Téli gumit már nyár végén is érdemes vásárolni

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Bár még tart a nyár, sokan az őszre készülnek, és nemcsak az iskolakezdést, hanem az autójuk őszi felkészítését is szem előtt tartják. Akinek pedig idén ősszel esedékes az új téli abroncsok megvásárlása, jól is teszi, ha már most, nyáron is észben tartja ezt, és elkezd körbe nézni a téli abroncsok között. Persze sokan vannak, akik szerint ez bőven ráér még, minek sietni, téli gumi lesz ősszel is, sőt, akkor indul be igazán a piac. Jönnek az új abroncsok, a téli gumitesztek eredményei, nem kell kapkodni, nem igaz?

Nos, a inflációnak hála az árak egyre csak emelkednek, és számítani lehet arra, hogy mire valóban eljön az őszi/téli szezon, már lényegesen drágábban vehetjük meg a téli abroncsot. A legtöbb gumiszervizben persze még nincs téli készlet, esetleg előrendelni lehet, viszont nem is feltétlen kell megvárunk, amíg a szervizek és boltok polcain is megjelennek a szezonális termékek. Az autógumi webáruházakban, mint például az AutógumiAkció oldalán már most tudunk téli gumi vásárolni, így nem kell várnunk az őszig, ha valóban új téli gumit akarunk venni még az idén.

Miért érdemes webáruházban vásárolni a téli gumit?

Még mindig sokan vannak, akik tartanak a netes vásárlástól, egyrészt a magas szállítási költségek miatt, másrészt pedig nem tartják kellően biztonságosnak, hiszen nem látják a saját szemükkel a terméket, már csak akkor, amikor az leszállításra kerül. Ugyanakkor a téli gumiabroncsokat bátran megvásárolhatjuk a neten. Az abroncsokról a webáruházban minden lényeges információt megtalálunk, nemcsak a méretet, de a súly és sebességindexet is, akárcsak az abroncsra vonatkozó műszaki információkat.

Ráadásul a neten most, még a szezon előtt ki lehet fogni akciókat, melyek jelentősen csökkenthetik a költségeinket, és még a szállítási díjak mellett is megérheti a neten vásárolni abroncsot. Ha bizonytalanok vagyunk, megnézhetjük a vásárlói véleményeket is, erre egy kereskedésben vagy boltban nincs lehetőség.

Milyen tényező alapján válasszunk téli gumit?

A netes abroncsvásárlás esetén is ugyanazokat a tényezőket érdemes figyelembe venni, mintha személyesen intéznénk ezt egy kereskedésben vagy szervizben. Először mindig a méret kérdését kell tisztázni, így tudjuk leszűkíteni a keresést azokra a mintázatokra, melyek valóban jók lehetnek az autónkra. Ezt követően azt érdemes eldönteni, hogy melyik kategória felelne meg nekünk a legjobban: a prémium, a közép vagy az alacsony kategória.

A prémium abroncsokat elsősorban azoknak szokták javasolni, akik mindennap közlekednek az autójukkal városban és városon kívül egyaránt, sokat ingáznak, illetve nem felel meg számukra más, csak a legmagasabb minőség. Akik a sportos vezetési stílust részesítik előnyben, szintén a prémium kategória lehet a legjobb választás.

A középkategóriás abroncsok egyik legjellemzőbb tulajdonsága a jó ár-érték arány. Ezek a gumik magas minőséget képviselnek, viszont lényegesen kedvezőbb áron érhetőek el, mint a prémium gumik. Mindennapi közlekedéshez jó választás, különösen, ha elsősorban városi közlekedéshez keresünk abroncsot.

Az olcsó, alacsony kategóriás abroncs sem rossz választás, de csak azok számára, akik keveset vezetnek, mindössze heti pár alkalommal, és akkor is leginkább csak a városban. Amennyiben csak ritkán használjuk az autónkat, akkor egy olcsó gumi is jó megoldás lehet.

Az időjárási viszonyok kérdése is érdekes, melyet a választásnál mindenképp célszerű szem előtt tartani. Bár hazánkban a telek az elmúlt években meglehetősen enyhék voltak, a szomszédos országokban azért lehet zord télre számítani, ezért, ha tervezzük, hogy ilyen időjárási viszonyok között is közlekedünk majd, akkor célszerű inkább a prémium abroncsok közül választani.

Abroncsok, melyeket érdemes számításba venni

Az abroncspiac természetesen széles választékot kínál a számunkra, hiszen minden szegmensben számos márka többféle mintázattal is képviselteti magát, személyautókra, SUV-okra és nagyteljesítményű autókra egyaránt.

A prémium márkák kínálatában olyan mintázatokat találunk, mint a GOODYEAR UltraGrip Performance 3, a GOODYEAR UG Performance G1, a GOODYEAR UG Performance +, a GOODYEAR UG Performance + SUV, a BRIDGESTONE Blizzak LM005 és LM001, a Michelin Alpin 5 vagy Alpin 6.

A középkategóriás abroncsok közül a Hankook vagy a Fulda kínálatát érdemes figyelni. Olyan mintázatok közül válogathatunk, mint a Hankook, HANKOOK WINTER ICEPT EVO3 X W330, a HANKOOK WINTER ICEPT EVO2 W320, Hankook Winter I*Cept RS W442, a Hankook Winter I*Cept RS2 W452, a Hankook Winter I*Cept evo3 W330A, a FULDA Kristal Control SUV, Fulda Kristall Control HP2, a Fulda Kristall Montero 3 MS vagy a Fulda Kristall Control HP.

Természetesen olcsó kategóriás abroncsot is találhatunk, melyet valóban megérheti választani. A Laufenn a Hankook kedvező árú abroncsmárkája, melynek kínálatában olyan abroncsokat találhatunk, amelyek a Hankook korábbi termékei voltak. Ha tehát kedvező áron szeretnénk Hankook minőséget, akkor a Laufenn gumikat mindenképp érdemes számításba venni. Olyan mintázatokat találunk a jelenlegi kínálatban is, mint a Laufenn I FIT+ LW31, a Laufenn I FIT LW31+, vagy a Laufenn I FIT LW31+ SUV.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!
Bónusz Magyar Állampapír: Befektetés a jövőbe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!
Súlyos biztonsági rést tártak fel a Temu online piactéren forgalmazott népszerű videós kaputelefonokban. A Consumer Reports (CR) amerikai fogyasztóvédelmi szervezet friss jelentése szerint a hibák...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.