Minden, amit a DIGIonline fizetési elehetőségekről tudni érdemes

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. szolgáltatásai manapság egyre népszerűbben, és mivel egyre többen választják őket, az elmúlt ékvekben sok időt és pénzt fordítottak arra, hogy a DIGI online fizetési lehetőségeket kibővítsék, így mindenki megtalálhassa a számára legegyszerűbb megoldást. Az online fizetéstől még mindig sokan tartanak, aggódnak, hogy nem elég biztonságos, esetleg csak nem rendelkeznek okoskészülékkel így eleve kizártnak tartják, hogy használni tudják ezeket, mondjuk a számítógépükön keresztül. Pedig a DIGI esetében rengeteg fizetési lehetőség van, és az online fizetésből is többféle áll az ügyfelek rendelkezésére.

A következőkben utána járunk annak, hogy lehet kiegyenlíteni a DIGI számlánkat online lehetőségek segítségével, és persze annak is utána járunk, hogy ez mennyire biztonságos.

Hogyan fizethetjük ki a DIGI számlákat?

Nos, kezdjük az elején, mégpedig a DIGI fizetési lehetőségekkel. Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a DIGI készpénzes befizetésre, banki átutalásra és bankkártyás fizetésre is több lehetőséget kínál. A kézpénzes fizetés személyesen van lehetőség, vagy a DIGI valamilyen Ügyfélszolgálatába fáradunk be, vagy az UniCredit egyik bankfiókjában, de postai csekkes befizetésre is van lehetőség.

A banki átutalás történhet alkalmanként, de csoportos beszedéssel is. A bankkártyás befizetés az egyik legérdekesebb, ugyanis ebben az esetben lépnek be az online fizetési lehetőségek. Természetesen személyesen is tudunk bankkártyával fizetni az Ügyfélszolgálatnál vagy az OTP ATM-eknél, ahol már számla befizetési lehetőségek is vannak. A DIGI online fizetési lehetőségei viszont meglehetősen széleskörűek, fizethetünk Ügyfélkapun keresztül, a mobilunk segítségével, iCsekken, de akár a DIGI gyorsfizetéssel is. Lássuk is, melyik mit tud.

DIGI online fizetési az Ügyszolgálaton keresztül

A DIGI online Ügyfélszolgálatára éjjel-nappal, bármikor felléphetünk, és intézhetjük a DIGI számlákkal kapcsolatos ügyeinket, többek között a fizetést is. Megnézhetjük a szerződésünk adatait, ahol megtalálhatjuk a DIGI elérhetőségeit, bankszámlaszámát stb., ha esetleg inkább átutalással rendeznénk a számlánkat. Megnézhetjük a jelenleg érvényben lévő szolgáltatásainkat, és persze a számlákat is, melyeket ki is tudunk fizetni az Ügyfélszolgálat rendszerén keresztül. Emellett arra is van lehetőség, hogy a papír alapú számlánkat digitális számlává módosítsuk.

A DIGI Ügyfélkapun történő bejelentkezés után a fenti szolgáltatások a rendelkezésünkre állnak. A fizetés a banki átutalás mellett bankkártyás fizetéssel is történhet. Ilyenkor a rendszer az OTP Mobil Simple Pay oldalára irányít át minket.

DIGI online fizetés a DIGI PAY mobilfizetési lehetőséggel

Ha nem szeretnénk regisztrálni az Online Ügyfélszolgálat használatához, akkor sem kell lemondanunk az DIGI online fizetési lehetőségekről. Lehetőség van ugyanis arra is, hogy a DIGI PAY mobilfizetést válasszuk. Ennek a lehetőségnek többféle előnye is van. Az egyik, hogy nem kell sorba állnunk a postán, de még a DIGI rendszerébe sem kell regisztrálnunk. Ennek a gyors és praktikus megoldásnak a segítségével a befizetés azonnal jóváíródik, és nem kell más hozzá, mint bármilyen QR kódolvasó.

A papír alapú számlán ugyanis találni fogunk egy QR kódot, amit ha beolvasunk a telefonunk segítségével, azonnal átdob minket a DIGI weboldalára, nekünk pedig csak a Kifizetés gomba kell kattintanunk, és már át is kerültünk az OTP Mobil Simple Pay oldalára, ahol elindíthatjuk az online bankkártyás fizetést.

A Google Play Áruházban többféle QR kódolvasó alkalmazást találunk, melyeket a mobilra vagy tabletre is letölthetünk, így a fizetés akár a tabletünkön keresztül is történhet. A QR kódolvasó alkalmazások legtöbbje ingyenes, így nem kell azon aggódnunk, hogy pénzbe kerül ennek a lehetőségnek a használata.

DIGI online fizetés iCsekk segítségével

Az iCsekk is mobiltelefonnal történő fizetési lehetőség, ami hasonlóan működik, mint a DIGI PAY lehetőség, csak ebben az esetben nem egy bármilyen QR kódolvasóra van szükség, hanem az iCsekk alkalmazásra, amit egyébként a Google Play és Apple Store áruházakból tölthetünk le. Az alkalmazás segítségével csak le kell olvasnunk a QR kódot, ennek hatására pedig a rendszerbe felkerül a DIGI számlánk. A rendszer generál egy számlalevél elemeit tartalmazó fizetési tranzakciót, melyet kifizethetünk azonnal, de várakozó számlaként is megjelölhetjük.

Amennyiben ki szeretnénk fizetni a számlát, csak a Fizetés gombra kell kattintani, és már át is kerülünk a bankkártyás fizetési platformra, ahol a bankkártya adataink megadásával rendezhetjük a számlánkat.

Mit jelent a Digi gyorsfizetés?

Amennyiben nem telefonról, hanem számítógépről szeretnénk intézni a DIGI kifizetéseket, és változatlanul nem szeretnénk regisztrálni az Online Ügyfélszolgálat rendszerébe, lehetőségünk van a DIGI gyorsfizetésre is. Ezen a felületen a számla részletfizetésére nincs lehetőség, ezt csak az Online Ügyfélszolgálaton keresztül tehetjük meg online. Viszont, ha csak a havi számlát rendeznénk gyorsan és egyszerűen, akkor a Gyorsfizetés funkció is a rendelkezésünkre áll. Regisztrálni nem kell, mindössze a szerződésszámot, a számla sorszámát, illetve egy e-mail címet kell megadnunk.

A tovább az összegzéshez gombra kattintva már át is kerülünk az OTP Mobil Simple Pay oldalára, ahol indulhat is a kártyás fizetés.

Online fizetéshez online számla, avagy mit kell tudni az DIGI e-pachról?

Bár a DIGI gyorsfizetés funkciója, a DIGI Pay vagy az iCsekk lehetőségek papír alapú számlával működnek, van lehetőség elektronikus számlára is, melyet viszont az Online Ügyfélszolgálat rendszerén keresztül tudunk igényelni és persze fizetni is. Az e-számlák persze nyomtathatóak, de az egyik előnyük pont az, hogy papírmentesek, így óvjuk a környezetünket is. Az e-pach ráadásul még kedvezményes is, ugyanis a használatával 500 Ft havi kedvezmény kaphatunk, ha határidőre kifizetjük az adott havi számlát.

Mennyire megbízható az e-számla és az online fizetési mód?

A legnagyobb ellenérv az online számlák és fizetési lehetőségek esetében mindig a biztonság kérdése. Sokan már azt sem szeretik, hogy a számla online érkezzen, hiszen mi van akkor, ha az e-mail nem érkezik meg, esetleg a SPAM vagy Promoció mappába kerül, ahol észre sem vesszük a sok hirdetés és levélszemét között, így pedig nem kerül kifizetésre. Ez persze nem feltétlen alaptalan aggodalom, de attól is lehet félni, hogy a postás véletlenül rossz helyre dobja be a levelünket, a levél kiesik a postaládából, elázik, stb.., szóval ebből a szempontból ugyanannyira biztonságos az egyik, mint a másik. Az e-számla viszont nemcsak e-mail formájában érkezhet, az Ügyfélkapunkba belépve mindig meg fogjuk találni, tehát elveszni véglegesen biztos nem fog.

Az online fizetés is biztonságos manapság, ugyanis jellemzően a DIGI oldalán történik meg maga a fizetés, illetve a bankkártya adatok beírása, hanem a bankok fizetési felületén, a DIGI esetében az OTP Mobil Simple Pay oldalán. A DIGI online fizetés tehát biztonságos, bátran éljünk ezzel a lehetőséggel.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.