Hogyan alakultak a hatoslottó nyerőszámai és nyereményei a 2021-es évben eddig?

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A hatos lottó nyerőszámait már 1988. október 29-e óta sorsolják, és meglehetősen nagy népszerűségnek örvend. Bár a nyeremények némiképp szerényebbek, ugyanakkor a hatos lottó esetében is milliós, sőt akár milliárdos nyereményről is beszélhetünk, a nyerési esélyek pedig lényegesen jobbak. Az ötös lottó esetén ugyebár 90 számból kell 5 számot eltalálni, addig a hatos lottón feleannyi, tehát 45 számból hatot. Ez már arányaiban is nagyobb nyerési esélyt garantál, így sokan inkább ezt a játékot játsszák heti rendszerességgel a Szerencsejáték Zrt. játékai közül.

A hatos lottó nyerőszámainak sorsolását is a Duna TV közvetíti, ám nem a SzerencseSzombat keretén belül, hiszen a hatoslottó számokat vasárnap húzzák, míg az ötös lottóét szombaton. A hatoslottó sorsolás egy kevésbé látványos műsor keretében történik minden vasárnap 16:30-kor. Ez egy 5-10 perces műsor, melyben tényleg csak a hat nyerőszám kerül kisorsolásra. Ám, ha valaki élőben szeretné nézni a számhúzást, az ebben a formában megteheti. Akkor sincs persze semmi gond, ha lemaradunk róla, mert a Szerencsejáték Zrt. honlapján és sok már portálon is utólag tájékozódhatunk a nyerőszámokról.

Elmúlt hetek hatoslottó nyerőszámai

Ha érdekel minket, hogy a múlt héten, vagyis a 25. játékhéten születette-e telitalálatos szelvényt, azt a Szerencsejáték Zrt. honlapján, a hatoslottó fül alatt megtehetjük, hiszen már percekkel a nyerőszámok kihúzása után már fel is kerül, melyik hat számmal lehet az adott héten nyerni. A 25. játékhét nyerőszámai egyébként a következők voltak: 5 19 22 24 32 45. Telitalálatos szelvény ugyan nem született, de 5 nyerőszámot 55-en is eltaláltak, amiért 226 935 Ft-tal lettek gazdagabbak. A nyerőszámok nyilvánosak, így bármikor ellenőrizhetjük őket.

Aki pedig több hétre visszamenőleg szeretné megtudni, hogy mely számok kerültek kihúzásra, azt is nagyon könnyen meg lehet tenni. A Szerencsejáték Zrt. honlapján ugyanis a kezdetekig visszamenőleg meg lehet nézni a nyerőszámokat, és bizonyos idő után még a hozzájuk tartozó nyereményeket is. Nemcsak azt, hogy adott héten született-e teli találat, hanem azt, hogy mennyi ötös, négyes és hármas született, és hogy mennyit értek ezek az adott héten. Természetesen pontos összegeket találhatunk a telitalálatos szelvényekre is.

Hány telitalálatos szelvény volt eddig ebben az évben a hatoslottón? Születhet még rekord?

A hatoslottón általában évente több telitalálatos szelvény születik, amint az ötös lottón. Érdekes persze, hogy az éves szinten legtöbb telitalálatos szelvény rekordját az ötös lottó tartja 27 nyertessel, a hatos lottó esetébe ez a szám csak 18. Ennek ellenére manapság hatoslottó telitalálatos szelvényből születik több. Ebben az évben eddig hét telitalálatos szelvény is született, míg az ötös lottó esetében csak kettő. A nyeremények természetesen szerényebbek, az egymás követő pár hétben születtek a telitalálatos szelvények, így a nyereménynek nem volt ideje annyira felduzzadni, hogy elérje a milliárdos értéket.

Ennek ellenére több százmilliós nyereményekről beszélhetünk. Az idei első telitalálat már a 2. játékhéten megszületett és 518 600 260 Ft-ot ért a nyertesnek. A következő telitalálat négy héttel később, a 6. héten született meg, és a 463 980 760 Ft-ot vihetett el a szerencsés. Ezt követően hat hétig kellett várni egy újabb szerencsésre, aki mind a hat nyerőszámot eltalálta, és elvihette az idei év eddigi legnagyobb nyereményét, 618 407 720 Ft-ot. A következő hetek több szerencsésnek is kedveztek, a 14., a 17., a 19. és a 20. héten is született telitalálatos szelvény.

Mennyire befolyásolta az idei év hatoslottó szelvény eladásit a koronavírus járvány?

A koronavírus járvány miatt számos korlátozó intézkedés született. Ez különösebben nem befolyásolta a Szerencsejáték Zrt. sorsolásait, mindössze annyiban, hogy számhúzónak jelenleg egyik lottósorsolásra sem lehet jelentkezni. Ezt a felfüggesztést mind a játékosok, mind a cég munkatársai érdekében hozták, viszont a korlátozások enyhítését követően szándékoznak visszaállítani ezt az eredeti állapotába, és újra lehetőséget nyújtani a lottójátékosoknak.

A koronavírus járvány időszakának volt pozitív hozadéka, is mégpedig, hogy az online játékosok száma nőtt. Egyre többen éltek a weboldal és mobilapplikáció nyújtotta lehetőségekkel, így nem kellett személyesen megvásárolniuk a lottószelvényt, mert online is van erre már lehetőség, akár random számgenerálásra is, mint a gépi sorsolás esetén, de a saját számokkal is lehet online is játszani.

Mikor sorsolják a 26. hét hatoslottó nyerőszámait?

A 26. játékhét sorsolása a megszokottakhoz hasonlóan vasárnap lesz, július 4. 16:30-kor kerül rá sor, a Duna TV-n pedig, mint mindig, élőben közvetíti. Az e heti nyeremény nagyobb lesz, mint ez előző héten, mivel már öt hete nem született telitalálatos szelvény. A 26. héten a telitalálatos szelvény akár 555 millió forintot is érhet annak a szerencsés nyertesnek, aki egyedüliként találja el mind a hat nyerőszámot. Mivel ebben az évben eddig a leghosszabb telitalálat nélküli időszak hat hét volt a hatoslottón, így nagy rá az esély, hogy a 26. héten is születik telitalálatos szelvény.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
A négyévszakos gumik előnyeiről
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!
Bónusz Magyar Állampapír: Befektetés a jövőbe

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Fizz.hu: Indul az OTP Bank új webáruháza!
Ismerd meg a Fizz.hu-t, az OTP Csoport vadonatúj webáruházát, ahol a vásárlás élménnyé válik! Fedezd fel a széleskörű termékpalettát az elektronikai cikkektől a divatáruig, böngészd...
A négyévszakos gumik előnyeiről
Bár sokan kételkednek a négyévszakos gumik minőségében, manapság mégis egyre többen választják ezt a szegmenst, ami nem is csoda, hiszen számos előnnyel bírnak. A négyévszakos...
Temu: Biztonsági rések a népszerű videós kaputelefonokban!
Súlyos biztonsági rést tártak fel a Temu online piactéren forgalmazott népszerű videós kaputelefonokban. A Consumer Reports (CR) amerikai fogyasztóvédelmi szervezet friss jelentése szerint a hibák...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.