Kaszinó sorsjegy nyeremény kódtábla és betűkódokról

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A kaparós sorsjegyek már a második világháború előtt is léteznek, a háborút követően a Szerencsejáték Zrt. mindent megtett, hogy felvirágoztassa ezt a játéklehetőséget, manapság pedig már többféle kaparós sorsjegy is kapható, mint a Buksza, a Fáraók Kincse, a Black Jack, az Astro, a Kincsvadász vagy épp a Kaszinó. Az egyik legkeresettebb kaparós sorsjegy manapság a Kaszinó, amely 10 játékot kínál nekünk a nyerésre, és akár több milli forint is ütheti a markunk, ha szerencsések vagyunk.

De mit is érdemes tudni erről a kaparós sorsjegyről, mennyit nyerhetünk, mennyibe kerül, és persze mit tehetünk azért, hogy valóban nyerő sorsjegyet válasszunk? A következőkben ezeket a témákat járjuk körbe.

A Kaszinó sorsjegy játékairól

A Kaszinó sorsjegy már évek óta megtalálható a Szerencsejáték Zrt. kaparó sorsjegy kínálatában., 2018. április 6-án jelent meg először. Eddig összesen hat sorozatot bocsájtottak ki belőle, 17, 18, 19, 20, 21, 22 számú sorozatokat, sorozatonként 3 millió darabot. A Kaszinó besorolása közepes kockázatú, viszont a főnyeremény is rendkívül magasnak mondható.

Ahogyan minden kaparós sorsjegy esetében, a letakaró rétegek ledörzsölése után lehet tudni, hogy egy sorsjegy nyert vagy sem, illetve nyertes sorsjegy esetén mekkora a nyeremény. A Kaszinó kaparós sorsjegy egyik fő vonzereje, hogy nem egy, hanem összesen 10 játékot tartalmaz. Amikor kinyitjuk a sorsjegyet az első, a második, a kilencedik és a tízedik játékot láthatjuk, a sorsjegy belsejében található perforáció mentén nyíló ablakok alatt pedig a 3., 4., 5., 6., 7. és 8. játékot.

 1. játék: két oszlopban láthatunk kártyalapokat három sorban. Az egyik oszlopba az „Ön kártyái”, tehát a játékos kártyái vannak, a másikban pedig az „Osztó kártyái”. Akkor nyerhetünk, ha nagyobb értékű a lap„Ön kártyája” oszlopban, mint az „Osztó kártyája”, ez soronként értendő. A Bubi, Dáma és Király kártya értéke 10, az Ász kártya értéke pedig 11. A nyeremény összege akkora, amekkora a Nyeremény felirat alatt található összeg.
 2. játék: két kocka képét láthatjuk, akkor nyerünk, ha egyforma szimbólumot találunk alattuk, a nyeremény pedig 5000 Ft.
 3. játék: egy rulett kereket kell lekaparni, illetve a mellette lévő zsetonokat. A zsetonok rejtik a „Nyerő számokat” akkor nyerünk, ha a rulett kerék alatt bármelyiket is megtaláljuk. Minden nyerőszámhoz „Nyerő számhoz” tartozik egy nyereményösszeg, amelyik számot megtaláljuk a Játékmezőbe, a hozzá tartozó összeget nyerhetjük meg.
 4. játék: öt pókerkártya képét kell lekaparnunk, és akkor nyerhetünk, ha három egyforma kártyát találunk. A nyereményünk összege attól függ, mely három kártyát találjuk meg, a sorsjegyen található nyereménytáblából tudjuk leolvasni.
 5. játék: három oszlopban láthatunk öt, oszloponként azonos színű kockát, a nyeremény pedig attól függ, hogy hány egyforma értékű kockát találunk egy oszlopban. Ennél a játéknál is találunk nyereménytáblázatot.
 6. játék: egy nyerőgép szimbólumait kell lekaparni, nyerni pedig akkor nyerhetünk, ha egy sorban, oszlopban vagy a leghosszabb átlóba három egyforma szimbólumot találunk. A nyeremény összege attól függ, milyen szimbólumból találtunk hármat.
 7. játék: két kockadobás két kockájának jelképét kell lekaparnunk, nyerni pedig akkor tudunk, ha a két kocka értékének összege 7 vagy 11. A nyeremény összegéről szintén a nyereménytábla tájékoztat minket.
 8. játék: egy zsák pénz rajzát kell lekaparnunk, mely alatt a N, Y, E, R és T betűk mindegyikét meg kell találnia ahhoz, hogy nyerhessünk. A kaparófelület alatt a nyeremény összegét is megtaláljuk.
 9. játék: három sorban találunk kártyalapokat, nyerni pedig az Ász kártya megtalálásával tudunk. A nyeremény felirat lekaparásával tudhatjuk meg, mennyit is nyertünk.
 10. játék: a zsetonok képét kell lekaparnunk, nyerni pedig három azonos összeg megtalálásával tudunk. A nyereményünk annyi, amely összegből a három feliratot megtaláltuk.

Ennek értelmében akár minden játékkal nyerhetünk, tehát, ha egy játékkal nyertünk, még nem jelenti azt, hogy a többivel ne növelhetnénk a nyeremény összegét.

A Kaszinó sorsjegy betűkódjairól

A Kaszinó sorsjegy esetében mindig sokszor felmerül a betűkódok kérdése. A betűkódok jelentését egy úgynevezett nyeremény kódtáblából tudjuk leolvasni. A betűkódból hármat kell találunk a kaparófelület alatt, ez pedig azt jelezheti számunkra, hogy a kaparós sorsjegy valamilyen nyereményt rejt. A 3 s betűkód a leggyakoribb, tehát, ha S S S betűket találunk, akkor a kaparós sorsjegy biztosan 2000 Ft értékű nyereményt jelent a számunkra. A 3 U betű 3000 Ft, a 3 Z betű 4000 a 3 H 5000 Ft, a 3 P betű 6000 Ft, a 3 X 7000 Ft, a 3 L 10 000 Ft, a 3 M 15000 Ft, a 3 B 20000 Ft, a 3 T 30000 Ft, a 3 E 50 000 Ft, a 3 N 100 000 Ft nyereményt jelent.

A betűkódokat persze nemcsak nyereményt jelölhetnek. Persze ez sorsjegyenként eltérő lehet, ahogyan játékonként is. A kaszinó sorsjegyekben használt betűkódok közül bemutatunk néhányat, természetesen más kódok is előfordulhatnak.

„W” – Wild (vad) rövidítése: a w betűkód jellemzően egy joker szimbólumot jelent, vagy olyan szimbólumot, amely a nyerő kombinációkban más szimbólumot helyettesít.

„F” – Free (ingyenes) rövidítése: az F betűkód egy adott sorsjegy játékában ingyenes pörgetéseket vagy valamilyen ingyenes előnyt jelent

„B” – Bonus (bónusz) rövidítése: a B betűkód egy bónuszjátékot vagy extra nyereményeket jelent

„JP” – Jackpot rövidítése: a JP betűkód elérhető jackpot nyereményt vagy akár egy progresszív jackpot is jelenthet.

„M” – Match (találat) rövidítése: az M találatot vagy nyereményt jelent egy adott játékban.

Mennyibe is kerül egy Kaszinó sorsjegy és mennyit lehet vele nyerni?

A Kaszinó sorsjegy nem a legolcsóbb kategóriába tartozik, hiszen 2000 Ft-ért lehet megvásárolni. A legkisebb nyeremény is 2000 Ft, tehát esélyünk van visszanyerni a sorsjegyünk összegét. A sorozatonként kiadott 3 millió darab sorsjegyből közel 1 millió darab rejt nyereményt. A fődíjat természetesen csak egy db sorsjeggyel nyerhetünk, de például 10 milliós nyereményt 8 db sorsjegy is rejt magában. Egy milliós nyereményt rejtő sorsjegyből összesen 25 ad ki a Szerencsejáték Zrt. sorozatonként, 100.000 Ft-osból pedig 1000 darabot.

Nyerhetünk még 50.000, 40.000, 30.000, 20.000, 15.000, 10.000, 7.000, 6.000, 5.000, 4.000 és 3.000 forintot is. A nyeremények kiadása megnyert összegenként eltérő.

 • 2 000, 3 000, 4 000 és 5 000 forintos nyeremény esetén a nyereményre jogosító sorsjegyet a sorsjegy vásárlásának helyszínén vagy az online terminállal ellátott értékesítőhelyeken kell bemutatni, a és ott a helyszínen ki is fizetik.
 • 6 000, 7 000, 10 000, 15 000, 20 000, 30 000, 40 000, 50 000 és 100 000 forintos nyeremények esetén az online terminállal ellátott értékesítőhelyeket egyikét kell felkeresni, és szintén azonnal ki is fizetik a nyereményünket, amint azt a sorsjegy egyedi nyereményazonosító kódja alapján az Szerencsejáték Zrt. központi számítógépe azonosította.
 • 1 000 000 és 10 000 000 forintos nyeremények esetén szintén szükséges a sorsjegy egyedi nyereményazonosító kódjának azonosítása a Szerencsejáték Zrt. központi számítógépe által, amennyiben jogos a nyeremény, azt a Szerencsejáték Zrt. 15 napon belül átutalással fizeti ki a nyertesnek.
 • fődíj, tehát a 75 000 000 forintos nyeremény megnyerése esetén az Szerencsejáték Zrt. központját kell hívni a 06-30-511-64-44-es telefonszámon, amely hétfőtől csütörtökig 8:00–16:00, pénteken 8:00–13:00 között hívható, melyen egyeztetésre kerül a nyeremény biztonságos kifizetésének módja, mely 15 napon belül meg is történik.

Hol lehet Kaszinó sorsjegyet kapni?

Kaparós sorsjegyet, így Kaszinó sorsjegyet is ma már számos helyen lehet kapni: a lottózókban, vagy a postán, de számos más értékesítőhelyen is kapni, mint a kisboltokban, a piacon, a nagyobb áruházakban, sőt, már a rendelőintézetek, vagy akár kórházak büféiben is. Természetesen már az online lehetőségek is elérték a kaparós sorsjegyeket is, így már online is „kaparhatunk”, amely a Szerencsejáték Zrt. weboldalán érhető el. Persze a legtöbben még mindig a kézzel fogható kaparós sorsjegyeket keresik.

Trükkök, avagy miként válasszunk sorsjegyet?

A kaparós sorsjegyek kiválasztására számos módszere van a rutinos játékosoknak, akik közül több is akad, aki azt állítja, a sorsjegyen lévő azonosító számok alapján kaparás nélkül meg tudja mondani, hogy melyik fog nyerni. Ez azonban inkább csak városi legenda, vagy nevezhetnénk Fortuna kegyének is. A legtöbben találomra választanak, és bíznak abban, hogy az aktuális Kaszinó sorsjegyükkel nagyon tudnak szakítani.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Amit az ügyfélkapu tárhelyről (tárhely gov) tudni érdemes
Ügyfélkapu belépés, avagy hogyan lehet belépni az ügyfélkapu rendszerébe?
Csere vagy javítás? Generátorhiba esetén melyiket válasszuk?
A jövő év elejétől frissül a Google AdSense bevétel-megosztási struktúrája

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Amit az ügyfélkapu tárhelyről (tárhely gov) tudni érdemes
Manapság rengeteg olyan elektronikus lehetőség van, mely megkönnyíti számunkra az ügyintézést, illetve a hivatalokkal történő kapcsolattartást, mint például az ügyfélkapu vagy az ügyfélkapu tárhely (tárhely...
Ügyfélkapu belépés, avagy hogyan lehet belépni az ügyfélkapu rendszerébe?
Az Ügyfélkapu belépés ma már szinte senki számára sem ismeretlen, aki online intézi a hivatalos ügyeit. Ez az elektronikus ügyfélbeléptető és azonosító rendszer ma már...
Csere vagy javítás? Generátorhiba esetén melyiket válasszuk?
Amikor az autónk valamilyen okból meghibásodik, előre félünk, hogy a probléma megoldása bizony drága mulatság lesz. Sokan pedig ilyenkor a spórolás érdekében úgy döntetnek, hogy...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.