembevétele csak egy szempont, hiszen az olcsó termékek esetleg gyorsabban tönkre mennek, vagy a takarítással kapcsolatos munkát háromszor annyi idő alatt végzi el, mint drágább társai. Mielőtt elkötelezzük magunkat egy olcsó termék megvásárlása mellett nézzünk szét a boltok polcain.

Szép kártya műszaki cikk vásárlás online – telefon vásárlás szép kártyával

Telefon vásárláskor is érdemes szem előtt tartani pár dolgot, hiszen itt sem mindig az olcsóbb a legjobb. Vegyük például az okostelefonokat: az olyan extrák, mint a vízállóság, a vezeték nélküli töltés és a memóriakártya-nyílás lehet, hogy fontosak számunkra, de lehet, hogy nem, de mindenképpen meg kell vizsgálni a teljes csomagajánlatot, hogy kiderítsük miért ezen az áron kapható. Telefon vásárlás előtt alaposan gondoljuk át, hogy mire is fogjuk használni a telefont és a legjobb ár-érték arányú telefon mellett tegyük le a voksunkat.

Otp szép kártya elektronikai cikkek vásárlásában is segítséget nyújthat

Az elektronikai és műszaki cikkek vásárlása egy évben többször is előtérbe kerülhet, hiszen ezek a termékek gyakorta megújulnak, egy-egy frissebb modellt mindig piacra dobnak. Kevesen tudunk ellenállni a kávéfőzőknek, a különféle kütyüknek, a legújabb újdonságoknak. A munkáltatók által nyújtott SZÉP-Kártya feltöltések segítségével év közben probléma nélkül be tudjuk szerezni ezeket a készülékeket.

Ezek a készülékek legyünk őszinték már fogyóeszköznek számítanak, hiszen a gyakori modellváltások miatt sokszor alkatrészhiány is előfordulhat és nem lehet beszerezni a pótalkatrészeket. Ne keseredjünk el ebben a helyzetben, hiszen az áruházak többfajta fizetési lehetőséget is kínálnak. A szépkártya műszaki cikkek vásárlására is elfogadható, ha éppen egy SPAR áruház polcán látjuk meg a kiszemelt új kávéfőzőnket.

Az OTP mellett az MKB banknál is elérhető a SZÉP-kártya

Szépkártya műszaki cikkek vásárlás ennek a kártyának a segítségével is elérhető, amely 2011 óta érhető el a munkáltatók és munkavállalóik részére. Az ügyfelek az ország több pontján is igényelhetik a SZÉP-Kártyákat, így biztosan nem jelenthet akadályt az igénylés, éljünk az ország bármely részében. Az MKB kártyákat ma már több mint 24 000 helyen elfogadják és ezeknek a köre folyamatosan bővül. A rugalmas és gyors kiszolgálás mellett dinamikus bővülés várható az MKB kártyák esetében. A kártya tulajdonosok emellett más MKB által kínált szolgáltatást is igénybe vehetnek. A munkáltatók és a munkavállalók kérdéseire tapasztalt munkatársak válaszolnak.

Miért érdemes a munkavállalók részére SZÉP-kártyát biztosítani?

A SZÉP-Kártya minden munkáltatónak lehetőséget biztosít arra, hogy olyan fizetéskiegészítést nyújtson munkavállalóinak, amely alacsonyabb bérterhet jelent számára. Maga a munkaadó döntheti el, hogy mekkora összegben kívánja a zsebeket feltölteni munkavállalóinak. Általában a munkaadók egyeztetik a munkavállalókkal, hogy a rendelkezésükre álló keretet miképpen szeretnék feltöltetni az egyes zsebek esetében. Ha a szabadidő zsebet töltetjük fel, akkor nem kizárt, hogy a szép kártya műszaki cikkek vásárlására is fordítható.

A kártya munkavállalók részére teljesen költségmentes melyet a különböző szolgáltatóknál igényelhet. Jelenleg az OTP, az MKB, a K&H Bank tud kártyát biztosítani az érintetteknek. A kártyához tartozó számlának egyedüli tulajdonosai a munkavállalók, azzal a munkaadó nem rendelkezhet. Mi történik azonban akkor, ha időközben a munkavállaló munkahelyet vált? Amennyiben a munkavállaló kötötte meg a szerződést a kártya kibocsátójával, akkor nincsen teendő, hiszen a kártya továbbra is zavartalanul használható. Ha azonban ez nem így van, akkor a munkavállaló részére új kártyát kell kiállítani. Az új munkáltatónál ezt az összeget azonban figyelembe kell venni, mint más munkáltatótól szerzett bevételt.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.