Mire elég a hatoslottó főnyereménye?

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A hatoslottó főnyereménye, ugyan nem annyira legendás, mint az ötös lottóé, de itt is születtek már milliárdos nyeremények, melynek a nyertesek nagyon örültek, és biztosan mi is örültünk volna, ha a mi számainkat sorsolják ki. A Szerencsejáték Zrt. szerencsejátékai közül talán a hatoslottónak van a második legnagyobb nyereménye. Az alapnyeremény 80-100 millió forint, amiért egyébként egy új házat és egy autót tudunk vásárolni, már ha egyedül nyerjük meg, de ha hétről hétre csak gyűlik az összeg, akkor milliárdos nyereménnyel is számolhatunk.

A legnagyobb nyeremény eddig a hatos lottó történetében 2 958 307 350 Ft, mely már 2008 óta tartja magát, azóta nem sikerült ezt a rekordot senkinek sem megdönteni. Ebben az évben született meg egyébként a legkisebb hatoslottó főnyeremény is, amikor a rekordösszegű nyeremény utáni héten is született telitalálatos szelvény, nem egy, hanem négy, így az alapnyeremény, ami 100 millió forint volt elosztásra került, a nyertesek 25 millió forinttal lettek gazdagabbak. Vitathatatlan, hogy örültek, de biztos volt egy is üröm az örömben.

Mitől függ mennyi éppen az aktuális nyeremény az hatoslottón?

Ez a történet is jól példázza, hogy a hatoslottó főnyereménye sem egységes, hanem hétről hétre változik, és attól is függ, mennyit nyerünk, hogy mikor ér minket az a szerencse, hogy minden nyerőszámot eltalálunk, és persze hogy rajtunk kívül még hányan mondhatják el ezt magukról. De ezen túl is számos tényező van, amit befolyásolja a nyeremények összegét. A kisebb nyereményosztályokban az egyik legfontosabb tényező az, hogy adott héten hányan szelvény lett öt, négy, vagy három találatos.

Ezen túl azonban az eladott alapjátékok összege is befolyásolja a nyeremény mértékét, hiszen a befolyt összeg egy része is a nyereményalapba megy. Ennek köszönhetően szinte lehetetlen kiszámolni vagy előre megjósolni, hogy mekkora összeg üti a markunkat akkor, ha ötöt, négyet vagy hármat találunk el a nyerőszámok közül. A főnyeremény összege hozzávetőleg jósolható meg, ezt ki is írják minden héten a nyerőszámok, és a heti nyeremények mellé, hogy a következő héten mire számíthat az, aki egyedüliként talál el minden nyerőszámot.

Meddig élhetünk egy nyereményből teli találat esetén?

Ez a kérdés alapvetően attól függ, mennyit nyertünk. De tételezzük fel, hogy elérjük a milliárdos összegeket. Ez egyébként eddig kilenc alkalommal történt meg a hatoslottó történetében, a tízedik legnagyobb nyeremény 900 millió forint feletti összeg volt. Ha megnyerjük ezt az összeget, az elsőre soknak tűnhet, ám közel sem elég olyan sokáig, mint azt elsőre gondolnánk. Amennyiben csak költekezünk, és nem gondolunk a jövőre, nem fektetünk be egy fillért sem, akkor meglepő, de pár év alatt teljesen feléljük a nyereményt, még milliárdos összeg esetén is.

Érdemes tehát befektetésekben gondolkodni. Ez lehet egyrészt banki lekötés, befektetés, másrészt fektethetjük vállalkozásba vagy ingatlanba is. Ez utóbbi azért jó döntés, mert így nem tűnik el az összeg, hanem gondoskodunk róla, hogy hosszú távon bevételt termeljen nekünk. Létezik olyan kalkulátor, amivel minden héten kalkulálhatunk, és ami segít abban, hogy teljes képet kapjunk arról, mi történik, ha nem fektetjük be a nyereményt, hanem csak elköltjük. Ez a kalkulátor egyébként az inflációt is figyelembe veszi.

Mennyire változik meg a nyertesek élete?

A hatoslottó nyerteseiről jóval kevesebbet hallunk, mint az ötös lottó nyerteseiről. Ez valahol érthető, egyrészt azért, mert a hatos lottón több nyertes születik, és a megnyert összegek is jóval kisebbek. Másrészt a hatoslottó nyertesi sokkal kisebb médiafigyelmet kapnak, ami talán annak is köszönhető, hogy a személyük ritkán derül ki a nagyközönség számára. Aki azonban nyíltan felvállalták, hogy nyertek, közülük sokkal többen fektették be okosan a nyereményüket, mint az ötös lottó nyertesek. Mivel kevesen nyertek milliárdos összegeket, így a nagy nyereményt talán reálisabban látták.

Ennek köszönhetően nem változott meg a régi életük, inkább csak a lehetőségeik lettek szélesebb körben kihasználhatóak. Vállalkozást építettek, kifizették a nagyobb adósságaikat, hiteleiket, esetleg befektetésekben gondolkodtak. Ha megnyerjük a millió, milliárdos összegeket, akkor mindenképp érdemes befektetésben gondolkozni, hogy a lehető legjobban használhassuk ki a szerencsénket.

Mire lenne elég a 23. hét hatos lottó főnyereménye, ha egyedül nyernénk meg?

A 23. héten a megnyerhető összeg hat nyerőszám eltalálása esetén több mint300 millió forint. Ez az összeg ugyan nem mondható rekordösszegnek, de rengeteg mindenre lehet elég. Az életünk mindenképp megváltozna tőle, még akkor is, ha csak költjük, és megveszünk mindent, amire csak vágyunk. Befektetés nélkül úgy 7-9 év alatt elfogyna.

Ha viszont már befektetésbe is gondolkodunk, esetleg vállalkozást fejlesztenénk belőle, akkor 10-20 évig, sőt akár életünk végéig is kitarthat a pénz, illetve megalapozhatjuk belőle a jövőnket. A 23. heti hatoslottó nyeremény ugyan nem olyan magas, de mindenképp megéri érte venni egy szelvényt.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.