Apple Pay: beállítások, internetes vásárlás

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Az Apple Pay az Apple mobiltelefonos fizetési rendszere. Nincs más teendőd csak összerendeled a dombornyomott bankkártyádat a mobiltelefonoddal és biztonságosan, gyorsan fizethetsz bankkártya használata nélkül is. Vásárláskor a bankkártyád helyett a mobiltelefonod kell a kártyaleolvasó terminálhoz érinteni, az Iphoneod elkéri a biometrikus azonosítódat és jóvá kell hagyni a vásárlást. Ilyen egyszerű az egész!

Az Apple Pay beállítása

Először is hozzá kell adni egy dombornyomott bankkártyát az Icloud fiókunkhoz. Ezzel tudunk majd a későbbiekben a telefonunk segítségével mondjuk az App Storeban vagy az iTunes Storesban vásárolni.

Beállítások / Saját fiók / Fizetés és szállítás.

Itt gépeljük be a dombornyomott Mastercard vagy VISA bankkártyánk, számlát, lejárati idejét és biztonsági kódját.

Ezután menjünk vissza a főmenübe és görgessünk le a Wallet és Apple Pay menüpontba. Itt a kártya hozzáadása menüben már látható az Icloudban beállított bankkártyánk. Ha nem látnánk, gépeljük be ismét a Mastercard vagy VISA kártyánk számát, lejárati idejét és biztonsági kódját. Ha ezt megadtunk lényegében készen is vagyunk. A telefonunk rendelkezésre áll az Apple Pay fizetésre.

Apple Watch esetében indítsuk el az Iphoneunkon az Apple Watch alkalmazást. Itt görgessünk le a Wallet és Apple Pay menüpontba. Itt láthatók az éppen használt bankkártyák. Kattintsunk a kártya hozzáadására és megjelenik az Apple Pay köszöntő képernyője. Válasszuk ki a bankkártya listából a használni kívánt kártyát vagy adjunk hozzá egy újat.

Ipad esetében a Beállítások / Apple Pay menüben tudunk új bankkártyát hozzáadni. Minden más úgy működik mint Iphonenál.

Az Apple Pay működése

Az Apple Pay Iphone 6 felett működik. Az NFC szenzor végzi a bankkártyás vásárlást. Vásárláskor az Apple biometrikus azonosítást kér. Ez annyit jelent vásárláskor az érintőkártyás terminálhoz a bankkártyánk helyett a telefonunkat érintjük a leolvasóhoz. Ilyenkor pittyeg egyet a telefonunk és jelzi, hogy elindult az Apple Pay fizetés. Iphone X felett a face ID-t kéri a rendszer, vagyis bele kell nézni a telefonba. Ha sikeres az azonosítás, dupla jobb oldali kattintással tudjuk hitelesíteni a tranzakciót. Ha Iphone 6, 7, 8-unk van, a touch ID-val vagyis az ujjlenyomatunkkal nyitjuk ki a telefont, majd dupla gombnyomással hitelesítjük a vásárlást.

A tranzakciókat az Apple Wallet alkalmazásban tudjuk megnézni. Ha OTP Smartbank alkalmazásod van, ott minden Apple Pay – ugyanúgy mint sima bankkártya – vásárlásról SMS értesítést kapunk.

Az Apple Pay azért jó igazából mert bankkártya nélkül fizethetsz. Ha lemész mondjuk sétálni, vagy futni, tudsz venni egy frissítő energiaitalt, vagy egy sört a nélkül, hogy a pénztárcád magaddal vinnéd. Nem kell feltétlenül a pénztárcád magaddal vinned ahhoz, hogy kifizesd a számlát. Veszel a telefonodra egy olyan tokot melybe a személyi igazolványod be tudod tenni, nem kell magaddal vinned a bankkártyád – mondjuk moziba, sörözőbe, buliba – mindent a telefonoddal vagy éppen az Iwatchoddal ki tudsz fizetni.

Apple Pay Iwatchal úgy működik, hogy fizetéskor az órád tartod a bankkártya leolvasóhoz. Az NFC érzékeli a bankkártyás fizetést és betölti az Apple Wallet alkalmazást. Ha sima Apple Wathcod van, akkor Iphone közelléte is szükséges a vásárláshoz, ha Cellular verziós órád van vagyis van benne Sim kártya, Iphone nélkül, önállóan az Iwatchoddal is tudsz fizetni.

Az Apple Pay szolgáltatást támogató bankok Magyarországon

 • Bank of America
 • CIB Bank
 • Curve
 • DiPocket
 • Erste Bank
 • Gránit Bank
 • iCard
 • K&H Bank
 • MKB
 • Monese
 • MTB
 • OTP Bank
 • Paysera
 • Raiffeisen Bank
 • Revolut
 • Takarékbank
 • TransferWise
 • Zen.com

Apple Pay beállítása OTP Smartbankon

Ahhoz, hogy minden funkció elérhető legyen, amit egy OTP felhasználó megszokott a Smartbank alkalmazásban kattintsunk a főmenüre, azon belül a Bankkártyák almenüre. Itt látható az Apple Pay hozzáadása funkció. Ha regisztrálunk, kapunk egy SMS kódot melyet be kell írni a Smartbank alkalmazásba, s az OTP innentől úgy kezeli az Apple Pay fizetést, mintha a bankkártyánkat használtuk volna. Minden vásárlás után SMS kódot kapunk a terhelt összeggel és az aktuális egyenleggel. Az OTP-nél Mastercard és Maestro bankkártyát is hozzá tudsz adni fizetőeszközként.

Apple Pay beállítása Erste Banknál

Az Erste banknál az Erste MobilePay alkalmazás felel a mobilos fizetésekért. Itt a főmenüben a Bankkártyáim menüpont alatt érjük el a kártyáinkat. Itt tudjuk az Apple Pay kártyánkat hozzáadni, melyről hitelesítő SMS-t kapunk. Innentől az Apple Pay-el ugyanúgy fizethetünk mint az Erste bankkártyánkkal. Az Ersténél Visa, Maestro és Mastercard bankkártyákat lehet az Apple Pay-hoz kapcsolni.

Apple Pay beállítása Raiffeisen Banknál

A Raiffeisen Banknál betéti és hitelkártyával is használhatjuk az Apple Pay-t. Elfogadott kártyatípusok: Premium és Private Banking Mastercard betéti kártyákkal vagy Mastercard hitelkártya. A Raiffeisennél a RaiPay alkalmazás felel a mobilos fizetésekért, ami egyelőre csak androidos készülékeken elérhető. Remélhetőleg hamarosan lesz Apple verzió is. Ha Raiffeisenesként Apple Pay-t szeretnél használni a sima Apple Wallet funkciót kell használnod. Elvileg Apple Pay-el Raiffeisen ATM automatából pénz is felvehetünk.

Apple Pay beállítása CIB Banknál

A CIB Banknál CIB Mastercard vagy CIB Visa kártyát lehet Apple Pay-re használni. A CIB-nél a CIB Bank app ami a mobil fizetéseket elősegíti. Itt a Főmenüben a Kártyák menüpont alatt tudjuk hozzáadni az Apple Pay fizetési formulát. A kártya hozzáadásáról hitelesítő SMS-t kapunk, ezután az Apple Pay-t ugyanúgy használhatjuk mintha sima bankkártyás vásárlás történne.

Apple Pay beállítása K&H Banknál

A K&H Banknál bármelyik betéti vagy hitelkártyát hozzá tudjuk társítani az Apple Pay-hez. A K&H-nál a mobil bankolást a K&H mobilbank segíti. Az app-ban a Főmenüben a Bankkártyák menüre kell kattintani. A Bankkártya listában azonnal látszódik az Apple Pay hozzáadása opció. Itt meg kell adni a kért adatokat, majd hitelesítő SMS-el aktiváljuk az Apple Pay-t. Innentől a K&H ugyanúgy kezeli az Apple Pay fizetéseket, mintha azt a bankkártyánkkal végeztük volna el.

Apple Pay beállítása MKB Banknál

Az MKB Banknál a MKB Mobilalkalmazás segíti a mobil bankolást. Az app főoldalán a Bankkártyák menüben lehet új kártyát hozzáadni. Ha fent van a rendszerben a használni kívánt kártya, akkor a bankkártya alatt a Kijelölöm mobilfizetésre opcióra kattintsunk és állítsuk be az Apple Pay-t. Innentől ugyanúgy kezeli az MKB az Apple Pay fizetéseket, mintha a bankkártyánkat használtuk volna.

Apple Pay beállítása Takarékbanknál

A Takarékbanknál a következő kártyákat lehet Apple Pay szolgáltatáshoz hozzáadni: Visa Unembossed, Visa Classic, Visa #bees, Visa #takarékos, Mastercard Gold, Puskás Akadémia MasterCard Unembossed, MasterCard Unembossed PayPass, MasterCard Standard. A Takarékbank esetében a Takarék MobilApp app segti a mobil pénzműveleteket. Itt az Áttekintő nézetben a Betéti kártyák alatt tudjuk a bankkártyáinkat kezeli és az Apple Pay fizetési módot beállítani.

Apple Pay beállítása Revoluton

Lépjünk be a Revolut alkalmazásba. Rögtön a kezdőképernyőn láthatók a rendelkezésre álló bankkártyák. Ha jobbra görgetünk lesz egy üres kártya ikon, alatta pedig ki lesz írva az Apple Wallet. A Revolut kitölti az adatainkat, majd engedélyezi a bankkártyát. Ha hozzáadta a Revolut a Pay fizetést, az Apple Walletban tudjuk leellenőrzi. Lépjünk be az Apple Walletbe és látható a Revolut virtuális bankkártya.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.