Jó befektetés lehet egy ritka Lego készlet

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Lego befektetésről

A hagyományos befektetések mellett ma már érdemes gondolni a Lego készletekbe való befektetésekre is. Ha diverzifikálni szeretnénk a portfóliónkat, akkor ezt a befektetési lehetőséget nem érdemes kihagyni. Ugyan sokan azt gondolják, hogy a felnőtteknek szánt készletek a szórakoztatás miatt lehetnek érdekesek, mi mégis azt javasoljuk, hogy mint befektetést is gondoljunk rá.

A Lego talán többet is hozhat a konyhára, mint az arany

Egy tanulmány szerint a Lego sokkal magasabb hozamot tud biztosítani, mint a hagyományos befektetési formák. A kutatók számtalan aukciós oldalt néztek át és az 1987 és 2015 közötti készletek árait vizsgálták meg. Megállapításuk szerint a piactereken történő értékesítéssel sokkal magasabb hozamot lehet elérni egy adott időszak alatt, mint ha, az adott időszak alatt aranyba fektettük volna a pénzünket. A Lego hatalmas piac amire érdemes odafigyelnünk.

Milyen árakon mozognak most a különféle készletek?

A következő oldalon mi magunk is megtekinthetjük, hogy pár Lego készlet mennyibe került a piacra dobás évében és mennyibe kerül most: https://www.brickeconomy.com/. A 76051 Super Hero Airport Battle 2016-os kiadású, amelynek ára megközelítőleg 80 euro volt. Ezt a játékot most 180 euro környékén lehet megvásárolni. A 2014-es kiadású 42023 Construction Crew ára 2014-ben 59,99 euro volt, míg most 134 euroért lehet értékesíteni. Láthatjuk, hogy 8 év alatt több mint a duplájára emelkedett a készlet ára. A 60059 Logging Truck adatai még megdöbbentőek, hiszen 2014-ben 20 euro körül mozgott az ára és most már 92 euroba kerül. Ez azt jelenti, hogy 8 év alatt 359,5%-os emelkedést ért el. A Lego készletekről érdemes azt tudni, hogy bizonyos tényezők és feltételek is befolyásolhatják az értékük növekedését, illetve csökkenését.

Most nézzük meg, hogy milyen platformokon tudjuk értékesíteni a szetteket?

A bricklink talán az első, amelyet meg kell említenünk: https://www.bricklink.com/v2/main.page. Ezen az oldalon szépen rendezetten hirdethetjük meg a szetteket, a kockákat, a figurákat. Meghirdethetjük saját oldalainkon, emellett a Facebook, a Facebook Marketplace, a helyi vásárok és az online Lego fórumok is jó értékesítési csatornák lehetnek.

2023-ban milyen nagyobb készletek, figurák kiadását tervezi a Lego?

Series 24 néven fut a legújabb figura készlet col24-xx LEGO, amely igazán egyedi és részletgazdagon kidolgozott figurákat tartalmaz. A 12 figurából álló készletet érdemes lehet beszerezni még most. A szettben találhatunk robot harcost, T-Rex jelmezes figurát, rikkancsot, de még labdarúgó játékvezetőt is. Idén január elsején jelent meg a LEGO Monkie Kid™ 80045 – Monkey King ultra robotja. Ezt a robotot leginkább a 10 év feletti gyerekeknek ajánlják és jelenleg az ára 56 000 Forint környékén mozog. Talán ez a robot is érdemel némi figyelmet, ha befektetésen gondolkodunk. A Lego idén év elején hozta ki 2 új virágos szettjét is az Icons 10314 Szárazvirág-dekorációt és a 10313 Vadvirág-csokrot. Ezen felül a 41732 Friends sorozat Belvárosi design- és virágboltokra is érdemes odafigyelni, amelynek jelenlegi ára 57 000 Forint környékén mozog.

Láthatjuk, hogy ebben az évben is érdemes odafigyelni, hogy milyen újdonságokkal rukkol ki a Lego, hiszen számtalan olyan szettre is számíthatunk, amelyre érdemes lesz lecsapni. A jól játszani oldalán a legtöbb Lego készletről olvashatunk érdekességeket, így lehetséges, hogy itt megtaláljuk azt a készletet is, amelyet érdemes megvásárolni befektetési célzattal.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!
Bónusz Magyar Állampapír: Befektetés a jövőbe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!
Súlyos biztonsági rést tártak fel a Temu online piactéren forgalmazott népszerű videós kaputelefonokban. A Consumer Reports (CR) amerikai fogyasztóvédelmi szervezet friss jelentése szerint a hibák...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.