Így sorsolják a skandináv lottón nyerőszámait!

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A skandináv lottó nyerőszámainak sorsolása hasonló módon zajlik, mint a hatoslottó esetében a számhúzás. Van azonban egy igen lényeges különbség. A skandináv lottó esetében ugyanis két számsor kerül kisorsolásra, egy gépi és egy kézi. Ennek értelmében nem hét, hanem kétszer hét, vagyis 14 nyerőszám kerül kisorsolásra. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy elég a 14 számból eltalálunk legalább négyet, mindegy melyik sorsolásról van szó, és már nyertünk is. Valamelyik számsor négy, öt, hat vagy hét nyerőszámát kell eltalálnunk ahhoz, hogy nyertesnek mondhassuk magunkat.

A skandináv lottó egy hétköznapi, ikersorsolásos játék, melynek érdekessége, hogy a nevével ellentétben nem sok köze van a Skandinávokhoz. Bár a Skandináv országokban is volt egy hasonlóan hét közepén sorsolt ikersorsolásos szerencsejáték, melyhez mi, magyarok is csatlakozhattunk volna, ám inkább a Szerencsejáték Zrt. létrehozta a saját szerencsejátékát, így született meg a skandináv lottó, melynek ugyan szerényebb nyereményei vannak telitalálat esetén, mint az ötös vagy a hatoslottónak, de mivel nagyobbak a nyerési esélyek, így több millióan játsszák hetente.

Hol, mikor és hogyan zajlik a skandináv lottó nyerőszámaink sorsolása?

Mivel egy hétköznapi sorsolásos játékról van szó, így nem meglepetés, hogy a nyerőszámokat egy hétköznapi napon sorsolják, méghozzá szerdán. A számok kihúzása a hatoslottó sorsoláshoz hasonlóan zajlik, vagyis nincs élő show-műsor, mint az ötös lottó esetében. Bár a Szerencseszombat műsorában a hatoslottó és a skandináv lottó nyerőszámainak sorsolását felvételről le szokták játszani, de ez csak ismétlés, az élő felvétel ettől függetlenül, jóval rövidebb időtartamban zajlik, hozzávetőleg 5-10 percben.

A műsort élőben közvetíti a Duna TV. Bár az elmúlt évek folyamán már az RTL Klub is sugározta a sorsolást, 2020 februárjában a közmédia hatáskörébe került a lottósorsolások joga, így jelenleg az összes sorsolást, így skandináv lottóét is a Duna TV-n követhetjük élőben. Mivel ikersorsolásos játékról van szó, így a gépi és a kézi sorsolás is ekkor történik. A számok kihúzására a járvány előtt lehetett jelentkezni. Ezt azok tehették meg, akik egy héten legalább 900 Ft értékben vásároltak skandináv lottószelvényt, akár személyesen a lottózókba, akár online játék keretein belül.

Hogyan lehet jelentkezni a kézi sorsolásra számhúzónk?

Ha valaki számhúzó szeretne lenni a skandináv lottó, akkor egyrészt teljesítenie kell a feltételeket, vagyis adott értékben kell szelvényt vásárolnia, másrészt jelentkeznie kell. Jelentkezni többféle módon is lehet, egyrészt telefonon, másrészt az interneten egy űrlap segítségével. A sorsolásra három személy kerül behívásra az élő műsorba, közülük pedig csak az egyik lesz valóban számhúzó. A tartalék számhúzók 30 000 Ft-ot kapnak, az a személy pedig, aki valójában kihúzza a kézi sorsolás nyerőszámait 200 000 Ft-tal lesz gazdagabb.

Ehhez persze a Fortuna Stúdióban meg is kell jelennie a meghatározott időben. Emellett a szelvényt is meg kell tartani, mert ellenőrizni fogják a felvétel előtt, hogy valóban jogosultak vagyunk-e arra, hogy számhúzók legyünk. Ha pedig minden feltételnek megfelelünk, és mi vagyunk a szerencsések, akik a három játékosból kisorsolásra kerülnek, akkor nemcsak azt mondhatjuk el magunkról, hogy számhúzók voltunk, hanem a 200 000 Ft-ot is megkapjuk. Ez fix nyeremény, a hatoslottóval ellentétben itt nem befolyásolja az összeget az, hogy mekkora számokat húzunk ki.

Számhúzás a koronavírus járvány idején

Jelenleg azonban még tartanak a járvány ügyi intézkedések, melyek érintik a Szerencsejáték Zrt. is. Ennek értelmében élő adásba nem jelentkezhet jelenleg számhúzó, mert határozatlan időre ezt felfüggesztették a munkatársak és a játékosok egészségének érdekében. Pályázni sem lehet egy majdani sorsolásra, tehát hiába vásároljuk meg a megfelelő összegben a skandináv lottószelvényeket, jelentkezést leadni sem telefonon, sem pedig az internetes űrlap segítségével nem lehet.

Bár védettségi kártyája már sokaknak van, sajnos a Szerencsejáték Zrt. számára az sem elegendő, de ígérik, hogy amint enyhülnek a korlátozások, és módjukban áll megrendezni az élő adást számhúzó játékosokkal, akkor majd újra lehet pályázni. Addig pedig az élő adást tudjuk nyomon követni a Duna TV-n minden szerdán 20:25-től. Ez az előző héten sem volt másként. Telitalálatos szelvény nem született, senkinek sem sikerült eltalálni a 2×7 nyerőszám közül legalább az egyik számsor mind a hét nyerőszámát. A nyerőszámok a következők voltak: 5, 6, 14, 15, 20, 28, 34 és 1, 6, 16, 18, 19, 31, 34.

Mikor húzzák a skandináv lottó nyerőszámait a 25. héten?

A 25. játékhát nyerőszámait is szerdán sorsolják, június 23-án, 20:25-től. Aki élőben szeretné követni, a Duna TV-n megteheti, de utólag is tájékozódhat a nyerőszámokról, hiszen a Szerencsejáték Zrt. weboldalán a sorsolást követően szinte azonnal felkerülnek. Mivel a 24. játékhéten nem született telitalálatos szelvény, így a 25. héten a telitalálatért akár 420 millió forintot is haza lehet vinni, természetesen akkor, ha egyedüli nyertesi leszünk a skandináv lottó eheti játékának.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.