Youtube zene letöltés ingyen? Nem lehetetlen!

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Sokan nem is gondolnák, de az egyik legkeresettebb online szolgáltatás a Youtube zene letöltés ingyen. A Youtube Converter programok iránt hatalmas az igény, nem is csoda, hogy az elmúlt évek legkedveltebb szolgáltatásává vált. A Youtube-ot talán senkinek sem kell bemutatni, ez egy olyan lehetőség, ahol több millió videó közül válogathatunk. Természetesen nem mind zene, vannak filmek, podcast-ek, véleményvezérek videói stb., a lehetőségek tárháza szinte végtelen. A legnépszerűbb mégis a zenehallgatási lehetőség, és sokakat mozgat a kérdés, hogyan lehet a Youtube videóból MP3 vagy MP4 formátumot kreálni a számítógépünkre, mobilunkra, tabletünkre, így nincs szükség többé netre a zenehallgatáshoz.

Nos, a dolog roppant egyszerű, mindössze csak a már említett Youtube konverterre van szükség, amely bármelyik böngészőből elérhető, még arra sincs szükség, hogy külön programot töltsünk le a számítógépünkre. De hogyan is működik a Youtube zene letöltés a gyakorlatban, és milyen oldalak kínálják ingyenesen ezt a lehetőséget? A következőkben ezekre a kérdésekre adjuk meg a választ De kezdjük az elején!

Hogyan néz ki a Youtube zene letöltés ingyen a gyakorlatban?

Lássuk, miről is van szó. Azt ugyebár már a bevezetőben említettük, hogy ahhoz, hogy Youtube videóból MP3, esetleg MP4 legyen, egy koverterre van szükség. Ezeket ma már nem is kell letölteni a számítógépre, mert online, a böngészőből is elérhetőek. Természetesen számos külföldi oldal is létezik, de magyar nyelvű oldalból is találunk bőven, melyek végigvezetnek minket lépésről lépésre a Youtube zene letöltésen. Bár vannak eltérések, a legtöbb esetben a dolog a következőképpen néz ki:

  1. Nyissuk meg valamelyik Youtube konverter programot bármely internetböngészőben (Chrome, Mozzila, Internet Explorer stb.)           
  2. A keresőmező segítségével keressük meg a kívánt videót vagy videókat a YouTube-on.
  3. Az URL-t kimásolhatjuk a vágólapra, de a videóra jobb egérgombbal kattintva is kimásolhatjuk a linket, amit aztán közvetlenül a konverter program keresőjébe illeszthetünk.
  4. Ezen a ponton sok program esetében kiválaszthatjuk, hogy milyen formátumban szeretnénk a zenét, de van csak az MP3 merül fel, mint lehetőség
  5. Csak meg kell nyomnunk a letöltés gombot, és már kész is vagyunk.

Tényleg legálisan lehet használni a Youtube videó linkjeit?

Érdekes kérdés, hogy ez valóban legális? Hiszen a Youtubnak mi haszna származik abból, ha a linkjaiből MP3, esetleg MP4 lesz, így aztán nem is megyünk fel újra az oldalra meghallgatni az adott számot vagy megnézni a videót, mert megvan már nekünk is. Nos, vizsgáljuk meg a kérdést mindkét oldalról. Egyrészt Magyarországon a magáncélú letöltés ugyan nem bűncselekmény, így a Youtube konverter programok használata sem. Ameddig nem jövedelemszerzési céllal töltjük le a zenéket, addig bátran használhatjuk ezeket a programokat.

Most lássuk, mennyire hagyja ezt a YouTube. A helyzet az, hogy időnként megpróbálja a Youtube is blokkoltatni ezeket az oldalakat, hiszen neki tényleg nem éri meg ez, de úgy tűnik, ez sem technikailag, sem jogilag nem sikeres, így ezek az oldalak változatlanul működnek, és nagyon népszerűek. 

Youtube zene letöltés ingyen milyen formátumokban történhet?

A legáltalánosabb formátum a Youtube zene letöltésnél az MP3, esetleg az MP4. MP3 formátumú letöltésre minden konverter program képes, hiszen ez lenne a lényeg. Egyre több tud azonban már MP4 formátumot is, de vannak olyan oldalak, melyek még ennél is többet tudnak, és szinte minden zenei formátumba képesek konvertálni, olyanokba, mint az M4V, a 3GP, a WMV, az FLV, az MO, vagy a WEBM.

Youtube zene letöltés ingyen teljes lejátszási listákkal is működik?

Mivel a Youtube esetében találhatunk lejátszási listákat is, érdekes kérdés, hogy ezeket is le lehet-e konvertálni, vagy kénytelenek vagyunk minden videót külön-külön átalakítani MP3 formátumba. Nos, egyes oldalak erre is képesek, bár ezek gyakran fizetősek. Az ingyenes letöltést kínáló oldalak ritkán tudnak egyszerre egy egész lejátszási listát letölteni, az oldalak készítői nem is törekednek ilyen fejlesztésre, ugyanis szerintük nincs erre valós igény.

Arra van lehetőség, hogy a keresőkbe a lejátszási listák linkjét beírjuk, így a program kidobja nekünk az első 200 videót, mellettük pedig mind megjelenik a letöltés gomb, amit egyesével kell elindítanunk, egybe általában nem lehet.

Hová kerülnek a letöltött fájlok?

Fontos kérdés, hogy ha már letöltöttük a linkeket, azok hová kerülnek. Számítógépen ez a talán egyértelmű is, minden böngészőben találunk egy Letöltések menüt, ahol megtalálhatjuk a letöltéseinket, a zenék is ide fognak kerülni. Amennyiben letöltéskezelőt használunk, akkor valószínűleg a Letöltés mappába kerülnek a zenék, ha ott nem találjuk, akkor viszont érdemes a letöltéskezelő beállításait megnézni, mert ott pontosan meg van adva a mappa, ahova a letöltések kerülnek.

Mobilon és tableten is használható a böngésző, tehát a Youtube konverter is. A mobilon és a tableten is van Letöltések mappa a legtöbb esetben, ott célszerű keresni a letöltött zenei fájlokat.

Milyen programokkal tudunk ingyen Youtube zenét letölteni?

A következő weboldalak mind Youtube zene letöltést kinálnak ingyenesen. Mindenképp érdemes több oldalt is ismerni, ugyanis eltérések vannak a letölthető formátumok tekintetében, de egyes oldalak nemcsak a Youtube linkekből tudnak ingyenes zenét konvertálni, hanem akár a Facebookról vagy az Instangramról is. A legtöbb esetben a számítógépre vagy a mobilunkra semmilyen külön programot nem kell letölteni, mert a böngészőből egyszerűen történik a Youtube videó MP3 vagy MP4 formátumba történő ingyenes átkonvertálása.

https://zene.download/: ez az oldal kifejezetten Youtube zene letöltést kínál ingyen, elsősorban MP3 formátumban. Ha MP4-ben szeretnénk a videókat letölteni, akkor erről az oldalról átirányítanak minket a https://letoltes.stream/ oldalra, ahol már van lehetőség az MP4 formátumban történő letöltéshez.

https://letoltes.stream/: elsősorban MP4 formátumban tudjuk letölteni a YouTube, Instagram, Dailymotion videókat.

https://y2convert.net/hu2: nemcsak Youtube videót tud átkonvertálni MP3 vagy MP4 formátumba, hanem akár Facebook, Video, Dailymotion, Youku stb. videókat, emellett nemcsak a fenti két videó formátumot támogatja, hanem a M4V, 3GP, WMV, FLV, MO, WEBM, stb. formátumokat is. A letöltés itt is ingyenes.

ingyenzene.hu: ez az oldal amellett, hogy zenehallgatási, klipnézési lehetőséget kínál, még Youtube videók átkonvertálást is lehetővé teszi MP3 formátumban. Közel sem képes olyan sok mindenre, mint mondjuk a y2converter, de ha csak annyit szeretnénk, hogy kedvenc zenéink MP3 formátumban a birtokunkba kerüljenek, akkor bőven elegendő. A konverter a http://ingyenzene.hu/pages/youtube-mp3-letoltes.html linken érhető el.

https://vidtomp3.me/: szintén MP3 és MP4 formátumban tölthetünk le Youtube zenéket ingyen, de MP3 konvertert is találunk az oldalon.

A Youtube zene letöltés ingyen tehát végtelenül egyszerű, és számos oldal lehetővé teszi már számunkra.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.