Kaszinó sorsjegy nyeremény kódtábla és betűkódokról

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A kaparós sorsjegyek már a második világháború előtt is léteznek, a háborút követően a Szerencsejáték Zrt. mindent megtett, hogy felvirágoztassa ezt a játéklehetőséget, manapság pedig már többféle kaparós sorsjegy is kapható, mint a Buksza, a Fáraók Kincse, a Black Jack, az Astro, a Kincsvadász vagy épp a Kaszinó. Az egyik legkeresettebb kaparós sorsjegy manapság a Kaszinó, amely 10 játékot kínál nekünk a nyerésre, és akár több milli forint is ütheti a markunk, ha szerencsések vagyunk.

De mit is érdemes tudni erről a kaparós sorsjegyről, mennyit nyerhetünk, mennyibe kerül, és persze mit tehetünk azért, hogy valóban nyerő sorsjegyet válasszunk? A következőkben ezeket a témákat járjuk körbe.

A Kaszinó sorsjegy játékairól

A Kaszinó sorsjegy már évek óta megtalálható a Szerencsejáték Zrt. kaparó sorsjegy kínálatában., 2018. április 6-án jelent meg először. Eddig összesen hat sorozatot bocsájtottak ki belőle, 17, 18, 19, 20, 21, 22 számú sorozatokat, sorozatonként 3 millió darabot. A Kaszinó besorolása közepes kockázatú, viszont a főnyeremény is rendkívül magasnak mondható.

Ahogyan minden kaparós sorsjegy esetében, a letakaró rétegek ledörzsölése után lehet tudni, hogy egy sorsjegy nyert vagy sem, illetve nyertes sorsjegy esetén mekkora a nyeremény. A Kaszinó kaparós sorsjegy egyik fő vonzereje, hogy nem egy, hanem összesen 10 játékot tartalmaz. Amikor kinyitjuk a sorsjegyet az első, a második, a kilencedik és a tízedik játékot láthatjuk, a sorsjegy belsejében található perforáció mentén nyíló ablakok alatt pedig a 3., 4., 5., 6., 7. és 8. játékot.

 1. játék: két oszlopban láthatunk kártyalapokat három sorban. Az egyik oszlopba az „Ön kártyái”, tehát a játékos kártyái vannak, a másikban pedig az „Osztó kártyái”. Akkor nyerhetünk, ha nagyobb értékű a lap„Ön kártyája” oszlopban, mint az „Osztó kártyája”, ez soronként értendő. A Bubi, Dáma és Király kártya értéke 10, az Ász kártya értéke pedig 11. A nyeremény összege akkora, amekkora a Nyeremény felirat alatt található összeg.
 2. játék: két kocka képét láthatjuk, akkor nyerünk, ha egyforma szimbólumot találunk alattuk, a nyeremény pedig 5000 Ft.
 3. játék: egy rulett kereket kell lekaparni, illetve a mellette lévő zsetonokat. A zsetonok rejtik a „Nyerő számokat” akkor nyerünk, ha a rulett kerék alatt bármelyiket is megtaláljuk. Minden nyerőszámhoz „Nyerő számhoz” tartozik egy nyereményösszeg, amelyik számot megtaláljuk a Játékmezőbe, a hozzá tartozó összeget nyerhetjük meg.
 4. játék: öt pókerkártya képét kell lekaparnunk, és akkor nyerhetünk, ha három egyforma kártyát találunk. A nyereményünk összege attól függ, mely három kártyát találjuk meg, a sorsjegyen található nyereménytáblából tudjuk leolvasni.
 5. játék: három oszlopban láthatunk öt, oszloponként azonos színű kockát, a nyeremény pedig attól függ, hogy hány egyforma értékű kockát találunk egy oszlopban. Ennél a játéknál is találunk nyereménytáblázatot.
 6. játék: egy nyerőgép szimbólumait kell lekaparni, nyerni pedig akkor nyerhetünk, ha egy sorban, oszlopban vagy a leghosszabb átlóba három egyforma szimbólumot találunk. A nyeremény összege attól függ, milyen szimbólumból találtunk hármat.
 7. játék: két kockadobás két kockájának jelképét kell lekaparnunk, nyerni pedig akkor tudunk, ha a két kocka értékének összege 7 vagy 11. A nyeremény összegéről szintén a nyereménytábla tájékoztat minket.
 8. játék: egy zsák pénz rajzát kell lekaparnunk, mely alatt a N, Y, E, R és T betűk mindegyikét meg kell találnia ahhoz, hogy nyerhessünk. A kaparófelület alatt a nyeremény összegét is megtaláljuk.
 9. játék: három sorban találunk kártyalapokat, nyerni pedig az Ász kártya megtalálásával tudunk. A nyeremény felirat lekaparásával tudhatjuk meg, mennyit is nyertünk.
 10. játék: a zsetonok képét kell lekaparnunk, nyerni pedig három azonos összeg megtalálásával tudunk. A nyereményünk annyi, amely összegből a három feliratot megtaláltuk.

Ennek értelmében akár minden játékkal nyerhetünk, tehát, ha egy játékkal nyertünk, még nem jelenti azt, hogy a többivel ne növelhetnénk a nyeremény összegét.

A Kaszinó sorsjegy betűkódjairól

A Kaszinó sorsjegy esetében mindig sokszor felmerül a betűkódok kérdése. A betűkódok jelentését egy úgynevezett nyeremény kódtáblából tudjuk leolvasni. A betűkódból hármat kell találunk a kaparófelület alatt, ez pedig azt jelezheti számunkra, hogy a kaparós sorsjegy valamilyen nyereményt rejt. A 3 s betűkód a leggyakoribb, tehát, ha S S S betűket találunk, akkor a kaparós sorsjegy biztosan 2000 Ft értékű nyereményt jelent a számunkra. A 3 U betű 3000 Ft, a 3 Z betű 4000 a 3 H 5000 Ft, a 3 P betű 6000 Ft, a 3 X 7000 Ft, a 3 L 10 000 Ft, a 3 M 15000 Ft, a 3 B 20000 Ft, a 3 T 30000 Ft, a 3 E 50 000 Ft, a 3 N 100 000 Ft nyereményt jelent.

A betűkódokat persze nemcsak nyereményt jelölhetnek. Persze ez sorsjegyenként eltérő lehet, ahogyan játékonként is. A kaszinó sorsjegyekben használt betűkódok közül bemutatunk néhányat, természetesen más kódok is előfordulhatnak.

„W” – Wild (vad) rövidítése: a w betűkód jellemzően egy joker szimbólumot jelent, vagy olyan szimbólumot, amely a nyerő kombinációkban más szimbólumot helyettesít.

„F” – Free (ingyenes) rövidítése: az F betűkód egy adott sorsjegy játékában ingyenes pörgetéseket vagy valamilyen ingyenes előnyt jelent

„B” – Bonus (bónusz) rövidítése: a B betűkód egy bónuszjátékot vagy extra nyereményeket jelent

„JP” – Jackpot rövidítése: a JP betűkód elérhető jackpot nyereményt vagy akár egy progresszív jackpot is jelenthet.

„M” – Match (találat) rövidítése: az M találatot vagy nyereményt jelent egy adott játékban.

Mennyibe is kerül egy Kaszinó sorsjegy és mennyit lehet vele nyerni?

A Kaszinó sorsjegy nem a legolcsóbb kategóriába tartozik, hiszen 2000 Ft-ért lehet megvásárolni. A legkisebb nyeremény is 2000 Ft, tehát esélyünk van visszanyerni a sorsjegyünk összegét. A sorozatonként kiadott 3 millió darab sorsjegyből közel 1 millió darab rejt nyereményt. A fődíjat természetesen csak egy db sorsjeggyel nyerhetünk, de például 10 milliós nyereményt 8 db sorsjegy is rejt magában. Egy milliós nyereményt rejtő sorsjegyből összesen 25 ad ki a Szerencsejáték Zrt. sorozatonként, 100.000 Ft-osból pedig 1000 darabot.

Nyerhetünk még 50.000, 40.000, 30.000, 20.000, 15.000, 10.000, 7.000, 6.000, 5.000, 4.000 és 3.000 forintot is. A nyeremények kiadása megnyert összegenként eltérő.

 • 2 000, 3 000, 4 000 és 5 000 forintos nyeremény esetén a nyereményre jogosító sorsjegyet a sorsjegy vásárlásának helyszínén vagy az online terminállal ellátott értékesítőhelyeken kell bemutatni, a és ott a helyszínen ki is fizetik.
 • 6 000, 7 000, 10 000, 15 000, 20 000, 30 000, 40 000, 50 000 és 100 000 forintos nyeremények esetén az online terminállal ellátott értékesítőhelyeket egyikét kell felkeresni, és szintén azonnal ki is fizetik a nyereményünket, amint azt a sorsjegy egyedi nyereményazonosító kódja alapján az Szerencsejáték Zrt. központi számítógépe azonosította.
 • 1 000 000 és 10 000 000 forintos nyeremények esetén szintén szükséges a sorsjegy egyedi nyereményazonosító kódjának azonosítása a Szerencsejáték Zrt. központi számítógépe által, amennyiben jogos a nyeremény, azt a Szerencsejáték Zrt. 15 napon belül átutalással fizeti ki a nyertesnek.
 • fődíj, tehát a 75 000 000 forintos nyeremény megnyerése esetén az Szerencsejáték Zrt. központját kell hívni a 06-30-511-64-44-es telefonszámon, amely hétfőtől csütörtökig 8:00–16:00, pénteken 8:00–13:00 között hívható, melyen egyeztetésre kerül a nyeremény biztonságos kifizetésének módja, mely 15 napon belül meg is történik.

Hol lehet Kaszinó sorsjegyet kapni?

Kaparós sorsjegyet, így Kaszinó sorsjegyet is ma már számos helyen lehet kapni: a lottózókban, vagy a postán, de számos más értékesítőhelyen is kapni, mint a kisboltokban, a piacon, a nagyobb áruházakban, sőt, már a rendelőintézetek, vagy akár kórházak büféiben is. Természetesen már az online lehetőségek is elérték a kaparós sorsjegyeket is, így már online is „kaparhatunk”, amely a Szerencsejáték Zrt. weboldalán érhető el. Persze a legtöbben még mindig a kézzel fogható kaparós sorsjegyeket keresik.

Trükkök, avagy miként válasszunk sorsjegyet?

A kaparós sorsjegyek kiválasztására számos módszere van a rutinos játékosoknak, akik közül több is akad, aki azt állítja, a sorsjegyen lévő azonosító számok alapján kaparás nélkül meg tudja mondani, hogy melyik fog nyerni. Ez azonban inkább csak városi legenda, vagy nevezhetnénk Fortuna kegyének is. A legtöbben találomra választanak, és bíznak abban, hogy az aktuális Kaszinó sorsjegyükkel nagyon tudnak szakítani.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!
Bónusz Magyar Állampapír: Befektetés a jövőbe

4 válasz

 1. It seems like you have a great deal of knowledge about this—almost like you wrote the book on it. Aside from that, I think you might add a few graphics to assist illustrate the concept a bit better. Still, this is a fantastic post that is well worth reading, and I will surely be back.

 2. I am not typically one to read blog posts; however, this article almost compelled me to do so. Your writing style has truly impressed me. Many thanks for this excellent post.

 3. I have perused some remarkable items on this site that are unquestionably valuable to bookmark for later use. I’m interested in how much effort you put into creating such a fantastic and instructive website.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!
Súlyos biztonsági rést tártak fel a Temu online piactéren forgalmazott népszerű videós kaputelefonokban. A Consumer Reports (CR) amerikai fogyasztóvédelmi szervezet friss jelentése szerint a hibák...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.