Hol és hogyan foglaljunk időpontot OTP fiókba?

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

Habár egyre több mindent tudunk intézni online, bizonyos banki és pénzügyi tevékenységekhez továbbra is szükséges a személyes jelenlét és az iratok bemutatása. Az ilyen jellegű ügyintézésekhez szerencsére egyre egyszerűebben foglalhatunk időpontot, akár otthonról az internetbankon keresztül. Cikkünkben bemutatjuk a leggyakoribb OTP időpontfoglalással kapcsolatos kérdések mentén a válaszokat.

Milyen ügyben érdemes időpontot kérni?

Fontos először végiggondolni, hogy milyen ügyben szeretnénk segítséget kérni, mert valamihez nem szükséges előre az időpontkérés, míg más esetekben elengedhetetlen. 

Az alábbi témákkal kapcsolatban mindenképpen érdemes időpontot egyeztetni:

 • Bankszáma nyitása vagy zárolása.
 • Folyószámla ügyintézés.
 • Betéti- vagy hitelkártya igénylése, átvétele.
 • OTPdirekt vagy Smartbank szolgáltatással kapcsolatos ügyintézés.
 • Megtakarítás és befektetési kérdések esetén
  • Betétek, értékpapírok kapcsán pénzügyi tanácsadás.
  • Rövid-, közép- és hosszútávú pénzügyi lehetőségek tervezése.
  • Lakástakarék vagy egyéb megtakarítási ügyintézés.
 • Jelzálog típusú hitelekkel kapcsolatban:
  • Új lakáshitelt igényelnénk, vagy 
  • ingatlan fedezetű, szabad felhasználású jelzáloghitelt igényelnénk.
  • Valamint a már folyamatban lévő lakáshitelekkel, jelzáloghitelekkel kapcsolatos kérdéseinkkel szintén érdemes időpontot szervezni.
 • Fogyasztási hitelekkel kapcsolatos ügyintézés
  • Személyi kölcsön, 
  • folyószámlahitel vagy 
  • lombardhitel-igénylés.
 • Babaváró hitel miatt érdeklődnénk, vagy kölcsönt szeretnénk igényelni.
 • Biztosítást kötnénk.
 • Prémium vagy egyéb fióki ügyintézést szeretnénk végezni.
 • Számlavezetési kérdés vállalkozás, vállalati hitelek igénylése és ügyintézése miatt

Hogyan tudok időpontot foglalni az OTP számlám ügyintézésével kapcsolatban?

Az időpont foglalás online elérhető mind lakossági, mind vállalati ügyfelek számára.
Az OTP Bank hivatalos oldalán az alábbi linken, az oldal alján lévő “Időpontot foglalok” gombra kattintva kezdeményezhetjük. Lehetőség van emellett időpontfoglalásra az internetbankban, vagy a Smartbank applikációba belépve, ahol a menün belül az Időpontfoglalás menüpontot kell kiválasztani. 

Internetbankon vagy a weboldalon keresztül a rendszer felajánlja a legközelebbi fiókokat, ahol megtekinthetjük az időpontokat. Amennyiben már nincsen a következő hét munkanapra időpont, azt közvetlenül a “Megnézem az időpontokat” felirat alatt, szürke színnel látjuk – így elkerülhetőek a felesleges kattintások. A kiválasztott fióknál láthatóvá válik a legközelebbi szabad időpont, de egy felsorolásból kiválaszthatjuk a számunkra legszimpatikusabbat is már másnapra, vagy későbbi dátumra. 

Az időpontfoglalás a Smartbank esetén az alábbiak szerint alakul:

 1. Válasszuk ki az ügyintézés témáját a felsorolt lehetőségek közül.
 2. Válasszuk ki a megyét, ahol szeretnénk meglátogatni a bankfiókot, majd a települést és/vagy kerületet.
 3. A felsorolt bankfiók opciók közül válasszuk ki a számunkra egyénileg legszimpatikusabb vagy legközelebbi fiókot. Az opciók felsorolják a bankfiók teljes címét a körzetszámmal együtt.
 4. A Szabad napok részen válasszuk ki a dátumot, ami számunkra megfelelő.
 5. Ezután az Időpontok közül válasszuk ki a számunkra legideálisabbat. A legkorábbi időpont a reggel 8:00 óra.
 6. Állítsuk be, hogy kérünk-e telefonos vagy email értesítést, emlékeztetőt.
 7. Adjunk meg bármilyen plusz információt a Megjegyzés rovatban, amennyiben szükséges.

Ezután az adatok ellenőrzése következik: az adott felület bemutatja, milyen adatokat határoztunk meg. Ha változtatni szeretnénk rajta, válasszuk a Módosít opciót, ha pedig minden adat egyezik, kattintsunk a Jóváhagyás lehetőségre. 

A sikeres foglalás után email értesítőt kapunk, amelyben egy linket láthatunk csatolva. Erre 15 percünk van rákattintani, amivel a foglalási szándékot erősíthetjük meg. Ha eszerint járunk el, a foglalást egy új emailben visszaigazolja az OTP, amelyben egy kódszám látható – ezt meg kell adni a bankfiókba bejelentkezéskor az ügyfélhívó automatán. Emellett SMS emlékeztetőt kapunk az időpontról. 

Megtörtént a foglalás – mi a teendőm ezután a bankfiókba lépve?

Az időpont napján érkezzünk pontosan, mert a foglalást összesen 10 percig tudják tartani. Keressük meg az ügyfélhívó automatát. Ezen válasszuk ki az “Időpontra érkeztem” opciót. Írjuk be a visszaigazoláskor kapott kódot. 

Ha az OTPdirekten vagy a Smartbankon keresztül foglaltunk, akkor az ügyfélhívó automatába belehelyezhetjük a bankkártyánkat is, majd írjuk be a visszaigazoló kódot. Ezután a kapott sorszám felvillanását kell figyelni, és ahhoz az ablakhoz fáradni, ahol az felvillan. Ha az automatával kapcsolatban elakadtunk, bátran forduljunk a bankfiók biztonsági őréhez, aki készséggel segíteni fog az automata használatában.

Amennyiben nincsen ügyfélhívó automata a bankfiókban, nézzünk körül és keressük azt a pultot, ahol az alábbi szöveg szerepel az ügyintéző mellett vagy felett: “Időpontra érkező ügyfél fogadása”. Fáradjunk hozzá, ha nem elfoglalt éppen másik ügyféllel, vagy várjuk meg, hogy szólítson minket. 

Mégsem jó az időpont, lemondhatom?

Igen. Lemondás esetén, amennyiben a honlapon foglaltunk ügyintézési időpontot, keressük vissza a leveleink közt a visszaigazoló emailt. A benne szereplő linkre klikkelve a foglalás törölhető, és egyben új időpont foglalására is van lehetőség. 

Ha az OTPdirekt vagy a Smartbank segítségével foglaltunk és állítottunk be emlékeztetőt, keressük ki az abban lévő linket. Kattintsunk rá, és válasszuk ki a foglalás törlését vagy az új időpont egyeztetésének lehetőségét. 

Egyeztethetek telefonon időpontot?

Bármilyen okból kifolyólag, ha nem tudunk személyesen befáradni ügyintézés miatt a bankfiókba, érdemes lehet segítséget kérni. Ha kiválasztottuk online a bankfiókot, ahová szívesen mennénk, de valamiért bizonytalanok vagyunk a foglalás miatt, természetesen lehetőség van a közvetlen egyeztetésre telefonon a +36 (1) 3666-388 telefonszámon. 

A 06 1 3 666 666 központi telefonszám hívásával és a +36 20/30/70 3 666 666 vonalakon automata telefonos szolgáltatás érhető el. Válasszuk ki a 4-es menüpontot, ezzel direkt kapcsolatba léphetünk az OTP telefonos ügyintézőivel, akik segítenek az időpontfoglalást érintő kérdésekben. Keressük őket hétfőtől péntekig 7:30 – 20.00 között. Mivel azonban központi vonalról van szó, itt elsősorban tájékoztatást kérhetünk.

Az ügyfélszolgálat hogyan érhető még el?

Az ügyfélszolgálat személyesen elérhető mindegyik fiókban a nyitvatartási idő szerint:

Hétfőnként: 8:30 – 17:00

Keddtől péntekig: 8:30 – 16:00

Emellett a weboldalon, chat-en keresztül van lehetőség egyeztetni az ügyfélszolgálati munkatársakkal, munkanapokon 8:00 – 18:00 közt. 

Egyéb OTP szolgáltatásokkal kapcsolatban lenne szükségem időpontra – hol kérhetem?

Az OTP Nyujdíjpénztárával kapcsolatban külön weboldalon is foglalhatunk időpontot a budapesti 13. kerületi címre (1133 Budapest, Váci út 80. OTP bankfiók), az alábbi linken. Ekkor ide kell befáradni, és itt külön segítséget nyújtanak a nyugdíjpénztárral kapcsolatos ügyintézésünk lebonyolításában. 

Minden más OTP számla (Egészségpénztár, SZÉP kártya, Cafeteria) tájékoztatása elérhető magánszemélyeknek és munkáltatóknak egyaránt az előbbi linken, ám időpontfoglalás külön csak bankfiókokba lehetséges az ügyfélhívó automatán kiválasztva. 

Pénzfelvétel miatt van szükségem segítségre – kell időpontot foglalnom?

Magánszemély számára a pénzfelvételi lehetőség elérhető személyesen is, ám ez hosszabb adminisztrációs folyamatot igényelhet. Számukra az ATM automaták szintén rendelkezésre állnak: az OTP saját ügyfeleinek 800.000 forintot enged levenni, míg idegen kártyával rendelkezőeknek maximum 100.000 forint a megengedett limit egy automatából.

Amennyiben 800.000 forintnál nagyobb összeget szeretnénk készpénzben felvenni az OTP ügyfeleként, mindenféleképpen javasolt az időpontfoglalás és a személyes ügyintézés. 

Vállalati partnereknek szintén javasolt az időpontfoglalás nagy összegű készpénzfelvétel miatt.

CSOK miatt van kérdésem – érdemes időpontegyeztetést kérnem?

Természetesen érdemes időpontot kérni, ha kérdés vagy probléma merül fel a Családi Otthonteremtési Kedvezményekkel kapcsolatban! Legyen szó falusi csok, gyermekvállalási vagy otthonteremtési csokról, a személyes ügyintézés során gyors és érthető információt kaphatunk az igénylési feltételekről és lehetőségekről. Ha mégsem szeretnénk személyes ügyintézést kérni, online minden információt megtalálhatunk az alábbi linken

Hagyatéki eljárásban kérek időpontot. Mire kell figyelnem a megjelenés előtt?

Az elsődleges lépés mindig a hagyaték bejelentése az OTP Bank Nyrt. felé. Ekkor zárolásra kerül az összevont értékpapírszámla, és megjelenik a hagyatéki státusz. Ehhez innentől fogva az örökösök férnek csak hozzá. 


A bejelentés az alábbiak szerint történhet:

 • bemutatásra kerül az elhalálozást igazoló dokumentum (halotti anyakönyvi kivonat, jogerős bírósági végzés eredeti példánya és annak másolata egyszerre).
 • közjegyzői hagyatéki eljárás utáni megkeresés.
 • hivatalos okirat, írásbeli bejelentés a számlatulajdonos haláláról. 

Emellett a saját és az elhunyt anyakönyvi kivonatára lesz szükség, valamint a vérszerinti vagy gondnoksági, gyámsági kapcsolatot igazoló okiratokra. Figyelni kell arra is, hogy az elhunyt korábban adott-e ki az örökös felé meghatalmazotti státuszt, vagy a hagyatéki eljárás után kerül átadás az elhunyt számlakezelésére. 

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!
Bónusz Magyar Állampapír: Befektetés a jövőbe

2 válasz

 1. Tisztelt Cím
  Reggel 9 órától próbálkozom időpont kérés miatt a hívással. Rettenetes már ez a zene, szét is kapcsoltak, mert a gép előbb megunta. Minden fel van írva, de hogy egy Társasház hogy kérjen időpontot jelszó változtatásra, mert NEM TUDUNK UTALNI, ERRE SEMMI SEM UTAL Kérek időpontot a csepeli Kossuth Lajos utcába 60 valamennyi páros oldal. Csak péntek délelőtt jó 10 és 12 óra között, akkor tud eljönni az új aláíró, mert dolgozik.

 2. OTP TŐKEGARANTÁLT RÖVID KÖTVÉNY BEF.JEGY -met november 7-én hétfőn szeretném felbontani, mert azonnali utalásokat kell intéznem. Sajnos időpontot nem tudok foglalni, kérdezem, hogy hogyan tudnának segíteni a budaörsi Szabadság utjai fiókukban. Már jeleztem az ügyintézőnek Varga Andreának szándékomat de időpont foglalást kért .
  Segítségüket kérem, mert Biatorbágyról kell mennem és 82 éves vagyok. Kőszőnőm.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!
Súlyos biztonsági rést tártak fel a Temu online piactéren forgalmazott népszerű videós kaputelefonokban. A Consumer Reports (CR) amerikai fogyasztóvédelmi szervezet friss jelentése szerint a hibák...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.