A viber moneyto pénzküldés a legtöbb magyarországi banki ügyfél számára elérhető

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A Viber felhasználói egy új és magyar fejlesztésű szolgáltatásnak a köszönhetően – viber moneyto pénzküldés – pénzt küldhetnek egymásnak, amelyet a Moneytou és a Mastercard támogat. Az új szolgáltatás bemutatására egy budapesti premier keretén belül került sor.

A viber moneyto pénzküldés még soha nem volt ilyen egyszerű

Az új rendszert más piacokon is folyamatosan vezetik be. A szolgáltatás a Mastercard Send technológiáján nyugszik és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy az új alkalmazás segítségével pénzt küldjenek és fogadjanak, amely egy biztonságos és gyors csatornán keresztül valósulhat meg.

Viber moneyto pénzküldés ingyen

A viber moneytou pénzküldés egyedülálló fizetési megoldásokat kínál az országban élő felhasználók számára. A néhány érintéssel egyszerűen megvalósítható pénzküldés segítségével családtagoknak, barátoknak lehet pénzt küldeni. Mivel a tranzakció csupán 2 magánszemély között jön létre, ezért ez a küldési mód nem képez egyenleget, ezáltal a viber moneyto pénzküldés szolgáltatást használóknak nem kell pénzt befizetniük annak érdekében, hogy a pénzküldés megvalósuljon az alkalmazás segítségével. Csupán azzal a pénzösszeggel kell rendelkezni, amelyet küldeni szeretnének.

Készpénz átutalás bankszámlára a viber moneyto pénzküldés

A Viberen keresztül történő pénzküldés napszaktól függetlenül a hét bármely napján megvalósítható. Az utalandó összegek azonnal rendelkezésre állnak a fogadó félnél, amelyet kártyáról elköltve vagy készpénzként tud felhasználni. A Viber alkalmazásba lehetőségünk van több bankkártyát is regisztrálni és tranzakciónként ki lehet választani, hogy éppen melyik kártyára kérjük, vagy melyik kártyáról küldjük a pénzt. Hibaelhárítás esetén egy online chatbot lesz segítségünkre.

A pénzküldés bankkártyára is megoldható

A Moneytou új szolgáltatás technológiai és pénzügyi hátterét a Wirecard és a Libra Internet Bank biztosítja a VISA és a Mastercard azonnali fizetési rendszerének használatával. Jelenleg az alábbi bankok csatlakoztak az új lehetőséghez, így ezeknek a bankoknak a Mastercard és Maestre típusú kártyáival bármikor megvalósítható a pénzküldés:

 • Budapest Bank betéti- és hitelkártyák
 • Takarékbank betéti- és hitelkártyák
 • Sberbank betéti kártyák
 • OTP Bank betéti- és hitelkártyák
 • K&H Bank betéti- és hitelkártyák
 • UniCredit Bank betéti- és hitelkártyák
 • Raiffeisen betéti kártyák
 • CIB Bank betéti és hitelkártyák
 • Erste Bank betéti- és hitelkártyák
 • Magnet Bank betéti kártyák
 • Gránit Bank betéti kártyák

Amennyiben Visa típusú a kártyánk, úgy a következőkkel használhatjuk a pénzküldési szolgáltatást:

 • Budapest Bank betéti- és hitelkártyák
 • KDB Bank betéti- és hitelkártyák
 • Raiffeisen Bank betéti- és hitelkártyák
 • Erste Bank betéti- és hitelkártyák
 • OTP Bank betéti- és hitelkártyák
 • CIB Bank betéti- és hitelkártyák
 • K&H Bank betéti- és hitelkártyák
 • UniCredit Bank betéti- és hitelkártyák

A pénzküldés külföldre még soha nem volt ilyen egyszerűen megoldható

A fizikai és az online vásárlások során is a Mastercard élen jár, hiszen nagyon sokan veszik igénybe ezt a szolgáltatást Magyarországon. A Mastercard több partnerével együtt egyéb fizetési módokat is kínál ügyfeleinek, ilyen például az Apple Pay, a számtalan mobiltárca, vagy a Mastercard Instalment. Ez az új és úttörő pénzátutalási lehetőség minden eddiginél gyorsabban lehetővé teszi a pénzküldést akár külföldre is.

Itt nincsenek határok, bárhova el lehet indítani az utalásokat. Az úgynevezett peer-to-peer átutalásokkal most bővítették kínálatukat. Amennyiben egy külfödön élő ismerős számára szeretnénk pénzt küldeni, úgy akár azonnal elindíthatjuk a pénzküldést de itt fontos tudni, hogy a pénzt fogadónak mindenképpen rendelkeznie kell magyar telefonszámmal és egy magyarországi kibocsátású bankkártyával. Amennyiben mi tartózkodunk éppen külföldön, úgy bármikor gond nélkül elindíthatunk vagy fogadhatunk is pénzt, hiszen a szolgálatás számunkra nem csak Magyarország területén érhető el, nincsenek földrajzi korlátozások.

Kinek kedvez a pénzküldés online?

A havi limiteket figyelembe véve azoknak a felhasználóknak ajánlják, akik havonta maximum 125 000 Forintot szeretnének online elküldeni. Az éves limit 780 000 Ft, hiszen az EU pénzmosás elleni irányelvével összhangban működik a szolgáltatás. Természetesen a bankok ezen felül további limiteket is beállíthatnak, de ez bankonként eltérő, ennek érdemes utánanézni.

A viber moneyto pénzküldés a küldő fél számára kerül pénzbe, aki fogadja annak nem kell a szolgáltatásért fizetnie. Utalásonként 79 Forintért küldhetünk pénzt 3000 Ft alatt, efölött pedig 1,5% a szolgáltatás díja. Például, ha 4000 Forintot szeretnénk küldeni, akkor a 3000 Ft feletti részre vonatkozik a 1,5%, míg 3000 Forintig csak a 79 Forintot szükséges megfizetni. A 4000 Forintos pénzküldés, így összesen 94 Forintba fog kerülni. A szolgáltatás igénybevétele közben az utaló félnek egyértelműen jelzi a rendszer, hogy mennyibe fog kerülni a pénzküldés. Kisebb összeg küldése esetén érdemes igénybe venni a szombati pénzküldés lehetőségét, hiszen ekkor 3000 Ft alatt 49 Forintot kell fizetni, ám efölött marad a 1,5 százalékos díj.

A revolut pénzküldés is megoldást jelenthet

A revolut pénzküldés világszerte kedvező pénzküldési lehetőséget kínál rejtett díjak nélkül. A nemzetközi és helyi ingyenes pénzküldést a világ bármely pontján működőképes számlákra megoldható a választott csomagon belül. Ez a lehetőség már több mint 30 országban segíti az ügyfelek pénzügyi tranzakcióit. Amennyiben a rendszert egy csoport tagjai használják, úgy a tagok által indított kifizetéseket és átutalásokat szabályozni lehet tagra vonatkozóan. Akár külön is be lehet állítani költési limiteket és a fizetési jóváhagyást is hozzá lehet rendelni.

Az árképzésük is kifejezetten versenyképes, hiszen kedvezőbb áron lehet fizetéseket is fogadni. A pénzküldést összesen 14 pénznemben lehet elindítani, amit már másnap elszámolnak, így nem kell hosszasan várni a kifizetésekre sem. A lakossági kártyákra nagyon alacsony díjat számítanak fel. A Revolut Business csomagokban megtalálható limit összegig lehet fogadni az ingyenesen beérkező összegeket. Egy vállalkozás növekedéséhez elengedhetetlen, hogy mindig a legjobb ár-érték arányú szolgáltatásokat használjuk, ezért ez a pénzküldési lehetőség kedvez a kisvállalkozások számára is. Természetesen magánszemélyek is bátran használhatják a szolgáltatást.

A szolgáltatás segítségével a költségek elosztása is jól működhet, ha éppen egy baráti vacsorán veszünk részt, de ugyan ez vonatkozhat a különféle háztartással kapcsolatos kiadásokra is családi körben. Amennyiben a barátok tartoznak nekünk egy bizonyos pénzösszeggel elfelejthetjük a kellemetlen beszélgetéseket, hiszen, ha elérkezik a fizetés ideje akkor egy kérést kell küldeni és minden más problémát levesz a rendszer a vállunkról.

Az Otp viber átutalás és annak törlése

AValósidejű Bruttó Elszámolási Rendszer, azaz a VIBER már több banknál is elérhető. Ennek a rendszernek a bevezetése az EU csatlakozás szempontjából is fontos, hiszen már minden tagország rendelkezik VIBER-rel. Az újonnan csatlakozó országok mindegyikétől elvárják, hogy ezt a rendszert bevezessék. A 2020. márciusa óta működő rendszer az elektronikus csatornáknak köszönhetően a kedvezményezett részére nagyon gyorsan eljuttatja a kifizetésre szánt összeget. Ez az összeg maximum 10 000 000 Forint lehet.

A pénz beérkezése 10 másodpercen belül várható. Érdemes azonban odafigyelni arra, hogy ez nem jelent még azonnali könyvelést is, így gondosan nézzük meg az egyenlegünket mielőtt újabb tranzakcióba bocsátkozunk. És itt jön az érdekes kérdés, hogy vajon lehet-e törölni ezt a megbízást. Mivel egy szinte azonnali fizetési rendszerről van szó, így nagyon óvatosan és körültekintően kell eljárnunk és minden beírt adatot többször érdemes ellenőriznünk küldés előtt. Amennyiben már nem várakozó státuszban van az utalás, úgy azt már nem lehet visszavonni. Ha mégis hibáztunk akkor érdemes azonnal kapcsolatba lépni az OTP munkatársaival, hogy tanácsot adjanak a pénz visszaszerzését illetően.

Az anonim pénzküldésben rejlő lehetőségek

Ez a pénzküldési lehetőség a bizalmon is alapul, de ha úgy érezzük, hogy egy anonim személy részére szeretnénk pénzt küldeni, akivel kapcsolatban vagyunk a Viberen, akkor az is gond nélkül megoldható. Természetesen ehhez rendelkeznünk kell a szükséges adatokkal. A Viber alkalmazáson belüli partnerekkel bármikor elindíthatjuk a pénzküldést. Csak a Csatolmány ikonra kell kattintani és ezután már el is jutunk a Moneytou alkalmazás oldalára. A másik félnek azonban fent kell lennie a Viberen ahhoz, hogy a pénzküldés megvalósuljon.

Ha olyan partnerünk van, aki még nem regisztrált a Viberen és pénzt szeretnénk küldeni részére, akkor kérjük meg a regisztrációra, amely pár lépésből könnyedén percek alatt megoldható. A Moneytou alkalmazás regisztrációt egyszer szükséges csak elvégezni. Az alkalmazásba kell rögzíteni annak a kártyának az adatait, amelyet a későbbiekben használni szeretnénk és itt kell megadni a telefonszámunkat is.

Az anonim pénzküldés azokban az esetekben is jó megoldás lehet, ha valakit támogatni szeretnénk, de ezt anonim módon szeretnénk megtenni, illetve, ha meglepetésként anonim szeretnénk bárkinek pénzt küldeni, akár egy családtagnak is. A viber moneyto pénzküldés ilyen egyszerűen segíti a mindennapi életünket.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.