K&H SZÉP kártya egyenleg

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A K&H SZÉP kártya egyenleg lekérdezése többféle módon történhet. Számos helyen elfogadják a SZÉP kártyát legyen szó szállásról, szabadidős élményről, valamint egy egyszerű bevásárlásról ezért igen is fontos, hogy tisztában legyünk a rendelkezésre álló keretösszeg nagyságával a különböző alszámlákon, valamint azzal is, hogy hogyan tehetjük meg ezt.

Egyenleg lekérdezés telefonon

Az egyenleg lekérdezés telefonon igen egyszerű. A K&H SZÉP kártya ügyfélszolgálat telefonszámán tudjuk lekérdezni a 06 1/20/30/70 335 3355-ös telefonszámon. A 7-es menügomb megnyomásával érjük el a SZÉP kártya egyenleg lekérdezését.

Hogyan lehet még lekérdezni az egyenleget?

Az egyenleg lekérdezését megtehetjük online felületen https://szepkartya.kh.hu/szep-eai-web/szep/mobilegyenleg/LoginForm?12 . Ehhez meg kell adni a kártyaszámot és a hozzátartozó jelszót. De ellenőrizhetjük az egyenlegünket úgy is, ha POS terminálon keresztül történik a fizetés és a bizonylaton fel van tüntetve a vásárlás utáni egyenlegünk. Érdemes megtartani a bizonylatot mivel ezen szerepel még a SZÉP kártya teljes száma és az érvényességi dátuma is.

K&H SZÉP kártya kártyarendszerbe történő belépés

A kártyarendszerbe történő belépéshez/aktiváláshoz a kártyaszámra és a kezdeti jelszóra lesz szükség. Ez a jelszó a kártyaátvételi nyomtatványon található. Az első belépés után a rendszer automatikusan kéri a kezdeti jelszó megváltoztatását. Sikeres belépést követően a kártya automatikusan aktiválva lesz.

Elfelejtett jelszó esetén használjuk az “elfelejtett jelszó” funkciót. Amennyiben a belépés még mindig sikertelen úgy hívjuk fel a K&H TeleCentert a +36 1/20/30/70 335 3355-ös telefonszámon majd válasszuk ki a 7-es menüpontot vagy is a K&H SZÉP Kártya ügyfélszolgálatot. Ha 24 órán belül egymás után 7 alkalommal hibás bejelentkezési kísérlet történik akkor a rendszer 24 órára kizárja a felhasználót és az azonosító felfüggesztésre kerül. A kizárási időtartam leteltével ismét el tudjuk kezdeni a bejelentkezést, illetve az elfelejtett jelszó funkció is újra használhatóvá válik.

K&H SZÉP kártya igénylése

A K&H SZÉP kártya igénylését díjmentesen bármelyik K&H bankfiókban megtehetjük. A kártyához három alszámla tartozik szabadidő, szállás és vendéglátás. A munkáltató közvetlenül utalja a SZÉP kártya munkáltatói juttatást. Azt, hogy melyikre szeretnénk kérni azt mi dönthetjük el. A közeli hozzátartozóink vagy élettársunk számára a K&H Bankfiókokban társkártyát is igényelhetünk, amelynek díja jelenleg a bank akciói keretein belül 0ft azaz teljesen díjmentes.

2022. január 1-től a K&H SZÉP kártyára adható béren kívüli juttatás összege a szállás alszámlára legfeljebb 225.000ft, a vendéglátás alszámlára legfeljebb 150.000ft, valamint a szabadidő alszámlára legfeljebb 75.000ft lehet. A munkáltató a kedvezményes keretösszeg felett is adhat juttatást, de az már nem minősül béren kívüli juttatásnak.

Van-e lejárati ideje?

Természetesen, mint minden bankkártya esetében van lejárati idő. A banki kibocsájtási időtől számított 5 évig érvényes ezt követően a kártyát automatikusan lecserélik és postai úton kapjuk készhez az új kártyát. Aktiválást követően ugyan úgy használhatjuk majd díjmentesen, mint az előző kártyánkat. Fontos megjegyezni, ha a K&H szép kártyánk egyenlege nulla akkor a kártyánkat a bank inaktívvá teheti. A kártya aktívvá tehető a munkáltatótól érkező feltöltéssel. Ezzel szemben maga a K&H SZÉP kártya egyenlegnek van lejárati ideje.

K&H SZÉP kártya egyenleg lejárata utáni felszámított költség

A fel nem használt lejáró egyenlegek után a K&H Bank a Kormányrendelet 12§-a alapján 3%-os havidíjat számít fel. Ez azt jelenti, hogy az utalás évét követő második év május 31-ig fel nem használt pénzeszközre számítja fel ezt a díjat. Természetesen ettől függetlenül az alszámlákon szereplő egyenlegek továbbra is felhasználhatóak. Tehát célszerű a lejárat elött felhasználni a rendelkezésre álló keretösszegeket.

Tájékoztatást minden év március végén kapunk e-mailben ezzel is felhívják a figyelmünket az összegek mihamarabbi elköltésére. A K&H SZÉP kártya felületre belépve az egyenlegek alatt elérhető az egyenlegek lejárata, illetve a felületről letölthető számlakivonatokon megtalálható az egyenlegek lejáratát bemutató kimutatás.

Milyen K&H app-ok vannak?

Ha megnézzük a Google Play-en láthatjuk, hogy a mobil alkalmazások között szerepel a K&H mobilbank, K&H számlanyitás, valamint a K&H Electra 24.

A K&H mobilbank segítségével nyomon követhetjük a bankszámlánkkal kapcsolatos tranzakciókat, indíthatunk utalásokat, módosíthatjuk a napi limitünket, aktiválhatjuk, felfüggeszthetjük, valamint letilthatjuk a bankkártyánkat. Bármikor megnézhetjük az appban a kártyához tartozó PIN kódot is. Tehát minden olyat felkínál, amit egy mobilbank alkalmazás csak nyújthat számunkra. Külön regisztráció nem szükséges hiszen a K&H lakossági és vállalkozói e-bank jogosultsággal automatikusan használható.

A K&H számlanyitás app-ot bármikor kényelmesen használhatjuk bankszámlanyitás céljából. Gyorsan és egyszerűen elvégezhető hiszen csak a szükséges dokumentumok (személyi igazolvány vagy útlevél, lakcímkártya vagy külföldi lakcímet igazoló dokumentumra, stabil internet kapcsolatra és kamerával rendelkező telefonra, valamint érvényes e-mail címre lesz szükségünk. Amennyiben az adatokat sikeresen beolvasták NFC-vel korlátozás nélkül nyithatunk bankszámlát.

A K&H Elektra alkalmazást kifejezetten vállalkozások/vállalkozók részére hozták létre. Ez az okostelefonra fejlesztett alkalmazás teljesen biztonságos. A megbízások jóváhagyására, tranzakció keresésére vagy számlaegyenleg lekérdezésére alkalmas. A használatához a VICA, azaz a virtuális chipkártya alkalmazás letöltése is szükséges, amely biztosítja a mobilalkalmazás és a banki szerverek közötti biztonságos adatáramlást.

K&H SZÉP kártya mobil applikáció elérhető-e?

K&H SZÉP kártya applikáció kifejezetten nem létezik. Ennek ellenére viszont az okostelefon segítségével is nyomon lehet követni az egyenleget, valamint az elfogadóhelyekről is tájékozódhatunk. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy a telefonon a www.kh.hu oldalon a K&H SZÉP kártya linkre kell kattintani.

SZÉP kártya zsebek

A SZÉP kártya három zsebbel (alszámlával) rendelkezik, szálláshely, vendéglátás és szabadidő. A szálláshely alszámlán lévő összeget elkölthetjük olyan vendéglátó egységeknél, amelyek szállást nyújtanak, belföldi utazásra, gyógyfürdő- és strandbelépőre, valamint a szálláshelyen igénybe vehető bármilyen szolgáltatásra is felhasználhatjuk.

A vendéglátás alszámláról fizethetünk abban az esetben is, ha étterembe, gyors étterembe szeretnénk vásárolni vagy akár, ha az adott hely elfogadja még a munkahelyen lévő konyhán is felhasználhatjuk ezt az összeget. Az éves maximálisan utalható 150.000ft juttatás a melegkonyhával rendelkező vendéglátóhelyeken kívül 2022. február 1.-től május 31-ig azoknál az élelmiszerüzleteknél, is lehet fizetni, akik szerződésben állnak elfogadóhelyként. Bármilyen élelmiszer vásárlására felhasználhatjuk. Fontos megjegyezni, hogy alkohol tartalmú italt, dohányt és feldolgozott dohánypótló terméket nem lehet belőle vásárolni.

A szabadidő alszámla egészségügyi szolgáltatásokra, kulturális programokra (például színház vagy mozi), állatkerti és vidámparki belépőre, sport, szabadidős és wellness tevékenységekre, sportrendezvények részvételi díjára, fürdők és élményparkok igénybevételére, belvízi séta- és kiránduló hajókra, idegenvezetésre és szálláshely szolgáltatásra is felhasználhatjuk.

A SZÉP kártya alszámlái között szabad átjárás van 2022. december 31-ig. Ez azt jelenti, hogy bármelyik alszámláról fizethetünk az elfogadóhelyeken.

Hol vásárolhatunk élelmiszert a K&H SZÉP kártyával?

A K&H bank és az élelmiszer hálózatok szoros együttműködésének köszönhetően az alábbi élelmiszer láncok üzleteiben tudunk vásárolni a K&H SZÉP kártyával:

  • Spar
  • Tesco
  • Aldi
  • Penny
  • Auchan
  • Coop
  • CBA
  • Reál Élelmiszer
  • Lidl

Kisebb élelmiszerboltok esetében érdemes előre tájékozódni, hogy elfogadják-e a K&H SZÉP kártyát fizetőeszközként.

Fizetési módok

Azzal már tisztában vagyunk, hogy a K&H SZÉP kártya egyenleget csak az elfogadóhelyeken tudjuk felhasználni. Ezt különböző fizetési móddal tehetjük meg. POS terminálon keresztül, internetes felületen, kereskedő internetes oldalán vagy telefonon keresztül. A SZÉP kártyához PIN kód nem tartozik. Fizetés esetén aláírással, fényképes igazolvánnyal tudjuk a személyazonosságot igazolni.

Interneten keresztül végzett fizetési módnál a kártyához tartozó jelszót is meg kell adni. Telefonos ügyfélszolgálaton keresztül végzett fizetési módnál a beazonosítás biztonsági kérdésekkel történik. A POS terminállal vagy internetes tranzakciókról bizonylat készül vagy külön kérhető is.

Bármennyire is hasonlít a bankkártyához készpénz nem vehető fel róla. Fizetés esetén nagyon figyeljünk arra, hogy az igénybe vett szolgáltatás ellenértéke a megfelelő alszámláról legyen fizetve.

Mi a teendő elfelejtett jelszó esetén?

Elfelejtett jelszó esetén 3 lépésben lehetséges a jelszó alapállapotra való visszaállítása. A K&H SZÉP kártya bejelentkezési felületen az elfelejtett jelszó funkcióra kattintsunk. Ezután a rendszer egy új ablakot nyit meg amiben meg kell adni a jelszóváltáshoz szükséges egyedi azonosítót vagy felhasználó azonosítót.

A rendszer automatikusan küld egy levelet az e-mail címünkre. Ebben a levélben kapott hosszú kódot kell beírni a “jelszóvisszaállítás” megnyíló ablakba bemásolni az erre kialakított mezőbe majd elindítani a jelszó alapállapotra való helyezését. Így a szerződésben eredetileg szereplő kiinduló jelszó kerül visszaállításra. A sikeres jelszóvisszaállításról visszaigazolást küld a rendszer.

Az alapállapotba helyezett jelszóval lépjünk be a normál bejelentkezési felületen. A sikeres bejelentkezést követően kötelezően ezt a jelszót meg kell változtatni csak úgy lehet továbblépni a rendszerben.

Fontos tudni, hogy minden K&H SZÉP kártyához egyedi jelszó tartozik. A kezdeti jelszóra vonatkozó információkat a kártyakísérő levélen találjuk. Az első kártyával történő bejelentkezéskor a rendszer biztonsági okokból azonnal kéri ennek a jelszónak a megváltoztatását.

Ha elvesztettük a kártyát és pótkártyát igénylünk a pótkártyával történő bejelentkezés esetén azzal a jelszóval kell továbbra is belépni, mint ami addig is használatos volt a rendszerbe való belépéshez.

A jelszónak minimum 8 karakterhosszúságúnak kell lennie és tartalmaznia kell kis- és nagybetűt, valamint számokat is.

Hasonló de mégse

Habár majdnem olyan a K&H SZÉP kártya egyenleg és egy bankszámla azért még sem teljesen ugyan az. Erről nem tudunk levenni készpénzt vagy szabadon utalni másik számlára viszont nem terhelnek minket kezelési költségek, valamint számlavezetési díj sem. A számlák közötti átjárhatóság biztosítása nem csak a kártyatulajdonosoknak lett nagy könnyebbség, hanem a szolgáltatóknak is.

Újdonság, hogy 2022. május 31.-ig élelmiszer vásárlásra is felhasználható az egyenleg bármelyik alszámláról. Kivételt képeznek ugye a már korábban is említett alkohol és dohány termékek. Mindent összevetve a K&H SZÉP kártya igénylése, kezelése és egyenleg lekérdezése egyszerű. Néha bizony előfordul, hogy megfeledkezünk a rendelkezésre álló keretösszeg nagyságáról, valamint arról, hogy az egyenleget milyen módon tudjuk lekérdezni.

Akár online, telefonon az ügyfélszolgálatot tárcsázva, okostelefonon vagy POS terminál által nyomtatott bizonylaton követjük nyomon az egyenleget költség kímélő emellett azonnal részletes információt kapunk külön-külön a zsebek egyenlegéről is. Az alszámlák nyomon követése fontos, hiszen csak is így lehetünk napra készek a K&H SZÉP kártya egyenleggel kapcsolatosan, valamint így tudjuk felhasználni a rendelkezésre álló keretösszeget arra amire szeretnénk.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.