Hogyan alakultak a hatoslottó nyerőszámai és nyereményei a 2021-es évben eddig?

Szerző: Pénzkalauz

Cikk megosztása

A hatos lottó nyerőszámait már 1988. október 29-e óta sorsolják, és meglehetősen nagy népszerűségnek örvend. Bár a nyeremények némiképp szerényebbek, ugyanakkor a hatos lottó esetében is milliós, sőt akár milliárdos nyereményről is beszélhetünk, a nyerési esélyek pedig lényegesen jobbak. Az ötös lottó esetén ugyebár 90 számból kell 5 számot eltalálni, addig a hatos lottón feleannyi, tehát 45 számból hatot. Ez már arányaiban is nagyobb nyerési esélyt garantál, így sokan inkább ezt a játékot játsszák heti rendszerességgel a Szerencsejáték Zrt. játékai közül.

A hatos lottó nyerőszámainak sorsolását is a Duna TV közvetíti, ám nem a SzerencseSzombat keretén belül, hiszen a hatoslottó számokat vasárnap húzzák, míg az ötös lottóét szombaton. A hatoslottó sorsolás egy kevésbé látványos műsor keretében történik minden vasárnap 16:30-kor. Ez egy 5-10 perces műsor, melyben tényleg csak a hat nyerőszám kerül kisorsolásra. Ám, ha valaki élőben szeretné nézni a számhúzást, az ebben a formában megteheti. Akkor sincs persze semmi gond, ha lemaradunk róla, mert a Szerencsejáték Zrt. honlapján és sok már portálon is utólag tájékozódhatunk a nyerőszámokról.

Elmúlt hetek hatoslottó nyerőszámai

Ha érdekel minket, hogy a múlt héten, vagyis a 25. játékhéten születette-e telitalálatos szelvényt, azt a Szerencsejáték Zrt. honlapján, a hatoslottó fül alatt megtehetjük, hiszen már percekkel a nyerőszámok kihúzása után már fel is kerül, melyik hat számmal lehet az adott héten nyerni. A 25. játékhét nyerőszámai egyébként a következők voltak: 5 19 22 24 32 45. Telitalálatos szelvény ugyan nem született, de 5 nyerőszámot 55-en is eltaláltak, amiért 226 935 Ft-tal lettek gazdagabbak. A nyerőszámok nyilvánosak, így bármikor ellenőrizhetjük őket.

Aki pedig több hétre visszamenőleg szeretné megtudni, hogy mely számok kerültek kihúzásra, azt is nagyon könnyen meg lehet tenni. A Szerencsejáték Zrt. honlapján ugyanis a kezdetekig visszamenőleg meg lehet nézni a nyerőszámokat, és bizonyos idő után még a hozzájuk tartozó nyereményeket is. Nemcsak azt, hogy adott héten született-e teli találat, hanem azt, hogy mennyi ötös, négyes és hármas született, és hogy mennyit értek ezek az adott héten. Természetesen pontos összegeket találhatunk a telitalálatos szelvényekre is.

Hány telitalálatos szelvény volt eddig ebben az évben a hatoslottón? Születhet még rekord?

A hatoslottón általában évente több telitalálatos szelvény születik, amint az ötös lottón. Érdekes persze, hogy az éves szinten legtöbb telitalálatos szelvény rekordját az ötös lottó tartja 27 nyertessel, a hatos lottó esetébe ez a szám csak 18. Ennek ellenére manapság hatoslottó telitalálatos szelvényből születik több. Ebben az évben eddig hét telitalálatos szelvény is született, míg az ötös lottó esetében csak kettő. A nyeremények természetesen szerényebbek, az egymás követő pár hétben születtek a telitalálatos szelvények, így a nyereménynek nem volt ideje annyira felduzzadni, hogy elérje a milliárdos értéket.

Ennek ellenére több százmilliós nyereményekről beszélhetünk. Az idei első telitalálat már a 2. játékhéten megszületett és 518 600 260 Ft-ot ért a nyertesnek. A következő telitalálat négy héttel később, a 6. héten született meg, és a 463 980 760 Ft-ot vihetett el a szerencsés. Ezt követően hat hétig kellett várni egy újabb szerencsésre, aki mind a hat nyerőszámot eltalálta, és elvihette az idei év eddigi legnagyobb nyereményét, 618 407 720 Ft-ot. A következő hetek több szerencsésnek is kedveztek, a 14., a 17., a 19. és a 20. héten is született telitalálatos szelvény.

Mennyire befolyásolta az idei év hatoslottó szelvény eladásit a koronavírus járvány?

A koronavírus járvány miatt számos korlátozó intézkedés született. Ez különösebben nem befolyásolta a Szerencsejáték Zrt. sorsolásait, mindössze annyiban, hogy számhúzónak jelenleg egyik lottósorsolásra sem lehet jelentkezni. Ezt a felfüggesztést mind a játékosok, mind a cég munkatársai érdekében hozták, viszont a korlátozások enyhítését követően szándékoznak visszaállítani ezt az eredeti állapotába, és újra lehetőséget nyújtani a lottójátékosoknak.

A koronavírus járvány időszakának volt pozitív hozadéka, is mégpedig, hogy az online játékosok száma nőtt. Egyre többen éltek a weboldal és mobilapplikáció nyújtotta lehetőségekkel, így nem kellett személyesen megvásárolniuk a lottószelvényt, mert online is van erre már lehetőség, akár random számgenerálásra is, mint a gépi sorsolás esetén, de a saját számokkal is lehet online is játszani.

Mikor sorsolják a 26. hét hatoslottó nyerőszámait?

A 26. játékhét sorsolása a megszokottakhoz hasonlóan vasárnap lesz, július 4. 16:30-kor kerül rá sor, a Duna TV-n pedig, mint mindig, élőben közvetíti. Az e heti nyeremény nagyobb lesz, mint ez előző héten, mivel már öt hete nem született telitalálatos szelvény. A 26. héten a telitalálatos szelvény akár 555 millió forintot is érhet annak a szerencsés nyertesnek, aki egyedüliként találja el mind a hat nyerőszámot. Mivel ebben az évben eddig a leghosszabb telitalálat nélküli időszak hat hét volt a hatoslottón, így nagy rá az esély, hogy a 26. héten is születik telitalálatos szelvény.

Ajánlom másnak is:

Hasonló cikkek

Amit az ügyfélkapu tárhelyről (tárhely gov) tudni érdemes
Ügyfélkapu belépés, avagy hogyan lehet belépni az ügyfélkapu rendszerébe?
Csere vagy javítás? Generátorhiba esetén melyiket válasszuk?
A jövő év elejétől frissül a Google AdSense bevétel-megosztási struktúrája

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Legnépszerűbb cikkek

Amit az ügyfélkapu tárhelyről (tárhely gov) tudni érdemes
Manapság rengeteg olyan elektronikus lehetőség van, mely megkönnyíti számunkra az ügyintézést, illetve a hivatalokkal történő kapcsolattartást, mint például az ügyfélkapu vagy az ügyfélkapu tárhely (tárhely...
Ügyfélkapu belépés, avagy hogyan lehet belépni az ügyfélkapu rendszerébe?
Az Ügyfélkapu belépés ma már szinte senki számára sem ismeretlen, aki online intézi a hivatalos ügyeit. Ez az elektronikus ügyfélbeléptető és azonosító rendszer ma már...
Csere vagy javítás? Generátorhiba esetén melyiket válasszuk?
Amikor az autónk valamilyen okból meghibásodik, előre félünk, hogy a probléma megoldása bizony drága mulatság lesz. Sokan pedig ilyenkor a spórolás érdekében úgy döntetnek, hogy...

Pénzkalauz kalkulátorok

Minden ami a pénzzel tudni érdemes. Ebben a pénzzel kapcsolatos cikkekben pénzügyi alkalmazások, szolgáltatásokat ismertetünk.

Árak, mindennek ára van, legyen az egy Streaming előfizetés vagy egy laptop. Ezen szolgáltatások vagy termékekről írtunk pár hasznos jótanácsot.

A spóroláshoz az akciós újságokon túl más módszerek használatát is jó észben tartani és használni. pl.: hogyan lehet spórolni a víz fogyasztáson vagy bevásárlási szokásainkon.

A hitelek nem ördögtől valók de fontos, hogy mindig addig nyújtózkodjunk amíg a takarónk ér. Hitel termékek ismertetése és véleményezéseiről olvashat.

Általános pénzügyi hírek, legyen szó lottónyereményekről vagy milyen számlázó rendszerek közül választhatunk, mint vállalkozó.