Néhány fontos tény a pénzről, amit tudni érdemes, hogy később ne okozzon gondot

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Vannak olyanok, akiknek 30 éves korukra sikerül saját házat vásárolniuk vagy sikeres vállalkozást elindítaniuk. Mások ugyanebben a korban még mindig azon fáradoznak, hogyan keressenek tisztességesen elég pénzt. Az alábbi cikkünkben összeszedtük azokat a lehetőségeket, amelyeket, ha okosan használunk, akkor a későbbiekben jól tudunk takarékoskodni, illetve idősebb korunkra nem lesznek anyagi gondjaink.

A gyermek felnevelése nem olcsó

Van egy nagyon trükkös sztereotípia, miszerint 20, 25 vagy 30 éves korig kellene a nőknek gyereket szülniük. Azonban, ha komolyabban belegondolunk, rájövünk, hogy a gyereknevelés meglehetősen költséges. Sokkal jobb, ha már elég korán készen állunk erre, beleértve a pénzügyeket is. Vagyis jól meg kell gondolni, hogyan állunk anyagilag, mennyire stabil a házasságunk és s minden tekintetben készen állunk arra, hogy gyermeket neveljünk., hogy gyermeket neveljünk.

Nem kínos előléptetést kérni

Ha több mint három éve dolgozunk ugyanabban a beosztásban, eljött az idő, hogy feljebb lépjünk a karrierlétrán. Az előléptetés kérése a megfelelő lépés pénzügyi helyzetünk javítására. Éppen ezért ne hezitáljunk új pozíciót és fizetésemelést kérni. Ugyanakkor ne ijedjünk meg a nagyobb felelősségtől és a megnövekedett munkaterheléstől, valamint a jövőbeni kihívásoktól. Ha többször visszautasítjuk az előléptetést, itt az ideje, hogy elkezdjünk gondolkodni a munkahely megváltoztatásán vagy a szakmai készségeink fejlesztésén.

Kifizetődőbb házat vásárolni, mint bérelni

Az egyik legjobb pénzmegtakarítási ötlet, ha még elég korán ingatlanba fektetünk. Attól függetlenül, hogy sokszor megéri lakást bérelni, mint új házat venni, ha ideje korán felismerjük, hogy mire tudunk jól spórolni. Arra azonban figyeljünk oda, hogy a hazai ingatlanpiaci trendek folyamatosan változnak. Az ingatlan.com oldalt célszerű figyelni, ezáltal követhetjük a változásokat.

Érdemes költeni az egészséges életmódra és az oktatásra

Nagyon nehéz sikert elérni, ha nem vagyunk egészségesek. A jó képesítés viszont sok ajtót nyithat és új munkát hozhat az életünk során. Rendkívül fontos, hogy vigyázzunk magunkra, nyaraljunk legalább évente egyszer, aludjuk jól ki magunkat, étkezzünk rendszeresen és egészségesen.

Ne vegyünk fel kölcsönt a régi adósságok törlesztésére

Nagyon népszerű az a koncepció, hogy új kölcsönt veszünk fel, hogy visszafizessük a régit, vagy megadjuk az esedékes tartozásunkat. Ez egy ördögi kör. Sokkal jobb, ha egyáltalán nincsenek adósságaink.

Ha azonban mégis van hitelünk, abban az esetben jobb, ha abbahagyjuk a felesleges vásárlást, és megtakarítjuk a pénzt, hogy további hitelfelvétel nélkül visszafizethessük a kölcsönt.

Ne hanyagoljuk el a baráti kapcsolatainkat, és ismerkedjünk meg új emberekkel

Azt mondják, hogy „jobb egy barát a bíróságon, mint egy fillér a pénztárcában”, és sok igazság van benne. Néha a kapcsolatok sokkal fontosabbak, mint a pénz. Tartsuk tehát meg az értékes barátokat és vonjunk be új ismerősöket a baráti körünkbe.

Hosszabb távon megéri, ha jó minőségű cipőt és ruhát vásárolunk

A jó minőségű ruhák sokkal tovább szolgálnak minket, mint az olcsóbb divatcikkek. Ajánlatos hatékonyabb tartós dolgokra költeni. És ha az akciók során vesszük meg őket, akkor kétszer olyan hatékony. Célszerű listát készíteni a szükséges dolgokról. Így pénzt spórolhatunk meg például egy közelgő nyaralásra.

Kezdjünk el pénzt gyűjteni idős korunkra már most

„Ma még 20 éves vagy, és hamar 30 leszel, mielőtt ezt észrevennéd!” Sajnos az idő gyorsan halad előre. Egyik pillanatban fiatalok vagyunk; a következőben már el kell vinni az unokákat az óvodából. Ha legalább havi 10-15 ezer forintot megtakarítunk, akkor elég tisztességes összeg lesz a számlánkon, amikor már idősebbek leszünk.

Ami a pénzügyi kiadásokat illeti, gondolkodjunk hasonlóan, mint a partnerünk

A partnereknek mindenben egyenrangúaknak kell lenniük, beleértve a pénzügyi kérdéseket is. Ha megpróbálunk spórolni, és a partnerünk csak szórja a pénzt, akkor sosem leszünk eredményesek. Dolgozzunk ki egy stratégiát a kiadásokra. Tűzzünk ki közös pénzügyi célokat, és teljesítsük azokat. A megfelelő motiváció segítségével próbáljunk meg pénzt megtakarítani.

Keressünk egy passzív bevételi forrást

Jó, ha van olyan munkánk, amely elegendő pénzt hoz. A folyamatosan változó világunkban mindig jó, ha különböző bevételi forrásaink vannak, ezért érdemes elkezdeni a jövőbeni befektetéseken gondolkodni, például belekezdhetünk új vállalkozásba, vagy indíthatunk webshopot, illetve bérbe adhatunk parkolóhelyet egy garázsban.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fogadj okosan, ezért is jó egy tippmix kalkulátor!
10 dolog, amit biztosan nem tudtál a sportfogadásokról
Cofidis hitel az eMagon? Mutatjuk a részleteket!
Mennyi áramot fogyasztanak a következő háztartási berendezések?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fogadj okosan, ezért is jó egy tippmix kalkulátor!
Ha már meguntuk, hogy tét nélkül nézzük a kedvenc csapataink mérkőzését, ideje komolyabbra vennünk a szenvedélyt és akár fogadhatunk is a kedvenceinkre. A lehetséges nyereményünket...
10 dolog, amit biztosan nem tudtál a sportfogadásokról
Fogadni, tétet tenni egészen apró dolgoktól kezdve az egészen nagyig vagyunk képesek. Míg Amerikában szinte mindenre lehet fogadni, addig hazánkban leginkább a sportfogadás lett divattá....
Cofidis hitel az eMagon? Mutatjuk a részleteket!
Tudtad, hogy az eMagon elérhető elképesztő mennyiségű termék közül a kiszemeltet akár Cofidis hitel segítségével is finanszírozhatod? Az elektronikai eszközök, nagyobb összeget képviselő termékek ellenértékét...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.