Pénzátutalás formái

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A készpénzes fizetés egyre jobban kezd kikopni a forgalomból. A legtöbb helyen már kártyával fizetünk vagy átutalással, ami gyorsabb, egyszerűbb. A megnövekedett online vásárlások miatt ez a tendencia még tovább nő. Természetesen ezzel egyenesen arányosan nő a pénzátutalási formák száma is, hiszen egyre nagyobb a kereslet rá.

Számos pénzátutalási forma létezik ma már, ha hiszed, ha nem. Van az egyszerű, banki átutalás, nemzetközi átutalás, rendszeres átutalás, csoportos utalás, a deviza utalás, illetve Paypal utalás, Barion fizetés…

Az átutalások eredményességét erősíti az is, hogy országon belül maximum 2 órán belül odaér bárhova az utalás, EU-s országokba is mindösszesen két nap kell hozzá. Illetve már hétvégén is megtehetjük, hogy otthonunk kényelméből utalunk. Roppant egyszerűen befizethetjük a számláinkat, vásárolhatunk be vagy rendelhetünk vacsorát, mindenféle személyes találkozó, kontakt nélkül, ezen a módon.

Az átutalás tulajdonképpen egy fizetési megbízás. Az ügyfél, mint megbízó, megbízza a bankszámláját vezető hitelintézetet, a bankot vagy takarékszövetkezetet, hogy a számlájáról egy bizonyos pénzösszeget juttasson el a kedvezményezett bankszámlájára.

Egyszerű átutalás

Az egyszerű átutalási során a megbízó azzal bízza meg, a bankszámláját kezelő számlavezető hitelintézetét, hogy a számlájáról egy meghatározott összeget, egyszeri alkalommal utaljon át a megnevezett bankszámlájára.

Rendszeres átutalás

Ez a formája az utalásnak annyiban más, hogy a megbízó az általa meghatározott időpontokban, rendszeresen meghatározott összeget utal át a jogosult számlájára a hitelintézet segítségével a bankszámlájáról visszavonásig.

Csoportos átutalás

A csoportos átutalás esetén az utaló azt várja el a számlavezető hitelintézettől, hogy a bankszámlájáról egyszerre több jogosult bankszámlájára utaljon egy meghatározott összegeket.

Belföldi pénzátutalás

Ebben az esetben a megbízó és a jogosult hitelintézete is a Magyar Köztársaság határain belül nyújtja pénzforgalmi szolgáltatását. A belföldi átutalás lehet hitelintézeten belüli átutalás vagy hitelintézetek közötti átutalás, az alapján, hogy a két számlatulajdonos azonos hitelintézetnél vezeti-e számláját vagy két teljesen eltérőnél.

Külföldre történő pénzutalás

A nemzetközi átutalásnál a megbízó, vagy a jogosult bankszámláját vezető hitelintézet a Magyar Köztársaság határain kívül nyújtja szolgáltatásait. Ebben a pénzátutalási formában kétféle utalás történhet. Forintátutalás esetén az átutalt összeg forintban kerül meghatározásra. Devizaátutalásesetében az átutalás pedig külföldi pénznemben történik.

Paypal szolgáltatás

Ez a módszer is lehetővé teszi az egyéni vagy vállalkozói elektronikus pénzküldési, fizetési, illetve pénz fogadási lehetőséget. Egyszeri kifizetéseket teljesít és számlavezetést is lehetővé teszi.

Barion fizetés

A Barion is elektronikus fizetéseket lebonyolító szolgáltatás. Egy olyan ellenőrzött szolgáltatás, ahol akár előre feltöltött egyenleggel lehet fizetni mobil alkalmazásokban vagy webáruházakban.

A pénzátutalásnak tagadhatatlan előnyei vannak

Nem kell magadnál tartanod készpénzt, így nem tudod elhagyni és el sem lopják tőled. Gyorsabb, egyszerűbb módja a vásárlásnak. Nem kell kutakodnod a pénztárcád után a táskádban, majd a pénztárcádban a megfelelő papír és aprópénzek között. Hovatovább ezért tisztább is. A bankkártyád nem megy át több kézen, mint a készpénz, csak te érsz hozzá, így rengeteg kórokozótól megvéded magad. Jobban átlátható, mire költöttél a hónapban és arra is rögtön rá tudsz pillantani, mennyi a jelenlegi pénzkereted, mennyit költhetsz még. Otthonodból fizethetsz kényelmesen, egyszerűen, átutalás segítségével, vagy kaphatod meg éppen te a fizetésed a fenti pénzutalási formák segítségével.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.