Így változik a Minimálbér és a Garantált Bérminimum 2024-ben

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A nagyon magas magyarországi infláció miatt született meg az a megegyezés a munkaadók, illetve a munkavállalók érdekképviseletei között, mely magába foglalja az évközi béremelést, amely egyaránt érinti a minimálbért, és a garantált bérminimumot. Mivel az európai és a hazai recesszió nagy mértékben meghatározza a gazdaság teljesítőképességét a jövőben, ezért nagyfokú bizonytalanság volt tapasztalható a minimálbér, illetve a garantált bérminimum 2024. évi összegével kapcsolatosan. Ezúttal részletesen összefoglaljuk azt, hogy mit jelent a minimálbér, és kik kapják meg a garantált bérminimumot, hiszen sok munkavállaló egyáltalán nincs tisztában azzal sem, hogy mi a különbség a két bérezés között, és utánajárunk annak is, hogy mennyi lesz a garantált bérminimum, illetve a minimálbér 2024-ben.

Mi a különbség a minimálbér, és a garantált bérminimum között?

Év elején, pontosabban januártól egészen a májusi hónapig az infláció mértéke 20 és 25 százalék között mozgott, ám a dolgozók a sokak által remélt béremelést csak kevés szektorban tapasztalhatták meg. Ebben az évben a kötelező béremelésen kívül ugyanis a vállalatok több mint fele (pontosabban 60 százaléka) nem tudta megemelni a dolgozói munkabérét. Ennek pedig természetesen a legtöbb munkavállaló nem örvendett, ugyanis a dolgozók többsége 2023-ban legalább 20-30 százalékos fizetésemelést szeretett volna. Az évközi béremelés célja pedig nem más lett volna, minthogy az alacsonyabb bérek reálértéke akkor se csökkenjen, ha az infláció egyre nagyobb.

Az a fizetés a minimálbér, amelynél kevesebbet nem kaphat jelenleg az az ember, aki nem rendelkezik szakképesítéssel, és 8 órában dolgozik. 2023. január 1.-től a bruttó minimálbért 232 000 forintra emelte meg a Kormány. Ebből vonódik le a 18,5 százalékos TB-járulék, illetve a 15 százalékos személyi jövedelemadó is. Ez előbbi nem vonatkozik a nyugdíjas munkavállalókra, utóbbi pedig azokra az anyákra, akik 4, vagy több gyereket nevelnek, illetve akik 30 éves koruk alatt gyermeket vállaltak. A minimálbér a legalacsonyabb kötelező munkabért jelenti, melyet minden munkáltatónak ki kell fizetnie a dolgozói számára, akkor, ha főállásban be van az illető jelentve. Ettől az összegtől kevesebbet valójában egy munkavállaló sem kereshet ma Magyarországon, függetlenül attól, hogy milyen területen helyezkedik el, milyen végzettséggel rendelkezik, mi a munkája, és hogy mik a feladatai. A minimálbér az idei év decemberéig 8 órás bejelentett munkára nettó 154 280 forint volt, adókedvezmények nélkül.

Garantált bérminimum 2024-ben: Mekkora ez az összeg, és kinek jár?

A minimálbérnél magasabb összegű a garantált bérminimum, amit akkor kell megfizetnie a munkáltatónak, ha az adott pozíció legalább középfokú iskolai végzettséghez kötött. Lényeges azonban kiemelni, hogy ez esetben nem a munkavállaló képzettségét, és végzettségét kell megvizsgálni, hanem mindig az adott munkakört. Ez ugyanis eredményezheti azt is, hogy hiába van valakinek szakmája, vagy akár magasabb végzettsége is (például diploma), ha az illető takarítói munkakörbe fog elhelyezkedni, akkor ezeket nem kötelessége a munkáltatónak az adott pozícióra vonatkozóan figyelembe vennie. Ám ha az adott feladat elvégzéséhez kell legalább a középfokú végzettség, akkor már jár a dolgozónak a garantált bérminimum.

Nem a megszokott módon 2024 januárjában emelkedik a minimálbér, illetve a garantált bérminimum, hanem korábban, 2023 decemberében megtörtént már ez. Ez annyit jelent, hogy már 2023 decemberétől a minimálbér 2024 évi összege jár a dolgozóknak, ami bruttó 266 800 forint. A garantált bérminimum azoknak a dolgozóknak jár, akik legalább középfokú iskolai végzettséggel rendelkeznek. Ebből az összegből is le kell vonni ugyanazt a két adónemet, mint a minimálbérből, tehát a személyi jövedelemadót, illetve a társadalombiztosítási járulékot is. Ez az összeg is emelkedett idén december elején, így a garantált bérminimum 2024-ben bruttó 326 000 forint lesz. Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter közleményében számolt be róla, hogy törekedett arra, hogy minél előbb megtárgyalja a javaslatokat, majd megalkossa azokat a jogszabályokat, melyek az új minimálbér bevezetéséről szólnak, ennek köszönhetően semmi akadálya nem volt annak, hogy a munkáltatók ezeket az új béreket kezdjék el alkalmazni már idén decemberben.

Hogyan emelkedett a minimálbér az elmúlt évek során a különböző országokban?

Az elmúlt időkben a minimálbér összegét több európai országban is megemelték. Egy felmérésből nemrégiben kiderült, hogy a világ számos országaiban az elmúlt néhány év alatt hogyan változott a dolgozók minimálbére. Annak is utánajártak, hogy mire elég ez az összeg, illetve sokan kíváncsiak voltak rá, hogy ez a pénz elég-e legalább arra, hogy biztosítsa az emberek számára a minimális életszínvonalat. Még az Európai Unión belül is nagyon eltérő lehet az, hogy melyik országban mennyi a minimálbér. Viszonyításként: van olyan ország, ahol ez az összeg 399 euró (Bulgária), míg máshol 2387 euró a minimálbér (például Luxemburgban). Lettországban a minimálbér például a korábbi évekhez képest 24 százalékkal lett több, ennek ellenére az ott élők nem érzik azt, hogy ennek köszönhetően jobban élnének. „Egyáltalán nem érzem a fizetésemelést. Minden nagyon megdrágult, beleértve az ételt is. Mivel a férjemmel élek, egyelőre ki tudjuk fizetni a számláinkat, de nem könnyű. Ha egyedül lennék, nem élném túl.” – mesélte egy helyi lakos, aki postai kézbesítőként dolgozik. A munkavállalói szegénység elleni küzdelem miatt a tagállamok számára új európai irányelv lett előírva, így tudják a megfelelő minimálbért 2024-ben a dolgozók számára biztosítani.

A tanulmány összesen 67 olyan országot vizsgált meg, ahol a minimálbér összegét a mindenkori kormány határozta meg. Bár az országok adórendszerei különböznek egymástól, így a nettó és a bruttó fizetések közötti eltérés 0 százalékról akár 35 százalékra is változhat. A felmérésen részt vevő országok közül csupán 7 ország van, ahol nem változott az elmúlt 1-2 év során a minimálbér összege. Ide tartozik Nigéria, Izrael, illetve Hongkong is. Éves szinten pedig Törökországban (100 százalék) és Argentínában (104,5 százalék) emelkedett a legtöbbet az emberek minimálbére. A minimálbér, illetve a garantált bérminimum mértékének megállapítása minden esetben a Kormány feladata, ezt pedig minden évben kormányrendelet formájában teszi meg. Nemrégiben megszületett, majd bejelentésre került az, hogy mennyi lesz a minimálbér, illetve a garantált bérminimum 2024.évi összege. A legfrissebb hírek szerint a Gazdaságfejlesztési Minisztérium bejelentése alapján elmondható, hogy a következő évben (pontosabban már 2023 decemberétől) 15 százalékkal fog a minimálbér, és 10 százalékkal fog a garantált bérminimum emelkedni. Így a minimálbér 2024-ben bruttó összege 266.800 forint, a garantált bérminimum 2024-ben pedig bruttó 326 000 Forint lesz. (Magyar Közlöny 2023. 11.20. 508/2023. (XI. 20.) Kormány rendelet)

Mennyi lesz a nettó minimálbér 2024-ben?

A minimálbér összegét államok vagy országok határozzák meg, és ezt a meghatározást bizonyos időközönként (általában évente) felül szokták vizsgálni. Mivel minden országnak megvan a saját minimálbér-szintje, jelentős eltéréseket tapasztalhatunk ezzel kapcsolatban akkor, ha több országot szeretnénk összehasonlítani. A teljes munkaidőben (8 órában) foglalkoztatott dolgozók részére megállapított kötelező alapbér legalacsonyabb összege, tehát a minimálbér 2024-ben (2023 december 1.-től) bruttó 266 800 forint lesz, havibér alkalmazása esetén. Ez pedig nettó 177 400 forintot jelent a munkavállaló számára adókedvezmény nélkül. Ha az illető csupán részmunkaidőben van alkalmazva, akkor 6 órás foglalkoztatás esetén ez az összeg 200 100 forint lesz, míg 4 órás foglalkoztatásban 133 400 forint lesz a dolgozó várható keresete.

A munkaadónak törvényi kötelessége biztosítani azt, hogy a munkavállalói megkapják a minimálbért. A jogszabályok betartása, és az ehhez való alkalmazkodás pedig minden esetben a munkaadó felelőssége. Nagyon sok esetben a minimálbér mértékének meghatározása (emelése, vagy csökkentése) akár társadalmi vitákat is szülhet, ugyanis ez mindig hatást gyakorol a munkaerőpiacra, illetve a munkavállalók életszínvonalára is.

Így emelkedik a garantált bérminimum 2024-ben

A garantált bérminimum (rövidítve: GBM) egy minimális fizetési szint, amit az adott ország törvényei határoznak meg. Az országok kormányai általában a gazdasági körülmények, illetve más tényezők függvényében rendszeresen felülvizsgálják, és szükség esetén módosítják a garantált bérminimumot. A munkavállaló megkaphatja a garantált bérminimumot teljes-vagy részmunkaidős foglalkoztatás esetén is, attól függően, hogy éppen milyen munkakörben szeretne elhelyezkedni. A garantált bérminimum bevezetése egyesek véleménye szerint segíthet csökkenteni a szegénységet, ennek ellenére mások úgy gondolják, hogy ez komoly negatív hatásokat is előidézhet, például munkahelyek elvesztését, illetve a munkaerőköltségek emelkedését is.

2023 decemberétől 10 százalékkal emelkedett, így a garantált bérminimum 2024-ben bruttó 326 000 forintot jelent a munkavállalók számára. Az elmúlt évek során a garantált bérminimum 2024 évével bezárólag igen nagy változásokon ment eddig keresztül:

2020-ban bruttó 211 000 forint (azaz nettó 140 000 forint) volt, itt a korábbi évhez viszonyítva a munkavállalók egy 8 százalékos emelkedést tapasztalhattak. A 2021-es évben ez az összeg 4 százalékot emelkedett, ami azt jelentette, hogy a garantált bérminimum ekkor bruttó 219 000 forint, azaz 145 600 forint volt. 2022-ben az összeg közel 19 százalékos emelkedésnek köszönhetően bruttó 260 000 forint, azaz nettó 172 9000 forint lett, a következő évben pedig, a garantált bérminimum bruttó 296 000 forint lett Magyarországon. A bejelentett 10 százalékos emelkedésnek köszönhetően a garantált bérminimum 2024-ben már bruttó 326 000 forint, vagyis nettó 216 000 forint lesz. Jól látszik, hogy hazánkban a két minimumfizetés között valójában bruttó 59 2000 forint van, ez pedig a terhek levonása után 39 400 forint lesz. Tehát lényegében a minimálbér 2024-ben nettó 177 400 forint, míg a garantált bérminimum 216 800 forint lesz.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.