Díjnet számlabefizetés egyszerűen

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A Díjnet rendszerrel egyszerűen, kényelmesen és gyorsan intézhetjük számláink befizetését és főként egy helyen. Mindenki számára előnyös, és főleg környezet barát így elkerüljük a papír alapú csekk befizetést. Nem kell állandóan nyomon követni, nézegetni, mikor melyik csekk lett feladva, keresgetni, mikor jár le a fizetési határidő, itt mindent rendszerezve egyhelyen megtalálunk. Hogyan is lehetséges a Díjnet fiók létrehozása, valamint hogyan rendezhetjük, kezelhetjük más szolgáltatók számláit ezen a rendszeren keresztül ezt néhány bekezdésben bemutatnám.

Díjnet regisztráció folyamata

Nagyon egyszerű a regisztráció. Nem jár költségekkel, tehát teljesen ingyenes. Néhány adatra van szükség ahhoz, hogy a fiókot létrehozzuk. A nyitó oldalon csak a “Csatlakozz” gombra kattintva (jobb felső sarok) tehetjük meg. Nem csak a rendszerhez kell regisztrálni (természetesen ez az első lépés, amit meg kell tennünk) hanem magához a számlakibocsájtóhoz is, ahol elektronikus formában szeretnénk kezelni számláinkat. Mielőtt regisztrálnánk feltétlenül olvassuk el az álltalános szerződési feltételeket ezek elfogadásával történik meg a regisztráció.

Először válasszunk egy bejelentkezési nevet lehetőleg könnyen megjegyezhetőt. A későbbiekben ez alapján fog a rendszer beazonosítani minket. Ez a név nem módosítható a továbbiak során. Ékezetek nélküli nevet adjunk meg és ne tartalmazzon szóközt sem, de számokat, kötőjelet, aláhúzás jelet tartalmazhat. A kis és nagy betűket nem különböztetik meg. Minimum négy, legfeljebb 15 karakterhosszúságú legyen. Ha ez megvan írjuk be az email címünket majd a jelszót kell.

A jelszóválasztásnál nagyon fontos, hogy ékezetezes betűket szóközt nem használhatunk, viszont lehetnek benne számok, írásjelek, kis- és nagy betűk. Hossza minimum 8 maximum 30 karakter lehet. Ha ezek a kötelező adatok megvannak az alattuk lévő feltételeket elfogadjuk ezáltal létrehozva fiókunkat.

A létrehozás véglegesítéséhez a regisztrációt követően, kapunk egy aktiváló emailt a megadott email címünkre, ebben találunk egy linket és egy kódot. A kód arra az estre jó, ha nem sikerül az aktiváló linken keresztül a megerősítés. A kódot csak be kell másolni az “Aktiváláshoz szükséges kód” elnevezésű mezőbe.

Ha nem kaptunk emailt, valószínűleg hibásan adtuk meg, ilyenkor az “Aktiválás” oldalon a “Belépés” gombra kattintva válasszuk ki a “Nem kaptam mailt” gombot, így módosíthatjuk a korábban megadott email címünket. Ha átírtuk, a helyes címre kattintsunk az “Új mail küldése” gombra. Akkor is ugyan igy járjunk el, ha véletlenül kitöröljük az emailt. Ezek után kész is a fiókunk készen állunk a belépésre.

Belépés a Díjnet rendszerbe

A belépés gombra kattintva, amit a jobb felsős sarokban találunk meg a nyitó oldalon léphetünk be a regisztrált fiókunkba. A belépéshez csupán csak a felhasználó nevet kell megadnunk és a jelszót majd a “belépés” gombbal már a fiókunkba vagyunk. Fennáll a lehetősége, hogy a jelszót hibásan adjuk meg. Egymás után maximum tízszer van lehetőségünk próbálkozni ezután a rendszer, ha 10. próbálkozás után sem tudjuk helyesen megadni a jelszót átmenetileg letiltja a fiókot.

George, az Erste Bank internet banki és mobil alkalmazási szolgáltatása és a Díjnet kapcsolata

Az Erste Bank új applikációja George egy olyan webes felület, amelynek használatával egyszerűen nyomon követhetőek a számláink, az azzal kapcsolatos banki ügyletek, kiadások és bevételek egyaránt, melyet akár személyre is szabhatunk igényink szerint. Időt és pénzt spórolunk meg, hiszen nem kell sorban állni, nem kell utazni, bárhol kényelmesen elérhető. Egyszóval ahogy a szlogen is mondja “George a jövő bankolása!” Hogyan is kapcsolódik a díjnethez? Ha rendelkezünk Díjnet fiókkal és jelenleg az ezen keresztül beérkezett elektronikus számlákát, az Erste NetBankba irányítjukát (ezt még jelenleg meg lehet tenni annak kivezetéséig) megtehetjük, hogy ezen keresztül kiegyenlítsük azokat.

Viszont George használata esetén már csoportos beszedést is beállíthatunk, így automatikusan megbízzuk a bankot, hogy engedje a szolgáltatónak az aktuálisan fizetendő összeget minden hónapban. Ezek a megbízások automatikusan meg fognak történni, nincs szükséges teendő viszont, ha akarjuk ezt módosíthatjuk is a későbbiek folyamán.

OTP-n keresztül is működik a Díjnetes számlák befizetése?

Az OTP bank úgymond “szakított” a Díjnettel vagyis 2020. december 31.-e után (2021. január 1-től) nem biztosította tovább a Díjnetből érkező számlák, internetbanki fiókba történő fogadását és kiegyenlítését. Az OTP akkoriban azt közölte, a szolgáltatásaik racionalizálása keretében vizsgálták felül, az internet- és mobil banki felületeken elérhető lehetőségeket. Szerintük az ésszerűség diktálta ezt a lépést, hogy megszüntessék a saját csekkrendező, valamint a Díjnet szolgáltatást. Természetesen mindkét felületen könnyen beállítható csoportos beszedési megbízást, illetve azonnali átutalási megbízást ajánlottak, a két szolgáltatást akkor elvesztő ügyfelek számára. Mint hangsúlyozták az eset után: A változás ezen túlmenően nem érinti az OTP csoport és a Díjnet közötti “sokrétű és mély” együttműködést.

Elérhető a Vodafone számla befizetés

A Vodafone számlabefizetés már nem csak a szolgáltatónál lehetséges, hanem ha rendelkezünk Díjnet fiókkal egy pár kattintással ezen keresztül is rendezhetjük számláinkat, de csak abban az esetben, ha Vodafone Otthoni szolgáltatást vettünk igénybe. Ahogy már korábban is mondtam először mindenféleképpen regisztráljunk a Díjnet felületén, hogy ezt követő Vodafone-os számlákat a jövőben ezen a rendszeren keresztül rendezzük kényelmesen

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.