Media Markt webáruházban vagy személyesen vásároljunk?

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A Media Markt webáruház az ország bármely részéről elérhető, hála az elterjedt szolgáltatásainak. A fizikai áruházak 1997-ben jelentek meg először hazánkban, ami ideális előtte és utána állapotot hozott a mindennapjainkba. Előtte kevesebb elektronikai eszköz közül tudtunk választani, utána pedig szinte bármiből. Ma már nincsen olyan ember, aki ne hallott volna a létezéséről, vagy olyan, aki legalább egyszer ne vásárolt volna. Magyarországon legalább 32 bolt üzemel, így nemcsak a fővárosban, hanem a vidéken is terjeszkedni kezdtek.

Amikor a Media Markt nevét halljuk, akkor nem szabad megfeledkezni az online webáruház lehetőségéről sem. A 2020-as év megmutatta, hogy rengeteg általunk kedvelt és használt terméket be lehet szerezni pár kattintással. Az egész világon tapasztaltuk, hogy milyen gyorsan megváltoztatja a gondolkodásmenetet egy járvány. Még az idősebb korosztály is kipróbálta a netes vásárlás előnyeit, és biztosak lehetünk benne, hogy ez a jövőben is folytatódni fog.

Mi kell az internetes vásárláshoz?

De vajon tényleg olyan jó dolog ez a fajta vásárlási mód? Nézzük meg egy kicsit közelebbről. Ahhoz, hogy valaki interneten rendeljen meg egy terméket, szüksége lesz magára az internetre. Pár évvel ezelőtt ez még nehézséget okozhatott, azonban napjainkban a legtöbb embernek van mobilnete is. A rendelést elvégezhetjük a számítógépen, a tableten és a telefonon, talán csak a képernyő mérete változik. Ha rossz a szemünk, akkor érdemes a nagyobb felületet keresni.

Ha már van internetünk, akkor kell hozzá egy jól működő eszköz. A mai okos telefonok tökéletesen megfelelnek arra, hogy az éves vásárlásunkat is letudjuk. Nem számít, hogy Android vagy iOS rendszerrel fut, mindegyikhez találunk applikációkat és programokat. Itt jön a képbe az is, hogy valamennyire értenünk kell a használatukhoz. Ha valaki teljesen kezdő, akkor jó, ha először egy baráttal próbálkozik, nehogy valamit félrenyomjon az első rendelések alatt. Így biztosan nem veszi meg kétszer ugyanazt a terméket, és a címét sem fogja tévesen beírni.

Az online világ veszélyei

Sajnos a mai világban mindig meg kell említeni az online vásárlás veszélyeit is. Sok bűnöző visszaél azzal, hogy az emberek még jóhiszeműek, és megpróbálják kijátszani őket. Legtöbbször az e-mailekre kell nagyon figyelnünk. Ha rendszeresen vásárolunk a Media Markt webáruházból, akkor talán nem is gyanakodunk, amikor az üzlet nevében kapunk egy olyan mailt, amiben azt kéri, hogy adjuk meg újra az adatainkat. Ilyenkor azonban adathalászok kezébe kerülhetünk, ami nem kellemes élmény.

Szerencsére ezeket a fura üzeneteket egy kis odafigyeléssel ki tudjuk szűrni. Azonban még mindig vannak olyan pontok, amire oda kell figyelnünk. A következő említésre méltó a regisztrációnál használt jelszó lehet. Képzeljük el, hogy beregisztrálunk, majd beírjuk a bankkártya adatainkat. Ezután valaki megkaparintja a jelszót, és addig vásárolgat, amíg észre nem vesszük a hibát. Persze, nem ez a gyakori, de jobb félni, mint megijedni. Ha úgy döntünk, hogy az online világban szeretnénk vásárolni, akkor mindig tartsuk biztonságos helyen az adatainkat.

Media Markt webáruház vagy hagyományos üzlet?

Most, hogy ezeket a pontokat megvizsgáltuk, nyilván felmerül bennünk a kérdés, hogy megéri-e az online vásárlás. A Media Markt webáruház mellett szintén meglátogathatjuk a fizikai üzletet is, ha szeretnénk. De vajon melyik a jobb? Nézzük.

  • Az üzletek kézzel foghatóak, tehát helyhez kötöttek. Amennyiben a szomszéd utcában van egy üzlet, az a legbölcsebb, ha inkább lesétálunk, és megvesszük, amire vágyunk. De mi a helyzet akkor, ha nemcsak az utcában, hanem a városban sincsen? Ilyenkor vagy buszra, esetleg autóba ülünk, vagy kipróbáljuk az online rendelést.
  • A következő pont a nyitvatartási idő. Tény, hogy a fizikai üzleteknél sem panaszkodhatunk, hiszen sokszor vannak nyitva, de még így is megtörténhet az, hogy nem érünk oda időben. Esetleg a munkánk miatt nem tudunk bemenni. Ezzel szemben a Media Markt webáruház az év minden napján nyitva van. Nem számít, ha az éjjeli műszakban akarunk megrendelni egy új telefont, senki sem fog elzavarni minket. Bármikor a kosárba tehetjük a termékeket, és bármikor fizethetünk.
  • Emellett érdemes megbeszélni a kényelmet is. Sokan szeretnek gyalogolni, bemenni az összes boltba és felpróbálni mindent. Mások inkább célirányos vásárlók és előre tudják, hogy mit akarnak. Ha nem akarunk felesleges órákat leróni a boltban, sokkal jobban járunk, ha beírjuk a keresőbe. Így folytathatjuk az életünket, nem veszítettünk a drága időnkből.
  • Sokan nem tudják, de a webáruház kínálata az egész országra értendő. Nézzünk rá egy példát. Lehet, hogy kinéztünk magunknak egy tévét, ami le van árazva. Bemegyünk a közeli boltba, majd hosszas várakozás után közlik, hogy ebben az üzletben már nincs meg ez a tévé. Azt javasolják, hogy vegyük meg online, de mire újra megkeressük a terméket, addigra elfogyott. Miért veszítettük el a tévét? Mert sok idő ment el a keresésére. Ha már akkor rámentünk volna a vásárlás gombra, amikor még otthon ültünk, akkor pár napon belül megkaptuk volna a tévét.

Az a jó a webáruházban, hogy ellenőrizhetjük az aktuális stock termékeket. Ki tudjuk választani, hogy melyik boltba kérjük, és így biztosítjuk a vásárlás örömét. Ezzel a lehetőséggel azok élnek leginkább, akik ragaszkodnak a fizikai vásárláshoz. Talán azzal magyarázzák, hogy biztosra akarnak menni.

A Media Markt webáruház biztonságos?

Ha már a biztonságról beszélünk, akkor eszünkbe juthat egy újabb fontos kérdés. Mi történik akkor, ha a megrendelt termék defektes? Sajnos van rá példa. Miközben a boltban még fizetés előtt át tudjuk nézni a lehetséges hibákat, addig online ez kicsit a zsákbamacskához hasonlít, ami akár hátrány is lehetne, de szerencsére gondoltak ránk. Amennyiben valami baja van a terméknek, úgy vissza tudjuk vinni. Nem kell rosszul, esetleg törötten használnunk, hanem kérhetünk helyette teljesen újat. Az egyedüli hátránya, hogy újra meg kell várnunk a kiszállítást.

A Media Markt webáruház legnagyobb hátránya

Végre elérkezett a pontja az online rendelés hátrányának is, ez pedig a kiszállítási idő. Amikor gyalog átmegyünk a boltba, és megvesszük azt a telefont, akkor azonnal hazavihetjük magunkat. Ezzel szemben a rendelés leadása után még több napot kell majd várnunk arra, hogy kihozza futárszolgálat. Érdemes időben leadni a rendeléseket, és mindig figyelni az esetleges munkaszüneti napokra. Nem fogják akkor kihozni, amikor senki sem dolgozik, de ez a fizikai üzletre is ugyanúgy igaz.

Akkor melyiket válasszuk?

Lényegében embertől függ, hogy melyik lehetőséget választjuk. Egyesek inkább a boltot szeretik, mivel azonnal megszerzik a kiválasztott terméket. Viszont akkor is nekik kell hazavinniük, amikor egy hatalmas hűtőről van szó. Mások az online vásárlás mellett teszik le a voksukat, mivel annyira sűrű az időbeosztásuk, hogy ez a megoldás tűnik a legkézenfekvőbbnek.

Ha az internet mellett döntünk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az adataink mindig titkosítva lesznek, és a rendelésünket nyomon tudjuk majd követni. A szállítási módoknál választhatunk a posta, a személyes átvétel, a futárszolgálat és a pick pack pont között. A garantált biztonság csak egy plusz pont ahhoz, hogy a Media Markt webáruház mellett döntsünk.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.