Legek a hatoslottó történetében

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Ahogyan az ötös lottó esetében, úgy a hatoslottónál is számos leget találhatunk. A hatoslottó is nagyon népszerű játék, amelyet annak is köszönhet, hogy nagyobb nyerési eséllyel kecsegtet, mint az ötös lottó. Ez érthető is, hiszen amíg az ötös lottó esetében 90 számból kell 5 számot eltalálnunk, addig a hatoslottónál 45 számból kell 6-ot, ami azért csak jobban hangzik. Emellett a kisebb nyereményekre, és kisebb találati nyereményosztályra is nagyobb esélyünk van, és a telitalálatért szintén járhat milliárdos összeg.

Ennek értelmében nem csoda hát, hogy a hatoslottó is a legnépszerűbb Szerencsejáték Zrt. szerencsejátékainak a sorát erősíti. Minden héten több millióan játszanak, és bíznak benne, hogy egyedüli nyertesként viszik majd el a fődíjat a nyerőszámaik segítségével. Lássuk is, hogy mekkora volt eddig a legnagyobb megnyert összeg, illetve kik voltak annyira „pechesek” a mázlisták közül, hogy több mindenkivel is osztozniuk kellett. És milyen legeket találhatunk ezen túl a hatoslottó vonatkozásában?

Mekkora volt a 10 legnagyobb nyeremény?

A hatoslottó esetében is nagy nyereményekről beszélhetünk. Persze ez közel sem akkora nyeremény, mint az ötös lottó esetében, hiszen a hatoslottó rekorder nyereményé a legnagyobb 10 ötös lottó nyeremény közé nem tudná kvalifikálni magát, ám így sincs szó kis összegről. A legnagyobb nyeremény a hatoslottó történetében 2008. 38. hetén történt, és 2 958 307 350 Ft talált gazdára. A rekord lassan 13 éve tartja magát, és nagyon úgy tűnik, hogy ez még egy darabig így marad. Még a második legnagyobb nyereménynek sem sikerült megközelítenie ezt az összeget.

A második legnagyobb nyeremény ugyanis 1 688 365 935 Ft, amit 2019. 13. játékhetén nyertek meg. Abban az évben történ még egy nagyobb nyeremény, ami egyébként jelenleg a 8. legnagyobb nyereménynek számít, és az 50. játékhéten vitték el. Persze a nyeremények összege nemcsak attól függ, hogy volt-e az előző héten telitalálat, hanem azon is múlik, hogy hányan játszottak az előző héten, és hogy a nyereményosztályok találati eloszlása milyen volt, vagyis hogy hányan 3, 4, és 5 találatos szelvény volt.

A 10. legnagyobb nyeremény egyébként a következő:

1. 2 958 307 350 Ft 2008/38

2. 1 688 365 935 Ft 2019/13

3. 1 571 704 395 Ft 2017/16

4. 1 491 506 710 Ft 2012/20

5. 1 376 098 325 Ft 2020/50

6. 1 285 553 400 Ft 2018/15

7. 1 267 435 670 Ft 2013/31

8. 1 051 934 000 Ft 2019/50

9. 1 043 445 500 Ft 2017/33

10. 954 563 095 Ft 2013/11

Kik voltak a legpechesebb nyertesek?

Amikor telitalált nyertesről van szó, akkor a pech nem szokott eszünkbe jutni. Azoknak azonban, akik 2008. 39. hetén nyertek, biztosan ez jutott eszükbe először, amikor kiderült, hogy nyertek. Az történt ugyanis, hogy 2008. 38. hetén valaki elvitte a rekordösszegű főnyereményt, és közel 3 milliárd forinttal lett gazdagabb. Ennek értelmében a 39. héten újra indult az alapösszeg, ami 100 millió forint. Még ezen az összegen sem bánkódna nagyon senki, hiszen akkoriban ebből a pénzből több ingatlant is lehetett vásárolni.

Igen ám, de a nyertes, akinek a nyerőszámait azon a héten kisorsolták, nem volt egyedül. Négy játékosnak is sikerült a nyerőszámokat eltalálnia, és ezzel az egy sorsoláson elért legtöbb telitalálat rekordja is megdöntésre került. Egyúttal a legkisebb összegű telitalálat nyereményösszeg is megszületett, hiszen a 100 millió forint a négy nyertes között került elosztásra, így az egy főre jutó nyeremény 25 millió forint lett. Persze ez sem kis összeg, mindenki örülne, ha legalább ennyi csak úgy az ölébe hullna, de a hatoslottó telitalálatáért azért ennél mindenki többre számít.

Mekkora volt a legnagyobb forgalom a hatos lottó esetében?

Minél többen játszanak egy adott héten, annál nagyobb esély van arra, hogy legyen telitalálat. Hiszen minél többen játszanak, annál több variációs lehetőség indul a soroláson, tehát statisztikailag nagyobb az esély arra, hogy valakinek mind a 6 száma kihúzásra kerüljön. Az ötös lottó estében is akkor történt rekordnyeremény, amik a legtöbben játszottak, és ez a hatos lottó esetén sem történt másként.

Ez persze érthető, minél nagyobb a nyeremény, annál többen teszik próbára a szerencséjüket, és még azok is vesznek egy szelvényt, akik egyébként nem is szoktak rendszeresen játszani. Így történt ez 2008. 38. hetén is, amikor is 5.536.682 darab alapjáték került eladásra, ami mind a mai napig a legtöbb eladott szelvény egy adott héten.

Várható-e valamilyen leg a 21. héten a hatoslottón?

Mivel két héttel, a 19. héten volt telitalálat a hatoslottón, és a 20. héten alapnyeremény indult, így rekordösszegű nyeremény alapvetően nem volt várható a 21. héten. Ám a 20. héten is volt teli találat, így a 21. hét nyereménye 80 millió forint lesz. Emiatt valószínűleg az alapjáték eladások száma sem fogja meghaladni az eddigi rekordod, és statisztikai alapon telitalálatos szelvényből sem lesz több mint 2008. 39. hetén. De mivel ez a rekord is egy telitalálat követő héten született, még bármi megtörténhet, hiszen ez inkább szerencse mint statisztika kérdése. A hatos lottót minden vasárnap 14:30-kor sorsolják, amit a Duna TV élőben közvetít, ez ezen a héten sem lesz másként.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.