Mennyire biztonságosak a ma gyártott négyévszakos abroncsok?

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Ha valaki közúti közlekedésre gondol, remélhetőleg automatikusan a biztonság jut eszébe. Ahhoz azonban, hogy valóban balesetmentesen, és biztonságosan tudjunk közlekedni, elengedhetetlen, hogy odafigyeljünk arra, hogy milyen gumiabroncs van az autónk kerekein.
Egy olyan gumiabronccsal mely elkopott, elhasználódott, életveszélyes manőver lehet útnak indulnunk.

A tapasztalatok sajnos azt mutatják, hogy a hazai autósok nem figyelnek oda eléggé arra, hogy milyen gumikkal indulnak el, pedig egy kis odafigyeléssel sok balesetet el lehetne kerülni.
Talán sokan tudják, hogy 7 Celsiusfok felett nyári, 7 fok alatt pedig téli gumiabroncsokra van szükségünk, ám ha szeretnénk megúszni a szezonális abroncscserét, érdemes lehet beruházni egy jó minőségű négyévszakos abroncs szettbe.

Tények és tévhitek a négyévszakos gumikról

Korábban, ha valaki négyévszakos abroncsot szereltetett az autójára, akkor az emberek nagy része forgatta a szemét, ugyanis az a hír járta, hogy ezek a típusú gumik egyáltalán nem tudnak biztonságos közlekedést nyújtani.

Ma már azonban hatalmas fejlődésen mentek keresztül a négyévszakos abroncsok, így a szakemberek szerint sem kell őket elkerülni, csupán néhány dologra kell odafigyelnünk használatuk során.

A négyévszakos abroncsok azoknak az autóvezetőknek lehet jó választás, akik leginkább a városban használják az autójukat, és nyugodtan vezetnek, illetve akik éves szinten nem haladják meg a megtett 50 ezer kilométert. Ezeknél az abroncsoknál is fontos a pontos méret, ezért a gumi megvásárlása előtt először azt kell kiderítenünk, hogy szeretett gépjárművünkre pontosan mekkora gumi való.
Ebben, ha nem vagyunk biztosak, lapozzuk át a kocsi kézikönyvét! A négyévszakos gumiabroncsok olyan különleges futófelületi kialakítással látták meg a napvilágot, melyeknek köszönhetően remek tapadást és kiváló fékezhetőséget tudnak nyújtani az autóvezetők számára télen és nyáron egyaránt. Ehhez azonban fontos, hogy valóban egy jó minőséggel rendelkező, prémium kategóriás termék mellett tegyük le a voksunkat!

Emellett fontos kihangsúlyozni, hogy ezeknél az abroncsoknál sem maradhat el a gumik állapotának a rendszeres ellenőrzése, illetve arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a négyévszakos gumikat évszakváltáskor centríroztatni kell.

Hogyan vásároljunk négyévszakos gumiabroncsot?

A négyévszakos abroncsok mostanában egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ez pedig talán leginkább annak köszönhető, hogy az emberek úgy gondolják, ez egy jóval olcsóbb, és kényelmesebb megoldás, a szezonális abroncsokkal szemben.

Könnyen lehet azonban, hogy még a tapasztaltabb autóvezetők is tanácstalanul állnak a minden korábbinál szélesebb abroncskínálat előtt akkor, ha idén új gumi szettet szeretnének vásárolni.
Ha nehezen tudjuk kiválasztani azt, hogy milyen négyévszakos gumi lehet számunkra ideális, jó öltet lehet a nagyobb abroncstesztek eredményeit megvizsgálni.

Az új szett mindenképpen jobb választás, mint a használt gumi, a négyévszakos gumik esetében pedig nem is érdemes használt abroncsban gondolkoznunk. Ha tényleg balesetmentesen szeretnénk közlekedni az egész év során, mindenképpen a prémium kategóriás márkák termékei közül válasszunk!

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.