Játszva szerencsésnek lenni – a Szerencsejáték Zrt.

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Magyarországon, bárki, aki lottózni vagy tippmixelni szeretne, azonnal a Szerencsejáték Zrt. nevére gondol. A sorsjegyeknek és sportfogadásoknak régi kultúrája van hazánkban, amely során a befolyt összegeket fejlesztési célokra szánták, ma pedig egy országot szórakoztatnak. Cikkünkben részletesen bemutatjuk a szerencsejátékok modern és aktuális típusait.

A Szerencsejáték Zrt.bemutatása és története

A cég 1991. január elsején kezdte meg működését, amely az akkori Országos Takarékpénztár alá tartozó Sportfogadási és Lottó Igazgatóságból jött létre, ekkor még Szerencsejáték Rt. néven. Habár tulajdonosa az állam volt, önálló részvénytársaságként működött saját felügyeleti csapattal, üzemelésének feltételeit pedig külön törvény szabályozta. A klasszikus lottójátékok, az ötös és a hatos lottó mellett 1992-ben az első kaparós sorsjegyeket bocsátották ki, a későbbi években pedig különleges és egyedi lehetőségeket biztosítottak a magyar játékosoknak – egyik ilyen nagy sikerű tévés műsora az “Álljon meg egy pillanatra!” volt.

1996-ban a Kenoval, ‘97-ben a Tippmixszel, ‘99-ben pedig a Skandináv lottóval bővült a kínálat. Az új évezredet a Luxor lendítette fel, 2004-től a sikeresen játszók már havi fix nyereményekkel gazdagították pénztárcájuk tartalmát. Magyarországon rekord összegeket tudhatnak magukénak a lottójátékok nyertesei. 2014-ben hazánkban is bevezették az Eurojackpotot, amelyen 90 millió eurós nyeremény volt a fő tét – és 2017-ben az első magyar nyertes vihette haza a nettó értékben majdnem 6 milliárd forintot.

2013-ban elindult a TippMixPro, amely Magyarország első, online sportfogadó irodája. Szolgáltatásain keresztül a magyar játékosok akár a meccsek előtt vagy közben, élőben tehették meg tétjeiket.

Hogyan vehetek részt a Szerencsejáték Zrt. által szervezett fogadásokon?

Bármelyik szerencsejátékban való részvétel előfeltétele, hogy minimum 18 évesek legyünk. Személyesen olyan lottóirodákban van lehetőségünk játszani, amelyek értékesíthetnek mind lottószelvényeket és kaparós sorsjegyeket, valamint lottó terminállal rendelkeznek az élő sportfogadásokhoz. Az önálló irodákon kívül a Magyar Posta által üzemeltetett kirendeltségeken szintén megvásárolhatjuk a Szerencsejáték Zrt. legtöbb termékét.

Emellett online lottó formájában, a bet.szerencsejatek.hu főoldalés atippmixpro.hu oldalon van lehetőségünk játszani, amennyiben regisztrálunk és bejelentkezünk, valamint az okos készülékeken elérhető Okoslottó applikációval játszhatunk. A honlap eléréséhez használhatunk olyan kereső oldalt, mint a Google, Szerencsejáték Zrt. kifejezést használva juthatunk el a célhoz.

A regisztráció során felhasználónevet kell választani, valamint megadni egy email címet és jelszót, ezután pedig a személyes adatainkat kell bevinni a rendszerbe. A valódi cím és elérhetőség elősegíti, hogy nyeremény esetén mindenképpen megkaphassuk azt, bárminemű probléma nélkül. Figyeljünk arra, hogy ugyanazokkal a személyes adatokkal csak egyszer regisztrálhatunk, így bármilyen probléma esetén keressük az ügyfélszolgálatot!

Milyen típusú játékok a legnépszerűbbek manapság?

A legnépszerűbb szerencsejátékok közé a sorsjegyek és a lottószelvények tartoznak. Utóbbiak szelvényenként nem kerülnek többe 300 forintnál. A sorsjegyek ára a pár száz forinttól pár ezerig terjed attól függően, hogy mekkora nyereményt lehet kaparni róluk. Közkedveltségük annak köszönhető, hogy alacsony kockázatú játékok lévén nem lehet velük nagy összegeket veszíteni, hanem kis tétért cserébe akár magas hozamú szerencsével járhatunk.

Ötöslottó

Az egyik legrégebbi és legnépszerűbb játék, mely jelenleg mindössze 300, azaz háromszáz forintba kerül. Játszhatunk saját számokkal vagy gépi sorsolással, akár otthonról az interneten vagy az applikáción keresztül, vagy lottózóban egyaránt. Nyereménysorsolás szombatoként történik, amelyet a Duna TV csatornán közvetítenek.

Az ötös lottó számok esetén 90 számból összesen 5-öt kell választanunk, a cél pedig az, hogy minél többet eltaláljunk a hetente kisorsolt nyerőszámokból. Mind az öt eltalálása esetén az aktuális főnyeremény üti a markunkat, egyébként pedig legalább két találat esetén kapunk pénznyereményt. Amennyiben több személy játszotta meg ugyanazokat a számokat, a nyereménydíjak arányosan eloszlanak köztük. Ha senki nem találta el a főnyeremény számait, az összeg halmozódik a következő heti nyereményhez.

Ha nem akarunk minden héten új szelvényt váltani, akkor az egy hetes játéktípus helyett 5 hetest is választhatunk, amely a következő 5 sorsolásnál is érvényes lesz.

Az ötöslottó különsorsolás Joker néven ismert, és a többi öt lottó játékon is elérhető. Ha ebben akarunk részt venni, azt külön kell megjátszani, valamint jelezni a lottózóban. A cél az, hogy jobbról balra tartó sorrendben eltaláljunk 2, 3, 4, 5 vagy 6 számot a kisorsolt nyerőszámok közül.

Hatoslottó

Ennél a szelvényjátéknál már csak 45 szám közül kell összesen 6 számot kiválasztanunk, és az ötöslottóhoz hasonlóan itt is az a cél, hogy minél többet eltaláljunk a hetente sorsolt nyerőszámok közül. Egy vagy öt hétre váltott szelvényeket vásárolhatunk meg. Legalább 3 találat esetén jár pénznyeremény, a főnyeremény pedig mind a 6 kisorsolt szám eltalálása esetén szerezhető meg. Választhatjuk mi magunk a számokat, vagy gépi sorsolásra is bízhatjuk a szerencsénket.

Skandináv lottó

A skandináv lottószámok esetén 35 számból kell 7 darabot kiválasztani. Hetente sorsolnak kézi és gépi alapon, melyet a Duna TV-n szerda esténként közvetítenek. Legalább 4 találat esetén jár pénznyeremény. A szelvény itt is feladható 1 vagy 5 hétre érvényesen.

Keno

Az egyik legismertebb dallamtapadásos zenével megáldott lottó, amelyen 80 szám közül maximum 10 számot kell megjelölni. A többi lottóval ellentétben itt naponta történik a sorsolás 20 nyerőszám közül, a cél pedig az, hogy a kisorsolt 20-ból minél többet eltaláljunk. Hasonlóan megjátszható manuálisan vagy gép által kiválasztott számokkal.

Mivel a számok kijátszása nem minimumban, hanem maximumban meghatározott, így a pénznyeremény aránya is ezt követi. Egy, kettő vagy három szám megjátszása esetén csak egy vagy kettő vagy három találattal kaphatunk nyereményt. Az első módosítás a 4 és 5 darab szám megjátszásakor érkezik: akkor legalább 3 találatnak kell lennie. A hat és hét szám kijátszásakor legalább 4, ha pedig nyolc, kilenc vagy tíz számot játszottunk meg, akkor legalább 5 találattal kell rendelkezni a pénznyereményért cserébe.

Akkor se keseredjünk el, ha egyetlen találatunk sincsen, ugyanis ha legalább hat számot játszunk meg, akkor visszanyerhetjük a tét összegét, kilenc és tíz szám megjátszása esetén pedig a tét kétszeresét szerezhetjük vissza.

Mi az a kombinációs játék?

A kombinációs játék esetén a lottóknál több számot is megadhatunk, mint amennyi egy alapjátéknál lehetséges lenne. Itt szükséges, hogy fix számokat adjunk meg – ez minden kombináció esetén szerepelni fog. A maradék helyeken a különböző kombinációs számok fognak szerepelni az összes lehetséges módon.

Sorsjegyek

A kaparós sorsjegyeket csakis az értékesítő irodákban tudjuk megvásárolni, valamint nyeremény esetén itt adhatjuk le azokat. Egy specifikus papírra nyomtatva egy-öt mini játék instrukcióit tudjuk elolvasni, és egy érme segítségével lekaparhatjuk a felületet. Jellemzően egy megadott szimbólumnak, vagy szimbólumok együttállásának kell megfelelni, hogy pénzösszeget nyerhessünk a sorsjegy által.

Érdemes a weboldalon nyomon követni az esetleges akció feliratokat: a nyeretlen sorsjegyeket ugyanis nyertessé tehetjük egy kis szemfülességgel! Kövessük mindig a weboldalon megadott akció instrukcióit (például gyűjtsünk össze adott mennyiségű nyeretlen szelvényt és figyeljük a sorozatszámukat), majd egy borítékban postai úton adjuk fel. A sorsolás időpontját az esemény alatt láthatjuk, a nyerteseket pedig értesítik és kihirdetik.

Szeretnék Szerencsejáték Zrt. értékesítő partner lenni! Hogyan van erre lehetőségem?

Amennyiben értékesítő tevékenységet kívánunk folytatni, elsősorban érdemes elolvasni ezen a linken az úgynevezett ÉTO tájékoztatót. Ebben részletesen benne van, milyen előfeltételeknek kell megfelelni, valamint az is, hogy egy terminálkezelői tanfolyamot szükséges elvégezni mindenkinek, mielőtt hivatalos partnerré válhatna.

Ha minden információ és előfeltétel a lehetőségünkre áll, ugyanezen a weblapon tudjuk kitölteni a jelentkezési lapot és elektronikusan beküldeni. Technikai kérdés esetén a Kapcsolat fül alatt tudunk írásban összekapcsolódni a specifikus ügyfélszolgálattal, vagy az adott régió szerinti telefonszámokat is tárcsázhatjuk az Elérhetőségek fül alatt böngészve.

A Szerencsejáték Zrt. Magyarország egyetlen elismert fogadóiroda hálozata, amely számtalan embert tett már boldoggá a hatalmas nyereményekkel – mindenkinek megéri játszani, hiszen már egy kaparós sorsjegy is gyorsan visszahozhatja az árát, hát még, ha megütjük a főnyereményt!

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.