A nio részvényről bővebben, amit jó tudni

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A nio elektromos autókat gyárt így a nio részvény megvásárlásával talán nem követünk el nagy hibát, de az biztos, hogy ki kell várni az emelkedést. A nio kiemelkedik a többi elektromos autógyártó közül, hiszen egy mesterséges intelligenciát is kínál elektromos autóihoz, amely az ágazat legfejlettebb szoftvere és szintén kínai eredetű. A cég az elektromos autó vásárlási élményt kiemelten kezeli és minden esetben a felhasználói igényekhez igazodik.

A nio teljes értékű szolgáltatást nyújt és emellett innovatív töltési megoldásokat is kínál. Ilyen például a Power Home, amely az elektromos autók otthoni töltését teszi lehetővé, vagy a Power Swap, amely egy innovatív akkumulátorcsere szolgáltatás, illetve a Power Mobil, amely mobil töltési megoldást kínál. Emellett a Power Epress egy 24 órás igény szerinti töltési szolgáltatást takar.

A nio részvény árfolyama

A nio részvény árfolyam jelzések szerint decemberben veszítettek lendületükből és 19 százalékot zuhantak a hónap folyamán. December első napjaiban a cég egy évzáró eseményt tartott, ahol eloszlatták a befektetők aggodalmait. Ezzel együtt azonban a részvény árfolyam nem tudta tartani a lendületét és tovább esett.

Ha áttekintjük az elmúlt 1 évet, akkor látni fogjuk, hogy a nio részvényei folyamatosan zuhantak. 2021. januárban 62, február végén 45,78, március 8-án például 35,8, májusban 33,68, dollár volt. Ettől az időponttól kezdve körülbelül július végéig egy enyhe növekedés volt megfigyelhető, hiszen a részvény ára egészen 53,2 dollárig lőtt ki. Júliustól egészen 2022 januárig szinte folyamatos volt a csökkenés és 2022. január 7-én 29,3 dolláron állt meg.

Hírek a nio háza tájáról

A nio novemberben azt a hírt közölte miszerint a járműszállításai 27,5 százalékkal csökkentek és a riválisok eladásai mindeközben megugrottak. A nio az alacsony termelést az új termékek bevezetésének és a korszerűsítés folyamatának tudta be. Az évzáró eseményen bemutatták az új középkategóriás elektromos szedánt az ET5-öt, amelynek értékesítését terveik szerint 2022. szeptemberére datálják. Az ET7 szállítási dátumát pedig március 28 környékére jósolják. 2022-ben ezen felül 3 új európai piacon kívánnak megjelenni elektromos autóikkal és 2025-ig már több mint 25 országra terjesztik ki jelenlétüket.

A bejelentés után a nio részvényeinek szárnyalniuk kellett volna, de ez nem történt meg, ennek több oka is volt. 2021 év vége felé a kínai minisztérium bejelentette, hogy 30 százalékkal csökkenti az új elektromos autók támogatását és 2023-tól pedig teljesen el is törli a támogatást. Ennek a hírnek a hatására a nio részvényei azonnal 7,7 százalékot zuhantak. Az elektromos autók gyártóinak pontosan az a legnagyobb előnyük Kínában, hogy előnyt élveztek a külföldi vállalatokkal szemben, de ez most megszűnni látszik. A nio hatalmas riválisa a Tesla, amelynek részvényei az egekben vannak és tovább erősödik. A Tesla december hónapban kétszer is árat emelt Kínában a Model Y és Model 3 tekintetében.

Nio részvény vásárlás

Nio részvény vásárlást bárki eszközölhet, hiszen a hazai brókercégek palettáján is megtalálható. Ha úgy érezzük, hogy most érdemes nio részvényt vásárolni, akkor mindenképpen indítsuk el a folyamatot még az év elején, amikor a részvény ára nagyon alacsony.

Nio részvény előrejelzései

A Nio részvény a szakemberek előrejelzései szerint januárban nyomás alatt volt, de most minden befektetőnek arra kell összpontosítania, hogy mi vár vajon az elektromos autók gyártóira. Az elektromos autók iparágában most sok minden történik.

Az új elektromos autók értékesítése Kínában robbanásszerű növekedésnek indult és egy olyan hír is napvilágot látott, hogy Kína legnagyobb elektromos autó értékesítője a BYD-vel fog hamarosan partnerséget kötni és belépnek az amerikai piacokra. Amennyiben a vállalat terjeszkedési tervei megvalósulnak és a nio ET5 rendelései a várakozásoknak megfelelően alakulnak, akkor 2022-ben kulcsfontosságú szerepet fog betölteni a részvények piacán.

Az Erste NetBroker alkalmazása is segítséget nyújthat, ha nio részvényt szeretnénk vásárolni

Az Erste online kereskedési rendszerében akár otthonunk kényelméből is kereskedhetünk. A NetBroker rendszerben magyar és külföldi értékpapírokkal is kereskedhetünk. Számítógépről és mobil telefonról is lehetőség nyílik a kereskedésre, így akár útközben is gördülékenyen intézhetjük pénzügyeinket. Jelenleg 3 szolgáltatás közül tudunk választani.

A NetBroker segítségével magyar és külföldi részvényekkel, certifikátokkal kereskedhetünk. A határidős kereskedést, a befektetési hitelt és short lehetőségét aknázhatjuk ki. Azonnali devizaváltás a befektetendő összegre és több mint 500 befektetési alap vár itt ránk. A NetBrokerPro még ennél is többet kínál. Ajánlati könyvet kapunk 5 vagy 10 mélységben, valamint kötéslistát, napi és historikus grafikonokat és testreszabható kereskedési felületet. A NetBroker Go alkalmazás mobilra optimalizált kereskedési felületet takar, amely letölthető Android és iOS applikációkat kínál. Itt a legfrissebb hírek és elemzések érhetők el.

Az Erste Banknál Real-time adatszolgáltatás is elérhető, amely a valós idejű kereskedést jelenti. Valós időben azonnal nyomon követhetjük a Budapesti Értéktőzsde és a Xetra Frankfurt értékpapírjainak alakulását. Ennek a szolgáltatásnak a segítségével sokkal egyszerűbben és átláthatóban lehet tőzsdézni akár otthonunk kényelméből is. Azok az ügyfelek, akik nem veszik igénybe ezt a szolgáltatást 15 perccel késleltetett adatokkal tudnak csak kereskedni, amely akár kockázattal is járhat. Ezt az előnyt mindenképpen érdemes kihasználni.

Csak be kell lépni a NetBroker rendszerbe és elő kell fizetni a szolgáltatásra. A szolgáltatás árait az Erste oldalán is megtalálhatjuk. A beállítások elvégzése után már azonnal valós idejű adatokat lehet látni a rendszerben. Ha most szeretnénk nio részvényt vásárolni, akkor nem érdemes tovább késlekedni, hiszen akár már a következő tőzsdenyitáskor azonnal kereskedhetünk a NetBroker segítségével.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.