Mennyire befolyásolta a koronavírus járvány a NO.1 Property Zrt. bérelhető ingatlanjainak piacát?

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A koronavírus járvány az élet minden területére rányomta a bélyegét. Tavaly januárban jelent meg hazánkban is a vírus, tavaszra pedig szinte megállt az élet az országban. Mivel számos iparágat érintettek a korlátozások, sokan nagyon nehéz helyzetbe kerültek. A szolgáltatóipar és a turizmus szenvedte a legnagyobb károkat, aminek következtében sokan vesztették el a munkájukat, a megélhetésük így veszélybe került. Mivel sokkal többen élnek bérelt ingatlanban, mint saját tulajdonú otthonban, a munkahelyek elvesztése sok esetben költözéshez is vezetett.

2020 tavaszán megfigyelhető volt, hogy az addigi nagyon magas bérleti díjakat sokan nem tudták megfizetni, ezért kénytelenek voltak vagy elköltözni, meg megalkudni a bérlővel, hogy csökkentsen a díjakon. Mivel a tulajdonosok is féltek attól, hogy nem lesz, aki a régi lakó helyett bekötözzön, inkább csökkentettek az árakon. Akik nagyobb ingatlanba szerettek volna költözni, a 2020 tavasza és nyara számukra nagyon kedvezően alakult, hiszen sosem volt még ekkora kínálat a bérelhető ingatlanokba, mint a koronavírus járvány tavaszi lecsendesedésével.

Valóban csökkent a bérlők száma a koronavírus miatt?

A magántulajdonú lakások esetében a bérlők vándorlása nagyobb méreteket öltött, mind bármikor az elmúlt években. Sokan kerültek utcára, vagy kénytelenek voltak olcsóbb ingatlanba költözni, esetleg lakrészbérlésben gondolkodni önálló lakás helyett. Mivel sokan nem tudták a drága bérleti díjakat megfizetni, így a bérleti díjak sok esetben csökkentek. Ennek köszönhetően jóval nagyobb ingatlanhoz lehetett jutni olyan áron, amiért régebben kisebb ingatlant tudtunk volna csak bérelni.

Ezt sokan ki is használták. A céges tulajdonú lakások esetén nem volt ennyire drasztikus az árak mozgása. Ez annak is köszönhető volt, hogy a céges tulajdonú lakások fix rezsivel és bérleti díjjal számolnak. A no1propertyzrt.com oldalon a vírus alatt is találni lehetett bérelhető ingatlant, de nem volt nagyobb a kínált, mint máskor, vagyis aki bérelni akart, megtehette eddig is. A céges tulajdonú ingatlanbérlést nem viselte meg annyira a koronavírus járvány, mint a magánszemélyeket.

Milyen igények jelentkeztek az ingatlanbérlés terén a járványnak köszönhetően?

A koronavírus járványnak köszönhetően sok esetben az árak csökkentek, de például a bérelhető ingatlanok kínálata sem volt ilyen széles. Több ingatlanból voltak kénytelenek kiköltözni az előző lakók. Akiket nem viselt meg annyira a járvány, mert biztos anyagi háttérrel és munkahellyel rendelkeztek, a tavaszi-nyári időszak bőségesebb lehetőséget kínált arra, hogy ugyanazért az árért egy nagyobb ingatlanba költözhessenek. A céges tulajdonú lakásokra is megnőtt az igény, hiszen sokan kénytelenek voltak megválni az albérlőiktől, mert nehéz anyagi körülmények közé kerültek.

A NO.1 Property Zrt. ingatlanjaira is nőtt a kereslet, hiszen a cég új építésű, vagy teljesen felújított ingatlanokat kínált és kínál versenyképes áron, ráadásul fix összegér, akár rezsi, akár bérleti díj tekintetében. A cég honlapját, https://www.no1propertyzrt.com –ot is sokan keresték fel ebben az időszakban.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!
Bónusz Magyar Állampapír: Befektetés a jövőbe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!
Súlyos biztonsági rést tártak fel a Temu online piactéren forgalmazott népszerű videós kaputelefonokban. A Consumer Reports (CR) amerikai fogyasztóvédelmi szervezet friss jelentése szerint a hibák...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.