Mit kell tudni az Auchan házhozszállításról és a fizetési módokról?

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Az Auchan házhozszállítási lehetősége 2020-ban még nagyobb fontosságot kapott. Talán senkinek sem kell bemutatni az idei év eseményeit, és azt sem tudjuk elmondani, hogy ez hamarosan javulni fog. A folyton változó körülményeknek azonban jó oldaluk is van, mivel így az embereket arra veszi rá, hogy megtanuljanak alkalmazkodni. Erre az elmúlt hónapok során bőven volt példa, láthattuk, ahogy mindenki a saját lábára állt, és a történtek ellenére ment tovább előre.

Sajnos a boltok és áruházak sem úszták meg, nekik is változtatni kellett néhány dolgot. A mostani ember félti az egészségét, és ha választhat az online rendelés mellett, akkor lehet, hogy inkább arra kattint rá. Ezt nem szabad ignorálni, sokkal könnyebb lesz a boltoknak is, ha alkalmazkodnak a tömeg kívánságához. Nem véletlenül kezdik el elfogadni a kártyás fizetést a kisebb boltokban, és nem véletlenül kérhetünk házhoz szállítást a nagyobb áruházaktól. Az Auchan azonban ennél sokkal tovább megy el, mivel nem marad az áruház közelében, hanem akár az ország másik végéből is leadhatjuk a rendelésünket. Nézzük meg, hogy hogyan zajlik!

Az Auchan házhoz szállítás előtti lépések

A legelső tudnivalónk, hogy a rendeléshez szükségünk lesz internetre és egy böngészővel rendelkező eszközre, majd el kell látogatnunk az áruház online boltjába. Ha Auchan házhoz szállítással akarunk élni, akkor ezt mindig az online felületen kell elvégeznünk. Ha biztosra akarunk menni, akkor először fussuk át a kínálatot. Minden termék mellett szerepel egy olyan ikon, ami hozzáadja azt a virtuális bevásárlókosarunkhoz. Szerencsére ez nem fog megtelni, és még a polcok között sem kell tologatnunk, csupán egyetlen kattintás az egész.

Ilyenkor még kedvünkre cserélgethetjük a termékeket, nem baj, ha valamelyiket utólag kitöröljük a kosárból. Jól gondoljuk át, hogy mit hagyunk bent, mert a fizetés után csak kevés esélyünk van rá, hogy módosítsuk. Amennyiben külsős futárral fogják szállítani a termékeket, úgy nem tudunk már cserélni semmit, ha pedig a saját autójukkal, akkor összesen 60 perc áll a rendelkezésünkre. Igaz, hogy emberek vagyunk, és előbb vagy utóbb mindenki téved, de inkább nézzük át kétszer is a listát. Ne kapkodjunk, mert abból csak a baj szokott lenni.

Az Auchan házhoz szállítás előtt fizessünk

Most, hogy már tele a kosarunk, eljött a fizetés ideje. Ehhez először mindenféleképpen be kell regisztrálnunk az oldalra. Ezt a lépést nem tudjuk megúszni, úgyhogy kattintsunk a Belépés menüpontra, és válasszuk a regisztrációt. Itt meg kell adnunk a nevünket, az e-mail címünket, a telefonszámunkat és egy jelszót. Nem baj, ha hirtelen nem tudunk ötletes jelszót megadni, mivel ezt később is megváltoztathatjuk. Arra figyeljünk, hogy mindig érdemes eltérő jelszót megadni. Ha mindenhova ugyanazt használjuk, akkor rossz kezekbe is kerülhetnek az adataink.

A következő lépés, hogy elfogadjuk az adatvédelmi nyilatkozatot, amit már minden oldalnál kérnek tőlünk. Végül kapni fogunk egy automatikus levelet az online postaládánkba, ahol meg kell erősítenünk a regisztrációt, tehát rá kell kattintanunk a kapott linkre. Ez a lépés azért fontos, hogy mások ne tudjanak a mi e-mail címünkkel regisztrálni sehova. Most, hogy ezzel készen vagyunk, már csak be kell lépnünk az oldalra. Menjünk ismét a Belépés menüpontra, majd írjuk be a kiválasztott felhasználónevet és a jelszót.

Mi kerülhet az Auchan házhoz szállításba?

Ha a vásárlást már előzőleg megkezdtük, akkor a termékeink most a kosárban pihennek. Amennyiben a regisztrációval kezdtük, akkor most tudunk nézelődni. Ha valamit nem látunk a felsorolásban, akkor nyugodtan használhatjuk a keresőt is, így még könnyebb dolgunk lesz. Ne siessünk, mivel több ezer termék közül tudunk választani, az ételek és italok mellett az egészségügyi, szépségápolási és tisztálkodási szereket is. Persze ott vannak a háztartási termékek, a játékok és az elektronikai eszközök is. Ráadásul a választék folyamatosan bővül.

Ennél a pontnál sokan megkérdezik maguktól, hogy a kínálatból vajon milyen termékek kerülnek országos szállításba. Ehhez meg kell érteni a különbséget a tartós fogyasztási cikkek és a friss áru között. A tartós cikkek nem romlanak meg, be lehet őket pakolni egy kamionba, és nem baj, ha akár egy hét is eltelik. Ezáltal ezek a termékek az ország bármely részére elszállíthatóak. A friss ételeket csak és kizárólag az Auchan közelében lakók élvezhetik, mivel ezek az áruház saját autójával történnek.

Beszéljünk az időről is

Amikor az Auchan házhoz szállítást választjuk, akkor lehetőségünk van az idősáv kiválasztására is. Saját autós kiszállításnál legkorábban aznapra tudunk foglalni, de gondolkodhatunk akár kéthetes időpontban is. Ehhez nincs más dolgunk, mint az időpont foglalásnál megadni a napot és az órát. A táblázatban azt is látjuk, hogy az adott idősávhoz milyen díjakat számol fel az áruház. Ez a díj a kosár tartalmához hozzáadódik a fizetés pillanatában. Miután kiválasztottuk az időpontot, meg kell adnunk a címünket is.

Fontos megjegyezni, hogy az online és a bolti árak változhatnak, és néhány akciót sem fogunk tudni kihasználni. Ráadásul megtörténhet, hogy egy általunk kiválasztott termék már nem szállítható, így egy helyettesítő terméket fogunk kapni. Amennyiben ennek az ára magasabb, úgy a különbözet zárolásra kerül, amiről azonnal kapunk értesítést. A kiszállítás során a helyettesítő termékek egy másik színű szatyorba kerülnek, ahol megnézhetjük őket. Ha valamiért nem vagyunk elégedettek vele, akkor egyszerűen visszaküldjük a futárral.

Hogyan zajlik a fizetés?

Az Auchan online webáruház Simple Payt alkalmaz a fizetéshez. Ez biztonságossá teszi a bankkártyás fizetést, mivel háromszereplős eljárással történik. Lényegében a mi adatainkat csak a bank kapja meg, a webáruház a banktól egyenesen jut hozzá az összeghez. Ilyenkor a tranzakciót a vásárló kezdeményezi, de a kártya adatokat csak a bank látja. A folyamat mindig egy védett internetes felületen történik, ami el van látva a megfelelő titkosítással. Nem kel lattól félnünk, hogy a fizetés pillanatában valaki ellopja az adatainkat.

A fizetés lépései a következők:

  • A webáruházban kiválasztjuk a terméket, majd a bankkártyás fizetésre megyünk.
  • Át leszünk irányítva a Simple Pay oldalra, ahol meg kell adnunk a kártyánk adatait.
  • Rákattintunk a fizetés gombra.
  • A biztonságunk érdekében a rendszer kéri az internetbankban beállított telekódot, és SMS-ben is küld egy kódot.
  • Végül visszatérünk a webáruház oldalára, ahol a sikeres fizetésről visszaigazolást kapunk.

Vannak bizonyos esetek, amikor a tranzakció sikertelen lehet. Ilyenkor először érdemes a kártya jellegű hibákat megkeresni. Vannak olyan bankkártyák, amik nem alkalmasak az online fizetésre, vagy a bank letiltotta valamiért. Általánosabb probléma, hogy rosszul írtuk be az adatainkat, vagy az, hogy az összeg meghaladja az előre beállított limitet. Ugyanez elmondható a számláról is, mindig nézzük meg az aktuális limitet. Ha az előbbiek rendben vannak, akkor valószínűleg az internet lesz a ludas, lehet, hogy megszakadt a kapcsolat, próbáljuk újra. Ha ezeket a problémákat kiaknáztuk, akkor visszatérhetünk a vásárláshoz. Az Auchan házhoz szállítás további teendőiről az áruház gondoskodik, nekünk csak fogadnunk kell a futárt.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Egy válasz

  1. Nincs még tapasztalatom,első alkalom ma l szeretnék egy kissebb háztartásba online rendelni

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.