Neteller – az online pénztárca

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A Neteller a PayPal egyik vetélytársa. Egy olyan elektronikus pénzátutalási szolgáltatást nyújtó céget mutatunk be, amellyel egyszerűbben és biztonságosan intézhetjük online pénzügyeinket, főként online szerencsejátékok során. Cikkünkben a Neteller pénzküldő és fogadó e-pénztárcával kapcsolatban a leggyakrabban ismételt kérdéseket és azok válaszait mutatjuk be.

Mi az a Neteller?

A Neteller a brit Paysafe Group vállalathoz tartozó platform és szolgáltatás, és online fizetési lehetőséget biztosít ügyfelei számára. A céget 1999-ben, Kanadában alapították, majd az Ír-tengerben található Mann szigetére költöztették 2004-ben. A cég nem üzemel bankként, hanem az FCA elektronikus pénz-szabályozása mentén kezeli a beérkező és kiadásra kerülő pénzösszegeket.

A biztonságos online bankkártyás kifizetések elképzelhetetlenek voltak a 2000-es évekig, mivel az interneten tárolt bankkártya adatok nem voltak kellően biztosítva a csalók és heckerek ellen. Erre megoldást nyújtó úttörő volt a PayPal, amely egy könnyű kezelésű e-pénztárca szolgáltatást biztosított a megfelelő védelem mellett. Ez a cég azonban a magas kockázatú tranzakciókat nem vállalta – ennek alternatívájaként született meg a Neteller és a Skrill.

Mindegyik cég működési alapja az, hogy egy virtuális egyenlegre töltjük fel a megadott pénzösszeget a bankkártyánk segítségével. Ezután ezen az online pénztárcán lévő egyenlegről lehetséges olyan elektronikus helyeken biztonságosan fizetni, ahol elfogadják például a Netellert. A biztonság megteremtéséhez titkosítási eszközöket használ.

Miért válasszam a Netellert?

A Neteller felületén ingyenesen regisztrálhatunk, és a virtuális egyenlegünk feltölthető nem csak hitelkártyával vagy bankszámláról indított átutalással, de banki átutalással is. Ezt a szolgáltatást a kereskedők használják, mellette rengeteg nemzetközi ország szerencsejáték- és fogadóirodája elfogadja ki- és befizetés során. Magánszemélyeknek szintén küldhetünk pénzt.

A platformon pénzünk egyszerűen tárolható, de nem kamatozik, mint egy banki egyenleg esetén. Ennek az e-pénztárcának a másik nagy előnye a díjmentes pénzcsoportosítás: a szerencsejáték weboldalak között a pénznem konverzió díja megspórolható, amennyiben a pénznemet nem kell átváltani. Bizonyos szerencsejáték felületeken, fogadóirodákban valamint kaszinókban további bónuszokhoz lehet jutni, amennyiben Neteller profilt használunk befizetéskor.

Amellett, hogy a Neteller nemzetközi platformként több ország számára is elérhető, körülbelül 30 pénznemet lehet tartani a számlán, köztük a magyar forintot. Ráadásul már magyar bankszámlánkra egyaránt átutalható a kifizetés. A gyors és biztonságos rendszer miatt külföldön is elérhető profilunk. A szolgáltatás felajánl plasztik és virtuális kártyahasználatot egyaránt, melynek egyszeri díja van.

Amennyiben kereskedni akarunk kriptovalutával, a Neteller ebben is tud támogatni minket: erre kialakítottak egy VIP-rendszert, amelyben külön szintrendszer van beépítve.

Hogyan tudok regisztrálni és belépni a Neteller oldalán?

A szolgáltatást csak 18 éven felüliek vehetik igénybe.

Keressük fel a neteller.com webhelyet. Az oldal elsősorban angolul érhető el, valamint több más nemzetközi nyelv is kiválasztható (kanadai angol, német, francia, spanyol, olasz, lengyel, görög, arab, orosz, brazil portugál, koreai).

Válasszuk ki a felső menüsorban a Join for Free opciót.

Egy új ablak fog felbukkanni, ahol a regisztrálás során az alábbi adatokat szükséges megadni:

 • Vezetéknév (Last Name)
 • Keresztnév (First Name)
 • Ország (Country)
 • Valuta vagy pénznem (Currency) – összesen 30 típusból választhatunk, a magyar forintot is beleértve
 • Email
 • Jelszó (Password) – ennél választhatunk, hogy gépeléskor látható legyen, vagy sem. Akár mesterségesen generált és javasolt jelszót is alkalmazhatunk.

A regisztráció gomb megnyomásával elfogadjuk a Neteller felhasználási feltételeit.

Ezután rögvest egy Google CAPTCHA fogja kérni a hitelesítést.

A rendszer akkor értékeli teljesnek a regisztrációt, ha ezután megadjuk a telefonszámunkat, lakcímünket és születési dátumunkat, valamint feltöltöttünk pénzt a virtuális egyenlegünkre. Az egyenlegfeltöltés hitel vagy betéti kártyával egyaránt történhet. Amennyiben ez nem történik meg, úgy nincsen lehetőség a szolgáltatás teljes körű igénybevételére.

A belépés ezután a Sign in, magyarul Bejelentkezés gombbal lehetséges, amely szintén a felső menü jobb sarkában található meg.

A saját profilunkra érkezve rögvest láthatjuk a jobb felső sarokban a rendelkezésre álló egyenleget, a Neteller Standard szolgáltatást, valamint választhatunk négy funkció közül:

 • Online fizetés
 • Crypto valuta eladása & vásárlása
 • Pénz átutalása
 • Net+ kártya igénylése

Hogyan tehető biztonságossá a Neteller használata?

Az érzékeny adatok mellett verifikációs lépéseket kell beilleszteni, hogy online adataink biztonságba kerülhessenek. Ezt kétlépcsős rendszerrel és a profil validálásával tudjuk meglépni, amely egy okostelefon használatával gyorsan elvégezhető folyamat, valamint az Extended Account létrehozásának is része.

A tranzakciók végrehajtása előtt hivatalossá kell tenni a profilt: ehhez pedig érvényes személyi okmányt kell csatolni. Az alábbi dokumentumok közül tudunk választani:

 • Vezetői jogosítvány elő- és hátlapja
 • Útlevél
 • Személyi igazolvány elő- és hátlapja

A verifikálás kétlépcsős rendszerben történik. Ehhez megadhatjuk a Facebook profilunkat, vagy töltsük le a Neteller telefonos applikációját, mely elérhető mind Android, mind iOS készülékekre. Az alkalmazás segítségével gyorsan készíthetünk személyazonosságot igazoló profilt, valamint befotózhatjuk minden szükséges iratunkat.

Az Extended csomag előfizetésekor a Neteller képet kér rólunk, melyen a személyazonosító okmányt, bankkártyánkat vagy banki iratunkat tartjuk a kezünkben. Ezzel a rendszer növeli a biztonságát a fiókunknak, hogy adatainkkal senki ne tudjon visszaélni, amikor pénzt kérünk le a számláról.

Hogyan lehet elindítani a befizetés és kifizetés funkciókat?

A befizetést többféle lehetőség alapján lehet kezdeményezni: Visa, Mastercard és Maestro kártyák mellett az OTP Bank Abaqoos virtuális e-pénztárcája, valamint a brit Ukash is alkalmazható. Rendelkezésre áll ezek mellett a külföldi banki átutalás, valamint lehetőség van a szerencsejáték oldalakra közvetlenül is befizetni, amennyiben elfogadnak Neteller profilt vagy Net+ kártyát.

Adjuk meg a szükséges adatokat a befizetni kívánt pénzösszegen kívül:

 • kártyaszám (Card number)
 • a kártya pénzneme (Card currency)
 • lejárati dátum hó/év (Card Expiration Date)
 • CVC kód

A közleménybe ne felejtsük el beírni Neteller azonosítónkat, különben az utalásnál nem tudják a profilunkat azzal összekapcsolni, és törlődik a rendszerből.

Amennyiben módosítani akarjuk a befizetést a jóváhagyás előtt, kattintsunk a Change opcióra, ha pedig jóváhagyjuk és elindítjuk a befizetést, válasszuk a Confirm opciót. A tranzakció körülbelül 2-6 órát fog igénybe venni, kivéve banki átutalásnál: ekkor 2-3 munkanappal kell számolni, belföldi átutalás esetén pedig egy hét is lehet.

Pénz kivételéhez szükségünk lesz az Extended csomagra, amelyben a verifikációs folyamat is benne van. A pénzfelvétel banki utalással vagy csekkel teljesíthető. Előbbihez szükséges, hogy a verifikációs folyamat során bankszámlaszámot csatoljunk a profilunkhoz. A folyamatot a Money out feliratra kattintva kezdhetjük meg, és a Whithdraw to my bank account opcióval folytatható. Adjuk meg a kívánt összeget, pénznemet, és amennyiben még nem csatoltunk bankszámlaszámot a profilhoz, azt adjuk meg ekkor. A tranzakció átfutási ideje 3-5 munkanap.

Csekk esetében a Money Out gombra kattintás után a Withdraw to cheque lehetőségre klikkeljünk. Az itt megadott összegbe kalkuláljunk bele egy tranzakciós díjat, összesen 7,50 euróval kell számolni. Ezután a csekk 21 napon belül érkezik meg levélben. Ezen felül, pénznemtől függően egy további költséggel is számolni kell, mely automatikusan levonódik a számlánkról.

Vannak-e költségei a pénzmozgásnak?

Igen. A regisztráció ingyenes, ám a pénz feltöltésekor és kifizetésekor díjakat számol fel, amelyek eltérőek lehetnek aszerint, hogy történik-e valutaváltás, vagy szükséges-e járulékos költség elszámolása. Kivétel, ha a Neteller pénzátutalása Skrillen keresztül történik: ez ingyenes. A VIP fiók esetében a tranzakciós díjak költségei szintén alacsonyabbak.

Van saját kártyája a Netellernek?

Igen, a Net+Prepaid és a Net+Virtual Prepaid Mastercard kártyákat lehet igénybe venni. Az előbbi egy plasztik kártya, amit posta útján kézbesítenek nekünk, míg utóbbi egy virtuális változat. Egyszeri 10 eurós díja van, melyben benne van a szállítási és a kezelési díj. Használhatjuk ATM-eknél is, ahol kivétel esetén 1,75%-os díjat kell fizetni. A POS (Point of Sale, vagyis bolti kártyás) vásárlások során pedig a fizetésre nem kerül külön terhelés, amíg a pénznem egyezik a számlán lévő devizával. Eltérő pénznemek tranzakciója esetén 3,99%-os a deviza átváltási díja. A Net + Prepaid MasterCard nyolc pénznemben érhető el: GBP, USD, EUR, CAD, SEK, DKK, AUD és JPY.

Neteller vagy Skrill – melyik a jobb?

Mint korábban említettük, a PayPal vetélytársaiként létrejött két cég viszonylag hasonló profillal rendelkezik, hiszen az online szerencsejátékosoknak és az interneten elérhető erotikus szolgáltatások igénybevevőinek biztosítanak biztonságos tranzakciókat. Mindkettő elérhető bizonyos online fogadóirodáknál és szerencsejáték oldalakon.

Mindkét cég biztosít Mastercard plasztikkártyát, de a Skrillnél limitáltabb a kártyához elérhető devizák száma. A Neteller Mastercard kártyája magasabb vásárlási limitet kínál.

Egyes felmérések alapján a Skrill átlagosan olcsóbb letéti díjakkal operál a Netellerhez képest.

A Neteller javára írható, hogy bankkártyára való pénzkivétel esetén sokkal kiszámíthatóbb és nagyobb összegek esetén olcsóbb is a tranzakció díja. Míg a Skrillnél 7,5%-ot számít fel a rendszer, addig ugyanez a Netellernél 7,5 és 25 euró közötti díjat tesz ki. Ugyanakkor a bankszámlára való pénzkivétel a Skrill rendszerén keresztül olcsóbb.

A Neteller rendszere világszerte egyre népszerűbb, főleg amiatt, hogy a nagy rivális, a PayPal egyre több online vállalkozástól vonja meg szolgáltatását, és ezekre a piacokra a Neteller kiváló megoldásait értékesíti.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.