Hogyan sorsolják a hatoslottón nyerőszámait?

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A hatoslottó nyerőszámai minden héten kisorsolásra kerülnek. A játék lényege, hogy a 45 számból álló játékszelvényen hat számot kell bejelölni, és ha a mi számaink kerülnek kisorsolásra, akkor nyertünk. Természetesen az is számít, hogy hány nyerőszámot találtunk el. Hat nyerőszám eltalálásáért jár a legnagyobb nyeremény, mely több százmilliós, de akár milliárdos összeg is lehet. De akkor is jár kisebb-nagyobb pénznyeremény, ha öt, négy vagy három nyerőszámot találunk el, természetesen ilyenkor lényegesen kisebb összeggel kell számolnunk.

Bár a hatoslottó legnagyobb nyeremények sem érték még el az ötös lottó 10 legnagyobb nyereményének összegét, ennek ellenére a hatoslottó a legnépszerűbb játékok közé tartozik a Szerencsejáték Zrt. szerencsejátékai között. Ez természetesen a nagy nyereményeknek és nagyobb nyerési esélyeknek is köszönhető. A számokat minden héten húzzák, melyet élőben is követhetünk a Duna TV-n minden vasárnap 16:00 órától. Természetesen annak sem kell aggódnia, aki lemerd a műsorról, mert a hatoslottó nyerőszámai a Szerencsejáték Zrt. honlapján, és még számos más weblapon és nyomtatott médiában megtekinthetőek.

Számhúzás a hatoslottón a koronavírus járvány előtt

A hatoslottó szerencseszámait a kezdetekben még kultúrházakban húzták ki, ahogyan az ötös lottó esetében is. Az évek során azonban a számhúzás menete némiképp megváltozott, és a TV is közvetíteni kezdte. Ahogyan az ötös lottó sorsolása, úgy a hatoslottó sorsolás sugárzási joga is már számos tévécsatorna tulajdonában volt már, 2020-ban azonban teljes egészében átkerült a közmédia hatáskörébe, így nemcsak a hatoslottó, hanem az ötös és a skandináv lottó sorsolása is a Duna TV kerül sugárzásra különböző időpontokban.

A hatoslottó esetében nincs olyan showműsor, mint az ötös lottó nyerőszámainak sorsolásakor. A hatoslottó nyerőszámait vasárnaponként 16:00 órakor húzzák egy ötperces adás keretében. A koronavírus járvány előtt lehetett számhúzónak is jelentkezni. Ez azok számára volt elérhető, akik legalább 900 Ft értékben vásároltak szelvényt az adott héten. Eredetileg 1500 Ft-ért kellett szelvényt vásárolni, hogy valaki számhúzó lehessen, de 2020 februárjában megváltoztatták a feltételeket, így többek számára nyílt erre lehetőség.

Miért jó, ha valaki számhúzónak jelentkezik?

Erre igazából a rövid válasz az, hogy pénznyeremény jár érte. A pályázók közül összesen öt szerencsést hívnak be az élő műsorba, akinek a nyereménye 30 000 Ft. Közülük három személyt sorsolnak ki, akik tényelegesen számhúzók lesznek. A tényleges számhúzók fejenként 2-2 nyerőszámot húznak ki. Az a szerencsés számhúzó, aki a legnagyobb nyerőszámot húzza ki, a kihúzott szám 6000-szeresét viheti haza. Ez azt jelenti, hogy ha valaki a legnagyobb számot, vagyis a 45-öst húzza ki, akkor a nyereménye 270 000 Ft lesz, ami két szám kihúzásáért nem is annyira rossz fizetség.

Számhúzónak természetesen pályázni kell, nem elegendő, hogy megvásároltuk a megfelelő összegben a szelvényeket a hatoslottóra. Pályázni kétféleképpen lehetett a koronavírus járvány előtt. Egyrészt telefonon lehet jelentkezni, ebben az esetben nemcsak a nevünkre és állandó lakcímünkre lesz szükség, hanem a lottószelvényünk 16 számjegyű azonosítókódját is be kell diktálnunk. A másik lehetőség a netes jelentkezés, ehhez külön űrlap tartozott, amelynek segítségével a jelentkezést le lehetett adni.

Lehet jelentkezni a hatoslottón számhúzónk jelenleg?

A koronavírus járvány miatt a Szerencsejáték Zrt. felfüggesztette a számhúzás ezen lehetőségét. Ennek értelmében jelenleg nem lehet jelentkezni, pályázatot leadni sem telefonon, sem pedig interneten űrlap segítségével. A járványügyi intézkedések miatt a sorsolás külső számhúzók nélkül zajlik, a játékosok és a cég munkatársaink egészsége érdekében. A műsor természetesen a szokott időben megtekinthető, ezen a Szerencsejáték Zrt. nem változtatott, mindössze a számhúzást függesztette fel ebben a formában.

Mivel a járványügyi korlátozásokat lassan feloldják, így remélhetőleg hamarosan már számhúzónak is lehet majd jelentkezni. A szabályok időközben nem változtak, így a megszokott módon fog majd történni a jelentkezés és a számok kihúzása is. Aki szeretne élni majd ezzel a lehetőséggel, mindenképp érdemes lesz figyelnie a Szerencsejáték Zrt. közleményeit, illetve a weboldalát, mert erről is minden információ megtalálható lesz ott is.

Ekkor húzzák a hatos lottó nyerőszámait a 25. héten

Bár személyesen nem lehet jelen lenni a játékosoknak a hatoslottó nyerőszámainak sorsolásán, azért az élő közvetítés ezen a héten sem marad el. A 25. heti hatoslottó nyerőszámokat június 27-én, 16:00 órakor sorsolják, a Duna TV pedig közvetíti. A 24. játékhéten nem volt telitalálatos szelvény, vagyis a 2, 19, 22, 24, 25, 27 nyerőszámok közül mind a hatot senkinek sem sikerült eltalálnia. Öt találatos szelvény azonban 23 darab is született, a szerencsés nyertesek kicsivel kevesebb, mint 600 000 Ft-ot vihettek haza. Mivel nem volt telitalálat, így a nyeremény tovább gyarapodott, a 25. játékhéten 477 millió forintot nyerhet az, aki a hatoslottó mind a hat nyerőszámát eltalálja.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.