Buksza kaparós sorsjegy nyereményei és lehetőségek a nyerésre

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Buksza kaparós sorsjegyről

Talán nem is létezik ma Magyarországon olyan ember, aki ne ismerné a különböző tematikájú kaparós sorsjegyeket: a Black Jack, a Kaszinó, a Fáraó Kincse, vagy éppen a Buksza kaparós sorsjegy már biztosan sokunknak okozott izgalmakat. Az izgalmak mellett pedig szép pénzösszegekkel is gazdagodhatunk, az 1000 Forintos Buksza kaparós sorsjegy főnyereménye például 50 Millió Forint.

A hazai szerencsejáték-ipar nem sokkal a II. világháború után kezdett el újra kivirágozni, akik éppen próbáltak a romok árnyékából talpra állni, talán már eleve szerencsésnek érezhették magukat, így némi játékkal be mertek vállalni egy kis kockázatot is.

Ekkor kezdtek a borítékos sorsjegyek elterjedni hazánkban, melyek felbontás után azonnal felfedték mivoltukat, kisebb összegeket pedig nagyon könnyen meg lehetet velük nyerni. Ebben az időszakban tűntek fel eleinte a Fővárosban, majd nagyobb településeken azok a sorsjegyárusok, akik elkezdték értékesíteni a sorsjegyeket. A sorsjegyek pedig már akkoriban is pontosan ugyanazt kínálták, mint napjainkban: Apró izgalmakat, gyors nyeréseket, és borítékolt reményeket.
A borítékos sorsjegyek után hazánkban a korszerű, gyűrűzárral ellátott sorsjegyek 1967 decemberében jelentek először meg.

Mennyibe kerültek a kezdetekor a kaparós sorsjegyek?

A különböző kaparós sorsjegyek ára nem csak ma, hanem már a kezdetekben is igen változó volt. 1977-ig 4 forintba kerültek a borítékos sorsjegyek, ebben az évben emelkedett az ára 5 forintra, ekkor a fődíj 50 ezer forint volt. Ekkoriban még a nem nyertes sorsjegyeket sem kellett egyből a kukába dobni, ugyanis ezekkel a „vigaszágon” Ofotért nyereményjátékban is részt lehetett venni.

A rendszerváltás természetesen igen nagy fordulópontot jelentett a sorsjegyek történetében is, a 20 forintos szuper sorsjegyből 1989-ben 30 millió darab került ki az árúsokhoz, ám ezt követően 1990-ben komoly gondok ütötték fel a fejüket a 10 forintos borítékos sorsjegyek kibocsájtásánál.
A problémára szerencsére hamar rájöttek, így az első sorozat után a gyártást le is állították, hiszen észrevették azt, hogy az emberek átvilágítják a szelvényeket, így kiderítették az, hogy melyek nyertesek.

1991 tavaszán a Szerencsejáték Rt. első borítékos sorsjegyéből 50 millió darabot adtak ki, a borítékos sorsjegyek ideje azonban itt járt le, hiszen még ebben az évben kivonták őket a forgalomból, és a nyomukba rengeteg féle kaparós sorsjegy lépett.

Hogyan lehet pénzt nyerni a kaparós sorsjegyekkel?

Minden kaparóssorsjegy tartalmaz olyan játékmezőket, melyek letakaró réteggel vannak ellátva. Ezeknek a rétegeknek a lekaparásával derül fény arra, hogy nyertünk-e az adott sorsjeggyel. A könnyen érthető szabályokat mindenki fejben tudja tartani, minden egyes sorsjegynél meg van határozva az, hogy hány ugyanolyan figurát kell a lapon megtalálni, de az is gyakori, mikor összegek vannak a lekaparható rész alatt feltüntetve, és ebből kell többet összegyűjteni.

A nyeremény összege valóban nagyon változó lehet, sokan pedig már annak is örülnek, ha visszanyerik a sorsjegy árát, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ezekkel az egyszerűnek tűnő kaparós sorsjegyekkel igen szép összegeket is meg lehet nyerni.
A kínálat pedig hatalmas, a Szerencsejáték Zrt. felhozatalában közel 30 féle kaparós közül van lehetőségünk választani.

A nemzetközi lottótársaság termékkínálatában a 2021-es év során jelentős bővülést ért el a sorsjegyszegmens, hiszen elég volt csupán egyetlen év ahhoz, hogy a Szerencsejáték Zrt. 28%-os növekedést tudjon produkálni, és emellett a korábbi 700 milliárdos rekord árbevételének már a 22%-át is biztosította. Ez sokak szerint leginkább annak köszönhető, hogy a társaság egy év alatt 11 új sorsjegyet dobott a piacra, ezzel szerette volna még inkább kielégíteni a vásárlók igényeit.

Sorsjegyet pedig gyakran magunknak, gyakran barátainknak, és rokonainknak vásárolunk. A kínálatban megtalálható Meglepetés sorsjegy család például kifejezetten arra a célra jött létre, hogy vicces, szórakoztató és egyben izgalmas ajándékkal tudjuk meglepni barátainkat, szeretteinket születésnap, névnap, évforduló, esküvő, vagy más alkalom során.

Megéri kipróbálni a Buksza kaparós sorsjegyet? Mennyi pénzt lehet vele nyerni?

Nagy átlagban elmondható az, hogy a játékok között általában minden harmadik sorsjegy nyertes, éppen emiatt szoktak az emberek egyszerre akár több kaparós sorsjegyet is megvásárolni, ezzel egyértelműen növelni tudják az esélyeiket. Bár a kisebb nyeremények gyakoribbak, a végsőkig bizakodhatunk abban, hogy a végén egy nagyobb összeg fogja ütni majd a markunkat. A Buksza kaparós sorsjeggyel például akár az 50 millió Forintos főnyereményt is lehetőségünk van megnyerni.
A több mint 12 éve megjelent kaparós mára már az egyik legnépszerűbb sorsjegynek számít hazánkban, ára pedig „csupán” 1000 Forint.

A nyerési esély ennél a játéknál 1:3,32, a játék menete pedig rendkívül egyszerű:
Első lépésben a sorsjegy előlapján lévő perforációt kell kinyitnunk, feltehetőleg erről a kialakításról kapta a Buksza kaparós sorsjegy a nevét.
A sorsjegy felnyitása után láthatjuk, hogy 1000 Forintért valójában 10 játékot kaptunk. A mezőket elfedő rétegek lekaparásával deríthetjük ki azt, hogy az adott sorsjegy nyertes-e?

A buksza kaparós sorsjeggyel különböző pénzösszegeket nyerhetünk meg, lehet ez 10 000 Forint, 100 000 Forint, 50 000 Forint, vagy akár 50 millió forint. Innentől már valóban csak a szerencsénken múlik minden. A Buksza kaparós sorsjegy a hatalmas népszerűségét talán annak is köszönheti, hogy 1000 Forintért, 10 játékot kapunk, és nincs kizárva az sem, hogy egyetlen sorsjegyen több, akár mind a 10 játék nyertes.

Buksza kaparós sorsjegy: Játék menete lépésről lépésre

A sorsjegy kinyitása után láthatjuk azt, hogy minden játék meg van számozva 1-től egészen 10-ig.
A páratlan (tehát az 1., 3., 5., 7. és a 9.) játék esetében az a sorsjegy lesz a nyertes, amelyen három azonos összeget sikerül lekaparnunk.
Ha a játék során megtaláljuk a három azonos összeget a letakaró rétegek alatt, akkor a nyereményünk a számmal, és betűvel feltüntetett érték névértéke.

A páros játékoknál (vagyis a 2., 4., 6., 8., 10.) nem pénzösszegeket, hanem a különböző szimbólumokat kell figyelni.
Ezeknél a játékoknál az lesz a nyertes, ahol a mezők lekaparása után három egyforma szimbólumot pillantunk meg, amely lehet gyémánt, kulcs, érme, pénz, táska stb.
Ha megtaláljuk a három egyforma szimbólumot a sorsjegyen, akkor az azt jelenti, hogy az adott játékhoz tartozó „Nyeremény” felirat alatt lévő számmal, és betűvel kiírt összeg lett a miénk.

Hol tudjuk megvásárolni többek között a Buksza kaparós sorsjegyeket?

Ma már lehetőségünk van kipróbálni az online kaparós sorsjegyeket is, de sokan a mai napig jobban preferálják a kézzel fogható sorsjegyeket.
Ha ki szeretnénk próbálni a Buksza kaparós sorsjegyet, akkor megvásárolhatjuk azt a lottózókban, a postán, de kedvünkre válogathatunk a kaparós sorsjegyek között a különböző karitatív értékesítő helyeken is, mely lehet egy kisbolt, piac, nagyobb áruház, rendelőintézet, vagy akár kórház is.

Trükkök, avagy miként válasszunk kaparós sorsjegyet?

A kaparós sorsjegyek rendkívül egyszerű játékkal tudnak izgalmakat, és akár azonnali nyeremény élményt nyújtani számunkra, éppen ezért aki elkezdi, az általában azonnal rákap a kaparós sorsjegy „ízére”.

Nagyon eltérő lehet az, hogy ki mi alapján válassza ki a feltehetőleg nyertes sorsjegyét. A tapasztalt kaparósok több dologra is odafigyelnek akkor, amikor sorsjegyet vásárolnak. Van, aki csak találomra választ egyet a sorsjegyek között, bízva a jó szerencséjében, mások azonban azt állítják, hogy már lekaparás előtt meg tudják állapítani azt, hogy a sorsjegy nyertes-e. Sokan például vásárláskor figyelik a sorsjegyen lévő azonosító számokat is. Bár senkinek a tudását nem szeretnénk megkérdőjelezni, de a Szerencsejáték Zrt. szerint ezek csupán amolyan „városi legendák”. Ugyanis a sorsjegyeket árusítók is csak úgy tudják megállapítani hogy a kaparós sorsjegy nyertes-e, ha a vonalkód mellett beolvassák, a lekapart részen található azonosító számot is.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Amit az ügyfélkapu tárhelyről (tárhely gov) tudni érdemes
Ügyfélkapu belépés, avagy hogyan lehet belépni az ügyfélkapu rendszerébe?
Csere vagy javítás? Generátorhiba esetén melyiket válasszuk?
A jövő év elejétől frissül a Google AdSense bevétel-megosztási struktúrája

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Amit az ügyfélkapu tárhelyről (tárhely gov) tudni érdemes
Manapság rengeteg olyan elektronikus lehetőség van, mely megkönnyíti számunkra az ügyintézést, illetve a hivatalokkal történő kapcsolattartást, mint például az ügyfélkapu vagy az ügyfélkapu tárhely (tárhely...
Ügyfélkapu belépés, avagy hogyan lehet belépni az ügyfélkapu rendszerébe?
Az Ügyfélkapu belépés ma már szinte senki számára sem ismeretlen, aki online intézi a hivatalos ügyeit. Ez az elektronikus ügyfélbeléptető és azonosító rendszer ma már...
Csere vagy javítás? Generátorhiba esetén melyiket válasszuk?
Amikor az autónk valamilyen okból meghibásodik, előre félünk, hogy a probléma megoldása bizony drága mulatság lesz. Sokan pedig ilyenkor a spórolás érdekében úgy döntetnek, hogy...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.