Mi alapján válasszunk kerti szivattyút?

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A kerti szivattyúk kiemelten fontosak a kertünk, udvarunk vízellátására. Napjainkban igen széles kínálatból válogathatunk, ami nem teszi könnyebbé a megfelelő kerti szivattyú megtalálását. Mivel ez hosszútávú befektetésnek számít, ezért érdemes alaposan tájékozódni a vásárlás előtt, hogy pontosan mit is tud, amit választunk.

Milyen kerti szivattyút válasszunk?

A kerti szivattyú egy hasznos és gyakorlatilag nélkülözhetetlen készülék, amely segítségével meglocsolhatjuk a virágainkat, a kertünk minden más növényét is és akár az otthonunk vízellátására is alkalmas. A minőségén nem érdemes spórolnunk, mert sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat, ha nem sajnáljuk a magasabb árat egy megbízható szivattyúért. Érdemes ismert márkát választani ilyen például a Wilo szivattyú, amely már bizonyított a piacon, emellett garanciával és kiépült szervízhálózattal és kiváló ár-érték aránnyal rendelkezik.

Talajfelszíni vagy búvárszivattyú?

A legelső, amit el kell döntenünk, hogy a kerti szivattyúnk talajfelszíni legyen vagy búvárszivattyú? Ehhez ismernünk kell a nyugvó, valamint az üzemi vízszint fogalmát. A nyugvó vízszint az a vízmagasság, amely vízkivétel nélkül jelen van a kútban. Tehát ha a kútban a talajtól számítva 8 méter mélységben találunk vizet, az lesz a nyugvó vízszint. A kútban található víz mennyisége a használat következtében akár 9-10 méteres mélységig is csökkenhet. Ezt nevezzük üzemi vízszintnek, ami mindig alacsonyabb, mint a nyugvó vízszint. Ezek ismeretében egyszerűen kiválaszthatjuk a megfelelő kerti szivattyúnkat: 9 méteres üzemi vízszint alatt búvárszivattyút, afelett pedig talajfelszíni szivattyút válasszunk.

Mekkora teljesítményű kerti szivattyúra van szükségünk?

Logikus, hogy minél mélyebbről hozzuk fel a vizet annál nagyobb teljesítményű kerti szivattyút kell választanunk. Ha az adott készülék névleges teljesítménye talajszinten 60 liter/perc akkor 1,5 méter mélyről átlagosan 50 liter míg 9-10 méterről már csupán 10-15 liter vizet tud a felhasználó rendelkezésére bocsájtani.

Vegyük górcső alá a készülék vízhozamát is!

A vízhozam egy fontos paraméter, amire nem mindenki figyel oda a kerti szivattyú beszerzésekor. Azt jelenti, hogy a szivattyúnk percenként hány liter vizet tud a számunkra biztosítani. Indokolatlan egy nagy vízhozamú szivattyúra sok pénzt áldozni, ha a vízgyűjtő nem tudja a számunkra szükséges vízmennyiséget biztosítani. Ha minden szempontot figyelembe veszünk, akkor van esélyünk megtalálni a számunkra minden szempontból legideálisabb kerti szivattyút.

Mi a cél? Kert locsolás? Öntözőrendszer működtetése? Kerti tó vízellátása? Ciszterna? Nyomásfokozás? A hibátlanul működő vízellátó rendszer kiépítése többféle megoldást igényelhet annak függvényében milyen célra kívánjuk vételezni a vizet. a kiválasztáshoz fontos tudni, hogy egy komolyabb öntözőrendszer szórófejeit kell vízzel ellátni vagy csupán a kerti csapot, mert ez határozza meg a kiválasztandó kerti szivattyú adottságait.

Honnan fogjuk nyerni a vizet?

Amikor a kertünkbe szivattyú vásárolunk át kell azt is gondolnunk honnan fogjuk nyerni a vizet? A kertünk vízzel való ellátásához és az erre a célra leginkább alkalmas szivattyú kiválasztásához ismernünk kell a vízvételi hely típusát, a vízmélységét és a jövőbeni vízhozamát. A tapasztalatok szerint az esetek túlnyomó többségében a kert vízellátására a nagynyomású önfelszívó vagy búvárszivattyúk a legalkalmasabbak.

Ha az öntözéshez felhasználandó vizet ásott kútból fogjuk biztosítani, akkor 8 méteres mélységig önfelszívó szivattyút, 8 méternél mélyebbről történő vízvétel esetén pedig búvárszivattyút javasolt használni. A kiválasztásnál fontos szempont, hogy az önfelszívó szivattyúk csak egy bizonyos határig képesek tolerálni a homok és agyag szennyezést így a tartós és megbízható működésükhöz előszűrőt kell beszerelni. A búvárszivattyúk és a mélykúti szivattyúk esetében mivel azok már eleve a vízbe vannak engedve ez az elem eleve a szivattyú részét képezi.

Vízellátásra vagy vízmentesítésre tervezzük használni a szivattyút?

Szivattyúra nem csak öntözés miatt lehet szükségünk. Akkor is elengedhetetlen a szivattyú használata, ha eltávolítani kívánjuk a vizet onnan, ahol szükségtelenül túl sok van például az aknából vagy pincéből. Ilyen célra leginkább a szennyvízszivattyú az ajánlott, amely alkalmas a csapadékvíz vagy a talajvíz továbbítására. A Wilo szivattyúk között az egyszerűbb típusoktól a csatornába való szennyvízátemelést biztosító darabolókéses megoldásokig mindent megtalál a felhasználó.

A kiválasztandó szivattyú típusát elsősorban a szennyezettség mértéke illetve a átszivattyúzandó víz mennyisége befolyásolja, mindenképpen konzultáljunk szakemberrel a kiválasztás előtt. Egy rosszul megválasztott és nem megfelelőn kiépített átemelő rendszer további gondokat fog okozni és még több kiadást generál.

Mi a feladatunk a megfelelő szivattyú kiválasztása után?

A szivattyú kiválasztásával a feladat egy része elkészült, de ha megbízhatóan szeretnénk azt üzemeltetni elengedhetetlen a berendezéshez szükséges villamoskábel méretezés, a gondos rögzítés, illetve a megfelelő motorvédelem, illetve vízhiány védelem is.

Mielőtt valóban megvásároljuk a kiválasztott szivattyút tájékozódjunk a garanciális és szervízháttérről is. Az olyan neves szivattyú gyártók, mint például a Wilo megbízható és egyszerűen telepíthető és működtethető készüléket biztosítanak, teljeskörű garanciával és megfelelő szerviz lehetőséggel.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Facebook Marketplace – így ne verjenek át az online piactéren vásárlóként és vevőként
Kiknek érheti meg megtekinteni a penzvero.hu széles éremkínálatát?
Amit a cseh autópálya matrica vásárlásról, illetve a vásárlás alóli mentességről tudni érdemes
Hogyan működik a Jysk online vásárlás?

3 válasz

 1. Chair Massage guru, Eric Brown, has developed eight pointers for
  protected body use that he suggests you utilize to scale back the stress in your muscles and joints.

  With a mess of products and steering about
  magnificence, right here is a number of the best tips.
  One way to use coconut oil in your hair is correct earlier than washing your hair, putting a small quantity on your fingers and applying it to your hair, avoiding the
  roots, doing it part by part. Coconut oil could be utilized
  in cooking and baking and it is not at all as bad as experts claimed years
  ago. Many experts in the health care discipline imagine that stress is linked to most main diseases.
  One of the best benefits of massage therapy is stress relief.

  It helps you earn numerous health benefits of therapeutic massage therapy.
  There are particular therapies that a DC can supply inside an individualized
  plan of care comparable to spinal manipulation, ultrasound therapy, acupuncture, therapeutic therapeutic massage, acupressure, heat or ice therapy,
  Swedish or deep tissue therapeutic massage, reflexology, trigger level therapy and even structural integration among other issues.

  Upon using the therapeutic oils or also referred to as flower oils,
  you may easily calm down your ailing muscles and provides them the dose of rejuvenation and refreshment.

  my web site: דירות סקס עפולה

 2. שירותי עיסוי אירוטי בבתי מלון
  מתאימים לתיירים, למבקרים המגיעים מחוץ לעיר ולאנשי עסקים.
  בכל אחד מהטיפולים המטפל או המטפלים מתאימים את אופי הטיפול בתוך הבריכה ואת
  טכניקת השיאצו למצב הפיזי והנפשי
  של המטופלים. מבנים ניידים מעץ אינם מתאימים בכל מצב, אלא הם נפוצים בעיקר בישובים ובכפרים
  שבהם יש יותר מקום לבנות.
  מכיוון ששירותים שכאלה אינם דורשים צנרת או
  אפילו חור באדמה, תוכלו להזיז את אותו
  חדר שירותים חיצוני לכל אזור בגינה
  שתרצו בכל עת, כך שלמעשה מדובר בחדר שירותים נייד לחלוטין שלא מגביל אתכם בשום צורה.
  בתי בושת, סרסרות ויחסי מין אינם חוקיים, וכך גם כל סוגים של תרגול כפוי ופעילויות לא חוקיות (יחסי מין עם קטינים וסחר
  בבני אדם). √ בתי עץ סקנדינביים נעשו למבוקשים ביותר בקרב
  המשתמשים בבניה הקלה, בשל המראה היפה,
  הנוחות שלהם והיוקרה שהם משדרים.
  אם אחד הילדים שלכם כבר עבר את גיל הנעורים ומעוניין בקצת יותר פרטיות, או אם אתם מעוניינים להשכיר
  חלקה קטנה ששייכת לכם לאדם אחר
  ובכך לספק לעצמכם הכנסה פאסיבית מדי חודש, בתי עץ למגורים הם אפשרות מצוינת עבורכם.
  בפועל אנחנו יוצרים סתם כאב חזק מדי.
  √ המבנה יכול לשמש כיחידת דיור, מחסן או סתם בית משחקים לילדים, ועוד למגוון שימושים.
  לפני תחילת העבודה יש צורך לברר
  היטב את הצורך בהגשת ההיתר, למנוע אי נעימות מיותרת והריסת המבנה.

  Also visit my web site מסאז אירוטי בירושלים

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Facebook Marketplace – így ne verjenek át az online piactéren vásárlóként és vevőként
A Facebook Marketplace népszerűsége töretlen, rengetegen vásárolnak használt holmikat vagy adnak el így olyan dolgokat, melyekre már nincs szükségük. Az itt történő hirdetésfeladás igen egyszerű,...
Kiknek érheti meg megtekinteni a penzvero.hu széles éremkínálatát?
A penzvero.hu személyes küldetésének érzi azt, hogy fenntartsa, és folyamatosan ápolja az ezeréves hazai pénzverés hagyományait, illetve célja, hogy bemutassa, és megőrizze a magyar történelem...
Amit a cseh autópálya matrica vásárlásról, illetve a vásárlás alóli mentességről tudni érdemes
A cseh autópálya matrica vásárlása nem akkora ördöngösség, hozzávetőleg úgy működik, mint hazánkban. Ahogyan Magyarországon, úgy Csehországban is már az e-matrica van érvényben, vagyis nem...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.