Auchan online vásárlás: így teheted meg egyszerűen

0
64

Az Auchan online vásárlás a tartós élelmiszerek és egyéb, hűtést nem igénylő termékek esetében 2020. augusztus 6-ától országos szinten is elérhetővé vált. Ez jó hír azon vidéki vásárlók számára, akik korábban a távolsági korlátozások miatt nem tudtak élni a lehetőséggel.

Bár az Auchan a pandémia kirobbanása után nem sokkal már bevezette a Magyarország egész területére érvényes dobozos kiszállítást, a csomag tartalma nagyon kötött volt. Az alap, hat termékes kiszerelést akkoriban 9999 Ft-os áron lehetett megvásárolni és olyan élelmiszerek voltak benne, mint az olaj, a cukor vagy a kávé. Ehhez képest az új rendszer ténylegesen sokkal több opciót kínál a vevőknek. Ha első ízben rendelnél az Auchan-tól és kíváncsi vagy a menetére, tekintsd át az alábbi összefoglaló cikket.

Hogyan működik az Auchan online vásárlás?

Amennyiben még nem vásároltál online, az Auchan felületén rögtön egy üdvözlő szöveg jelenik meg. Ebben tájékoztatnak arról, hogy az irányítószámod megadásával ellenőrizheted, milyen szolgáltatás igénybevételére vagy jogosult. A Budapest és annak környékén élők olyan, friss és hűtött árukat is kérhetnek, amelyeket az áruház saját logóval ellátott autója szállít ki nekik. A körzethatárok nagyjából a következőképpen alakulnak: Vác, Gödöllő, Nagykáta, Monor, Dabas, Gyál, Szigetszentmiklós, Érd, Budaörs, Pilisvörösvár és Szentendre vonala. Ha itt van a lakhelyed, a webshop jobb felső sarkában található élelmiszerkiszállítási időpont foglalásra kattintva beállíthatod, mikor szeretnéd a csomagot átvenni. A 35000 forint feletti rendelésnél az Auchan csupán jelképes, 1 forintos kiszállítási díjat számol fel.

Az első Auchan online vásárlás esetén a regisztrációt már a termékek kiválasztását megelőzően célszerű elvégezned. Az adataid megadása után az Auchan egy visszaigazoló e-mailben kéri tőled a belépés megerősítését. Az egész művelet körülbelül két percet vesz el az idődből. Ha ezzel végeztél, már neki is láthatsz a bevásárlásnak, amiben nagy segítségedre vannak a kategóriákat jelülő fülek. A rendszer automatikusan csak azokat a termékeket engedi kiválasztani, amelyek az általad megadott szállítási címnek megfelelnek. Minden fül mögött kisebb alkategóriákra bontva tekintheted meg az áruk listáját.

Hogyan történik a fizetés, a szállítás és a termékek átvétele?

Az Auchan online vásárlás a fizetéssel ér véget, amit a kosár ikonra kattintva indíthatsz el. A kosár tartalmát a saját autóval történő szállításnál a kijelölt napot megelőzően este 7 óráig tudod módosítani. Országos rendelésnél azonban erre egyáltalán nincs lehetőséged. Az Auchan a tartós élelmiszereket és az egyéb, hűtésre nem szoruló termékeket Budapesttől távolabb futárszolgálat által juttatja el a számodra.

A kisebb csomagokat a GLS viszi ki, a nagyobb háztartási gépeket pedig a HDT vagy a KUMI. Ha szeretnéd, a GLS az előre rögzített átvételi pontra is kiszállítja a dobozt. A díj a termék súlyától függően alakul, a mosógépek és hűtők például darabonként 4490 forintos díj ellenében kerülhetnek az otthonodba. A saját autós, tehát Budapest vonzáskörzetén belül történő rendelésnél az Auchan a szabad kapacitást figyelembe véve, akár már aznap elviszi a vásárolt árukat. A futárcéggel történő vidéki szállítás körülbelül 2-5 munkanapot vesz igénybe.

Az áruház a pandémia miatt a kézhezvételt kénytelen volt bizonyos szabályokhoz kötni. Kéri, hogy a futár megérkezésekor mindenképpen viselj maszkot! A szállító a felesleges körök elkerülése érdekében előzetesen megpróbálja felvenni veled a kapcsolatot. A futár a csomagodat a bejárati ajtódig viheti el, a lakásodba vagy a házadba nem fog belépni. A kibontás megvárására és a felesleges csomagolóanyagok elszállítására a cégnek nincs lehetősége. Amennyiben a dobozt sérültnek találod, ne vedd át a termékeket! A futár az azonosítás céljából elkérheti a személyigazolványodat.

Áruházi átvételre online rendelésnél is lehetőséged van. Ilyenkor nem kell mást tenned, mint a megadott időkorláton belül befáradni a kijelölt áruházba.

Mire kell figyelni az Auchan online vásárlás során?

Bár az Auchan online vásárlás menete elég áttekinthető, nem árt néhány dologgal tisztában lenned. Internetes fizetésnél például az Auchan egy foglalási folyamatot indít el a kártyádat kibocsátó bankkal. A zárolás még nem jelent konkrét vásárlást, de az összeghez már nem férhetsz hozzá. Ha valamelyik, általad kiválasztott termék mégsem érhető el, az Auchan helyettesítő árucikkeket kínál fel a számodra. Ilyenkor egy új zárolás indul, amiről az áruház egy e-mailben értesít téged.

Mivel az Auchan szeretne minél több emberhez eljutni, a vásárlásnál limiteket állított fel. A rendszer úgy lett beállítva, hogy nem engedi túllépni a kosárba tehető mennyiséget. A nagyon terhelt időszakokban pedig az áruház akár önkényesen is korlátozhatja a kosár tartalmát.

Az árukat kizárólag 18 év feletti személy veheti át, aminek ellenőrzése a futár feladata. Amennyiben a szállító cég munkatársa nem tudott meggyőződni a nagykorúságról, a csomagot nem fogja átadni.

Összeségében elmondható, hogy a felület jól működik, a választék valóban színes és a színvonal az áruházban megszokott minőséget követi. Ha a járvány miatt nem szeretnél órákig a boltokban vásárolni, az Auchan online vásárlás kiváló lehetőséget biztosít a számodra.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét