Apple Pay: beállítások, internetes vásárlás

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Az Apple Pay az Apple mobiltelefonos fizetési rendszere. Nincs más teendőd csak összerendeled a dombornyomott bankkártyádat a mobiltelefonoddal és biztonságosan, gyorsan fizethetsz bankkártya használata nélkül is. Vásárláskor a bankkártyád helyett a mobiltelefonod kell a kártyaleolvasó terminálhoz érinteni, az Iphoneod elkéri a biometrikus azonosítódat és jóvá kell hagyni a vásárlást. Ilyen egyszerű az egész!

Az Apple Pay beállítása

Először is hozzá kell adni egy dombornyomott bankkártyát az Icloud fiókunkhoz. Ezzel tudunk majd a későbbiekben a telefonunk segítségével mondjuk az App Storeban vagy az iTunes Storesban vásárolni.

Beállítások / Saját fiók / Fizetés és szállítás.

Itt gépeljük be a dombornyomott Mastercard vagy VISA bankkártyánk, számlát, lejárati idejét és biztonsági kódját.

Ezután menjünk vissza a főmenübe és görgessünk le a Wallet és Apple Pay menüpontba. Itt a kártya hozzáadása menüben már látható az Icloudban beállított bankkártyánk. Ha nem látnánk, gépeljük be ismét a Mastercard vagy VISA kártyánk számát, lejárati idejét és biztonsági kódját. Ha ezt megadtunk lényegében készen is vagyunk. A telefonunk rendelkezésre áll az Apple Pay fizetésre.

Apple Watch esetében indítsuk el az Iphoneunkon az Apple Watch alkalmazást. Itt görgessünk le a Wallet és Apple Pay menüpontba. Itt láthatók az éppen használt bankkártyák. Kattintsunk a kártya hozzáadására és megjelenik az Apple Pay köszöntő képernyője. Válasszuk ki a bankkártya listából a használni kívánt kártyát vagy adjunk hozzá egy újat.

Ipad esetében a Beállítások / Apple Pay menüben tudunk új bankkártyát hozzáadni. Minden más úgy működik mint Iphonenál.

Az Apple Pay működése

Az Apple Pay Iphone 6 felett működik. Az NFC szenzor végzi a bankkártyás vásárlást. Vásárláskor az Apple biometrikus azonosítást kér. Ez annyit jelent vásárláskor az érintőkártyás terminálhoz a bankkártyánk helyett a telefonunkat érintjük a leolvasóhoz. Ilyenkor pittyeg egyet a telefonunk és jelzi, hogy elindult az Apple Pay fizetés. Iphone X felett a face ID-t kéri a rendszer, vagyis bele kell nézni a telefonba. Ha sikeres az azonosítás, dupla jobb oldali kattintással tudjuk hitelesíteni a tranzakciót. Ha Iphone 6, 7, 8-unk van, a touch ID-val vagyis az ujjlenyomatunkkal nyitjuk ki a telefont, majd dupla gombnyomással hitelesítjük a vásárlást.

A tranzakciókat az Apple Wallet alkalmazásban tudjuk megnézni. Ha OTP Smartbank alkalmazásod van, ott minden Apple Pay – ugyanúgy mint sima bankkártya – vásárlásról SMS értesítést kapunk.

Az Apple Pay azért jó igazából mert bankkártya nélkül fizethetsz. Ha lemész mondjuk sétálni, vagy futni, tudsz venni egy frissítő energiaitalt, vagy egy sört a nélkül, hogy a pénztárcád magaddal vinnéd. Nem kell feltétlenül a pénztárcád magaddal vinned ahhoz, hogy kifizesd a számlát. Veszel a telefonodra egy olyan tokot melybe a személyi igazolványod be tudod tenni, nem kell magaddal vinned a bankkártyád – mondjuk moziba, sörözőbe, buliba – mindent a telefonoddal vagy éppen az Iwatchoddal ki tudsz fizetni.

Apple Pay Iwatchal úgy működik, hogy fizetéskor az órád tartod a bankkártya leolvasóhoz. Az NFC érzékeli a bankkártyás fizetést és betölti az Apple Wallet alkalmazást. Ha sima Apple Wathcod van, akkor Iphone közelléte is szükséges a vásárláshoz, ha Cellular verziós órád van vagyis van benne Sim kártya, Iphone nélkül, önállóan az Iwatchoddal is tudsz fizetni.

Az Apple Pay szolgáltatást támogató bankok Magyarországon

 • Bank of America
 • CIB Bank
 • Curve
 • DiPocket
 • Erste Bank
 • Gránit Bank
 • iCard
 • K&H Bank
 • MKB
 • Monese
 • MTB
 • OTP Bank
 • Paysera
 • Raiffeisen Bank
 • Revolut
 • Takarékbank
 • TransferWise
 • Zen.com

Apple Pay beállítása OTP Smartbankon

Ahhoz, hogy minden funkció elérhető legyen, amit egy OTP felhasználó megszokott a Smartbank alkalmazásban kattintsunk a főmenüre, azon belül a Bankkártyák almenüre. Itt látható az Apple Pay hozzáadása funkció. Ha regisztrálunk, kapunk egy SMS kódot melyet be kell írni a Smartbank alkalmazásba, s az OTP innentől úgy kezeli az Apple Pay fizetést, mintha a bankkártyánkat használtuk volna. Minden vásárlás után SMS kódot kapunk a terhelt összeggel és az aktuális egyenleggel. Az OTP-nél Mastercard és Maestro bankkártyát is hozzá tudsz adni fizetőeszközként.

Apple Pay beállítása Erste Banknál

Az Erste banknál az Erste MobilePay alkalmazás felel a mobilos fizetésekért. Itt a főmenüben a Bankkártyáim menüpont alatt érjük el a kártyáinkat. Itt tudjuk az Apple Pay kártyánkat hozzáadni, melyről hitelesítő SMS-t kapunk. Innentől az Apple Pay-el ugyanúgy fizethetünk mint az Erste bankkártyánkkal. Az Ersténél Visa, Maestro és Mastercard bankkártyákat lehet az Apple Pay-hoz kapcsolni.

Apple Pay beállítása Raiffeisen Banknál

A Raiffeisen Banknál betéti és hitelkártyával is használhatjuk az Apple Pay-t. Elfogadott kártyatípusok: Premium és Private Banking Mastercard betéti kártyákkal vagy Mastercard hitelkártya. A Raiffeisennél a RaiPay alkalmazás felel a mobilos fizetésekért, ami egyelőre csak androidos készülékeken elérhető. Remélhetőleg hamarosan lesz Apple verzió is. Ha Raiffeisenesként Apple Pay-t szeretnél használni a sima Apple Wallet funkciót kell használnod. Elvileg Apple Pay-el Raiffeisen ATM automatából pénz is felvehetünk.

Apple Pay beállítása CIB Banknál

A CIB Banknál CIB Mastercard vagy CIB Visa kártyát lehet Apple Pay-re használni. A CIB-nél a CIB Bank app ami a mobil fizetéseket elősegíti. Itt a Főmenüben a Kártyák menüpont alatt tudjuk hozzáadni az Apple Pay fizetési formulát. A kártya hozzáadásáról hitelesítő SMS-t kapunk, ezután az Apple Pay-t ugyanúgy használhatjuk mintha sima bankkártyás vásárlás történne.

Apple Pay beállítása K&H Banknál

A K&H Banknál bármelyik betéti vagy hitelkártyát hozzá tudjuk társítani az Apple Pay-hez. A K&H-nál a mobil bankolást a K&H mobilbank segíti. Az app-ban a Főmenüben a Bankkártyák menüre kell kattintani. A Bankkártya listában azonnal látszódik az Apple Pay hozzáadása opció. Itt meg kell adni a kért adatokat, majd hitelesítő SMS-el aktiváljuk az Apple Pay-t. Innentől a K&H ugyanúgy kezeli az Apple Pay fizetéseket, mintha azt a bankkártyánkkal végeztük volna el.

Apple Pay beállítása MKB Banknál

Az MKB Banknál a MKB Mobilalkalmazás segíti a mobil bankolást. Az app főoldalán a Bankkártyák menüben lehet új kártyát hozzáadni. Ha fent van a rendszerben a használni kívánt kártya, akkor a bankkártya alatt a Kijelölöm mobilfizetésre opcióra kattintsunk és állítsuk be az Apple Pay-t. Innentől ugyanúgy kezeli az MKB az Apple Pay fizetéseket, mintha a bankkártyánkat használtuk volna.

Apple Pay beállítása Takarékbanknál

A Takarékbanknál a következő kártyákat lehet Apple Pay szolgáltatáshoz hozzáadni: Visa Unembossed, Visa Classic, Visa #bees, Visa #takarékos, Mastercard Gold, Puskás Akadémia MasterCard Unembossed, MasterCard Unembossed PayPass, MasterCard Standard. A Takarékbank esetében a Takarék MobilApp app segti a mobil pénzműveleteket. Itt az Áttekintő nézetben a Betéti kártyák alatt tudjuk a bankkártyáinkat kezeli és az Apple Pay fizetési módot beállítani.

Apple Pay beállítása Revoluton

Lépjünk be a Revolut alkalmazásba. Rögtön a kezdőképernyőn láthatók a rendelkezésre álló bankkártyák. Ha jobbra görgetünk lesz egy üres kártya ikon, alatta pedig ki lesz írva az Apple Wallet. A Revolut kitölti az adatainkat, majd engedélyezi a bankkártyát. Ha hozzáadta a Revolut a Pay fizetést, az Apple Walletban tudjuk leellenőrzi. Lépjünk be az Apple Walletbe és látható a Revolut virtuális bankkártya.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Amit az ügyfélkapu tárhelyről (tárhely gov) tudni érdemes
Ügyfélkapu belépés, avagy hogyan lehet belépni az ügyfélkapu rendszerébe?
Csere vagy javítás? Generátorhiba esetén melyiket válasszuk?
A jövő év elejétől frissül a Google AdSense bevétel-megosztási struktúrája

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Amit az ügyfélkapu tárhelyről (tárhely gov) tudni érdemes
Manapság rengeteg olyan elektronikus lehetőség van, mely megkönnyíti számunkra az ügyintézést, illetve a hivatalokkal történő kapcsolattartást, mint például az ügyfélkapu vagy az ügyfélkapu tárhely (tárhely...
Ügyfélkapu belépés, avagy hogyan lehet belépni az ügyfélkapu rendszerébe?
Az Ügyfélkapu belépés ma már szinte senki számára sem ismeretlen, aki online intézi a hivatalos ügyeit. Ez az elektronikus ügyfélbeléptető és azonosító rendszer ma már...
Csere vagy javítás? Generátorhiba esetén melyiket válasszuk?
Amikor az autónk valamilyen okból meghibásodik, előre félünk, hogy a probléma megoldása bizony drága mulatság lesz. Sokan pedig ilyenkor a spórolás érdekében úgy döntetnek, hogy...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.