Mire jó az OTP telekód? Mit érdemes tudni az OTP különféle szolgáltatásairól?

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Az OTP telekód online vásárláskor nagyon fontos, hiszen csak ennek a kódnak a segítségével tudunk vásárolni. A telekódot pontosan azért vezették be, hogy még nagyobb biztonságot nyújthassanak a pénzintézetek az ügyfeleknek. Ha egy bankkártyát eltulajdonítanak és nincsen rajta beállítva a vásárlási limit, akkor a kártya segítségével pillanatok alatt le tudnák nullázni a banki egyenleget.

Mi az internetes biztonsági kód?

Az internetes biztonsági kód maga a telekód. Ezt a kódot kell megadni minden egyes vásárláskor, amely hatalmas biztonságot jelent minden ügyfélnek. Erre a kódra nem szükséges rosszként kell tekinteni, hiszen ez biztonságérzetet nyújthat az év bármely szakában. Az EU-n belül és az EU-n kívül is működik a telekód. Ez a telekód jellemzően a VISA és MasterCard tulajdonosait védi.

Az OTP telekód jelentése

Az OTP telekód jelentése tulajdonképpen egy biztonságos hitelesítést rejtő PIN kód, hiszen egy PIN kódnak is tekinthető és ez a szám nem szerepel a bankkártyán, így illetéktelenek nem is nagyon tudnak hozzáférni.

Mi az az alapértelmezett telekód?

Az OTP-nél minden esetben a kártya mögött álló fizetési számla utolsó 3 számjegye. Ezt mindenképpen érdemes megváltoztatni már a legelső alkalommal, hogy még véletlenül se essünk csalás áldozatává.

Mit nyújt az otp direkt?

Az OTP direktet a videóbankon keresztül vagy személyesen a bankfiókban lehet igényelni. Az OTP direkt segítségével utalásokat indíthatunk, lekérdezhetjük a számlatörténetet, feltölthetjük mobilegyenlegünket, elvégezhetjük a bankkártyákkal kapcsolatos különféle beállításokat, értékpapír ügyleteinket rendezhetjük, igénybe vehetjük az OTPdirekt Bróker szolgáltatást, indíthatunk lekötéseket, beállíthatjuk az SMS szolgáltatásokat és különféle igényléseket nyújthatunk be.

Otp smartbank belépés

Az Otp smartbankban nagyon egyszerűen megtekinthetjük pénzügyeinket. A számla neve, a legutóbbi tranzakció és az egyenleg azonnal látható a főoldalon minden továbblépés nélkül, így, ha pont ezekre az információkra van szükségünk, akkor pár pillanat alatt hozzá is juthatunk. Itt található egy gyorsmenü is, amely tartalmazza az összes gyakorta használt funkciót, így, ha sűrűn végzünk utalásokat, akkor tényleg pillanatok alatt elindíthatjuk az újabb megbízást. A főmenün keresztül további szolgáltatásokat is elérhetünk, így például csatlakozhatunk az OTP kedvezményprogramjához.

Aktiválhatunk MOL, Praktiker vagy akár Líra kedvezményeket is. Igény esetén időpontot foglalhatunk a bankfiókba, így sorba állás nélkül tudjuk intézni a banki ügyleteinket. Figyeljünk oda, mert lakossági ügyfelek esetében 2022. március 1-től kivezetik a SmartBank szolgáltatást és helyét az új OTP MobilBank fogja átvenni. Az új MobilBank sok új pénzügyi funkcióval érkezik és egyszerű és kényelmes napi pénzügyek intézését teszi majd lehetővé. Lehetőség lesz OpenBank használatra, kiadásfigyelőre és állampapír-vásárlásra. Első körben külön havi díjat nem kell majd fizetni, így ezt a szolgáltatást az OTP Bank ügyfelei ingyenesen használhatják.

Az OTP telekód beállítása

Internetes vásárláskor az SMS-ben elküldött biztonsági kódot is használhatják az ügyfelek, de emellé egy Telekódot is meg kell adni. Az alapértelmezett kódot minden esetben meg kell változtatni, hogy jóvá lehessen hagyatni az interneten keresztül történő vásárlásokat. A Telekódot az ügyfelek meg tudják változtatni az OTP SmartBank mobiltelefonos alkalmazásában, vagy az OTPDirecten keresztül, esetleg egy OTP bankfiókban.

Hol találom meg a telekódot?

A telekódot megtalálhatjuk az ATM automatákba történő belépéssel, az OTPdirekt automata telefonos szolgáltatás felhívásával, az OTPdirekt internetes szolgáltatásban és az OTP fiókokban személyesen is megkérdezhetjük az adatok egyeztetése után. Ezeken a helyeken találhatjuk meg a telekódot.

A telekód megváltoztatása

Az OTP telekód megváltoztatása a kártyabirtokos által kezdeményezhető. A telekódot bármikor meg lehet változtatni az OTP ATM felületén keresztül. Itt a Telekód módosítása menüpontot kell kiválasztani. Természetesen kérhetjük ügyintéző segítségét is az OTP direkt segítségével. Emellett, ha rendelkezünk online eléréssel akkor az internetes felületen is lehetőségünk nyílik a kód megváltoztatására az OTP SmartBankban, az OTP direkt internetes szolgáltatással, az új OTP MobilBank alkalmazásban és az új OTP internetbankban. Ha semmilyen formában sem sikerül a változtatás, akkor még mindig befáradhatunk bármelyik OTP fiókba, ahol az ügyintézők is szívesen segítenek.

Telekód telefonszám

Az OTP telekód telefonszám felhívásával is megváltoztatható és lekérdezhető. Ennek érdekében az OTPdirekt automata telefonos szolgáltatást kell hívni a +36 1/20/30/70 366-6666 telefonszámokon. Ezen belül a 2-es menüpontot kell választani majd a 4-es almenüt.

A telekód megtekintése

A telekódot az OTP bármelyik internetes felületén bármikor megtekinthetjük, de ehhez mindenképpen online hozzáférés szükséges. Folyószámla nyitáskor figyeljünk oda, hogy mindenképpen rendelkezzünk online hozzáféréssel, hiszen csak ebben az esetben tudjuk mi magunk is otthonunk kényelméből intézni pénzügyeinket.

Telekód ellenőrzés

A Telekód ellenőrzése az OTP online felületein lehetséges, de természetesen személyesen is érdeklődhetünk az ország bármelyik OTP fiókjában.

Telekód kikapcsolása

A Telekód kikapcsolása nem lehetséges, hiszen a pénzintézetek számára nagyon fontos, hogy az ügyfelek pénze biztonságban legyen, ezen felül az EU-s jogszabályok is kötelezik a pénzintézeteket a kód használatára.

A telekód hány számjegyből áll?

Hogy hány számjegyből áll a telekód, erre roppant egyszerű a válsz, hiszen 3 számjegyből áll és alaphelyzetben a betéti kártya mögött álló bankszámla utolsó 3 számjegye. Ez az a kód, amit mindenképpen azonnal meg kell változtatnunk.

Letiltott telekód esetén mi a teendő?

A Telekódot nem lehet letiltani és ez nem is kerül letiltásra. A Telekódot azonban a fent leírtak szerint meg lehet változtatni. Ha úgy érezzük, hogy valaki hozzáfért a telekódunkhoz akkor azonnal cselekedjünk.

Gyakori kérdések az OTP telekóddal kapcsolatban

Az OTP Bank honlapján a gyakori kérdések bármikor megtekinthetők. Ezt az oldalt érdemes többször is áttekinteni, ha különleges kérdések merülnek fel bennünk az OTP folyószámlánkkal vagy például a bankkártyákkal kapcsolatban, esetleg bizonytalanok vagyunk abban, hogy miként lehet letiltatni egy kártyát. Az OTP Telekóddal kapcsolatban is sok hasznos információt találhatunk ezen az oldalon.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.