MÁV Elvira jegyvásárlás – ezért éri meg használni az új appot

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A MÁV Elvira egységes jegyértékesítési rendszer idén megújult, és az internetes jegyvásárlás ennek köszönhetően számos új lehetőséggel bővült. A mobilalkalmazással összekötve bárhol, bármikor megvásárolható a szükséges jegy. Az új felület egyébként több szempontból is újszerű megoldásokkal gazdagodott. A 2020 decemberében lezajlott tesztüzemet követően a vasúttársaság ma már élesben használja a rendszert, és a tapasztalatok kifejezetten pozitívak. Cikkünkben most sorra vesszük azokat a legfontosabb tudnivalókat, melyekkel érdemes tisztában lenni, ha a korszerű jegyvásárlási mód mellett tennénk le a voksot.

MÁV Elvira start: regisztráció és belépés

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbben arról érdeklődnek, lehetséges-e a korábbi Elvirás (e-Ticket) adatokkal belépni az új felületre. Természetesen lehetséges! Ha a korábbi profilban regisztrált e-mail címmel szeretnénk belépni vagy regisztrálni, akkor a belépési adatok megadását követően már az új Elvirában találhatja magát az utazni vágyó, és korábbi fiókjának adatait is megtalálhatja abban.

Amennyiben a régi internetes rendszerben regisztrált adataival, email címével kíván belépni akár az új Elvirára, akár a MÁV applikációra, akkor a rendszer ilyenkor automatikusan felajánlja, hogy a régi belépési adatokkal szeretnénk-e regisztrálni. Az email-ben kapott link segítségével ilyenkor is aktiválni szükséges a regisztrációt. A folyamat végén a belépési adatok az új Elvirában és a MÁV applikációban egyaránt gond nélkül használható.

Ha még sem az applikációban, sem a régi rendszerben nem regisztrált, akkor új fiók regisztrálására van lehetősége. Bár regisztrálni nem kötelező, de mind a jegyárak, mind a többletszolgáltatások apropóján mindenképpen megéri. Ráadásul, ha nem szeretne regisztrálni, akkor is szükséges lesz egy email cím megadására, ahová az elektronikus számla és a jegy megérkezik majd. A félregépelések és tévedések elkerülése végett hasznos lehet regisztrálni, hiszen így regisztrációs adatai automatikusan kitöltésre kerülnek, és a jegyvásárlás folyamata is gyorsabb.

Hogyan használhatóak fel az új MÁV Elvirában vásárolt vonatjegyek?

A korszerű megoldások maguk után hozzák a változásokat, melyek gyakran megkönnyítik életünket. Nincs ez másként akkor sem, ha a MÁV Elvira segítségével vásárolná meg vonatjegyeit. Ebben az esetben kizárólag elektronikus jegyek vásárolhatóak, melyek személyhez kötöttek, tehát csak a rajta feltüntetett személy utazhat az elektronikus jeggyel, kizárólag azon az útvonalon, melyet a jegyvásárlás során kiválasztott. Természetesen a jegy érvényességéhez a vásárláskor megadott személyazonosító igazolványt be kell mutatni. A jegyek PDF formátumban kerülnek kiküldésre, a MÁV applikációban pedig letölthető jegyként kapja meg az utas. S hogy miként történik a menetjegy-ellenőrzés?

A PDF-ben kapott elektronikus jegyet kinyomtathatja korábban A4-es oldalra. Fontos, hogy az így kinyomtatott dokumentum sértetlen legyen, és a nyomtatás minősége is megfeleljen a felé támasztott követelményeknek. A szennyezett, olvashatatlan vagy sérült dokumentum érvénytelennek minősül. Természetesen arra is módja van, hogy nyomtatás nélkül, a PDF formátum megjelenítésére alkalmas készüléken mutassa be az elektronikus jegyet a jegykezelőnek.

Amennyiben a MÁV applikáció segítségével vásárolt jegyet, akkor a telefon képernyőjén nyílik lehetőség annak bemutatására. Fontos, hogy még az utazás előtt töltse le okostelefonjára a jegyet, és figyeljen arra is, hogy a készülék használatra kész, feltöltött állapotban legyen a jegyellenőrzés során. A megvásárolt jegyet kizárólag az érvényességi időben van mód felhasználni.

Milyen előnyei vannak az alkalmazáson keresztüli vásárlásnak? Fókuszban a jegyárak!

A MÁV applikáció a telefon típusától függően, Android operációs rendszerre a Google Play segítségével tölthető le, az iOS rendszert alkalmazó készülékre pedig az AppStore közreműködésével. A MÁV applikáció hasznos segítség az utazás megtervezésével, és alkalmazásával bárhol, bármikor megvásárolhatja jegyét, bérletét. A vidéki városok helyi közlekedésében használatos napijegyek és bérletek vásárlásán túl Budapesti közigazgatási határán kívül HÉV jegyek is megválthatóak, sőt, a START Európa típusú nemzetközi vonatjegyek is elérhetőek a MÁV applikáció segítségével.

Az applikáció és az online jegyvásárlás nagy előnye, hogy akár tíz százalékkal olcsóbban beszerezheti jegyét az utazás előre tervezésekor. Természetesen a hagyományos megoldások kedvelői is megtalálhatják számításukat, hiszen nem csak a MÁV Elvira online felülete és applikációja nyújt segítséget a jegyvásárláshoz. A klasszikus jegypénztári vásárlás és az automatás jegyértékesítés szintén szerepelnek a MÁV szolgáltatásai között.

Az online és az automatikus értékesítés szétválasztásra került az új rendszerben. Az automatás jegyvásárlás esetében a hagyományos módon, jegypapírra nyomtatott jegyet kaphatja meg az utas. Az online vásárlás során viszont PDF formátumban érkezik a jegy, melyet kinyomtatva, vagy okoseszközön bemutatva is érvényesíteni lehet a kalauznál.

MÁV Start Elvira: Menetrend bárhonnan bárhová

Az online tájékozódás minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvend. Ha bármilyen információra van szükségünk- akár utazásainkkal kapcsolatban -, akkor az internet az első számú célpontnak számít. Bár a helyközi utazások, vagy az 50-100 km-es, átszállás nélküli utazások igen gyakorinak számítanak, de sokan vannak azok is, akik hosszabb, nagyobb tervezést igénylő vasúti közlekedést szeretnének igénybe venni. A MÁV Start Elvira kitűnő választásnak bizonyul útvonaltervezéskor, hiszen menetrendjével megszervezheti utazását szinte bárhonnan bárhová.

Térképes segítség a MÁV Elvirától

Utazásszervezés során bizony korántsem mindegy, hogy milyen átszállásokra, mennyi időre van szükség az úti cél eléréséhez. A MÁV Elvira térképes segítséggel is áll mindazok rendelkezésére, akik hazánk valamely számukra ismeretlen területét szeretnék felfedezni, vagy nem tudják pontosan, milyen megállók után kell majd leszállniuk. A helyközi járatok és az Intercity vonatok közlekedési útvonalát, megállóit egyaránt megtalálhatják az érdeklődők a térképes szolgáltatással, sőt, a várható jegyárakról is tájékozódhatnak a rendszerben.

Miért jobb az új alkalmazás, mint a régi?

A megújult MÁV Elvira több tekintetben is meghaladja korábbi elődjét. A cél az egyszerű használhatóság és a korszerű megoldások egyidejű alkalmazása volt. A leginkább a modern, letisztult kezelőfelület szembetűnő a felhasználó számára. Nagy előnye a MÁV Elvira új rendszerének, hogy a MÁV applikációval közös fiók alakítható ki, tehát az új Elvira segítségével beszerzett jegyet az applikácó segítségével is bemutathatja az utas, ha nem bajlódna a jegy kinyomtatásával. Lehetőség kínálkozik a jegyvisszatérítésre is, melyet szintén az Elvira, valamint az applikáció felületén is lehet kezdeményezni.

A vásárlást jelentősen megkönnyíti, hogy az elmentett számlázási és bankkártyás adatok mind az applikációban mind a MÁV Elvira felületén alkalmazhatóak. Tudta, hogy akár késésben levő vonatokra is vásárolhat ilyen módon jegyet? Ez kifejezetten nagy előny lehet akkor, ha késésben van, vagy mihamarabb szeretné elérni úti célját. Lehetőség kínálkozik arra is, hogy ülőhelyet válasszon az utas, ami további kényelmi funkcióként van jelen. A vasúttársaság saját erőforrásaival végezte el a MÁV-START új internetes jegyvásárlási rendszerének fejlesztését, ráadásul a webshop is újszerű desing-nal várja az érdeklődőket. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a vasúti közlekedés a pandémia idejében jelentősen visszaesett, ám ezt az időszakot a társaság arra használta, hogy az utasok kényelmét szolgálva gyors, korszerű jegyvásárlást fókuszba helyező rendszert építsen ki.

MÁV Elvira elérhetőségek, telefonszámok

A MÁV Elvira, valamint az applikáció használatával kapcsolatos bármilyen kérdésével keresheti a MÁVDIREKT vonalat a +36 (1) 3 49 49 49 –es számon. Mobilhálózatról a +36 (20/30/70) 499 4999 szám javasolt az ügyfelek számára. A MÁV hírlevelére feliratkozva mindig értesülhet az aktuális hírekről, az utazási ajánlatokról, valamint az utazásait érintő esetleges menetrendváltozásokról.

A MÁV régóta azon munkálkodik, hogy az online jegyértékesítés minden tekintetben megfeleljen a korszerű jegyvásárlási feltételeknek. Emellett nem elhanyagolható az sem, hogy milyen feltételek mellett valósul meg a jegyvásárlás, lehetőség kínálkozik-e a tervezett úti cél felé vezető út áttekintésére. Kerékpárszállítás, kisállat szállítása, jegyvisszaváltás, automatás jegybeszerzés- számos olyan terület adódik a vasúti közlekedésben, melyek ismerete nélkülözhetetlen a szolgáltatás igénybevételéhez.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a MÁV Elvira már régóta nagy népszerűségnek örvend. Az automatás és az online jegyértékesítés szétválasztásával, valamint a MÁV applikáció tökéletesítésével úgy tűnik, elérkezett a hazai vasúttársaság arra a szintre, ami az utasok igényeit maximálisan képes kiszolgálni. Az online ügyintézés és vásárlás világában már régóta időszerű volt egy, a korszerű igényekhez maximálisan illeszkedő rendszer kiépítése. A MÁV nem tétlenkedett az elmúlt időszak csökkenő utasforgalmának ellenére sem, és erejét az új rendszer tesztelésére és tökéletesítésére fordította. A visszajelzések egyértelműen pozitívak az applikáció használatával és működésével kapcsolatban, de az áttekinthető MÁV Elvira felhasználói felület is egyértelműen elnyeri az utasok tetszését.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.