Skandináv lottó amit biztos nem tud róla

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A skandináv lottó mindössze alig több mint 20 éves hazánkban, mégis meglehetősen nagy népszerűségnek örvend. A Szerencsejáték Zrt. vezette be, miután az ötös lottó és a hatoslottó is hatalmas érdeklődésre adott számot minden héten. A skandináv lottó hasonlóan működik, mint az ötös vagy a hatos lottó, adott számok közül kell megadott darabot bejelölni, és ha a mi számainkat sorsolja ki a Szerencsejáték Zrt, akkor nyertünk. A skandináv lottó esetébe 35 szám közül 7 számot kell eltalálnunk, és négy eltalált számnál már nyerhetünk, igaz, szerényebb összegeket.

Egy skandináv lottó szelvényen tíz játékmező található, ám elég egyet is kitöltenünk ahhoz, hogy indulhassunk a játékon, és nyerhessünk. Egy mező 35 kockából áll, tehát 35 szám közül tudunk választani. Ha több játékmezőt is ki szeretnénk tölteni, akkor balról jobbra, majd fentről lefelé kell haladnunk a kitöltéssel. Arra is van lehetőségünk, hogy egy szelvénnyel, akár öt héten keresztül is folyamatosan játsszunk. Ha nem szeretnénk papírszelvényt töltögetni, már online is megtehetjük ugyanezt. A sorsolás minden szerdán történik, és azok a szelvények játszanak, melyeket csütörtök 5:00 és szerda 18:00 között vásároltak.

A skandináv lottónak valóban nincs köze a skandináv országokhoz?

Bár sokan játsszák a skandináv lottót, a történetét viszonylag kevesen tudják. A skandináv lottó túl nagy múlta nem tekint vissza, hiszen 1999-ben indult el Magyarországon, mint hétközi lottó. Ilyen jellegű szerencsejáték volt már hazánkban, hiszen az 5/90-es lottónak is volt hétköznapi sorsolása Telelottó néven. Később azonban az öthetes struktúra meghatározó lett az ötös lottó esetében, vagyis a 60 sorsolásból évente csak 52 lett. A játékosok azonban döccenősebbnek tartották ezt a játékritmust, a szervezők pedig bevételkiesést tapasztaltak, így igény mutatkozott egy új játékra.

Ez lett a skandináv lottó, aminek egyébként kevés köze van a Skandináv országokhoz. Ugyan akkoriban a Finnországban, Svédországban, Izlandon, Norvégiában, Dániában, majd Észtországban szerveztek közös szerdai 7/35-ös lottósorsolást, amihez Magyarország is csatlakozhatott volna, de hazánk inkább nem élt a lehetőséggel, és egy saját ikersorsolásos játékot indított el erre a mintára. A név is inkább csak erre utal, hiszen a skandináv országok játékához nem kötődik a magyar skandináv lottó.

Nyerési esélyek a skandináv lottón

Mivel 35 számból kell 7-et eltalálni, így az esélyek is sokkal jobban, mint az ötös vagy a hatoslottó esetében. Ugyanis az ötös lottó esetében az 5 találatának a nyerési esélye 1: 43 949 268, a hatoslottónál pedig a 6-osé 1: 8 145 060. A Skandináv lottó esetében azonban kicsit barátságosabb a helyzet, ugyanis az esély egy teli találatos szelvényre 1: 3 362 260. Persze ez még mindig elég szerény esélynek tűnik, de még mindig jobb esélyekkel számolhatunk egy négytalálatos szelvény esetében a Skandináv lottónál.

Mivel már egy négytalálatos szelvény is nyer, erre pedig 1:30-ra az esély, szemben az Ötös lottó 1:45 esélyével, így a Skandináv lottót főleg azoknak ajánlják, akik jobb esélyekkel szeretnének játszani, mint az ötös vagy a hatoslottó esetében. Persze arra, hogy a mi nyerőszámainkat sorsolják ki, nincs garancia, ugyanakkor mégis jobb esélyekkel számolhatunk. Igen ám, de nem csak az esélyek számítanak, hanem a nyeremények is. Mivel az esélyek jobbak, így a nyeremények is kisebbek, ugyanakkor mégsem elhanyagolható a megnyerhető összeg.

Mekkora nyereményekkel számolhatunk? Legek a skandináv lottón!

A nyeremények nagysága sok mindentől függ. Befolyásolja, hogy mennyien játszottak az adott játékhéten, de az is, hogy nyereményosztályonként hányan találták el a számokat közülük. Emellett az sem mindegy, hogy az előző játékhéten mekkora összeg maradt, ugyanis a meg nem nyert nyeremények halmozódnak. Ahogyan az ötös és hatoslottó esetén, a skandináv lottó esetében is voltak rekordnyeremények, az alapnyeremény, ami egy telitalálat után megnyerhető 45 millió forint.

A legnagyobb skandináv lottó nyeremény eddig 690 460 390 Ft volt, és 2017. 38. hetében nyerték meg. Bár ez nem milliárdos összeg, de nagyon szép nyeremény, amiből akár 20-30 évig is élhetünk, szóval, akik amiatt aggódnak, hogy a skandináv lottó főnyereménye szerényebb, nekik sem kell attól tartaniuk, hogy nem tudnak álmokat megvalósítani a nyereményükből.

Mennyit nyerünk, ha most, a 19. héten lesz telitalálatosunk?

Jelenleg a 19. játékhét zajlik, és a heti megnyerhető összeg 45 millió forint. Ez kevésnek tűnhet, főleg az ötös lottó milliós nyereményeihez képest, viszont azt is érdemes tudni, hogy az előző héten, vagyis a 18. játékhéten volt telitalálat, amikor 294 873 375 forintot nyert valaki. Mivel egyetlen telitalálatos szelvény született, így a nyertes egyedül vihette el ezt a hatalmas összeget.

A jelenlegi összeg 45 millió forint, amiből egy nagyobb ingatlant tudunk vásárolni, esetleg lecserélni az autónkat egy újra, vagy megtervezni az álomnyaralásunkat, így a szerényebb nyeremény ne tántorítson el minket attól, hogy kipróbáljuk a Skandináv lottón is szerencsénket.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.