Hogyan működik a Jysk online vásárlás?

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A Jysk online vásárlás remek lehetőséget nyújt arra, hogy a Jysk termékeit az otthonunk elhagyása nélkül, akár a fotelből is megrendelhessük. Jysk áruház már több is van Magyarországon, egyes városokban, például megyeszékhelyeken előfordulhat, hogy több is, de nincs mindenhol. Természetesen azoknak sem kell lemondani a Jysk termékekről, matracokról és bútorokról, akiknek nincs lehetőségük személyesen besétálni az áruházba, ugyanis számukra még mindig adott az Jysk online vásárlás lehetősége.

Online vásárlásra manapság már a legtöbb hipermarket és áruház esetében van lehetőség, ez alól a Jsyk sem kivétel. Sokan persze aggódnak, hogy nagyobb méretű bútorokat ilyen módon nem lehet rendelni, csak kisebb lakberendezési és használati tárgyakat, mint a törölköző, ágynemű, lepedő vagy díszpárna, esetleg takaró. A helyzet azonban az, hogy manapság már a nagyobb bútorok szállítása sem lehetetlen, és persze a Jsyk bútorai esetében is lehetséges. De lássuk, kinek érheti meg a Jysk online vásárlás, milyen termékeket tudunk megvásárolni ezen keresztül, és persze a szállításról és a fizetésről is ejtünk néhány szót. De kezdjük az elején!

Miért éri meg online vásárolni a Jysknél?

Nos, a Jysk online vásárlásnak rengeteg előnye van. Az egyik, hogy viszonylag gyors és kényelmes. El sem kell hagyni az otthonunkat ahhoz, hogy megvásároljunk egy ágyat, egy szekrényt, vagy akár egy kerti bútort. A másik nagyon előnyös tulajdonsága ennek a lehetőségnek, hogy azok számára is elérhető, akik nem tudják személyesen is felkeresni a Jysk áruházakat, ugyanis a Jysk Magyarország minden hazai lakcímre kiszállítja a megrendeltet terméket.

Szintén nem elhanyagolható tényező, hogy az online választék sokszor szélesebb, mint amit a boltokban találunk. Egyes termékek csak online érhetőek el, másik az áruházakban épp nem kaphatók, vagy nem a közelünkbe lévő áruházakban érhetőek el. Az online rendeléssel viszont akkor is hozzá tudunk jutni a kiszemelt termékekhez, ha épp nem kapható vagy nincs készleten. Ha online rendelhető, akkor csak meg kell vásárolnunk, és várnunk a szállítást.

Milyen termékeket rendelhetünk Jysk online vásárlással?

A Jysk egy lakberendezési áruház, tehát minden bútorokat és lakberendezési tárgyakat, illetve dekorációkat tudunk rendelni. A nyári szezonban kerti bútor széles választéka is a rendelkezésünkre áll. Jellemzően hálószoba, fürdőszoba, nappali, étkező és dolgozószoba bútorok és használati tárgyak rendelhetőek, de függönyök és karnisok is találhatóak a kínálatban.

Lényegében minden elérhető, ami az Jysk áruházak kínálatában, és még sokkal több is. Vannak olyan termékek ugyanis, melyek személyesen nem vásárolhatóak meg az áruházakban, csak az online kínálatban érhetőek el. Akkor is érdemes tehát az online kínálatot böngészni, ha van a közelünkben Jysk áruház, mert itt azokat a termékeket is megtalálhatjuk, amit a boltban hiába keresünk.

Mi a Jysk online vásárlás menete?

A Jysk online vásárlás, ahogyan a legtöbb online vásárlás meglehetősen egyszerűnek mondható. Nincs más dolgunk, mint felmenni a jysk.hu oldalára, regisztrálni (ha már regisztráltunk, akkor bejelentkezni), kiválasztani minden megvásárolni kívánt terméket, kiválasztani a szállítás és a fizetés módját, majd rányomni a megrendelés gombra, és már kész is. Sokan persze félnek a netes rendeléstől, vagy azért mert nem szeretnének bankkártya adatokat megadni, vagy azért, mert félnek attól, hogy már nem tudják, törölni, módosítani a rendelést.

Ezek viszont alaptalan félelmek, ugyanis nemcsak online bankkártyás fizetéssel tudunk fizetni, és természetesen a rendelés módosítására és törlésére is van lehetőség. Lássuk, hogyan zajlik a szállítás és a fizetés a Jysk online vásárlás esetében.

Hogyan és mikor kerül kiszállításra a megrendelt termék?

A szállítás részletes feltételeit online rendelés esetén könnyedén megtalálhatjuk a weboldalon, ahol minden részletes információt megtalálunk ezzel kapcsolatban. Alapvetően elmondható, hogy a megrendelt termékeket a Jysk legkésőbb 30 napon belül kiszállítja a rendeléstől számítva, de ennél hamarabb szokták teljesíteni a rendeléseket a legtöbb esetben. A kisebb termékeket, mint az ágynemű, takaró, lepedő, törülköző stb., az MPL, vagyis a Magyar Posta szállítja ki a rendeléstől számított 3-5 napon belül hétköznapi napokon 8:00-17:00 óra között.

A nagyobb méretű bútorok esetében a Jysk HDT futárszolgálattal végzi a házhoz szállítást. Jellemőzen a rendelés összeállítását követő 5-12 napon kerül kiszállításra a rendelt termék. Általában a kiszállítás előtti napon SMS-ben kapunk értesítést a kiszállítás pontos idejéről.

A szállítás költségét számos tényező befolyásolja, nemcsak az, hogy kis vagy nagy csomagról van szó. Az alapdíj kis csomagok esetén 999 Ft-tól indul, míg nagyobb csomagok, bútorok esetében 6999 Ft alapdíjról. Természetesen arra is van lehetőség, hogy személyesen vegyük át az üzletben a Jysk online vásárlással rendelt termékeket, melyre a megadott időintervallum alatt van lehetőség.

Milyen fizetési lehetőségek vannak a Jysk online vásárláskor?

A Jysk online vásárláskor többféle fizetési lehetőség is a rendelkezésünkre áll. Egyrészt kifizethetjük a vételárát bankkártyával a PayU rendszerén keresztül. Erre mér a legtöbb webáruházban van lehetőség, viszont sokan tartanak ettől, mert aggódnak, hogy ellopják a bankkártya adataikat. Ők választhatják az utánvétes fizetési megoldást, így a futárnál/kézbesítőnél is tudják rendezi a vásárlás vételárát akár készpénzben, akár bankkártyával.

Sokakban merül fel a kérdés, hogy Jysk ajándékutalvánnyal is lehet-e fizetni a weboldalon, vagy azzal csak az áruházakban személyesen. Nos, természetesen a Jysk ajándékkártya a Jysk online vásárlás esetén is használható.

Természetesen arra is van lehetőség, hogy a rendelt termékeket nem otthonra, hanem a hozzánk legközelebb eső áruházba kérjük, és ott fizetjük ki a rendelés árát. Ebben az esetben is mindhárom fizetési módra van lehetőség: bankkártyával, készpénzben és Jysk ajándékutalvánnyal.

A Jysk árgarancia az online vásárlásra is érvényes?

Sokan nem is tudják, de a Jysk árgaranciát vállal a termékeire, hogy biztosítsa, hogy az adott termék nála érhető el a legjobb árakon. Az árgarancia ugyanis azt jelenti, hogy ha a megvásárlást követő 30 napon belül akár a Jysknél, akár más áruházban az adott terméket alacsonyabb áron megtaláljuk, a különbözetet a Jysk ajándékkártya formájában adja oda a számunkra. Az ajándékkártya a Jysk összes magyarországi áruházában felhasználható, és természetesen, ahogyan az már fentebb említésre került, a jysk.hu weboldalon is a Jysk online vásárlások esetében is.

Természetesen az árgaranciának is vannak feltételei. A már említett 30 nap, amit a megvásárlás napjától vagy a kézbesítés dátumától számolnak, de a Jyskben történt vásárlást nyugtával vagy számlával is igazolni kell. Emellett a versenytárs ajánlatát is igazolni kell egy link vagy reklámújság formájában, és a kedvezőbb árnak a 30 napon belül kell érvényesnek lennie.

Érdekes kérdés, hogy az árgarancia a Jsyk online vásárlásaira is vonatkozik-e. Természetesen igen, mindegy, hogy az üzletben személyesen vásároltunk, vagy a jysk.hu weboldalról történt a rendelés, az árgarancia mindkét esetben érvényes.

Online rendelés törlése és módosítása

Az online rendeléstől még mindig sokan tartanak, legfőképp azért, mert félnek, hogy ha rossz terméket rendelnek, akkor nincs lehetőségük a rendelést törölni, de még módosítani sem. Szerencsére a Jysk online rendelés esetében mindkettőre van lehetőség. A rendelés törlése nagyon könnyen megoldható, mindössze a Jysk vevőszolgálatával kell felvenni a kapcsolatot e-mailben, telefonon vagy chaten. A törléshez szükség lesz a rendelés számára vagy az e-mailre, amit a rendeléskor kaptunk.

Módosításra is van lehetőség, elsősorban arra, hogy a rendelt termékekből töröltessük. Erre mindaddig van lehetőségünk, amíg a számla nem kerül kiküldésre. Utána erre már nincs lehetőség. A módosításhoz szintén a vevőszolgálattal kell kapcsolatba lépnünk, melyet telefonon tehetünk meg. A Jysk online rendelés biztonságos, gyors és kényelmes, amennyiben pedig panaszunk, észrevételünk lenne, a vevőszolgálat a rendelkezésünkre áll.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Ezt a válságot már az e-kereskedelem is megérzi
Hosszú éveken keresztül a hazai e-kereskedelem dinamikus növekedéséről szóltak a gazdasági hírek, most azonban jelentős lassulás tapasztalható. Mi áll ennek a hátterében és mekkora bajban...
Fedezd fel a Vegas.hu legújabb kihívását: Tippelj rosszul és nyerj!
A Vegas.hu egy népszerű online szerencsejáték platform, amely különféle promóciókkal és bónuszokkal vonzza a játékosokat. Ezek a promóciók célja, hogy növeljék a játékosok élményét és...
Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.