Buksza kaparós sorsjegy nyereményei és lehetőségek a nyerésre

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Buksza kaparós sorsjegyről

Talán nem is létezik ma Magyarországon olyan ember, aki ne ismerné a különböző tematikájú kaparós sorsjegyeket: a Black Jack, a Kaszinó, a Fáraó Kincse, vagy éppen a Buksza kaparós sorsjegy már biztosan sokunknak okozott izgalmakat. Az izgalmak mellett pedig szép pénzösszegekkel is gazdagodhatunk, az 1000 Forintos Buksza kaparós sorsjegy főnyereménye például 50 Millió Forint.

A hazai szerencsejáték-ipar nem sokkal a II. világháború után kezdett el újra kivirágozni, akik éppen próbáltak a romok árnyékából talpra állni, talán már eleve szerencsésnek érezhették magukat, így némi játékkal be mertek vállalni egy kis kockázatot is.

Ekkor kezdtek a borítékos sorsjegyek elterjedni hazánkban, melyek felbontás után azonnal felfedték mivoltukat, kisebb összegeket pedig nagyon könnyen meg lehetet velük nyerni. Ebben az időszakban tűntek fel eleinte a Fővárosban, majd nagyobb településeken azok a sorsjegyárusok, akik elkezdték értékesíteni a sorsjegyeket. A sorsjegyek pedig már akkoriban is pontosan ugyanazt kínálták, mint napjainkban: Apró izgalmakat, gyors nyeréseket, és borítékolt reményeket.
A borítékos sorsjegyek után hazánkban a korszerű, gyűrűzárral ellátott sorsjegyek 1967 decemberében jelentek először meg.

Mennyibe kerültek a kezdetekor a kaparós sorsjegyek?

A különböző kaparós sorsjegyek ára nem csak ma, hanem már a kezdetekben is igen változó volt. 1977-ig 4 forintba kerültek a borítékos sorsjegyek, ebben az évben emelkedett az ára 5 forintra, ekkor a fődíj 50 ezer forint volt. Ekkoriban még a nem nyertes sorsjegyeket sem kellett egyből a kukába dobni, ugyanis ezekkel a „vigaszágon” Ofotért nyereményjátékban is részt lehetett venni.

A rendszerváltás természetesen igen nagy fordulópontot jelentett a sorsjegyek történetében is, a 20 forintos szuper sorsjegyből 1989-ben 30 millió darab került ki az árúsokhoz, ám ezt követően 1990-ben komoly gondok ütötték fel a fejüket a 10 forintos borítékos sorsjegyek kibocsájtásánál.
A problémára szerencsére hamar rájöttek, így az első sorozat után a gyártást le is állították, hiszen észrevették azt, hogy az emberek átvilágítják a szelvényeket, így kiderítették az, hogy melyek nyertesek.

1991 tavaszán a Szerencsejáték Rt. első borítékos sorsjegyéből 50 millió darabot adtak ki, a borítékos sorsjegyek ideje azonban itt járt le, hiszen még ebben az évben kivonták őket a forgalomból, és a nyomukba rengeteg féle kaparós sorsjegy lépett.

Hogyan lehet pénzt nyerni a kaparós sorsjegyekkel?

Minden kaparóssorsjegy tartalmaz olyan játékmezőket, melyek letakaró réteggel vannak ellátva. Ezeknek a rétegeknek a lekaparásával derül fény arra, hogy nyertünk-e az adott sorsjeggyel. A könnyen érthető szabályokat mindenki fejben tudja tartani, minden egyes sorsjegynél meg van határozva az, hogy hány ugyanolyan figurát kell a lapon megtalálni, de az is gyakori, mikor összegek vannak a lekaparható rész alatt feltüntetve, és ebből kell többet összegyűjteni.

A nyeremény összege valóban nagyon változó lehet, sokan pedig már annak is örülnek, ha visszanyerik a sorsjegy árát, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ezekkel az egyszerűnek tűnő kaparós sorsjegyekkel igen szép összegeket is meg lehet nyerni.
A kínálat pedig hatalmas, a Szerencsejáték Zrt. felhozatalában közel 30 féle kaparós közül van lehetőségünk választani.

A nemzetközi lottótársaság termékkínálatában a 2021-es év során jelentős bővülést ért el a sorsjegyszegmens, hiszen elég volt csupán egyetlen év ahhoz, hogy a Szerencsejáték Zrt. 28%-os növekedést tudjon produkálni, és emellett a korábbi 700 milliárdos rekord árbevételének már a 22%-át is biztosította. Ez sokak szerint leginkább annak köszönhető, hogy a társaság egy év alatt 11 új sorsjegyet dobott a piacra, ezzel szerette volna még inkább kielégíteni a vásárlók igényeit.

Sorsjegyet pedig gyakran magunknak, gyakran barátainknak, és rokonainknak vásárolunk. A kínálatban megtalálható Meglepetés sorsjegy család például kifejezetten arra a célra jött létre, hogy vicces, szórakoztató és egyben izgalmas ajándékkal tudjuk meglepni barátainkat, szeretteinket születésnap, névnap, évforduló, esküvő, vagy más alkalom során.

Megéri kipróbálni a Buksza kaparós sorsjegyet? Mennyi pénzt lehet vele nyerni?

Nagy átlagban elmondható az, hogy a játékok között általában minden harmadik sorsjegy nyertes, éppen emiatt szoktak az emberek egyszerre akár több kaparós sorsjegyet is megvásárolni, ezzel egyértelműen növelni tudják az esélyeiket. Bár a kisebb nyeremények gyakoribbak, a végsőkig bizakodhatunk abban, hogy a végén egy nagyobb összeg fogja ütni majd a markunkat. A Buksza kaparós sorsjeggyel például akár az 50 millió Forintos főnyereményt is lehetőségünk van megnyerni.
A több mint 12 éve megjelent kaparós mára már az egyik legnépszerűbb sorsjegynek számít hazánkban, ára pedig „csupán” 1000 Forint.

A nyerési esély ennél a játéknál 1:3,32, a játék menete pedig rendkívül egyszerű:
Első lépésben a sorsjegy előlapján lévő perforációt kell kinyitnunk, feltehetőleg erről a kialakításról kapta a Buksza kaparós sorsjegy a nevét.
A sorsjegy felnyitása után láthatjuk, hogy 1000 Forintért valójában 10 játékot kaptunk. A mezőket elfedő rétegek lekaparásával deríthetjük ki azt, hogy az adott sorsjegy nyertes-e?

A buksza kaparós sorsjeggyel különböző pénzösszegeket nyerhetünk meg, lehet ez 10 000 Forint, 100 000 Forint, 50 000 Forint, vagy akár 50 millió forint. Innentől már valóban csak a szerencsénken múlik minden. A Buksza kaparós sorsjegy a hatalmas népszerűségét talán annak is köszönheti, hogy 1000 Forintért, 10 játékot kapunk, és nincs kizárva az sem, hogy egyetlen sorsjegyen több, akár mind a 10 játék nyertes.

Buksza kaparós sorsjegy: Játék menete lépésről lépésre

A sorsjegy kinyitása után láthatjuk azt, hogy minden játék meg van számozva 1-től egészen 10-ig.
A páratlan (tehát az 1., 3., 5., 7. és a 9.) játék esetében az a sorsjegy lesz a nyertes, amelyen három azonos összeget sikerül lekaparnunk.
Ha a játék során megtaláljuk a három azonos összeget a letakaró rétegek alatt, akkor a nyereményünk a számmal, és betűvel feltüntetett érték névértéke.

A páros játékoknál (vagyis a 2., 4., 6., 8., 10.) nem pénzösszegeket, hanem a különböző szimbólumokat kell figyelni.
Ezeknél a játékoknál az lesz a nyertes, ahol a mezők lekaparása után három egyforma szimbólumot pillantunk meg, amely lehet gyémánt, kulcs, érme, pénz, táska stb.
Ha megtaláljuk a három egyforma szimbólumot a sorsjegyen, akkor az azt jelenti, hogy az adott játékhoz tartozó „Nyeremény” felirat alatt lévő számmal, és betűvel kiírt összeg lett a miénk.

Hol tudjuk megvásárolni többek között a Buksza kaparós sorsjegyeket?

Ma már lehetőségünk van kipróbálni az online kaparós sorsjegyeket is, de sokan a mai napig jobban preferálják a kézzel fogható sorsjegyeket.
Ha ki szeretnénk próbálni a Buksza kaparós sorsjegyet, akkor megvásárolhatjuk azt a lottózókban, a postán, de kedvünkre válogathatunk a kaparós sorsjegyek között a különböző karitatív értékesítő helyeken is, mely lehet egy kisbolt, piac, nagyobb áruház, rendelőintézet, vagy akár kórház is.

Trükkök, avagy miként válasszunk kaparós sorsjegyet?

A kaparós sorsjegyek rendkívül egyszerű játékkal tudnak izgalmakat, és akár azonnali nyeremény élményt nyújtani számunkra, éppen ezért aki elkezdi, az általában azonnal rákap a kaparós sorsjegy „ízére”.

Nagyon eltérő lehet az, hogy ki mi alapján válassza ki a feltehetőleg nyertes sorsjegyét. A tapasztalt kaparósok több dologra is odafigyelnek akkor, amikor sorsjegyet vásárolnak. Van, aki csak találomra választ egyet a sorsjegyek között, bízva a jó szerencséjében, mások azonban azt állítják, hogy már lekaparás előtt meg tudják állapítani azt, hogy a sorsjegy nyertes-e. Sokan például vásárláskor figyelik a sorsjegyen lévő azonosító számokat is. Bár senkinek a tudását nem szeretnénk megkérdőjelezni, de a Szerencsejáték Zrt. szerint ezek csupán amolyan „városi legendák”. Ugyanis a sorsjegyeket árusítók is csak úgy tudják megállapítani hogy a kaparós sorsjegy nyertes-e, ha a vonalkód mellett beolvassák, a lekapart részen található azonosító számot is.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!

Egy válasz

  1. It seems like you have a great deal of knowledge about this—almost like you wrote the book on it. Aside from that, I think you might add a few graphics to assist illustrate the concept a bit better. Still, this is a fantastic post that is well worth reading, and I will surely be back.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.