Mire elég az ötös lottó főnyereménye?

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Az ötös lottó főnyereményére mindig sokan pályáznak, hiszen milliós, sőt, sokszor milliárdos nyereményekről van szó. A Szerencsejáték Zrt. nyereményjátékai közül az ötös lottónak van a legnagyobb nyereménye, még akkor is, amikor alapnyereményről indul újra. Az alapnyeremény ugyanis 150-200 millió forint szokott lenne, ami így sem kis összeg. Ám, ha pár hétig, hónapig gyűlik, akkor több milliárd forintos nyereményről is beszélhetünk, ami mindenki életét megváltoztatná, és amire sokan vágynak.

A hatalmas összegű nyereményeknek köszönhető, hogy minden héten több millióan teszik meg a nyerőszámaikat, és játszanak ötös lottót. Érdekes kérdés azonban, hogy az ötös lottó főnyereménye mire elég, és hogy valóban jó irányba változtatta meg a nyertesek életét. Utána jártunk, hogy mitől is függ az aktuális nyeremény összege, mennyi ideig lehet belőle élni, mire lehet költeni, és hogy mekkora volt eddig a legnagyobb nyeremény. Tényleg megéri lottónyertesnek lenni?

Mitől függ mennyi éppen az aktuális nyeremény az ötös lottón?

Az ötös lottó nyereményei hétről hétre változnak. A kisebb nyereményosztályok nyereményei sem egységesek, hát még az a nyeremény, amit telitalálat esetén megnyerhetünk. Azt persze sokan tudják, hogy a főnyeremény attól függ, hogy elvitték-e előző héten vagy sem. De ezen túl még számos tényező befolyásolja a nyeremény értékét. Egyrészt függ a nyeremény összege attól, hogy hányan játszottak adott héten, vagyis hány alapjáték került eladásra. A befolyt összeg egy része is a nyeremények összegét táplálja.

Attól is sok függ, hogy az egyes nyereményosztályokban hány nyertes volt az adott héten, nemcsak a telitalált befolyásol, hanem a négyes, hármas és a kettes találatos szelvények száma is. És persze attól is sok függ, hogy sikerült-e valakinek eltalálni mind az öt számot vagy sem. Ha igen, akkor az alapnyeremény indul, ha nem, akkor a következő héten duzzad 150-200 millió forinttal a nyeremény összege. Amennyiben sokáig nem viszi el senki a főnyereményt, akkor hatalmasra duzzadhat, így történhetett, hogy öt, hat, vagy akár hétmilliárd forint is lehetett a nyeremény összege.

Meddig élhetünk egy nyereményből teli találat esetén?

Ez is sok mindentől függ. Egyrészt a nyeremény összegétől. Az alapnyereménnyel, meg tudjuk alapozni a vállalkozásunkat, kifizetni a hiteleinket, esetleg vehetünk egy nagyobb ingatlant és autót. Milliárdos nyeremény esetén viszont akár évekig is élhetünk a nyeremény összegéből, ha okosan gazdálkodunk. Létezik ugyanis egy kalkulátor, amely segít nekünk kikalkulálni minden héten, hogy meddig élhetünk a nyeremény összegéből. A program belekalkulálja az aktuális inflációt, és azt is be tudjuk állítani, hogy befektetjük-e a nyereményt vagy sem.

Ezután arra a kérdésre kell választ adnunk, hogy havonta mennyit vennénk ki a nyereményből. Meglepődnénk, hogy egy egy-két milliárd forint, ha nem fektetjük be, milyen hamar elfogy még akkor is, ha havonta 2-3 millió forintot költünk. Persze lehetne mondani, hogy úgysem vennénk ki ennyit, de ha belegondolunk, hogy egy átlagos méretű ház 40-50 millió forintba is kerülhet, sőt még többe is, egy úgy autó pedig 8-10 millió forintba, akkor a havi 2-3 milliós költségkeret nagyon hamar elfogy. A befektetéssel átlagos kamatok mellet akár 5 évet is nyerhetünk.

Hol tartanak most a legnagyobb nyertesek?

Sokszor nem derül ki, hogy ki nyerte meg a lottó főnyereményét, ki volt annyira szerencsés, hogy mind az öt nyerőszámot eltalálta. Ezt egyébként sokszor javasolják is a nyerteseknek, hogy ha lehet, tartsák titokban, hogy mekkora összegeket nyertek. Akadnak esetek azonban, amikor a nyertesek egyáltalán nem titkolják, hogy mekkora szerencse érte őket. Ilyenkor persze a média nagy figyel, és riport riportot követ, és az egész ország megismeri az illető történetet. Őket aztán évekkel később is meg szokták keresni, hogy mire is költötték a nyereményt, hol tart az életük pár év múlva.

Vannak, akik ügyesen használják ki a szerencséjüket, nem elköltik ész nélkül, hanem ügyesen befektetik a nyereményüket. Akadnak azonban olyanok is, akik nemcsak, hogy elköltik a nyereményüket, évekkel később még hatalmas adósságokat is felhalmoznak. Az a lottónyertes sem járt jól, aki hajléktalanból lett milliomos. Cukrászdát, nyaralót, új kocsit vettek, asszisztensük és sofőrjük volt, mára pedig már semmi sem marad ezekből. Utólag azt nyilatkozta a nyertes, hogy kár volt világgá kürtölni a szerencséjüket.

Mire lenne elég a 23. hét nyereménye? Mennyi is ez most pontosan?

Mivel a 22. játékhéten volt telitalálatos szelvény, így a nyeremény az előző héthez képest jóval szerényebb lesz. Újra indul az alapnyeremény, ami 200 millió forint. Erre persze lehetne legyinteni, hogy nem akkora összeg, de arra igen is elegendő, hogy megalapozzuk belőle a vállalkozásunkat, vég-törlesszük a hitelünket, sőt, akár arra is, hogy egy új vagy nagyobb házat vásároljunk. Az ötös lottó főnyereményét idén már ketten nyerték meg, nem kizárt, hogy lesz még telitalálatos szelvény ebben az évben, és újabb szerencséseknek változik meg az élete.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.