IKEA utalvány, amelyet ajándékként is adhatsz

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

IKEA utalványok

Az IKEA utalványt egyre többen kedvelik. Az utalványokat akár esküvői ajándékként is át lehet nyújtani, hiszen a friss házasok most kezdik el közös életüket és ezekben az időszakokban nagy segítséget jelenthet egy ilyen utalvány.

Jelenleg is fut az IKEA „Tervezze meg álomotthonát velünk” nyereményjátéka

A játékban résztvevők egy 500 000 Forintos utalványt nyerhetnek. Nincsen más teendőnk, mint a https://lakasfelujitasfelmeres.kerdessor.hu/ oldalra lépni is kitölteni a kérdéssort, majd azt beküldeni. Érdemes minden lehetőséget megragadni, amivel csak pénzt nyerhetünk, hiszen egyre drágábbak a termékek. A játék egészen május 4-ig tart, így még van idő a kérdéssor beküldésére. A sorsolás május 10-én várható. Ha nem sikerül megnyerni az utalványt, akkor nézzük, meg hogy milyen lehetőségek kínálkoznak még arra, hogy IKEA utalványt ajándékozzunk.

IKEA utalvány, elektronikus ajándékkártya igénylés folyamata

Az elektronikus ajándékkártyát az IKEA áruházakban lehet megvásárolni, de a Svéd Finomságok Boltjában is megrendelhetjük a pénztárnál. Ezeket a praktikus kártyákat bármekkora összeggel fel lehet tölteni, így mi magunk dönthetjük el azt, hogy mekkora összegben szeretnénk utalványt ajándékozni. A Soroksári Áruházban lehetőség nyílik bankkártyával is kifizetni az utalványt, így nem szükséges a hosszú sort kiállni a pénztárnál. A kártyát online is meg lehet vásárolni az IKEA honlapjára belépve. Az elektronikus ajándékkártya grafikáját ki lehet választani és bejelölni, hogy mekkora összeggel szeretnénk feltölteni. Ezután következhet az ajándékozott adatainak megadása. Nevet és email címet fognak kérni, így ezt érdemes már előrre előkészíteni. A kártya kiállítása teljesen díjmentes, ezért nem kell külön díjat fizetni.

Hogyan kapja meg az ajándékozott az utalványt?

Az elektronikus ajándékkártyát a címzettekhez e-mailben juttatja el az IKEA. Ezt a kártyát ki is lehet nyomtatni, vagy esetleg lementeni a telefonra. A kártyával a kézhez vétele után 48 órával lehet vásárolni. Az ajándékozott bármelyik IKEA áruházban személyesen vagy az online felületen vásárolva is beválthatja az IKEA utalványát. Jó hír, hogy nem szükséges a teljes összeget egyszerre levásárolni, el lehet osztani az év különböző időszakaira is. A kártya egyenlegét bármikor le lehet kérdezni az IKEA áruházakban. Vásárlás után a pénztárnál bemutatott kártyáról lehúzzák a vásárlás összegét, ezzel csökkentik a kártya egyenlegét. A kártyán lévő összeget nem lehet bankkártyára átutaltatni, ez csak a kártyáról vásárolható le az áruházakban vagy az online felületen. Jó hír, hogy az ajándékkártya átruházható és a feltöltéstől számított 5 éven belül kell elkölteni a rajta lévő összeget. A kártyára érdemes vigyázni, mert azt nem tudják pótolni.

Az IKEA utalvány más országokban is felhasználható

A megajándékozottak akár nyaralásuk alatt is használhatják a kártyát, hiszen más országokban is elfogadják. Ebben az esetben a devizaeltérésekből adódó váltási díj 3%, ezzel mindenképpen érdemes kalkulálni. A következő országokban lehet felhasználni a Magyarországon kiállított IKEA utalványt: Ausztrália, Ausztria, Belgium, Csehország, Spanyolország, Dánia, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Írország, Kanada, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia. Spanyolország területén Lanzarote, Mallorca, Tenerife és a Kanári szigetek kivételével bárhol használható.

Miért előnyös IKEA utalványt ajándékozni?

Az utalvány segítségével elkerülhető, hogy olyan ajándékot adjunk, amelyre a megajándékozottnak egyáltalán nincsen szüksége. Az utalvány segít elkerülni a csalódást és lehetőséget biztosít arra, hogy azt vásárolja meg barátunk vagy szerettünk, amelyre éppen a legnagyobb szüksége van. A kártya sokkal kíméletesebb a környezethez is, hiszen elkerülhető, hogy a nem kívánt ajándék a szemétben kössön ki. Az utalványt távol élőknek is ajándékozhatjuk, hiszen a fent felsorolt országokban be tudják váltani az IKEA utalványokat. Nem szükséges postaköltséget és csomagolási költséget fizetni, hiszen a megajándékozott elmegy az áruházba és személyesen megvásárolja a kiválasztott termékeket.

Ha esküvői ajándéknak szánjuk az utalványt, akkor többen is összefoghatunk, így egy sokkal nagyobb ajándékot tudunk együtt vásárolni az ifjú párnak. Valljuk be, ez jobb megoldás mint 10 különféle étkészlettel meglepni őket. Az utalvány egy tudatos ajándék, hiszen azt jelenti, hogy a megajándékozott a heti bevásárlás helyett csak IKEA termékekre tudja majd elkölteni, így még véletlenül sem esik abba a kísértésbe, hogy megint hétköznapi dolgokra költse el az ajándékba kapott összeget.

Az utalványok biztosítják azt, hogy az ajándékvásárlás eredményes legyen és ne kidobott pénz. Az ízlés is sokat nyom a latba, hiszen mi nem tudhatjuk, hogy családtagunk vagy barátunk éppen mire vágyik, milyen az ízlése és a stílusa. Hagyjuk, hogy ő hozza meg a vásárlási döntést, hiszen így biztosan olyan terméket fog vásárolni magának, amelyre szüksége is van.

Milyen termékekre lehet elkölteni az utalványokat?

Az IKEA igen széles termékkínálattal rendelkezik, így egy teljes otthon berendezését megoldhatjuk egy helyen. Bútorok, dekorációs termékek, világítás, különféle textíliák, tárolás és rendszerezés, konyhabútor és készülékek, ágyak és matracok, baba és gyermektermékek, fürdőszobai termékek, kültéri termékek, konyhai eszközök és edények, szőnyegek és padlóburkolatok, növények és kaspók, okos otthon, háztartási elektronika, otthonátalakítás, mosás és takarítás, ételek és italok, állatfelszerelése. Láthatjuk, hogy a termékek skálája igen széles, így az IKEA utalvány tökéletes ajándék lehet bármely korosztály számára.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.