Milyen szakmát érdemes tanulni 2023-ban?

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A válasz erre a kérdésre nagyban függ attól, hogy milyen érdeklődési területeken és képességeken alapuló karriert szeretnél kialakítani. Az alábbiakban néhány olyan szakmát sorolok fel, amelyek 2023-ban is relevánsak lehetnek, de mindenképpen fontos figyelembe venni az egyéni előnyöket, érdeklődést és a piaci igényeket is.

Műszaki szakmák

2023-ban is számos izgalmas és ígéretes műszaki szakma van, amelyeket érdemes lehet tanulni. Ezek közül néhányat részletesebben ismertetek, és megmagyarázom, miért lehetnek vonzóak:

 1. Szoftverfejlesztő (Software Developer): A szoftverfejlesztők a digitális világ alapjait építik meg, és szinte minden iparágban szükség van rájuk. Az alkalmazások, weboldalak, mobilalkalmazások és más szoftverek fejlesztése és karbantartása a digitális átállás során is folyamatosan növekvő terület.
 2. Adatmérnök (Data Engineer): Az adatmérnökök felelősek az adatok gyűjtéséért, tárolásáért és feldolgozásáért. Az adatok kulcsfontosságúak a döntéshozatalban és az üzleti stratégiák kialakításában, így az adatmérnököknek kiemelkedő szerepük van a vállalatok sikeres működésében.
 3. Gépi tanulás szakértő (Machine Learning Engineer): A gépi tanulás és mesterséges intelligencia területe továbbra is dinamikusan fejlődik. A gépi tanulás szakértők olyan algoritmusokat és modelleket fejlesztenek, amelyek lehetővé teszik a számítógépek számára, hogy tanuljanak és javítsák teljesítményüket.
 4. Kiberbiztonsági szakértő (Cybersecurity Expert): A digitális világban a kiberbiztonság rendkívül fontos. A kiberbiztonsági szakértők védelmet nyújtanak a hackerek és kibertámadások ellen, segítve a vállalatokat és az egyéneket az érzékeny adatok és információk védelmében.
 5. Robotika és automatizálás szakértő (Robotics and Automation Expert): Az automatizálás és robotika területén új lehetőségek nyílnak meg a gyártás, logisztika, egészségügy és sok más területen. A robotika szakemberei tervezik, fejlesztik és karbantartják ezeket a rendszereket.
 6. Kvantumszámítási szakértő (Quantum Computing Expert): A kvantumszámítás az információfeldolgozás új dimenzióját nyitja meg, és bár még a kezdeti szakaszában van, egyre több kutatás és fejlesztés történik ezen a területen. Kvantumszámítási szakértők olyan problémákat oldhatnak meg, amelyeket hagyományos számítógépek nehézkesen vagy lassan tudnának.

Ezek a szakmák csak néhány példa a 2023-ban releváns műszaki területekre. A technológia gyorsan változik, és új lehetőségek mindig felmerülnek. A választás előtt érdemes megvizsgálni az egyes szakmák jelenlegi keresletét és jövőbeli kilátásait, valamint az egyéni érdeklődést és képességeket.

Egészségügy és orvostudomány

Az egészségügy és az orvostudomány területe továbbra is kulcsfontosságú a társadalom számára. Az új technológiák és az egészségügyi trendek alakulása miatt számos izgalmas szakma jelenik meg ezen a területen. Íme néhány olyan egészségügyi és orvostudományi szakma, amelyeket érdemes lehet tanulni 2023-ban:

 1. Orvos (Physician): Az orvosok diagnosztizálják és kezelik a betegeket, és számos specialitás közül választhatnak, mint például sebészet, belgyógyászat, gyermekgyógyászat stb. Az orvosoknak fontos szerepük van a betegellátásban és a megelőzésben.
 2. Ápoló (Nurse): Az ápolók a betegek napi gondozásában és gyógyításában vesznek részt. Az egészségügyi rendszerek szerves részét képezik, és az egészségügyi szolgáltatások széles spektrumában dolgozhatnak.
 3. Gyógyszerész (Pharmacist): A gyógyszerészek felelősek a gyógyszerek biztonságos és hatékony kiosztásáért és felírásáért. Az egészségügyi gondozásban játszanak szerepet, és tanácsot adnak a gyógyszerekkel kapcsolatos kérdésekben.
 4. Klinikai kutató (Clinical Researcher): A klinikai kutatók részt vesznek a gyógyszerek, terápiák és kezelések klinikai vizsgálataiban. Új gyógyszerek és eljárások fejlesztése és tesztelése révén hozzájárulnak az orvostudomány fejlődéséhez.
 5. Genetikus (Geneticist): A genetikusok az öröklődés és a genetikai változások tanulmányozásával foglalkoznak. Az egyre növekvő genetikai ismeretek lehetővé teszik a személyre szabott orvoslást és a genetikai alapú betegségmegelőzést.
 6. Egészségügyi menedzser (Healthcare Manager): Az egészségügyi menedzserek az egészségügyi intézmények és szolgáltatások irányításáért felelnek. Az egészségügyi rendszerek hatékony működtetéséért és a minőség biztosításáért felelős szakemberek.
 7. Radiológus (Radiologist): A radiológusok képalkotó eljárások segítségével (pl. röntgen, CT, MRI) diagnosztizálják és vizsgálják a betegeket. Segítenek az orvosoknak a megfelelő kezelési terv kidolgozásában.
 8. Egészségügyi informatikus (Health Informatician): Az egészségügyi informatikusok az információs technológiát alkalmazzák az egészségügyben, például az egészségügyi adatok kezelésében és az egészségügyi rendszerek fejlesztésében.

Az egészségügy és az orvostudomány területe folyamatosan változik és fejlődik az új technológiák és kutatások eredményeképpen. A fenti szakmák mindegyike hozzájárul az emberek egészségének és jólétének javításához, és az egészségügyi szektorban való munka személyes elégedettséget és kihívásokat is nyújthat. Az egyéni érdeklődés és a személyes képességek fontosak a megfelelő szakma kiválasztásában.

Zöld technológiák és fenntarthatóság

A zöld technológiák és a fenntarthatóság területe kiemelkedően fontos a globális környezeti és gazdasági kihívások megoldásában. Az éghajlatváltozás és a környezeti terhelés növekedése miatt egyre nagyobb igény van olyan szakemberekre, akik hozzájárulnak a fenntartható jövő kialakításához. Íme néhány zöld technológiák és fenntarthatóság terén ígéretes szakma, amelyet érdemes lehet tanulni 2023-ban:

 1. Megújuló energia szakértő (Renewable Energy Expert): A megújuló energiaforrások, mint a napenergia, szélenergia és geotermikus energia növekvő fontossága miatt a megújuló energia szakértők olyan technológiákat fejlesztenek és alkalmaznak, amelyek segítenek csökkenteni az üvegházgáz-kibocsátást és növelik az energiahatékonyságot.
 2. Zöld építész (Green Architect): A zöld építészet és tervezés során az építészek olyan épületeket hoznak létre, amelyek környezetbarát anyagokból készülnek, hatékonyak az energiafelhasználás terén és a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal rendelkeznek.
 3. Környezetvédelmi szakértő (Environmental Consultant): A környezetvédelmi szakértők tanácsot adnak vállalatoknak és szervezeteknek a környezeti szabályozások betartására és a fenntartható működésre. Segítenek az üzleti döntéshozatalban az ökológiai szempontok figyelembevételével.
 4. Fenntarthatósági menedzser (Sustainability Manager): A fenntarthatósági menedzserek az üzleti és intézményi környezetben a fenntartható gyakorlatok tervezését és irányítását végzik. A vállalatok és szervezetek számára segítenek a zöld kezdeményezések és fenntarthatósági célok megvalósításában.
 5. Környezetvédelmi mérnök (Environmental Engineer): A környezetvédelmi mérnökök olyan rendszereket és technológiákat terveznek, amelyek segítenek a környezeti szennyezés csökkentésében, a víz- és levegőminőség javításában és az erőforrások fenntartható használatában.
 6. Fenntartható mezőgazdasági szakértő (Sustainable Agricultural Expert): A fenntartható mezőgazdasági szakértők olyan módszereket és technológiákat fejlesztenek, amelyek lehetővé teszik az élelmiszertermelést és az agráripar fejlődését a környezeti terhelés minimalizálásával.
 7. Környezetvédelmi elemző (Environmental Analyst): A környezetvédelmi elemzők adatokat gyűjtenek és elemznek a környezeti állapot és a hatások méréséhez. Az elemzések eredményei segíthetnek a döntéshozatalban és a fenntartható fejlődés előmozdításában.

A fenntarthatóság és a zöld technológiák terén dolgozó szakemberek kulcsfontosságúak a bolygó egészségének megőrzésében és a jövő generációk számára biztosított fenntartható életminőség kialakításában. Az ilyen szakmák nem csak az aktuális kihívásokra adnak választ, hanem hosszú távon is pozitív hatással vannak a környezetre és a társadalomra.

Művészet és kreatív iparágak

A művészet és kreatív iparágak területe továbbra is fontos és vonzó lehetőségeket kínálnak azoknak, akik kreativitásukat és művészi tehetségüket szeretnék kibontakoztatni. A digitális technológiák térnyerése újabb dimenziókat adott a művészetnek és a kreatív iparágaknak. Íme néhány olyan művészet és kreatív iparágak terén ígéretes szakma, amelyet érdemes lehet tanulni 2023-ban:

 1. Grafikus tervező (Graphic Designer): A grafikus tervezők kreatív vizuális kommunikációval foglalkoznak. Logók, plakátok, weboldalak, könyvborítók és egyéb vizuális elemek tervezésével és kialakításával foglalkoznak.
 2. Illusztrátor (Illustrator): Az illusztrátorok képekkel, rajzokkal vagy digitális művészeti eszközökkel alkotnak, amelyek történeteket, könyveket, magazinokat, reklámokat és sok más tartalmat gazdagítanak.
 3. 3D-s modellező és animátor (3D Modeler and Animator): A 3D-s modellezők és animátorok virtuális teret alkotnak, ahol karaktereket, tárgyakat és környezeteket hoznak létre. Ezek az alkotások szerepelhetnek filmekben, játékokban, animációkban és építészeti vizualizációkban.
 4. Videószerkesztő (Video Editor): A videószerkesztők videóanyagot vágnak össze, rendeznek, effekteznek és alkotnak olyan tartalmat, amely lehetővé teszi az üzenetek hatékony közvetítését a digitális platformokon.
 5. Zenei producer és zeneszerző (Music Producer and Composer): A zenei producerek zenét hoznak létre és kevernek össze, míg a zeneszerzők eredeti zeneműveket alkotnak filmekhez, játékokhoz, reklámokhoz és más projektekhez.
 6. Divattervező (Fashion Designer): A divattervezők ruhákat, kiegészítőket és öltözékeket terveznek és alkotnak. A divat tervezése kreativitást, stílust és szakértelmet igényel.
 7. Fotográfus (Photographer): A fotográfusok képeket készítenek, amelyek érzelmeket, történeteket és szépséget közvetítenek. Portréfotózástól kezdve a tájképekig sokféle fotós terület létezik.
 8. Színész és színésznő (Actor/Actress): A színészek és színésznők előadóként dolgoznak filmekben, televíziós sorozatokban, színpadi előadásokban és reklámokban. Ezek a szakemberek a karakterek életre keltésével hozzájárulnak a szórakoztatáshoz és az érzelmek közvetítéséhez.

A művészet és a kreatív iparágak terén való munka lehetővé teszi az egyéni kifejezést és a hatásos kommunikációt a világ számára. Az innovatív technológiák lehetőséget adnak az új formák és platformok felfedezésére, amelyek révén az alkotásaid eljuthatnak a közönségedhez. Ha érdekel a kreatív munka és a művészet, érdemes elgondolkodni az ilyen típusú szakmák tanulásán és kifejlesztésén.

Adatanalitika és mesterséges intelligencia

Az adatanalitika és mesterséges intelligencia (AI) területe folyamatosan növekszik és fejlődik, és a jövőben is kulcsszerepet fog játszani a technológia és üzleti világban. Az adatok egyre növekvő mennyisége miatt az adatanalitika és mesterséges intelligencia szakemberei szükségesek ahhoz, hogy értelmet nyerjenek a nagy adathalmazokból és hatékonyabbá váljanak az üzleti döntések. Íme néhány olyan adatanalitika és mesterséges intelligencia terén ígéretes szakma, amelyet érdemes lehet tanulni 2023-ban:

 1. Adatelemző (Data Analyst): Az adatelemzők adatokat gyűjtenek, feldolgoznak és értelmeznek annak érdekében, hogy megértsék az üzleti trendeket és lehetőségeket. Az adatelemzés alapvető fontosságú a hatékony döntéshozatalhoz és a versenyképességhez.
 2. Adatmérnök (Data Engineer): Az adatmérnökök felelősek az adatok gyűjtéséért, tárolásáért és feldolgozásáért olyan módon, hogy azok könnyen hozzáférhetők és felhasználhatók legyenek az adatanalitikához és az AI projektekhez.
 3. Gépi tanulás szakértő (Machine Learning Engineer): A gépi tanulás szakértők fejlesztenek, karbantartanak és finomítanak gépi tanulási modelleket és algoritmusokat, amelyek lehetővé teszik a számítógépek számára a tanulást és a döntéshozatalt.
 4. Mesterséges intelligencia kutató (AI Researcher): A mesterséges intelligencia kutatók az AI alapjait és fejlesztéseit vizsgálják, és új technikákat és algoritmusokat fejlesztenek. Hozzájárulnak az AI területének fejlődéséhez és újításához.
 5. Gépi látás szakértő (Computer Vision Expert): A gépi látás szakértők olyan rendszereket fejlesztenek, amelyek lehetővé teszik a gépeknek a képek és videók értelmezését. Ez a terület alkalmazható például önvezető autókban, egészségügyi diagnosztikában és sok más területen.
 6. Természeti nyelvfeldolgozó (Natural Language Processing Expert): A természetes nyelvfeldolgozók olyan technológiákat hoznak létre, amelyek lehetővé teszik a számítógépek számára a nyelvi adatok értelmezését és generálását. Ezek az alkalmazások például chatbotok, automatikus fordítók és szöveganalitikai eszközök.
 7. Adatvédelmi és etikai szakértő (Data Privacy and Ethics Expert): Az adatvédelmi és etikai szakértők figyelnek arra, hogy az adatok kezelése és felhasználása összhangban legyen az adatvédelmi szabályozásokkal és az etikai irányelvekkel. Ők biztosítják, hogy az adatok biztonságosan és etikusan legyenek használva.

Az adatanalitika és mesterséges intelligencia területe sok lehetőséget kínál azoknak, akik érdeklődnek az adatok, gépi tanulás és AI iránt. Ezek a szakemberek hozzájárulnak a hatékonyabb döntéshozatalhoz, az innovációhoz és a technológia fejlődéséhez. A terület folyamatosan változik, így a tanulás és a fejlesztés fontos ahhoz, hogy lépést tarts az újításokkal és trendekkel.

E-kereskedelem és digitális marketing

Az e-kereskedelem és a digitális marketing területe 2023-ban továbbra is kiemelkedő fontossággal bír. A digitális világ és az online vásárlás növekedése miatt az e-kereskedelem területe izgalmas lehetőségeket kínál a vállalkozóknak és a digitális marketing szakembereknek egyaránt. Íme néhány olyan e-kereskedelem és digitális marketing terén ígéretes szakma, amelyet érdemes lehet tanulni 2023-ban:

 1. E-kereskedelmi menedzser (E-commerce Manager): Az e-kereskedelmi menedzserek felelősek az online üzleti tevékenységek irányításáért, beleértve a weboldal kezelését, az online marketinget, az értékesítési stratégiákat és az ügyfélszolgálatot.
 2. Digitális marketing szakértő (Digital Marketing Specialist): A digitális marketing szakemberek olyan online marketing kampányokat terveznek és irányítanak, amelyek segítenek a cégeknek az online jelenlétük erősítésében és az ügyfelek megszerzésében.
 3. Szociális média menedzser (Social Media Manager): A szociális média menedzserek a közösségi média platformokon kezelik a vállalatok vagy márkák online jelenlétét. Képesek hatékony tartalmakat létrehozni, megosztani és közösségi követőket vonzani.
 4. Adatanalitikus (Data Analyst): Az adatanalitikusok elemzik az online marketing kampányok teljesítményét és az ügyfélviselkedést annak érdekében, hogy értelmezzék az adatokat és optimalizálják a stratégiákat.
 5. SEO szakértő (SEO Specialist): Az SEO szakértők a keresőmotor-optimalizálás területén dolgoznak, hogy a vállalkozások weboldalai a keresőmotorokban előkelő helyen szerepeljenek. Ez növeli az online láthatóságot és a látogatókat.
 6. Konverziós optimalizáló (Conversion Rate Optimizer): A konverziós optimalizálók a weboldalak és az online kampányok hatékonyságán dolgoznak, hogy növeljék a látogatók átalakítását vásárlókká vagy ügyfelekké.
 7. E-mail marketing szakértő (Email Marketing Specialist): Az e-mail marketing szakemberek olyan e-mail kampányokat terveznek és hajtanak végre, amelyek segítenek az ügyfelekkel kapcsolatot tartani és értékesítést generálni.
 8. Influencer marketing menedzser (Influencer Marketing Manager): Az influencer marketing menedzserek együttműködnek közösségi média influenszerekkel, hogy a termékeket vagy szolgáltatásokat népszerűsítsék a nagyobb célközönség előtt.

Az e-kereskedelem és digitális marketing területe változó és dinamikus. A növekvő online jelenlét miatt sok vállalkozás és márka igényli az online marketing és értékesítési szakemberek szaktudását. Az új technológiák és a folyamatosan változó digitális trendek miatt fontos a folyamatos tanulás és a képességek fejlesztése a pályán maradához.

Milyen Oktatás és online tanulás szakmákat érdemes tanulni 2023-ban és miért.ChatGPT

Az oktatás és az online tanulás területe 2023-ban kulcsfontosságúvá vált, különösen az új technológiák és a globalizáció folytán. Az online oktatás és tanulás lehetővé teszi a tudás széles körben történő terjesztését és elérhetővé tételét. Íme néhány olyan oktatás és online tanulás terén ígéretes szakma, amelyet érdemes lehet tanulni 2023-ban:

 1. Online tanár vagy oktató (Online Teacher or Instructor): Az online tanárok és oktatók online kurzusokat vezetnek, távoktatást folytatnak és virtuális osztálytermeket irányítanak különböző tantárgyakból és készségekből.
 2. Pedagógiai tervező (Instructional Designer): A pedagógiai tervezők olyan tananyagokat és kurzusokat fejlesztenek ki, amelyek hatékonyan lehetnek átadva az online környezetben. Figyelembe veszik a tanulási célokat és az interaktív elemeket.
 3. Online kurzusfejlesztő (Online Course Developer): Az online kurzusfejlesztők tartalomtervezést, multimédiás elemek létrehozását és tanulási anyagok készítését végzik az online kurzusokhoz.
 4. MOOC szakértő (MOOC Expert): A tömeges nyílt online kurzusok (MOOC-ok) tervezői és üzemeltetői fejlesztik és vezetik a nagyszámú hallgatót vonzó online kurzusokat, amelyek világszerte hozzáférhetők.
 5. E-learning tanácsadó (E-learning Consultant): Az e-learning tanácsadók vállalatokat, oktatási intézményeket és szervezeteket segítenek a digitális oktatási stratégiák kidolgozásában és az online tanulás infrastruktúrájának kiépítésében.
 6. Online mentor vagy coach (Online Mentor or Coach): Az online mentoraok és coachok segítenek a hallgatóknak a tanulás folyamatában, személyre szabott tanácsokkal és támogatással.
 7. E-learning platformfejlesztő (E-learning Platform Developer): Az e-learning platformfejlesztők olyan online tanulási platformokat és alkalmazásokat terveznek és fejlesztenek, amelyek lehetővé teszik a tanulók számára a tartalom elérését és a kommunikációt.
 8. E-könyv vagy tananyag szerző (E-book or Content Author): Az e-könyv vagy tananyag szerzők írják és létrehozzák az online tananyagokat, e-könyveket és digitális oktatási tartalmakat.

Az online oktatás és tanulás területe lehetővé teszi a hozzáférést a tudáshoz bárhol és bármikor. A technológia fejlődése és az online oktatási platformok térnyerése miatt egyre növekvő kereslet van az ilyen típusú szakemberek iránt. Az oktatás digitális átalakulása lehetővé teszi a sokoldalú és rugalmas oktatást, amely a hallgatók és a tanárok számára is előnyös.

Oktatás és online tanulás

Az oktatás és az online tanulás területe 2023-ban kulcsfontosságúvá vált, különösen az új technológiák és a globalizáció folytán. Az online oktatás és tanulás lehetővé teszi a tudás széles körben történő terjesztését és elérhetővé tételét. Íme néhány olyan oktatás és online tanulás terén ígéretes szakma, amelyet érdemes lehet tanulni 2023-ban:

 1. Online tanár vagy oktató (Online Teacher or Instructor): Az online tanárok és oktatók online kurzusokat vezetnek, távoktatást folytatnak és virtuális osztálytermeket irányítanak különböző tantárgyakból és készségekből.
 2. Pedagógiai tervező (Instructional Designer): A pedagógiai tervezők olyan tananyagokat és kurzusokat fejlesztenek ki, amelyek hatékonyan lehetnek átadva az online környezetben. Figyelembe veszik a tanulási célokat és az interaktív elemeket.
 3. Online kurzusfejlesztő (Online Course Developer): Az online kurzusfejlesztők tartalomtervezést, multimédiás elemek létrehozását és tanulási anyagok készítését végzik az online kurzusokhoz.
 4. MOOC szakértő (MOOC Expert): A tömeges nyílt online kurzusok (MOOC-ok) tervezői és üzemeltetői fejlesztik és vezetik a nagyszámú hallgatót vonzó online kurzusokat, amelyek világszerte hozzáférhetők.
 5. E-learning tanácsadó (E-learning Consultant): Az e-learning tanácsadók vállalatokat, oktatási intézményeket és szervezeteket segítenek a digitális oktatási stratégiák kidolgozásában és az online tanulás infrastruktúrájának kiépítésében.
 6. Online mentor vagy coach (Online Mentor or Coach): Az online mentoraok és coachok segítenek a hallgatóknak a tanulás folyamatában, személyre szabott tanácsokkal és támogatással.
 7. E-learning platformfejlesztő (E-learning Platform Developer): Az e-learning platformfejlesztők olyan online tanulási platformokat és alkalmazásokat terveznek és fejlesztenek, amelyek lehetővé teszik a tanulók számára a tartalom elérését és a kommunikációt.
 8. E-könyv vagy tananyag szerző (E-book or Content Author): Az e-könyv vagy tananyag szerzők írják és létrehozzák az online tananyagokat, e-könyveket és digitális oktatási tartalmakat.

Az online oktatás és tanulás területe lehetővé teszi a hozzáférést a tudáshoz bárhol és bármikor. A technológia fejlődése és az online oktatási platformok térnyerése miatt egyre növekvő kereslet van az ilyen típusú szakemberek iránt. Az oktatás digitális átalakulása lehetővé teszi a sokoldalú és rugalmas oktatást, amely a hallgatók és a tanárok számára is előnyös.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.