Mikor nem tesz boldoggá a pénz?

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A pénz nem boldogít! Viszont a rajta vett dolgok olykor igen. De arra érdemes figyelni, hogy csak ideig, óráig. A legjobb dolgokat nem lehet megvenni, hiszen megfizethetetlenek. A pénz nem tesz boldoggá, csupán csak hozzásegíthet a boldogság látszatához. De ez sem igaz minden esetben! Tudat alatt, sokszor tudatosan is, a pénztől várjuk a remélt boldogságot.

Pedig legtöbbször a pénznek köze sincs a boldogságot adó, pozitív dolgokhoz. Leginkább olyan pozitív események, történések, emberek, érzések tesznek boldoggá minket, amik nem pénzhez köthetőek. Hiába dúskálunk a pénzben, hiába van mit a tejbe aprítanunk, ha nem érezzük jól magunk a bőrünkben, nem tudjuk kivel megosztani élményeinket és a megszerzett anyagi javainkat. Bizony nem leszünk sosem elégedettek. Az anyagi biztonság sokat számít, javít a közérzetünkön, jelentős terheket levesz a vállunkról, de nem egyenlő a boldogsággal. Lássuk, mikor nem tesz boldoggá a pénz valakit?

Ha egyedül kell a mérhetetlen sok pénzt elköltenie például!

A tárgyi dolgokat meg lehet venni, a jobblétet meg lehet szokni, az elégedettséget lehet táplálni pénzzel. Kinyílik a lehetőségek tárháza a pénz és gazdagság által. Viszont az emberi érzéseket semmilyen pénznemmel nem lehet megfizetni. A szeretet, a szerelem, a családi összetartozás, nem a megfizethető kategória. Ebben a formában senkit sem tesz boldoggá hatalmas mennyiségű pénz sem. Igaz barátokat, szerelmet, emberi kapcsolatokat nem lehet venni. A családot és annak az óvó, ölelő, melegségét nem lehet pótolni. Az emberi érzéseket semmilyen megfizethető formában nem lehet kizsarolni. Azok vagy vannak, vagy nem. Anélkül, ha nincs kivel élvezni az egészet, és magányosak vagyunk, akkor hiába a sok pénz, nem leszünk igazán boldogok.

Akkor sem tesz boldoggá a pénz, ha hiányzik az egészség

Az egészségünkhöz megvehetünk bármilyen egészségmegőrző szert, vitamint, táplálkozhatunk jól, megfizethetünk bármilyen csodadoktort, orvost, de bizony magát az egészséget nem tudjuk megfizetni. Egy betegség nem válogat szegény és gazdag között. Nem nézi, kinek, mennyi pénze van. Persze a pénz és az anyagi biztonság több lehetőséget ad, nagyobb esélyeket, de olykor nem elég az sem.

Időt sem vehetünk magunknak!

Hasznosan tölthetjük az időnket, költhetjük a pénzt talicskaszám, de bizony mindenki ideje véges. Nem tudhatjuk előre, mennyit adott a sors, az Úr, a mindenható vagy ahogy tetszik, szabadon behelyettesíthető. Az idő kiszámíthatatlan. Nem kenyerezhetjük le semennyi zsetonnal sem. És az idő nélkül semmit sem érünk a pénzünkkel, nem tudjuk kihasználni az általa adott lehetőségeket.

Tehát mikor nem tesz boldoggá a pénz?

Hajkurászhatjuk az anyagiakat, rendelkezhetünk a világ összes pénzével, nincs rá semmilyen garancia, hogy boldogak leszünk tőle. Igaz a mondás, a „Pénz nem tesz boldoggá!” Mert a legfontosabb dolgok nem megvehetők! A boldogság nem várható tárgyaktól, külső dolgoktól, így a pénztől sem. Ha a fentebb felsoroltak egyike sincs a birtokunkban, nem fog boldoggá tenni semennyi pénz sem.

A gazdagságot, a sok pénzt jelentősen túlértékelik. Persze nem jó, ha nincs, de csupán annak élni, attól remélni a boldogságot felesleges. Ha eléred a célod, azt a mennyiségű pénzt, amit szerettél volna, akkor sem leszel boldogabb, még több pénzre, anyagi javakra vágysz majd. Aztán még többre. Ez egy ördögi kör! Hiába hajszolod a pénzt, boldogságot nem fogsz kapni tőle, nem tesz boldoggá.

Értékeljük azt, amink van, ez természetes. Az sem gond, ha ennél kicsit többre vágyunk. Jó, ha megvehetjük a hőn áhított tárgyakat, elmehetünk általa utazni, nem kell azon gondolkodnunk, miből fizessük be a számláinkat. Biztonságossá, könnyebbé teheti az életünk, de ne a pénzt hajtsuk, hanem a lehetőséget, amit ad, mert magában nem lesz elég a pénz a boldogsághoz.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.