Honnan értesüljünk a Praktiker akcióiról?

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A Praktiker barkácsáruház az egyik legnépszerűbb és legtöbb városban megtalálható barkácsbolt lánc Magyarországon. Folyamatosan kínálnak akciós termékeket a vásárlóik számára. Ha épp építkezésben, felújításban vagy kertszépítésben gondolkodunk, mindenképp érdemes utánajárni az aktuális áraknak, mert egészen kedvező akciókat is kifoghatunk. Az akciókról számos módon értesülhetünk, online módon, aktuális akciókat összegyűjtő weboldalakról, reklámújságokból, de a Praktiker weboldaláról is.

Manapság már nem szükséges besétálunk a boltba, és személyesen utánajárni az akciós termékeknek. Mindezt online módon is megtehetjük, előre felkészülve, és időt spórolva azzal, hogy nem a boltban bóklászunk, hanem célirányosan keressük a kiválasztott terméket. Ha nemcsak a minőség, de a spórolás is fontos szempont, akkor érdemes egy kicsit utánajárni a legjobb áraknak, mielőtt bemegyünk a boltba vásárolni. De honnan értesüljünk a legújabb termékekről, akciókról és kedvező árakról?

Online akcióktól az akciós újságokig

A kedvezményes termékekről sokféle módon értesülhetünk. Először is sok városban hetente érkezik a postaládánkba a legújabb reklámújság, ahol az éppen aktuális kedvezményekről és szezonális termékekről értesülhetünk. Ezek az akciók általában egy-két hétig érvényesek, készlettől függően. Akinek nem jár ilyen újság, online is megnézheti, mivel a Praktiker weboldalán az akciós újságok is megtalálhatók, sőt, érdemes is felmenni, és megnézni őket, mert sokszor találhatunk olyan kiegészítő újságokat, amit nem biztos, hogy megkapunk nyomtatott formában.

A weboldalon ezen túl plusz akciókkal is találkozhatunk. Egyrészt vannak termékek, melyek csak online rendeléssel érhetők el, másrészt lehet, hogy akciós egy termék, de a hozzánk legközelebbi Praktiker áruházban nincs készleten, így ha bemegyünk a boltba, nem fogjuk tudni megvásárolni, csak online. Ezek sokszor kifutó készletek, utolsó darabok, melyek lesznek meg mindenhol, de online vásárlással még beszerezhetőek. Ezeknek is mindig érdemes utánanézni, ahogyan a készletinformációknak is, ami szintén megtalálható a weboldalon. Az is előfordulhat, hogy valamilyen folyóirat vagy magazin kuponnapot tart, és sokszor találhatunk a barkácsáruházba érvényes kupont is.

Valóban akciósak a Praktiker termékei?

Sokszor tapasztalhatjuk, hogy amikor nagy akció van, mindenki rohan megvásárolni az adott termékeket, nehogy lemaradjon róla. Aztán meg bosszankodunk, hogy amit kinéztünk nem is volt akciós, mert pár nappal vagy héttel ezelőtt a rendes ára olcsóbb volt, mint a mostani akciós. Ezt főként a Black Friday során tapasztaljuk, de karácsony vagy más ünnep környékén is előfordul. A Praktiker akciós újságában lévő árak valóban akciósak, nincs szó hasonló átverésről.

Természetesen nem lehet száz százalékig kijelenteni, hogy a mostani kedvező árnál nem volt kedvezőbb soha, ám a legtöbb esetben nincs szó megtévesztésről. Persze mindig érdemes megfontolni, hogy amit kinéztünk, arra valóban szükségünk van-e, de a barkácsáruházak kínálatában lévő termékeket általában akkor vesszük, a szükségünk is van rá. Miért is vennénk meg egy kádat vagy doboz csempét, csak mert olcsóbb, mint máskor.

Minden Praktiker üzletben egyformák az akciók?

A Praktikernek számos áruháza van országban, és a kínálat eltérő lehet, ennek értelmében pedig az akciós termékek is. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az online felület készletinformációja. Jól látható, hogy egy termékből egyes boltokban több, máshol kevesebb, vagy épp egyetlen darab sincs. Emiatt az akciós termékek sem egyformák. Lehet, hogy már mind elkapkodták, de az is lehet, hogy abból a termékből az adott boltban nem is volt, így akciós sem lehet. Erről az újságok szoktak tájékoztatást adni, ha esetleg egyik-mások üzletre az adott akció nem érvényes.

Emellett előfordulhat, hogy utolsó darabok vagy kifutó széria maradt egy üzletben, amit aztán akciósan árulnak. A weboldalon erről is szokott lenni információ, hogy az ilyen kedvezményes termékeket hol, melyik boltban találhatjuk meg. A Praktiker folyamatosan nyújt kedvezményeket, érdemes kicsit utánajárni, mielőtt vásárolni indulunk.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.